Verujete li u Boga?

Započeo Diana Stajic, Oktobar 01, 2007, 01:19:19 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Boris Majstorovic

I ja verujem u Boga, ali i u ljude .

Milos Plazacic

verujem u nesto...ne znam sta.
ne verujem u boga, satanu i sve ostale ljudske price.
ne mogu da verujem u nesto sto je neko izmislio, a za to ne postoje dokazi.

Serveto Pecin

mick3y wrote:
Citatverujem u nesto...ne znam sta.
ne verujem u boga, satanu i sve ostale ljudske price.
ne mogu da verujem u nesto sto je neko izmislio, a za to ne postoje dokazi.

Slazem se donekle sa mick3yjem...;)

Milos Blazin

Verujem u ljudsku nadu,jer ono nas podstice da verujemo u nesto...

Milos Blazin

Verujem u ljudsku nadu,jer ono nas podstice da verujemo u nesto...

Radomir Jelic

za verovanje nisu potrebni dokazi, zato se i kaže da neko \\"veruje\\" - smatra da neko ili nešto postoji i bez ikakvih dokaza

naravno Nina da Bog nije neki čikica koji sedi na Nebu i upravlja našim životima - izgonom iz Raja naših praroditelja Adama i Eve (ni ovo ne hvati bukvalno, samo metaforično) MI LJUDI smo dobili ŠANSU da UPRAVLJAMO našim životima, e u tome je caka!!!

naravno da ni ja ne smatram Boga (Vrhovno biæe, Velikog Arhitektu, Tvorca... nazovi kako hoæeš) kao čikicu, veæ kao jedan Opšti prirodni Zakon i Opšti Red u celoj Vaseljeni, odnosno Silu koja ih sprovodi u delo...

A verujem da je Hrist bio otelotvorernje jedne takve Sile, kao što su i Buda pre njega i Muhamed posle njega bili Proroci Te Sile... samo su ljudi kasnije, iz svojih političkih ambicija pravili nove i nove i nove vere...

Jedan nam je BOG, Veliki Arhitekta i Tvorac, samo se ljudskom glupošæu drugačije krstimo ili se klanjamo

mumba

fizika nema šta.naukama se deco priklonte ne tamo nekim maðijama.

Bojan Beranek

Slazem se saci samo praksa nista teorija!

mihajlo mihajlovic

ja ne, posto verujem samo cinjenicama.ja sam za darvina...
postujem veru i boga i naravno idem u crkvu, ali sam ipak za ono
majmun pa mi...

Z A

Niko ne spori evoluciju.Naravno da smo nastali prirodnom selekcijom i mutacijama.
Ali..pogledaj malo evoluciju,kosmos,prirodu...Videces da je sve nastalo od uma,inteligencijom,savrsenom pravednoscu.
zatim tu je i energija.A tu je i materija.
Odakle sve to???

Serveto Pecin

Radomir Jelic

od čega li je materija evoluirala? ili, od čega je sila (F) evoluirala? ... i kad?

šta je bilo pre početka i šta æe biti posle kraja? postoji li vremenski kraj i početak? koliko dugo veæ vreme traje?

šta je manje od najmanjeg i šta je veæe od najveæeg? postoji li najmanja i najveæa stvar? kolika je veličina Vasione i U ÈEMU se ona nalazi?

e, kad mi vi evolucionisti odgovorite EGZAKTNO i ÈINJENIÈNO, onda mogu da ne verujem u ono što sam gore opisao, odnosno onda mogu da poverujem da sam nastao od majmuna...

Serveto Pecin

igrutin wrote:
Citatod čega li je materija evoluirala? ili, od čega je sila (F) evoluirala? ... i kad?

šta je bilo pre početka i šta æe biti posle kraja? postoji li vremenski kraj i početak? koliko dugo veæ vreme traje?

šta je manje od najmanjeg i šta je veæe od najveæeg? postoji li najmanja i najveæa stvar? kolika je veličina Vasione i U ÈEMU se ona nalazi?

e, kad mi vi evolucionisti odgovorite EGZAKTNO i ÈINJENIÈNO, onda mogu da ne verujem u ono što sam gore opisao, odnosno onda mogu da poverujem da sam nastao od majmuna...

Ovo je jedna od nepresusnih tema...
Mogli bismo da pricamo bukvalno danima o tome... I opet bismo bili na istom. Zanimljivo.:)

mumba

tačno tako.ali evo od čega?,koga\\\'kako? kada je nastao ,,bog\\\'\\\' neka mi neko to odgovori a ne da mi kaže on oduvek postoji i on je večan! ma daj!

Z A

Sve je to vrlo jednostavno.
Onaj ko veruje njemu postoji i on to vidi i oseca.
Onaj ko ne veruje niti ce ga osetiti niti ce ga videti.