Izaberi grb opštine Bečej

Započeo Kao jedna kuća, Decembar 09, 2007, 08:51:29 POSLE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Radomir Jelic

igrutin napisao/la:
Citatna posletku, videæu ako mogu da dobijem dozvolu da postavim u pdf formatu Studiju Heraldičkog društva pa da ipak budu koliko-toliko objektivne infomacije

čim dobijem dozvolu, jer se ista odnosi na predlog br.3 - ne bih da citiram nešto iz studije, pa da me posle proganjaju zbog autorskih prava, moram prvo da proverim i dobijem dozvole

ono što se seæam iz te studije jeste da
- pegaz znači umetnost i intelektualce koje naša opština ima,
- konj je brzina i energičnost
- plava boja je nebo, zelena polje, trava, zelena pšenica...
- srednjevekovni mač je znak gospodstva, a na barjaku je postavljen \\"na gore\\" (neko mi reče da je to znak odbrane, mada mi se čini da na Bačkom grbu Sv.Pavle drži mač na dole kao znak odbrane...???!!!)
- ono drugo nije sablja veæ ralo, stari plug,kao znak poljoprivrede (imaju ga veæina potiskih grbova, pa i onaj izvremena socijalizma ako se bolje pogleda)
- kruna sa dva reda cigala i tri štitnika označava veličinu opštine i nivo vlasti (lokalna) - po novim srbijanskim heraldičkim pravilima
- barjaci označavaju s leve strane zastavu sledeæeg nivoa vlasti (trebala bi da je vojvoðanska, ali 2002. Vojvodina nije imala zastavu pa su met\\\'li srpsku), a s desne strane zastava opštine
- debela talasasta i dve tanke talasaste linije označavaju Tisu i dve rečice u našoj ošptini: Èik i Beljansku

e, toliko od mene. izvinjavam se unapred ako sam štogod pogrešio

Zoran Suboticki

Ackoviæ radi grbove po sistemu copy paste!
Pola srbijanskih /ne vojvoðanskih/ gradova ima ove konje i krila i mačove i ralove...Èovek je član Krunskog saveta, pa \\"vuče\\" na tu stranu.
Zato je najbolji onaj prvi: govori da je Bečej nešto stvarno bio i izvan svog atara. I najdostojanstveniji je i najgospodskiji i najgraždanskiji, najvovoðanskiji....

ZAJEDNO ZA JEDNO!

/rešenje/

\\"Kao jedna kuæa\\"

petar dobrinovic

Ne razumem sto su se svi popalili na prvi predlog. Obican germanski pecat i germanska kruna B)
Predlog 2 - mnogo crven
Predlog 3 nije los, samo bi neko trebao da rastumaci sta predstavlja
Pitanje za Igrutina: da li postoji grb iz vremena Kraljevine SHS (Jugoslavije)?

Zoran Suboticki

Fear, pa Igrutin se upljuvo da  objasni šta znači 3. grb, a ti postavljaš pitanje o njegovom značenju!? Ispod Igrutinovog posta imaš moju dopunu da je taj treæi radio g. Ackoviæ iz Heraldičkog društva Srbije i da takav /sličan, odnosno istovetan u kompoziciji/ grb ima pola srbijanskih opština???

ZAJEDNO, ZA JEDNO!

Policija_72

rez napisao/la:
CitatFear, pa Igrutin se upljuvo da  objasni šta znači 3. grb, a ti postavljaš pitanje o njegovom značenju!? Ispod Igrutinovog posta imaš moju dopunu da je taj treæi radio g. Ackoviæ iz Heraldičkog društva Srbije i da takav /sličan, odnosno istovetan u kompoziciji/ grb ima pola srbijanskih opština???

ZAJEDNO, ZA JEDNO!

E baš zato, mi Vojvoðani- Bečejci netreba da imamo takvu.:angry:

Z A

Radomir Jelic

Policija_72

igrutin napisao/la:
Citatjebes tvoje usrano misljenje :p :)

Tako je Igrutine!!!

Z A

Izbor za grb je jako mali.Pa sam odlucio da napravim svoj i stavim ga u trku sa ostala tri.

Goran Relic

Axl Axl

Nisam siguran da li je neko pominjao iznad, mozda ne bi bilo lose da se napravi nesto tipa javnog takmičenja, na kome bi svačiji rad mogao da učestvuje, neka komisija i javna predstavljanja itd...

Software Smith

ja isto mislim da bi bilo dobro da bude tipa referenduma o grbu, i šta kaže većina tako da bude...

Djordje P.

da li postoji grb u nekom vektorskom formatu?

nasao sam na netu samo png (raster).

vektor?

Djordje P.

ja se izvinjavam ako sam dosadan, ali kako da dodjem grba beceja u nekom vektorskom formatu?
od koga bih mogao da trazim. da li se cuva kao neka tajna ili nije ni napravljen?
i jel uopste zvanicni grb ovaj:

?

Serveto Pecin

Koliko mi je poznato, imas na ulazu u Becej, ka NS. Skokni tamo, pa pogledaj da li je to taj. Bice najbrze. :)
Pitaj nekog iz optjine...