Besplatne akcije???

Započeo Axl Axl, Avgust 27, 2008, 12:54:37 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

ako ako

rez napisao/la:
CitatPlavi Zoro, znaš koja je razlika između besplatnog interneta i besplatnih akcija?

E, pa ovog prvog će biti...:)

Rez, svi se nadaju da ce biti, samo niko ne zna kakav ce biti i kada

Z A

nece biti nichega,prestanite da se nadate!ni akcija ni bilo chega.

ako ako

I akcija ce biti samo je pitanje koliko ce vredeti, a vredece onoliko za koliko neko bude zeleo da ih kupi od vlasnika. U ovom momentu je to jedna cifra, za 1-2 godine ce biti neka druga

robert kiss

Biće para od tih akcija čim se uklopi vreme za izbore.Tata Dinkić će onda da sredi.

ako ako

G. Dinkic je vec sredio da akcija bude za sve, izborio se da prodje takav zakon ili uredba da i oni koji nisu uzeli akcije u preduzecima na vreme, mogu da dobiju akcije za nekoliko velikih javnih preduzeca. Po svemu sudeci u fond za te akcije uci ce i kapital od nekih banaka.

Goran Relic

Ima nešto u tome što Condor kaže.
Pominjaće se ali za pare nisam siguran.

ako ako

Goran Relic

Pominjaće se besplatne akcije.
Sad su uzeli lovu na državljanstvima.
Kad dođu izbori uzimaće glasove na priči.

ako ako

Sada kada bolje razmislim, ne secam se da sam ja vadio drzavljanstvo radi upisa besplatnih akcija. Trebala mi je licna karta, otvoren racun u banci i mozda jos nesto, ne znam sta, ali drzavljanstvo nije.

Goran Relic

Ako pogledaš prethodne stranice u ovoj temi videćeš da neko jeste.

ako ako

Ne znam kako jeste, sada sam vec siguran da meni nije trebalo drzavljanstvo. Evo ga izvod iz zakona:

Uslov za ostvarivanje prava na besplatne akcije je i da je osoba upisana u birački spisak, kao i da je državljanin Srbije na dan 3. januar 2008. godine. Uz prebivalište na teritoriji Srbije, na dan 30. jun 2007. godine, neophodno je i da su građani bili punoletni 31. decembra 2007. godine.

Zakonom o besplatnoj podeli akcija, građani koji ispunjavaju sve neophodne uslove treba da dobiju akcije šest javnih preduzeća, NIS, EPS, JAT, \\\"Telekoma\\\", \\\"Aerodroma\\\" i \\\"Galenike\\\". Planirano je da prijavljivanje građana za besplatne akcije traje do 31. jula. Moraju doći lično u poštu, a od dokumenata im je potrebna samo lična karta i bankovna kartica sa brojem dinarskog računa.

Plavi_Zoro

zombi1

kao i da je državljanin Srbije

Sam si naveo Uslov. Vidiš da je bio potrebno i tada. Sada sa ovom \\\" akcijom\\\" ponovo vadite dokaz o državljanstvu je skupljanje para. Lusy u jednom postu napravila  dobru računicu.Koliko će samo na ovaj način novaca \\\" uzeti\\\" ponovo od lakovernih.:( :( :(

G. P.

Ja sam pisao besplatne akcije a i moja supruga. Nije trebao izvod iz knjige drzavljana. Ko kaze da treba taj provocira.

Možda je trebalo onima koji su u nekom specijalnom statusu - da li su izbegli ranije ili su emigrirali u Srbiju ili ne znam ni ja šta drugo, MOŽDA je trebalo njima ali meni nisu tražili. Tražili su ličnu kartu i broj računa (ko nema račun otvaraju mu besplatno na licu mesta).

Radomir Jelic

evo bakuta moje zene mora da donese izvod iz državljanstva, iako je upisana u državljane pre 9 godina...
e, sad, moguće je da oni kojima se državljanstva vode u MUP-u u Beogradu (izbeglice, oni koji nisu rođeni na teritoriji Srbije i slično) treba dodatno da dokažu, ali prema Zakonu o upravnom postupku, ukoliko bazu za dokument kojeg traži republički organ vodi drugi republički organ, onda se to radi ex offitio, ili po službenoj dužnosti.. druga je stvar što taj zakon niko ne primenjuje, tj republičke upravne inspekcije su prošle i pretprošle godine pravile \\\"racije\\\" po loklanim administracijama, a sami se ne pridržavaju istog... sramota
takođe, gde je tu onda ravnopravnost građana zagarantovana Ustavom?

robert kiss

Imam jednog poznanika koji je rođen u Bečeju a i sad živi i nije išao nikua pa su mu tražili državljanstvo.
Čitam u novinama da će od prodaje NIS-a stvarno Vojvodina dobiti 90%.Jel to istina.