Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Gordana Kuzmanovic Sadzakov

Stranice: 1 ... 326 327 [328] 329
4906
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Februar 01, 2008, 06:32:29 pre podne »
...Eto da vas malo oraspoložim pre drugog kruga da se ne smejemo na tavanu iliti da se nikad ne smejemo.
.... daleko bilo!
Admini šta bi sa tim frazama, sve ću zaboraviti?

4907
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Januar 31, 2008, 04:31:25 pre podne »
Lusy napisao/la:
Citat
\\\"Ta ova vaša rakija je taka da ni fala nemoš kasti\\\"- mislim da prevod nije potreban.

 ....evo ja iz špacirunga tek stigla i moram samu sebe da ispravim. Dakle treba \\\" Ta vaša rakija je taka da pola sata fala nemoš kasti\\\"
Izvinjavam se! Ovako je izvorno.
 Cross ti si sjajno preveo, ali izvorno ova rečenica znači da je to ona, prava,naša kajsija, dunja, dudovača...ona redovna, pa na kraju krajeva ako se popije previše može da bude i jendekara i grobovača!

4908
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Januar 31, 2008, 12:57:20 pre podne »
Pa to sam upravo i ja pitala. Ubi se ovde otvarajuci taj nas bećarski rečnik (kad ga već tako nazovesmo), a ono fraza nigde. Evo još jedne: \\\"Ta ova vaša rakija je taka da ni fala nemoš kasti\\\"- mislim da prevod nije potreban.

4909
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Januar 30, 2008, 11:16:28 posle podne »
A što bih se ljutila Cross, pa valjda se tako kaže. Ako je bećaruša- oštropicka ili kako god, usvojena nemam ništa za dodati....
  Nisam nigde pročitala da smo rečnik nazvali \\\" Bećarski\\\"( sem na fotki same knjige i u prvom postu kao predlog) ...pa mišljah da se još traži naziv. Ok nemam ništa protiv, smo mislim da može i bolje.
 Bila ja i onomad i sada na linku, ali i dalje ne vidim fraze iliti izraze kako bih ja to nazvala tipa.. Danas će on/ona nositi litiju- u prevodu: fasovaće ili izvući deblji kraj! Da li ste mislili na to kada kažete fraze?

4910
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Januar 30, 2008, 06:31:21 posle podne »
TiDza84 napisao/la:
Citat
bećar u ženskom rodu-BEĆARUSA

...može, a šta kažeš na Bećarka!?.......
Cross vidim da si tu, a ne odgovaraš!
.... Nego kako da vidim fraze i gde se upisuju? Zaista ih imam na gromili.... i imam jedan predlog: uporedo sa idejom rečnika starih (( i još malo zaboravljenih reči i fraza)- zaista sjajna ideja:thumb:- tradiciju treba sačuvati! Ali hajde da pravimo i rečnik mladih iz našeg grada i okoline...Još malko pa nećemo moći da se razumemo: tipa : zabadanje, bobanje...... i ... ma znate vi već to. Š ta kažete?

4911
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Januar 30, 2008, 07:07:49 pre podne »
... pa dobro Cross, nemoj oma da se ljutiš.... Bećara, da prostiš ima svuda, a Bečej je Bečej.( i da prostiš kako žene da budu bećari a ja ih znam gomilu koje savršeno govore to što želimo da zapišemo... i \\\'ajde pomozi mi da kažem bećar u ženskom rodu..... ili su žene isključene iz ovog rečnika!?)

4912
O Forumu i sajtu / Odg: recnik na sajtu
« poslato: Januar 30, 2008, 06:22:36 pre podne »
Moj sin je rekao, kada je bio jako, jako mali , da je staroslovenski jezik ustvari \\\"Staronarodni\\\". Pa predlažem da se rečnik nazove: \\\"Staronarodni bečejski\\\" ili kratko: \\\"Starobečejski\\\" .....a ja sad žurim kod Bake da je pitam. Ona je riznica!:) . Valja sve to negde zabeležiti!

4913
Društvo, dom i porodica / Odg: Tuga
« poslato: Januar 27, 2008, 06:18:29 pre podne »
Ako nam tata Boris odgovori sta ga je podstaklo da postavi ovako tuzno pitanje, odgovoricu i ja, bas sam nesto tuzna ovih dana!?( da nije to nesto u vazduhu?!?).
....Igrutine eto meni si drag, znam da ti to nije dovoljno, ali evo obecavam da ću ti napraviti onu pitu koju sam  obecala... pa cini se... long time ago...
.. Visnjice ne tuguj, sve to jednom dodje na svoje, prosto mora!

4914
Društvo, dom i porodica / Odg: Prihvatiliste za napustene pse
« poslato: Januar 24, 2008, 11:29:16 posle podne »
Dragi forumasi i forumasice,
nedavno su nasem udruzenju odobrena sredstva od strane BCIF-a, za realizaciju naseg prvog projekta \\\\\\\'Puj pas za sve nas!. Obavestavamo Vas o aktivnostima predvidjenim projektom, koje ce se desiti narednih dana. Naravno, ocekujemo Vas! :)

25.januara, u 18h u KREATIVNOM CENTRU GRADSKOG POZORISTA (bivsi Libero), projekcija crtanog filma MAZA I LUNjA! Ulaz SLOBODAN!

26.januara, VELIKA AKCIJA UDOMLjAVANjA PASA, na gradskoj pijaci.      Dodjite da se upoznamo i mozda da izaberete sebi novog mekanog ljubimca!

29. januara, u 19h u KREATIVNOM CENTRU GRADSKOG POZORISTA, tribina na temu: Udruzenje za prava i zastitu zivotinja TAURA i Prihvatiliste za napustene pse. Saznajte sve sto vas zanima o funkcionisanju udruzenja i prihvatilista i pitajte nase stucnjake o svemu sto vas zanima u vezi vasih kucnih ljubimaca!

Srdacan pozdrav! ..... i obavestite i Vase prijatelje za koje mislite da ih interesuje ova prica!!:)

4915
Posao, novac, karijera / Odg: Da li živite da bi radili ili radite da bi živeli?
« poslato: Januar 19, 2008, 02:39:39 pre podne »
Tata Borise pozdrav..... Hm..... interesantno pitanje!?.....Iako cesto ne znam sta cu pre, pa verovatno nekada i pogresim u proiritetima, mogu da Ti kazem: Da! Ja zivim da bi radila!( ne znam kako bih osmislila zivot bez rada- (a da ne zvuci kao fraza...)) .... Samo nije uvek svaki rad placen/ naplacen.( zato i zivim da bi radila, a ne obrnuto!) NesTo ulazem i u buducnost..... da bi nasoj deci bilo lakse i bolje..... Vrlo interesantno pitanje!

4916
Društvo, dom i porodica / Re:Roditelji
« poslato: Januar 12, 2008, 03:12:10 pre podne »
.....Svi smo mi necija deca. Ja sam, na zalost, ostala bez oca kada mi je bilo 20, a mojoj seki 14. Nasoj Mami nije sigurno bilo lako sve ove godine...........i hvala joj za sve sto je uradila za nas.......Nisam imala nikakav problam sa roditeljima nikada(tu i tamo uglavno smesne stvari), ali priznajem da su vremena bila potpuno drugacija......Kada sam postala roditelj, obecala sam samoj sebi da cu uzivati u svakoj sekundi provedenoj sa svojom decom....i to traje i dan danas ( ne kazem da nikada nema problema, ali kroz iskren razgovor se sve resi).
 Strasno mi je zao sto neko od vas ima problema sa svojim roditeljima..... nemojte biti strogi prema njima i pokusajte da im date sansu da vam kazu u cemu je problem.... Vremena su jako, jako teska. Mi smo kao deca imali, manje-vise, sve, vi kao nasa deca, na zalost, imate/nemate 1/10-nu toga..... Vi koji ste vec roditelji, oprostite deci neke stvari koje ste i sami radili u tim godinama i vise razgovarajte sa svojom decom.Vreme je takvo kakvo je i promenite nesto, ako je u vasoj moci, da nam svime bude bolje.
Da!... kako kaze Bubikaj ... roditelje ne mozemo birati..... ali ne mozemo birati ni decu, takva su -kakva su i nase su blago, pomozimo im da lakse pronadju put i da izadju iz gnezda(daleko bilo da u njemu ostanu, prosto nije prirodno), ali kada za to dodje vreme,.... i ne slazem se sa generacijskim jazom- to je samo izgovor onih koji su izgubili dete u sebi, dete koje zna da se raduje i istrazuje......za mene to je stvar duha......
 Za mene je zagarantovana ivesticija, kako je nazvao Relax, samo ona koja je dvosmerna, a na nama roditeljima je da pokazemo putokaz.
p.s.-bilo bi mi drago da se sto vise roditelja ukljuci u temu... i naravno jos vise vas koji ste nasa deca.

4917
Priroda, ekologija i zdravlje / Re:Nesanica?
« poslato: Januar 12, 2008, 02:27:26 pre podne »
Mali Lalo, iskreno se nadam da si do sada pronasao lek za svoju nesanicu; ako nisi( daleko bilo) javi da jos tragamo, imam ja jos jednog keca u rukavu. Hvala i u moje ime sto si Dini pozeleo srecan put i dobar povratak, jer ce joj sreca, tamo negde daleko bez svih nas koje poznajemo, stvarno trebati.... ali pametno je to cedo.
za Cveju: da prostis, najteze u zivotu je sresti se sa samim sobom, izdivaniti se onako iskreno..... i kako rekoh smestiti sve to u nekakve \\\"foldere\\\" u glavi.... i sta je tu sramota? Sramota je ako se nikada u zivotu ne sretnemo sami sa sobom i odemo onako, kao da nas nikada nije ni bilo! Zelim Ti lak i lep san, kao i dosada:)

4918
Priroda, ekologija i zdravlje / Re:Nesanica?
« poslato: Januar 10, 2008, 05:04:37 posle podne »
Cvejo nemam nista protiv knjige, naprotiv!....samo meni izazove kontra efekat.......osvanemo i knjiga i ja budni! Ovako....sve to sto ti se vrzma po glavi lepo stavis na papir, pa kako god.... to je sto je( ne mora sve biti horor).... pa ti se sve to nekako smesti u nekakve foldere koji postoje u glavi( moze da potraje)....sve postaje jasno...i covek, onako umoran, ali ipak srecan,vrati svoj miran san......Mozda nije nabrze resenje i treba se pomuciti, ali garantujem da pomaze.

4919
Priroda, ekologija i zdravlje / Re:Nesanica?
« poslato: Januar 10, 2008, 09:12:37 pre podne »
Pokusaj da na parcetu papira napises ono sto ti se vrzma po glavi i ono sto te muci...........kada procitas to sto si napisao..pola problema je reseno......... zelim Ti laku i lepu noc:laugh:

4920
Čestitke / Srecan put i dobar povratak
« poslato: Januar 10, 2008, 08:50:58 pre podne »
Drage nocobdije!
Pozelimo Dini F. nasoj Becejki srecan put u Ameriku i povratak kuci kada za to dodje vreme( a mora se vratiti, jer pije zutu vodu!). Nocas leti preko bare da nastavi studije tamo i znam da joj je sada tesko.... Ljubim je i obecavam joj da ce je cekati rucak(ona zna koji) kada dodje \\\'vamo.....
 Malena drzi se! Ti znas da smo mi ovde uz tebe........ Javi se ponekad.. i ceka te ruckic.Srecan put,..... i dobar povratak!

Stranice: 1 ... 326 327 [328] 329