Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Dragan Lončarski

Stranice: 1 ... 4 5 [6]
77
IT tehnologije / Odg: Tiff format
« poslato: Novembar 19, 2007, 04:02:08 posle podne »
TIFF ili TIF (Tagged Image File Format) je format fajla za pohranjivanje slika ili rastera. Format je nastao sredinom 80-tih iz potrebe za jedinstvenim standardom fajla skeniranih slika. Prije toga je svaki proizvodjac skenera koristio svoj format.
U jedan TIFF fajl je moguce pohraniti vise slika i podataka ukljucujuci \\"tagove\\" u zaglavlju fajla. Takodje, moguce je spremiti vise slokeva ili stranica.
Za GIS korisnike, najvaznija osobina TIFF-a je lossless kompresija, odnosno kompresija bez gubitka.
Kakda govorimo o dvobitnim (crno belim) skenogramima, TIFF podrzava CCITT Group IV kompresiju, a za true color, preporucljiva je Packbits kompresija.

nesto vise o TIFF formatu...
http://partners.adobe.com/public/developer/en/tiff/TIFF6.pdf

78
IT tehnologije / Re:V E S T I
« poslato: Oktobar 10, 2007, 09:32:35 posle podne »
AMD potvrdio detalje u vezi sa četvorojezgarnim Phenom procesorima

AMD je potvrdio oznake i radne taktove dolazeæih četvorojezgarnih Phenom procesora baziranih na Agena i Agena FX jezgrima. Phenom procesori serije 9 æe se pojaviti krajem novembra, dok æe se Phenom FX modeli pojaviti u prvom kvartalu sledeæe godine, zajedno sa modelima sa bržim radnim taktovima. Phenom FX-82 æe raditi na barem 2.6 GHz, dok bi brži FX-8x modeli trebali da dostignu 3 GHz, a možda i premaše tu cifru. FX-82 DVT semplovi æe biti dostupni u poslednjem kvartalu, dok bi semplovi FX-8x DVT modela trebali stiæi tokom drugog kvartala sledeæe godine. Dostupnost ovih modela je planirana za prvi i drugi kvartal sledeæe godine, respektivno.

Phenom 9600 i 9500 procesori æe posedovati radne taktove od 2.4 GHz i 2.2 GHz. Ovo æe biti prvi četvorojezgarni Phenom procesori koji æe se pojaviti. Lansiranje bi trebalo da se održi tokom novembra. Ubrzo zatim bi im se tokom decembra pridružio i novi model, Phenom 9700, klkovan na 2.6 GHz. Brže iteracije četvorojezgarnih Phenom procesora bi trebale da uslede u drugom kvartalu 2008. godine, dok bi semplovi trebali biti dostupni tokom prvog kvartala. Pretpostavlja se da æe najbrži model koji æe biti dostupan sve do polovine sledeæe godine nositi oznaku Phenom 9800 i da æe raditi na 2.8 GHz.

-----------------------------------------------

BitTorrent DNA

 BitTorrent, kompanija koja stoji iza popularnog protokola za razmjenu datoteka, pustila je danas u rad novu komercijalnu uslugu BitTorrent DNA.

DNA je kratica od Delivery Network Accelerator, a kompletna usluga, temeljena na protokolu BitTorrent, služi jednostavnijem pružanju multimedijalnih sadržaja korisnicima.

BitTorrent DNA može poslužiti i za video streaming, a prvi koji æe novu tehnologiju koristiti u ove svrhe je Brightcove, kompanija koja veæ na druge načine distribuira programe CBS-a, Fox Entertainmenta, Viacoma, MTV-a i New York Timesa.

BitTorrent DNA je jednostavan za implementaciju na postojeæu mrežnu infrastrukturu dok korisnici sadržaj plaæaju po gigabajtu dostavljenih podataka.

-----------------------------------------------

AMD potvrdio detalje u vezi sa četvorojezgarnim Phenom procesorima

AMD je potvrdio oznake i radne taktove dolazeæih četvorojezgarnih Phenom procesora baziranih na Agena i Agena FX jezgrima. Phenom procesori serije 9 æe se pojaviti krajem novembra, dok æe se Phenom FX modeli pojaviti u prvom kvartalu sledeæe godine, zajedno sa modelima sa bržim radnim taktovima. Phenom FX-82 æe raditi na barem 2.6 GHz, dok bi brži FX-8x modeli trebali da dostignu 3 GHz, a možda i premaše tu cifru. FX-82 DVT semplovi æe biti dostupni u poslednjem kvartalu, dok bi semplovi FX-8x DVT modela trebali stiæi tokom drugog kvartala sledeæe godine. Dostupnost ovih modela je planirana za prvi i drugi kvartal sledeæe godine, respektivno.

-----------------------------------------------
ASUS predstavio nove zvučne karte

Kompanija ASUS predstavila je prvu PCI-E zvučnu karticu na svetu - Xonar D2X, kao i najmanju USB zvučnu karticu - Xonar U1. Oba rešenja prevazilaze probleme sa audio reprodukcijom pod operativnim sisteom Windows Vista primenom DS3D GX, a tu je i tehnologija Acoustic Echo Cancellation (AEC), koja prema navodima kompanije garantuje najviši kvalitet reprodukcije glasa. DS3D GX ekstenzija u drajveru za Xonar D2X omoguæava punu podršku za surround reprodukciju i hardversku akceleraciju za sve zvučne efekte, prevoðenjem DirectX insrukcija u DS3D GX. Za razliku od drugih rešenja kao što je na primer OpenAL, DS3D GX ne zahteva instalaciju posebnih drajvera niti posebnu podršku od strane igara. Xonar D2X poseduje i “Acoustics Echo Cancellation” (AEC) rešenje, koje podiže kvalitet reprodukcije glasa pri upotrebi VOIP aplikacija. AEC eliniše eho koji se javlja u opsegu do 40dB i prigušuje sve okolne zvukove – što Xonar D2X čini dobrim rešenjem za rad sa VOIP aplikacijama (Skype, MSN, Google, QQ, itd.). ASUS Xonar D2X odlikuje se odnosom signala i šuma (SNR) od 118 db, kako za audio ulaz tako i za izlaz. Za razliku od generičkih zvučnih kartica na tržištu, kod kojih je najbolji SNR samo na prednjim audio izlazima, Xonar D2 daje 118 db na svih 7.1 kanala.

Xonar D2X podržava i brojne druge audio tehnologije. Meðu ovima možemo nabrojati Dolby Digital Live, koji u realnom vremenu zvuke sa računara ili iz igre konvertuje u Dolby Digital; Dolby Headphone, koji poboljšava kvalitet reprodukcije pri upotrebi slušalica; Dolby Virtual Speaker, koji obezbeðuje vrhunski kvalitet zvuka kada je u pitanju reprodukcija na stereo zvučnicima i Dolby Pro Logic ® IIx, koji kreira surround 7.1-channel iz stereo ili 5.1 izvora. DTS Interactive vrši AC-3 enkodiranje u realnom vremenu, a tu je i DTS NEP: PC za proširivanje signala sa sterea na višenakanalni sistem. Xonar D2X dolazi u paketu sa posebnom aplikacijom koja nosi naziv “Portable Media Processor”. Ova aplikacija operiše u saradnji sa integrisanim ALT kolom (Analog Loopback Transformation) koje omoguæava konverziju digitalnog audio signala u analogni.

Xonar U1 predstavlja eksterni USB audio ureðaj koji je kreiran sa idejom da poboljša kvalitet reprodukcije zvuka pre svega prenosnih računara. Pored toga ovaj model koristi visoko kvalitetni DAC (digitalno-analogni konverter) koji donosi kvalitetan zvuk. Xonar U1 donosi brojne prednosti i za igrače jer poseduje podršku za EAX i DirectSound HW akceleraciju pod operativnim sistemima Windows VISTA i XP. Xonar U1 poseduje i posebno interno pojačalo koje je zaduženo isključivo za obraðivanje signala koji se šalje slušalicama a sve to sa ciljem obezbeðivanja što kvalitetnije reprodukcije. (8~150 ohms @ >10mWx2). Uz pomoæ naprednog With alogirtma za izdvajanje pozadinskog šuma i ekskluzivnog Array mikrofona koji dolazi u paketu, Xonar U1 vrši eliminaciju pozadinskih šumova do 20 dB – što omoguæava čist prenos zvuka VOIP u aplikacijama (Skype, MSN, Google, QQ itd.). Kuæni računar ili notebook može lako postati multimedijalni centar pre svega zahvaljujuæi podršci za 5.1 izlaz preko SPDIF izlaza na ureðaju Xonar U1 uz Dolby Digital enkoding.

79
IT tehnologije / Re:V E S T I
« poslato: Oktobar 08, 2007, 04:28:13 posle podne »
mislim da je ovo tema VESTI.... :angry:  .... :blink:

80
IT tehnologije / Re:V E S T I
« poslato: Oktobar 05, 2007, 08:18:02 posle podne »
HD Photo: Mikrosoft ukida JPEG format

Najpoznatiji fotografski format JPEG odlazi u penziju - nasledio ga je Microsoftov format HD Photo.
Meðunarodna organizacija zadužena za standardizaciju formata zapisa digitalne fotografije trebalo bi da tokom sledeæih meseci donese odluku o prihvatanju novog standarda koji bi trebalo da zameni sveprisutni JPEG. Kandidat za naslednika je Microsoftov format HD Photo, za čije usvajanje počinje izglasavanje nacionalnih odbora Joint Photographic Expert grupacija.
Naslednik JPEG-a biæe poznat i pod imenom JPEG XR. Novi format bi trebalo da ponudi poveæanje kvalitete uz moguænost snažnije kompresije podataka. JPEG format podržava dubinu boja od 8 i 12 bita po kanalu, dok HD Photo podržava do čak i 32 bita.
HD Photo možete pronaæi kod novog operativnog sistema Windows Viste.
Novi format nudi fotografima moguænost skladištenja veæeg broja podataka i veæeg dinamičnog raspona boja koji snima senzor digitalnog fotoaparata. Jednostavno rečeno, JPEG format koji je stvoren početkom devedesetih godina više ne zadovoljava kriterijume koje donose nove tehnologije.
Osim tih tehničkih moguænosti, kvalitet fotografije neæe zauzimati više prostora na hard-diskovima jer HD Photo nudi i lossy i lossless kompresije.

81
IT tehnologije / V E S T I
« poslato: Oktobar 05, 2007, 08:03:15 posle podne »
Najznačajnija investicija u istoriji Srbije na pomolu


[hide]Predsednik opštine Inðija, Goran Ješiæ, izjavio je da bi ove nedelje u Beograd trebalo da doðe poslovna delegacija iz Indije, koja je zainteresovana za izgradnju \\"tehnološkog parka\\" u Inðiji i ocenio da bi to bila najznačajnija investicija u istoriji Srbije.

Najuspešniji predsednik opštine u Srbiji po privlačenju direktnih stranih investicija, podsetio je da je pismo o namerama investitora iz Indije o premeštanju \\"tehnološkog parka\\" u junu ove godine bilo upuæeno na adresu ministra za ekonomiju i regionalni razvoj, Mlaðana Dinkiæa, i dodao da bi se IT centar gradio na površini od oko 200 hektara.

- Zahvaljujuæi toj investiciji Srbija može postati domaæin najveæih svetskih kompanija poput „Majkrosofta\\", IBM-a i \\"Fidelitija\\" - rekao je Ješiæ, koji je protekle nedelje imenovan za savetnika u Vladi Srbije za direktne investicije.

Ješiæ smatra da æe dolazak najznačajnijih svetskih kompanija u oblasti IT tehnologija stvoriti moguænost za otvaranje \\"ekstra dobro plaæenih radnih mesta\\", a samim tim i šansu našim visoko obrazovanim kadrovima da ostanu u zemlji.

- Na taj način otvoriæe se moguænost da se naši stručnjaci, koji rade u tim kompanijama širom sveta, vrate u svoju domovinu i nastave da rade za te iste kompanije - kazao je on.[/hide]

82
ženski kutak / Odgovor:Šta danas znači biti sponzoruša?
« poslato: Oktobar 01, 2007, 08:52:31 posle podne »
moze da se neka trudi koliko god hoce da bude sponzorusa ako ne naleti na ovcu koju ce da sisa bice ovcusa ;) sto je retkost... ima tatinih i maminih sinova bas takvih kojima bas to daje mogucnost da imaju jedino cice sponzorusice... drugacije bi morali kod tetkice u dve frajle ;)

83
Priroda, ekologija i zdravlje / Odgovor:Da li ste svesni polno prenosivih bolesti?
« poslato: Oktobar 01, 2007, 08:42:11 posle podne »
Georgina88 napisao:
Citat
Sexualni odnosi su lepa stvar, naročito u periodu u kojem se nalazi veæina posetilaca ovog sajta:side:  i česti su...ali da li su koliko prijatni toliko i sigurni? Koristite li zaštitu, preuzimate li na sebe deo odgvornosti?


eh pita a ne odgovara :) salim se :)
evo ko voli nek\\\' izvoli :)

Seksualno Prenosive Bolesti koje su se nekada zvale venericne bolesti, nalaze se medju najcescim infektivnim bolestima. Za sada je identifikovano vise od 20 vrsta SPB.

Razumevanje osnovnih cinjenica o SPB - nacini na koji se sire, njihovi najcesci simptomi, i kako se lece - je prvi korak ka prevenciji. Vazno je razumeti najmanje nekoliko kljucnih tacaka kada su u pitanju Seksualno prenosive bolesti.

Seksualno prenosive bolesti dobijaju i muskarci i zene, razlicitog porekla i ekonomske moci. Preovladjuju medju tinejdzerima i mladim ljudima. Skoro dve trecine Seksualno prenosivih bolesti u npr. SAD-u desava se kod ljudi mladjih od 25 godina.

Frekvencija SPB raste, delom zato sto u poslednjih nekoliko dekada, mladi ljudi pocinjali seksualne aktivnosti ranije, a u brak ulazili kasnije, a delom zbog nedovoljne seksualne edukacije.

Seksualno Prenosive Bolesti, kad je osoba inficirana, vecinu vremena, ne pokazuju nikakve probleme, narocito kod zena. Kada i ako se simptomi razviju, mogu se zameniti sa simptomima ostalih bolesti koje se ne prenose putem seksualnog kontakta. Cak i kada SPB ne izazovu nikakve simptome, osoba koja je inficirana moze biti u mogucnosti da prenese bolest na seksualnog partnera. Zbog toga mnogi doktori preporucuju periodicno testiranje i proveru za one koji imaju vise od jednog seksualnog partnera.

Zdravstveni problemi izazvani Seksualno prenosivim bolestima imaju tendenciju da budu monogo ozbiljniji i mnogo cesci kod zena, nego kod muskaraca.
· Neke SPB mogu zahvatiti matericu i jajovode i izazvati upalu karlice, koja moze biti uzrok drugih problema izmedju ostalog neplodnosti.
· Seksualno prenosive bolesti takodje mogu biti povezane sa rakom grlica materice. Human Papiloma virus izaziva ne samo genitalne bradavice vec i rak na grlicu materice.
· Seksualno prenosiva bolest moze biti preneta sa majke na bebu pre, za vreme, i odmah po rodjenju; neke od ovih infekcija novorodjenih mogu lako biti izlecene, ali druge mogu izazvati da beba bude dozivotno ostecena ili cak da umre.

Kada su dijagnostikovane i kada rano pocne sa lecenjem, mnoge Seksualno prenosive bolesti mogu efektno biti izlecene.

Najcesce Seksualno Prenosive Bolesti:

HIV infekcija i AIDS

AIDS je prvi put prijavljen u SAD-u 1981. godine. Izazvana je HIV virusom koji unistava mogucnost tela da se bori protiv infekcija. Ljudi koji imaju AIDS su veoma osetljivi na mnoge smrtne bolesti, i na izvesne forme raka. Prenos virusa prevashodno se desava za vreme seksualnog kontakta kao i deljenjem igle sa nekim pri intravenoznom drogiranju.

Hlamidija

Ova infekcija je trenutno najcesca od svih bakterijskih SPB, procena je da se od 4 do 8 miliona novih slucaja javi tokom svake godine. Kod zena, nelecena klamidija moze dovesti do upale karlice. Problem je sto mnogi inficirani klamidijom imaju vrlo malo ili nemaju uopste simptome infekcije. Jednom kada je dijagnostikovana infekcija klamidijom leci se antibioticima.

Infekcije izazvane hlamidijama i mikroplazmama

Prouzrokovači su Chlamydia trachomatis, odnosno Mycoplasma hominis/Ureoplasma urealyticum. Ne tako retko javlja se udružena infekcija ovim mikroorganizmima.

Simptomi kod muškaraca - Umerena sekrecija ujutru iz mokraænog kanala (obično u vidu jedne kapi). Oseæaj peckanja ili žarenja u mokraænom kanalu.

Simptomi kod žena - Vrlo češto nema nikakvih simptoma. Ponekad se javlja vaginalna sekrecija, bolovi u donjem delu trbuha prilikom seksualnih odnosa, genitalna krvarenja, peckanje prilikom mokrenja.

Dijagnoza i lečenje - Dijagnoza se uzima uzimanjem uzorka sa genitalija i uzimanjem krvi. Lečenje antibiotiæima seksualnih partnera. Ako se sa lečenjem ne počne na vreme, poštoji visok rizik od komplikacija, pa se može javiti i sterilitet zbog ošteæenja unutrašnjih genitalija.

Genitalni herpes

Herpes infekcije uzrokuje herpes simplex virus. Priblizno 500.000 novih slucajeva se javi sa ovom neizlecivom viralnom infekcijom. Glavni simptomi herpes infekcije su bolni plikovi ili otvorene rane u genitalnoj zoni. Njima prethodi peckanje na nogama, butinama, ili genitalnoj oblasti. Rane od herpesa obicno prolaze za dve do tri nedelje, ali virus ostaje u telu dozivotno. Ozbiljan i cest herpes se leci jednim od nekoliko lekova koje prepisuje lekar. Ovi lekovi pomazu da se kontrolisu simptomi, ali ne i da se eliminise virus herpesa iz tela.
Zena koja dobije genitalni herpes za vreme trudnoce moze preneti virus na bebu. Ne lecena infekcija herpesom kod novorodjencadi moze rezultovati mentalnom retardacijom ili smrcu.

Simptomi kod muškaraca i žena - Male rane na genitalnim organima, češto brojne i bolne. Prethodi im pojava sitnih plikova, svrab, peckanje, drhatvica, jeza, povišena temperatura. Ove ranice se pojavljuju periodično, traju nekoliko dana a zatim nestaju, do sledeæeg pojavljivanja.

Dijagnoza i lečenje - Dijagnoza se postavlja uzimanjem uzorka u predelu ranice pre započinjanja lečenja i uzimanjem krvi. Leči se antiviralnim lekovima. U slučaju da trudnica boluje od genitalnog herpesa poštoji velika opasnost od infekcije za dete prilikom poroðaja.

Genitalne bradavice (HPV)

Genitalne bradavice (takodje nazvane venericne bradavice ili kondilomi) izazvani su humanim papilloma virusom (HPV), virus povezan sa virusom koji izaziva bradavice na kozi. Genitalne bradavice prvo se pojavljuju kao mala bolna ispupcenja u vaginalnoj oblasti, na penisu ili oko anusa. Ako se ne lece, mogu porasti i razviti se u debela ispupcenja nalik karfiolu ali i do mnogo tezih posledica kao sto je rak grlica materice. Genitalnim bradavicama godisnje se inficira vise od milion Amerikanaca. Genitalne bradavice lece se sredstvima koje se nanose na kozu, spaljivanjem, ili ako se povrate injekcijama. Ako su veoma velike, mogu biti otklonjene operacijom.

Gonoreja

Najcesci simptomi su lucenja vagine ili penisa i bolno i tesko mokrenje. Najcesce i ozbiljne komplikacije desavaju se zenama. Istorijski se penicilin koristio za lecenje gonoreje, ali poslednje dekade, javila su se cetiri tipa otporna na antibiotike. Novi antibiotici ili kombinacije lekova moraju biti korisceni da se spreci stvaranje otporne vrste.
Prouzrokovač je bakterija N. gonorhoeae. Posle kontakta sa zaraženom osobom i relativno krake inkubacije (prosečno 7 dana) dolazi do pojave tegoba.

Simptomi kod muškaraca - Žut, gnojav sekret iz mokraænog kanala, sa pečenjem prilikom mokrenja. Ponekad simptomi mogu da budu minimalni.

Simptomi kod žena - Oskudni simptomi – peckanje prilikom mokrenja, ponekad bez ikakvih simptoma. Javlja se i vaginalna sekrecija.

Dijagnoza i lečenje - Dijagnoza se postavlja uzimanjem uzorka sa genitalija. Lečenje antibiotiæima seksualnih partnera. Ako se ne leči poštoji rizik od komplikacija (narocito steriliteta) usled ošteæenja unutrašnjih genitalija.

Sifilis

Prvi simptomi sifilisa mogu proci nezapazeno zato sto su veoma blagi i spontano nestaju. Inicijalni simptom je cir; obicno je to bolna otvorena rana koja se pojavljuje na penisu ili oko vagine. Takodje se moze pojaviti i blizu usana, anusa ili na rukama. Ako se ne leci, sifilis moze konacno dovesti do ozbiljnog ostecenja srca i centralnog nervnog sistema. Bolest moze trajati godinama. Penicilin ostaje najefikasniji lek za lecenje ljudi sa sifilisom.
Izaziva ga bakterija Treponema pallidum.

Simptomi kod muškaraca i žena - Ranice: bezbolne ranice na genitalnim organima (ili u ustima ili na anusu), koje češto prati otok regionalnih limfnih čvorova, koji su tvrdi ali bezbolni. Ružičaste pege na koži ili ploče u ustima ili na genitalijama u drugom stadijumu oboljenja. Ove ranice češto se ne primeæuju – u tom slučaju dijagnoza se može postaviti samo uzimanjem krvi.

Dijagnoza i lečenje - Dijagnoza se postavlja uzimanjem uzorka u predelu ranice pre započinjanja lečenja i uzimanjem krvi. Leči se antibiotiæima. Ne lečenje, odnosno neadekvatno lečenje uzimanjem nedovoljnih doza antibiotika \\"na svoju ruku\\" dovodi do ozbiljnih komplikacija, posebno na nervnom i kardiovaskularnom sistemu i više godina nakon infekcije.

Prevencija Seksualno Prenosivih Bolesti?

Najbolji nacin da se izbegnu Seksualno Prenosive Bolesti je izbegavanje seksualnog kontakta sa drugim osobama. Ako odlucite da budete seksualno aktivni, postoje stvari koje se mogu uraditi da bi se smanjio rizik od dobijanja SPB:
· Obostrano monogamna seksualna veza sa neinficiranim partnerom.
· Korektno i konstantno koriscenje kondoma.
· Koristite ciste igle ako ste intravenozni korisnik droga.
· Odlozite seksualni odnos sto je duze moguce. Mladji ljudi su pri prvom seksualnom odnosu najprijemciviji za razvijanje SPB. Rizik dobijanja Seksualno Prenosivih Bolesti povecava se sa brojem partnera tokom zivota.

Ukoliko ste seksualno aktivni trebalo bi:
· Odlaziti na redovne preglede cak i u odsustvu simptoma, a narocito posle seksualnog odnosa sa novim partnerom.
· Poznavati najcesce simptome SPB. Ako se bilo kakav sumnjiv simptom pojavi odmah potraziti medicinsku pomoc.
· Izbegavati seks za vreme menstruacije. Zene inficirane HIV virusom su jos zaraznije, a nezarazene zene su mnogo prijemcijvije za infekciju.
· Izbegavati analni seksualni odnos, a ako ga upraznjavate, obavezno koristite kondom.
· Izbegavati pranje sapunom zato sto otklanja neke normalne zastitne bakterije iz vagine i povecava rizik od dobijanja neke od Seksualno Prenosivih Bolesti.

Ukoliko imate dijagnozu neke od Seksuano Prenosivih Bolesti trebalo bi:
· Sprovesti lecenje radi smanjenja rizika prenosenja SPB na dete.
· Razgovarati sa doktorom o mogucim rizicima prenosenja putem mleka.
· Zabeleziti sve skorije seksualne partnere i obavesti ih da i sami urade pregled.
· Pratiti doktorove instrukcije i zavrsiti kompletni medicinski tretman.
· Izbegavati bilo kakve seksualne aktivnosti do zavrsetka tretmana.

Menjano: Bubikaj,   01.10.07 13:59

84
Romantika, ljubav i sex / Odgovor:Prevara...
« poslato: Oktobar 01, 2007, 08:39:05 posle podne »
Georgina88 napisao:
Citat
Nemam neko posebno misljenje o tome.Svako zivi svoj zivot i zna sta je najbolje da bi veza opstala. Mada ne mislim da prevara nastaje usled nedostatka, bar ne uvek. Ja sam nailazila na ceste slucajeve, tipa-duga veza, pruzeno sve, nisu u datom trenutku skontali da su im potrebne neke novine, ubacivanje strasti itd. , pa zasto ne potraziti utehu sa strane?! Nisam pristalica toga, jer boli kada znas da nekom nisi jedini, a toliko truda i emocija si ulozio/la.


Po svemu sudeci kljuc uspeha u krizi jedne veze je PREVARA!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo::laugh:  :laugh: :laugh: :silly: :silly: :silly:

85
Romantika, ljubav i sex / Odgovor:Ko bi trebao platiti račun?
« poslato: Oktobar 01, 2007, 08:33:13 posle podne »
zivimo u nenormalnoj drzavi u nenormalnim uslovima i pricamo nenormalno o normalnim stvarima... normalno je da se na to ne obraca paznja... ali elem, tada neko to pocne da koristi i eto ti guzve :) zato se na zapadu i zivi drugacije i krste se kad cuju nase obicaje... a nasi kad odu krste sa njihovim... sve u svemu, mislim da treba da pocnemo da naplacujemo krscenje i imali bi svi dovoljno da castimo jedne druge... i to bez guranja ;)

86
Muški kutak / Odgovor:Pazljiv muskarac = papucar?
« poslato: Oktobar 01, 2007, 08:25:38 posle podne »
latentna konfrontacija, emancipacija, sovinizam je lokalni modni trend... papucarstvo kao domen muskog infatilnog dela ega  opskrbljuje i hrani zensku zluradost koja elem, je na pomolu, bas iz gore navedenih razloga :)
KO RAZUME SHVATICE!!! :p

Stranice: 1 ... 4 5 [6]