BecejOnLine Forum

Društvo => Posao, novac, karijera => Temu započeo: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Decembar 27, 2008, 05:06:20 posle podne

Naslov: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Decembar 27, 2008, 05:06:20 posle podne
Potrebna mi je Vaša pomoć, kako bih mogla čitavu situaciju da stavim u svoje vijuge.

Pre, bezmalo, 2 meseca desila se neobična situacija.
 Moj prijatelj iz inostranstva, koji je bio ovde, imao je potrebu da, nešto što je za njega jako vredno, zbrine na adekvatan način.
Zamolio me je za pomoć.
Hajde da se bolje razumemo, u pitanju je pas koji treba da bude usvojen od strane tog mog prijatelja,( živi u inostranstvu), ali kako je potrebno da prođe najmanje 3 meseca od momenta vađenja krvnog testa, kao dokaz da pas ne boluje od besnila, do izlaska iz naše države ( zakon koji je važeći svuda), valjalo je psa smestiti negde.
Zamolila sam osobu koju sam smatrala svojim prijateljem da primi psa na 3 meseca.

Sve je dogovoreno i pas je prenet kod osobe koju sam smatrala prijateljem. Doneta je hrana, lekovi i sve što je potrebno za prvo vreme.
 Moj prijatelj iz inostranstva je dao 200 evra, kako bi sve bilo pokriveno do kraja ( hrana, veterinarska nega...),iako sam smatrala da to nije potrebno, osobi koju sam smatrala svojim prijateljem, a ne sumnjam uopšte da bi po odlasku psa osoba koju sam smatrala svojim prijateljem bila nagrađena, bar sa duplom cifrom.
 Dakle bila sam prisutna.
Napominjem da iz čitave situacije, lično nisam imala nikakve materijalne dobiti, samo troškove...:S

E sad nastaje zaplet.

U roku od 24 sata, pronašli smo mnogo bolje rešenje i logično je bilo da se pas prebaci.
Al\\\' avaj , osoba koju sam smatrala svojim prijateljem je u roku od 24 sata potrošila novac ostavljen za negu i brigu o psu, i dogovor je bio da će novac biti vraćen za 2-3 dana.

Ok pokašala sam da izamortizujem stvari i rekla da će to tako i biti, verujući osobi koju sam smatrala svojim prijateljem, na reč. Da li možete da zamislite kako sam se osećala!?
Moj prijatelj iz inostranstva je otišao sutradan, a novac još ni do dan danas nije vraćen! :dry:  

Nekoliko puta sam zamolila, na najkulturniji način, osobu koju sam smatrala svojim prijateljem, da vrati novac koji je potrošila na nenamensku stvar i do pre koji dan sam je čak i razumela. Sada više ne!

Moj prijatelj iz inostranstva ne može da razume i ja mu ne mogu zameriti, čak ne znam ni kako da mu objasnim.

Do dana današnjeg, novac nije vraćen, a ja crvenim svaki dan, ne znajući više kako da opravdam bahatost osobe koju sam smatrala svojim prijateljem, a koja se vozi na posao autom, koristi kompjuter i pravi se nevina u ludnici, izigravajući najpošteniju osobu na svetu.

Š teta je nepopravljiva!
Izgubila sam poverenje prijatelja iz inostranstva i ne znam kako da razrešim agoniju u koju sam dospela, ni luk jela, ni luk mirisala, želeći da pomognem jednoj a razumejući drugu osobu.

To što sam izgubila osobu koju sam smatrala prijateljem smatram darom, jer bi se mogla upetljati u još negu goru priču... ovako bar znam na čemu sam.

Osećam se prevareno i izigrano. Za 24 sata briga za psa kod osobe koju sam smatrala svojim prijateljem je koštala 200 evra??? + stvari koje su ostale kod iste, jer ta osoba nema nameru, mislim da je to sad očigledno, da novac koji joj ne pripada, vrati!

O zemljo Srbijo otvori se da propadnem u zemlju!

Prodajete li i Vi vaše prijatelje za novac?... ili?
Š ta bi Ti uradio/la na mom mestu?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Dejan Skobic Decembar 27, 2008, 05:29:45 posle podne
Najgore je to kada ni kriv ni duzan naj**** a druge bas briga. Ti si na duplom gubitku ali i na dobitku jer si videla da ti  ta osoba nije bas veliki prijatelj i da joj nisi poverila nesto dragocenije poput muza...haha....salim se...

Mogu da zamislim kako se osecas jer ja najvise mrzim pevare i izdajnistvo. Juce sam otkrio jednu internetsku prevaru na koju sam i ja mogao da nasednem i ni kriv ni duzan zaglavim u zatvor dok drugi uziva na nekoj plazi. U teskim situacijama se vidi ko je coveku prijatelj kako kaze Njegos u \\\"Gorskom vijencu\\\": \\\"u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci\\\"

Najbolja je da se izvinis tom prijatelju iz inostranstva i objasnis detaljno celu situaciju ja verujem da ce razumeti i oprostiti jer to i nije bog zna sta sto neko ne bi mogao da podnese i nemoj sebe opterecivati da si prodala prijatelja. Nisi ti prodala prijatelja vec je tebe drugi prijatelj prevario i nasamario a sta je 200e za tog sto zivi u inostranstvu sica, mozda bi bilo najbolje da napises neki osecajni i iskreni blog i posaljes tom prijatelju link da vidi kako se ti osecas u ovom trenutku..

Pozdrav i puno srece!!!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Decembar 27, 2008, 05:53:04 posle podne
E Godžane,
\\\'fala na podršci!
Samo da ne bude nesporazuma.
Ja sam ta koja se oseća prodato za 200 evra, naime toliko me procenila osoba koju sam smatrala za prijatelja. Nek joj je na čast!
Moj prijatelj iz inostranstava nije prodat i ne prodaje se... samo ne može da shvati problem, a ja mu to i ne zameram.
Zemlja Srbija je čudo!

Nije stvar u 200 evra, nego u poverenju i (ne)prijateljstvu, koje neko (ne) gleda kroz novac.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Becej City Decembar 28, 2008, 12:51:40 pre podne
Ja nekako sticem utisak da ti tu osobu nisi dovoljno poznavala kad se vec ovakvo nesto desilo! Iz navedenog, pomenuta osoba ima karakteristike najobicnije luftike sa djoncinom od obraza.

Ne znam da li si razmislila o tome da sa tom osobom popricas i da joj prospes pricu da je \\\"Nemac\\\" uvredjen, u neverici i da namerava da tuzi i tebe i nju, mozda upali! Ne znam ni sam! Ali, svakako se slazem da si u nezavidnoj situaciji!

Poznajem te povrsno, ali dovoljno da znam da treba biti kompletan kreten i bezdushnik da bi prevario, nasamario ili \\\"prodao\\\" osobu poput tebe!!!!!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: irena maric Decembar 28, 2008, 02:42:33 pre podne
Prijatelji se ne kupuju a jos manje prodaju!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Marina Kovacev Decembar 28, 2008, 03:37:01 pre podne
Koliko sam shvatila, Lusy nije ni htela da kupi bilo koga...
A ta osoba, ako ima bar malo savesti, trebalo bi da vrati novac, pa makar i u ratama. A ako nema, onda neka kaze \\\"Nemam, izvini...\\\" Ja bih i toliko cenila.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Sarajlija Decembar 28, 2008, 09:03:19 posle podne
Ciganija...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Robbyn � Decembar 28, 2008, 09:19:32 posle podne
debeli zmaj napisao/la:
Citat
Ciganija...


Nemoj vređati Cigane,oni se barem drže date reči...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: vesna bosnic Decembar 30, 2008, 07:53:29 pre podne
:S ..uf bogami zeznuto....Vidi..ja bih da sam na tvom mestu pokusala jos koji put da trazim taj novac da se vrati,naravno na lep i kulturan nacin(inace ja sam bas tolerantna....ali..znam jako da popiz...)...ako bi me ta osoba i tada ignorisala..ja bih vratila svom prijatelju novac(naravno ako ga imam),jer je taj isti prijatelj na moje poverenje dao svog psa na cuvanje i novac-osobi koju sam mu ja preporucila!Sto znaci da sam ja odgovorna...jbg.zao mi je...ali mislim da to tako ispada..A sto se tice onog drugog\\\"prijatelja\\\"verovatno bih mu rekla u oci ono sto mislim o njemu..a onda vise za mene ne bi postojao!!!!Opet sve zavisi da li taj \\\"prijatelj \\\"stvarno nema para i ne moze sada trenutno da mi vrati novac ili me zajeb. i pravi se prost?!
A sto se tice nekog poverenja....uf.....na danasnje vreme tesko je verovati ljudima....Eto pitala si za savet,a ja sam ti rekla kako bih ja postupila!!!!Pozdrav!!!!
I jos nesto zato sto si takva-dobrica,a to sam osetila kada sam te upoznala...zato si se i tako opekla sada!Znam ja taj osecaj..jako dobro...:(
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Decembar 30, 2008, 05:46:50 posle podne
„Bele mazge“

„Želim uznemiriti ljude – primorati ih da se zabrinu zbog onog što čine ili ne čine. Ali ne da ih zastrašim i uprem prstom u njih, ne; no, ako sam u stanju naterati ljude da se upitaju kako uspevaju u životu, ili kako bi mogli uspeti – da li im ide dobro ili loše, i koliko ima jednog a koliko drugog – onda će značiti da sam ipak nešto učinio. A ako sam slušao sebe a moje reči nešto značile u sopstvenom načinu života – lepo, to označava proveru, zar ne? Ako se ne osetite prisiljeni da primenjujete ono što pripovedate, ili što čitate čini se da se onda nalazite u nekoj vrsti moralne nepomičnosti“

William Carios Williams
„White Mule“

\\\'fala drugari!
Znam šta mi valja činiti.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Plavi_Zoro Decembar 30, 2008, 06:05:03 posle podne
:bejzbolka: :bejzbolka: :bejzbolka:

 Za prevarante, i za one koji kradu, ovo je najbolji lek. Ovo će bar da pamte. :dzavo:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Serveto Pecin Decembar 30, 2008, 07:09:07 posle podne
Sunce mu poljubim, Lusy... Pa, ako sam ja sa 25 skontao da je vecina ljudi tako neodgovorna, mogla si i ti.. Ma, ne znam kakav da je prijatelj, znam sta mogu sa njim, a sta ne. Svako je dobar za nesto. Jedni su za zajeanciju, drugi za ozbiljnu pricu, treci za sve i svasta, ali do odredjene granice. Samo je nekoliko njih koji su toliko ok da se uvek i potpuno mozes osloniti na njih. I znam ko je to pored mene kome uvek mogu da verujem. Nadam se da nisi mislila da su svi oko tebe sjajni i bajni. :(
Da je meni neko tako nesto uradio, u roku od omak bih napravio neki blog i/ili bih napisao njegovo/njeno ime na sred foruma, pa nek\\\' se zna. nadam se da ti uopste nije zao tog tzv. prijatelja. I nadam se da ga/je ne poznajem...

S druge strane, mozda je toj osobi novac bio potreban za lek ili hranu... Ili nesto trece od velike vaznosti... Ali, u tom slucaju, bilo bi lepo da objasni sta se desilo sa novcem i zbog cega.

Uvek treba sagledati sve moguce verzije, pa tek onda presuditi. A ako kazes da i vozi auto (ako to nije Yugo), sumnjam da joj necijih 200 evra toliko znaci.

Treba biti oprezan u zivotu. Veruj samo sebi! A mozes i meni... ;)

Kada se meni nesto slicno desi, ja ostanem dobar sa onim ko mi je uradio tako nesto, ali se drzim na nekoj distanci.

P.S. Ako nesto ne volim, onda su to neodgovorni ljudi.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: mumba Decembar 30, 2008, 09:12:03 posle podne
u pravu si virus sve si rekao što bih i ja ,naravno za novac nikoga ne bih prodao ali za po kile masnog hm to je već nešto drugo!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Serveto Pecin Decembar 31, 2008, 04:57:44 pre podne
Ne valja ti tol\\\'ko masnog, umreces bolestan.. :)
Ja cu bar otici zdrav sa ovog sveta.. :)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: mumba Decembar 31, 2008, 06:16:53 pre podne
al neš znat štas propustio! sorry za off1
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Decembar 31, 2008, 05:37:08 posle podne
A da ja kupim burek... pa sve u redu? A ?

Rekoh da znam šta mi valja činiti.

@Gospodaru- očigledno je da osobu nisam dobro poznavala, ali ja verujem ljudima, dok se ne dokaže suprotno.

@Marina, kamo sreće da je bar u ratama, tada bih znala da postoji volja da se vrati nešto što nekom ne pripada.

@Debeli i Robbyn- a imaju i dušu!

@Uran, padalo mi je na pamet da ja pošaljem novac, jer sam bila prisutna.

@Plavi Zoro- znaš da neću nikoga da tučem, iako neću sedeti skrštenih ruku.

@Virus & Cross, jer se slažete u svemu izrečenom- ljudima dajem šansu i mogu me prevariti, ali samo jednom. Naravno da znam da svi ljudi oko mene nisu dobronamerni, bajni i sjajni. Mislim da ste prevideli činjenicu da sam činom potrošenih para bila zatečena i nisam imala pojma da će nestati u roku od 24 sata, a tada sam, misleći da ću ublažiti situaciju, poverovala osobi da će novac vratiti u roku od 2-3 dana.
E to jeste moja greška!ali i šanasa za osobu da se dotična osoba snađe, pa ima valjda neke rođake, prijatelje...
Trebalo je uraditi drugačije, al\\\' da sam znala gde će da padnem ja bih sela.
 
Sagledavala sam sve moguće činjenice 2 meseca i nisam donosila nikakav sud. Nakon toga sam prestala da razumem tu osobu, a nakon rečenice... sada sam na poslu, pobogu, ne mogu da pričam sada o tome ( u fazonu dokle češ da me maltretiraš)... javiću se kasnije i nije se javila... e tu mi je pukao film...

Dakle znam šta moram da uradim... Čitava stvar je izašla iz okvira privatnog i mora postati javna, jer je zapravno javna i bila, samo sam je ja skrenula u privatno, kako bi osoba koju sam smatrala svojim prijateljem dobila šansu da se snađe! Više neću da ćutim!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Plavi_Zoro Decembar 31, 2008, 07:17:26 posle podne
Lusy


@Plavi Zoro- znaš da neću nikoga da tučem, iako neću sedeti skrštenih ruku.

Pa znam ja da si ti:(http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_!cid_438f74d6-0603-47cc-978d-83991fe24280.gif)
 Ali on(a) ipak zaslužio(la) nekoliko po guzi:(http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_segreveres.gif)(http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_segreveres.gif)(http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_segreveres.gif)(http://img2.imagetitan.com/img2/small/19/19_segreveres.gif):) :) :)

 Više neću da ćutim!

 I nemoj, daj ime i prezime, a po mogućnosti i sliku, da ne bi mogla i neke druge da prevari. Mrzim prevarante i lopove. :bich: :bich:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Axl Axl Januar 03, 2009, 07:13:26 posle podne
I jel ima kakvih promena???
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Bojan Maletic Januar 03, 2009, 10:12:09 posle podne
ja ne prodajem prijatelje za novac,ima nesto i u zlatu i nekretninama.....:laugh:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 04, 2009, 01:54:02 pre podne
E Boky, meni baš i nije smešno.
To ti je otprilike slično kao kad bi ti sa gazdom doneo neki televizor, pa ne bi mogao da ga smestiš u prodavnicu, pa te gazda zamoli da pronađeš neko mesto za televizor, a ti onda lepo zamoliš drugara da ga pričuva, jer ti nemaš mesta...i sutra odete ti i gazda po televizor, a ono njega nema, tvoj drugar ga prodao i novac potrošio!??... i tako.... kaže ti taj tvoj drugar, evo televizora (čitaj novca) za 2-3 dana, a ti onako u nebranom grožđu, kažeš gazdi sad će , a ono prođe 2 mesecaa a gazda te svaki dan pita.. \\\" Boky gde je televizor\\\"..  :S

Mislim da ni tebi sada nije više do smeha! :(

@ Axl, ako misliš na novac, nema promena, ali znam šta mi valja činiti, samo da prođu praznici... jednostavno, stvari se moraju pomeriti...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Januar 05, 2009, 07:52:32 pre podne
Lusy, jel to neki becejonline forumaš?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Boris Majstorovic Januar 05, 2009, 05:09:19 posle podne
Prave prijatelje nikad! One ostale ne mogu da prodam, morao bih da doplatim da ih neko kupi
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Dusanka Stajic Januar 06, 2009, 05:21:48 pre podne
Pravih prijatelja imam malo,ali dragoceniji su mi od bilo cega
materijalnog, no prvo sto mi se namece to je koliko sama mogu da dam,
i znam koliko prijatelskog dajem-toliko i dobijam.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Becej City Januar 11, 2009, 05:11:00 pre podne
Sta bi do kraja?
Da li si dobila novac nazad?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 19, 2009, 04:29:12 pre podne
Gospodaru Vremena,
novac ne pripada meni!

juče sam dobila sms sa porukom koja glasi :
\\\"Novaca nema\\\".
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: irena maric Januar 19, 2009, 05:01:17 pre podne
Pozdrav drugari!:)
Kao prvo zelim da se zahvalim svima koji su mi pruzali podrsku ovih par nedelja!
Vreme je da se otvore karte,iako neke stvari ne idu meni u prilog.
Zelim svima onima koji ne znaju da ispricam jednu pricu...
Svaka medalja ima dve strane.
U ovoj prici glavni akter,glavna prozvana sam ja...Ne zelim ni jednom recenicom da se izvinjavam jer mislim da nemam zbog cega.
Taj\\\"prijatelj\\\" sam bila ja...
Prihvatila sam kuce bez razmisljanja i nisam zelela nikakav novac da primim.
Pas je trebao da ostane kod nas do februara meseca.Za jedan dan psa u zurbi odnose.Sreca moja pa nisam vratila novac,inace ne bih sada imala sta da kazem u ovoj temi.Pas je imao promene na kozi,sa njim sam dobila i neka sredstva da tretiram te rane.Nisam tada ni razmisljala o tome da to moze biti opasno i za mene i sto je najgore za moju decu.
Prihvatila sam sa tim psom i jednu veoma tesku bolest.

24.11 2008 godine sam prvo ja zavrsila u hitnoj sluzbi,a posle toga sa najmladjim detetom,zavrsavam u bolnici.Naravno,ovo ne pricam tek tako,za sve ove reci postoje i adekvatni dokazi,lekarski izvestaji i razni testovi koze.
Znam da je vecina vas sada zaprepascena!
Hvala Bogu,vecina vas zna koliko danas kosta lecenje,pogotovo za decu...

Ja nikoga necu pitati da li prodajete prijatelje za novac.
Pitam vas samo da li se decije zdravlje moze kupiti?
Da li pravi prijatelj moze da uradi nesto tako?
U poceku sam zelela da razumem,mozda niko i nije znao da je pas zarazen,zelela sam na sve da zaboravim i vratim novac i nikom nista...O mom pretrpljenom bolu zbog najmladjeg deteta nisam razmisljala.
Kada je otvorena ova tema,ja sam to dozivela veoma licno.Objavljen je rat.Nisam pisala iz tog razloga sto nisam imala snage da povredim nekoga ko je povredio moju decu.Apsurd,ali je tako...
Stojim iza svojih reci i iza svojih tvrdnji.Stoje i dokazi za sve to.

Poslala sam poruku\\\"Novaca nema\\\",tek kada sam se konsultovala sa advokatom i lekarima!

Ko je ovde na gubitku,procenite sami!

Jos jednom hvala svima koji su mi pruzali podrsku!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 19, 2009, 05:22:17 pre podne
:)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 19, 2009, 09:46:31 pre podne
Lepo je Ninice što si konačno priznala da si to ti i da nemaš blagu nameru da vratiš novac.
Ružno je što si u svom postu zaobišla pravu temu i nisi rekla istinu, za koju se toliko zalažeš na ovom forumu.

Ono što nisi znala je da je pas pre nego što je donet kod tebe na celih 24 sata, za koje vreme si ti potrošila  navedene pare ( uplativši par meseci duga interneta, između ostalog...a posle se pozivala na bolesnu decu?!?), testiran na sve ekto i endo parazite i da 100% bio zdrav!

Postoji nalaz Veterinarskog instituta iz Novog Sada uzorka uzetog od psa o kojem divanimo od 29. 0ktobra,koji potvrđuju moje reči ( posedujem ga crno na belo!), a pas se našao kod tebe 2. novembra i odnet je 3. novembra, tako da sve tvoje reči o teškoj kožnoj  bolesti koje su sa psom stigle kod tebe, padaju u vodu, a svaki i malo upućen čovek zna o čemu pričam. ( ovo će biti pikanterija za te tvoje advokate- oni su upućeni!)

Da te podsetim pas je imao ranicu na uhu od tuče sa drugim psima u prihvatilištu i za to si dobila te vodice da ispiraš  ranu, a upravo zbog tih tuča sam i zamoljena da potražim drugo mesto za Miku!

Kod koje li je kožne bolesti inkubacija traje 22 dana? :blink:
Ta bolest ne postoji!
Googlujte malo i potražite sve o šugi , bolesti o kojoj Ninica priča, pa ćete se sami uveriti i u vreme inkubacije i u mogućnost prelaska sa nezaraženog psa na čoveka!? :blink: , pa čak pogledajte kako izgleda pseća šuga od koje oboli čovek, a koja se sama od sebe povlači za 10 dana i ide samo do kolena.

Nije li ti malo neobično da ja nisam dobila šugu,nikada, iako sam po čitave dane bila u prihvatilištu ili moja deca, ili deca naših radnika, ili naši radnici, ili naša omladina koja je malo, malo, pa bila tamo. Ajd budi iskrena sama prema sebi! Prema meni svakako nisi!

Žao mi je što su ti deca bila bolesna, ona zaista ništa nisu kriva, ali ćeš izvor bolesti morati da potražiš na drugoj strani! Ljudska i pseća šuga se mnogo razlikuju. Raspitaj se malo.

I pored najbolje volje ne mogu da nađem vezu izneđu novca koje si dobila i potrošila u roku od 24 sata i bolesti dece, koja je nastupila krajem novembra!
 Ako ti je trebala materijalna pomoć za lečenje dece, trebala si mi reći , pa bih izbunarila neke pare negde.
 Ovako?!?
Nije mi jasno da do dana današnjeg, iako si dobila mogućnost da potrošeni novac nadoknadiš, to nisi uradila nego si još i čitavu priču isplela koja nema blage veze sa istinom i devojkama iz inostranstva, od kojih si dobila novac.
Pobrkala si Ninice svoj privatni život sa inostranstvom!... (čitaj babe i žabe)
I još kažeš da je sreća tvoja što novac nisi vratila, jer sada ne bi imala šta da pišeš na forumu. Alal vera!
Moraćeš to kanda nekom drugom objasniti, al\\\' se bojim da će te puno više koštati.

..i da, kaži mi, molim te, na koji način sam ja to povredila tvoju decu?
Kaži svima te tvoje dokaze i tvrdnje, a i ja bih volela da ih čujem da sledeći put ne pogrešim, sem što sam se trudila da ti pomognem koliko je u mojoj moći, pa čak i da ti prolongiram vraćanje para za sada već više od 2,5 meseca!

Na poruku \\\" Novaca nema\\\", mislim da sam dala jedini komentar koji je bio do mene, ostalo će reći javno mnenje i oni čiji je novac!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: irena maric Januar 19, 2009, 04:47:38 posle podne
:)

Veoma slatko receno!:)

p.s-Volela bih da sam\\\"pobrkala zabe,posto ih ima raznih...ali babe nisam....\\\"
Lusy,kraj je tvojim lazima!
A sto se tice mog privatnog zivota,JA GA BAR IMAM,kakav je da je...moj je.
Nece javnost dati osudu Lusy,vec sud!Javnost moze da sudi na osnovu poznanstva tebe ili mene.Ali postoje institucije koje daju osudu na osnovu dokaza.
Jako mi je zao,ali tako je....:)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Robbyn � Januar 20, 2009, 12:47:10 pre podne
Rekao bih da je ovo jedna tema zrela za brisanje...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Čonkić Januar 20, 2009, 10:00:15 pre podne
Posto se prica prebacuje na pravosudne instance, a ovde su svi upoznati sa njom, ja sam za.
Ali da bude demokratski. Ako se jos neko slozi,ova tema stoji jos danas pa je zakljucavamo. Ok?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Suboticki Januar 20, 2009, 02:49:58 posle podne
Prodajem dva polovna prijatelja!
Jesu polovni, al su ko novi!

Isključivo za novac!
Za bliže informacije javite se na becejonline.com
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Bojan Maletic Januar 20, 2009, 02:51:03 posle podne
@ Mali Lala
Mislim da ne treba gledati \\\"da li se jos neko slaze\\\",iskreno tu su samo dve osobe \\\"prozvane\\\" i tice se samo njih,tako da samo njih i treba pitati da li da se tema zakljucava ili ne,ako njima smeta,zakljucavajte,ako ne smeta mozda bude dobar kamen spoticanja,tj.dobar primer za nas ostale da ponesto i naucimo o prijateljstvu....:(
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Čonkić Januar 20, 2009, 05:11:37 posle podne
Bas sam jutros Axl-u rekao da cu ostaviti temu dok se Lusy i Ninica ne jave i sloze da mogu da ugasim. Na njih sam i mislio pod tim dal se slazu, i izvinjavam se na losem izrazavanju, al imam opet problema sa nespavanjem, i posto mi je mozak malo usporen, moguce posledice su manjak kucanih reci... :(
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 20, 2009, 07:00:26 posle podne
Ljudi,
a zbog čega zaključavati ili brisati temu?


Tema \\\"Prodaješ li prijatelja za novac\\\" je, na žalost, danas, vrlo aktuelna.

Do pre jedan dan nisam napisala ime osobe.
Učinila je to sama i tek tada sam odgovorila na njen post, jer da nisam, bilo bi kao da prihvatam njene nebulozne tvrdnje. U odgovoru sam napisala gole činjenice.

 Na tu temu nemam šta da dodam.

Dozvolićete, da ako neko nekog, za nešto optuži ovako javno, mora da iznese i činjenice.

Ako neko bez pardona kaže:
ninica napisao/la:
Citat
:)
Lusy,kraj je tvojim lazima!...
Nece javnost dati osudu Lusy,vec sud!...:)
,


...onda treba i da kaže koje su to laži i za šta će mi to sud suditi... ili nije ni trebalo da se oglašava na forumu povodom teme.

Pre dve nedelje sam se našla sa Ninicom i konačni dogovor je bio da će pare u celosti vratiti do 1. februara.
Ovo očigledno prebacivanje težišta da sam ja \\\"krivac\\\" za nekakve stvari koja ona ni ne iznosi, već ga upetljava u neku priču, koja za svakog malo obavešenog čoveka, nema veze sa mozgom, prebacujući temu koja se zove \\\" potrošila sam tuđe pare\\\" i nemam blagu nameru da ih vratim i tačka, uvlačeći u celu priču i decu koja sa prvobitnom temom nema nikakve veze je stvar o kojoj treba da se divani, po meni, jer se to zove zloupotreba dece!!!, a sve u cilju izbegavanja obaveza da se potrošeni novac vrati.

Dakle na kraj pameti mi nije da se sa Ninicom prepucavam ovde na forumu, ali zahtevam da , pošto je iznela gore navedeno, napiše i obrazloženje!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: irena maric Januar 20, 2009, 07:51:17 posle podne
Lusy napisao/la:
Citat




...onda treba i da kaže koje su to laži i za šta će mi to sud suditi...
Pre dve nedelje sam se našla sa Ninicom i konačni dogovor je bio da će pare u celosti vratiti do 1. februara.
Ovo očigledno prebacivanje težišta da sam ja \\\"krivac\\\" za nekakve stvari koja ona ni ne iznosi, već ga upetljava u neku priču, koja za svakog malo obavešenog čoveka, nema veze sa mozgom, prebacujući temu koja se zove \\\" potrošila sam tuđe pare\\\" i nemam blagu nameru da ih vratim i tačka, uvlačeći u celu priču i decu koja sa prvobitnom temom nema nikakve veze je stvar o kojoj treba da se divani, po meni, jer se to zove zloupotreba dece!!!, a sve u cilju izbegavanja obaveza da se potrošeni novac vrati.

Dakle na kraj pameti mi nije da se sa Ninicom prepucavam ovde na forumu, ali zahtevam da , pošto je iznela gore navedeno, napiše i obrazloženje!


Oblazlozenje sam navela.
Lazi sam takodje navela.

Svoju cast sam odbranila ovde idemo dalje...
Zloupotreba dece?...Da,samo sto je ucinjena,ne sa moje,naravno,vec sa druge strane!
Moja su se deca razbolela!
Da li je zloupotreba dece boriti se za njih i za njihovo ozdravljenje?:blink:

Ili je zloupotreba dece kada se ta deca razbole tvojom krivicom,a pri tom ne prihvatas odgovornost i nemas ni trunku savesti?

Toliko od mene,prica se nastavlja ali na drugom mestu.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Januar 21, 2009, 12:39:52 pre podne
Mali_Lala napisao/la:
Citat
Posto se prica prebacuje na pravosudne instance, a ovde su svi upoznati sa njom, ja sam za.
Ali da bude demokratski. Ako se jos neko slozi,ova tema stoji jos danas pa je zakljucavamo. Ok?


Man se zatvaranja.
Ako tako mislis treba izbrisati politiku sa foruma totalno.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Becej City Januar 21, 2009, 01:48:38 pre podne
RELAX napisao/la:
Citat
Mali_Lala napisao/la:
Citat
Posto se prica prebacuje na pravosudne instance, a ovde su svi upoznati sa njom, ja sam za.
Ali da bude demokratski. Ako se jos neko slozi,ova tema stoji jos danas pa je zakljucavamo. Ok?


Man se zatvaranja.
Ako tako mislis treba izbrisati politiku sa foruma totalno.


Slazem se, kakvo crno zakljucavanje.
Ako ste zapoceli, onda vec isterajte istinu na cistac, price se ne slazu nikako, a teske reci su ovde iznesene.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Čonkić Januar 21, 2009, 02:55:12 pre podne
Ok. Meni je ova tema malo generalno nepotrebna, jer se u poooooootpunosti slazem sa onim sto je Virus napisao gore negde.
Potpuno je zdravorazumski i normalno ne verovati nikome u ovoj drzavi danas. Tj, ima se po 2-3 ljudi kojima moze, koji su se dokazali. Evo ja cu javno reci i da je Virus jedan od takvih ljudi. I ima ih jos 2-3 u mom okruzenju. Sa ostalima sam ok, ali znam kome koliko mogu da verujem i sta da mu poverim. Bez ljutnje, ostalim ljudima...jednostavno ne verujem dok se ne dokazu.

Vise necu da se petljam u ovu temu iz licnih razloga, i zamolicu Gospodara da je isprati...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Becej City Januar 21, 2009, 03:24:27 pre podne
Ok, pozdravce za VirusaB)

Jeste da je tema mucna, admini neka kazu svoje!;)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Robbyn � Januar 21, 2009, 03:36:43 pre podne
Zašto sam predložio brisanje?

Zato što se ovde radi o ličnoj stvari između dva forumaša/ice...Po njihovom pisanju i mom površnom poznavanju obe stekao sam utisak da ne postoje dve humanije osobe od njih.
Mislim da je greška bilo iznošenje celog slučaja na forum,i degradirati ga nivo latino-serije,na šta cela priča počinje da mi liči.

E zato,u cilju očuvanja ugleda foruma,pa i ugleda OBE \\\"zaraćene\\\" strane sam predložio brisanje teme,pre nego počne iznošenje \\\"prljavog veša\\\" ili nekog težeg prozivanja.
\\\"Posao\\\" nije započet ni ugovoren na forumu pa nema razloga ni konflikt razrešavati na njemu,da ne pominjem da dalji razvoj ove teme može dovesti i do polarizacije forumaša,što nam tek nije potrebno...
Ovo nije tema iz politike,nije ni o muzici,ovo je lična stvar između dve osobe i tako bi i trebalo da ostane.

Ovo je naravno moje lično mišljenje,ali smatram da bi forum trebao da se uzdigne iznad palanačkog mentaliteta kakvim bi počeo da liči ako bi se ova tema nastavila...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Čonkić Januar 21, 2009, 04:08:10 pre podne
Robbyn napisao/la:
Citat
Zašto sam predložio brisanje?

Zato što se ovde radi o ličnoj stvari između dva forumaša/ice...Po njihovom pisanju i mom površnom poznavanju obe stekao sam utisak da ne postoje dve humanije osobe od njih.
Mislim da je greška bilo iznošenje celog slučaja na forum,i degradirati ga nivo latino-serije,na šta cela priča počinje da mi liči.

E zato,u cilju očuvanja ugleda foruma,pa i ugleda OBE \\\"zaraćene\\\" strane sam predložio brisanje teme,pre nego počne iznošenje \\\"prljavog veša\\\" ili nekog težeg prozivanja.
\\\"Posao\\\" nije započet ni ugovoren na forumu pa nema razloga ni konflikt razrešavati na njemu,da ne pominjem da dalji razvoj ove teme može dovesti i do polarizacije forumaša,što nam tek nije potrebno...
Ovo nije tema iz politike,nije ni o muzici,ovo je lična stvar između dve osobe i tako bi i trebalo da ostane.

Ovo je naravno moje lično mišljenje,ali smatram da bi forum trebao da se uzdigne iznad palanačkog mentaliteta kakvim bi počeo da liči ako bi se ova tema nastavila...



I sa ovim se slazem...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Marina Kovacev Januar 21, 2009, 04:10:04 pre podne
I ja se slazem... sve citam pa ne verujem, ujedam se za jezik jer smatram da nije nasa stvar da komentarisemo...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: vendi vendi Januar 21, 2009, 04:29:12 pre podne
I ja sam za brisanje, ovo vec prevazilazi kriterijume foruma, ovo je licni obracun, pa neka ga njih dve zavrse gde i kako hoce.
Svaka strana ima svoju pricu, svaka je iz svog ugla u pravu (barem tako tvrdi), ali licno mislim da je to SAMO njihova privatna stvar i da niko odnas nije dovoljno upucen u to da bi bio adekvatan komentator.
Teme POLITIKA su drugacije i tamo Rez-ovo i Picoder-ovo vredjanje i prepucavanje ima drugacije znacenje od ovog ovde.

Kao sto Marina kaze:
\\\"sve citam pa ne verujem, ujedam se za jezik jer smatram da nije nasa stvar da komentarisemo...\\\"

Dajem glas za BRISANJE
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Januar 21, 2009, 05:24:24 pre podne
APSOLUTNO sam protiv brisanja.

Kome se ne sviđa neka ne čita.
Ako akteri hoće da brišu - svako može sam svoje poruke da briše.
Ako akteri hoće da pišu jedan drugom ali ne javno - imaju i tu mogućnost.

Ja sam protiv brisanja bilo čega i zatvaranja. Manite se ljudi, idite na druge teme.

p.s. Iskreno da kažem - nisam čitao celu diskusiju jer me stvarno ne zanima. Slučajno sam naleteo na ovaj deo o brisanju.

NE BRIŠ ITE NIŠ TA

(JA TRAŽIM DA SE OBRIŠ U POSTOVI U KOJIMA SE TRAŽI BRISANJE )
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Januar 21, 2009, 03:32:40 posle podne
Isto mislim k`o Picoder.

Da su osobe htele da se cela prica nezna nebi je javno iznele.

Kome se ne svidja nek preskoci.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Axl Axl Januar 22, 2009, 09:53:10 posle podne
Prvo kao administrator: ovaj topic za sada ostaje otvoren, jer nismo utvrdili da ima ozbiljnih razloga za lock i za brisanje...

Moje privatno mišljenje: Znaci jasno je da su novci postojali, da su potroseni pre lecenja dece i da ih sad vise nema. I nije jasno kako su toliki novci potroseni u roku od 24 časa. Moje misljenje je da novac treba da se vrati onome kome pripada, a ako su se deca stvarno razbolela od psa i ako su troskovi lekara bili toliki onda Ninica treba da trazi obestecenje od Taure. I dajte neke neke opipljive činjenice posto ima dosta teskih reci u svemu ovome...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Marina Kovacev Januar 22, 2009, 10:44:51 posle podne
Stvarno, ode prica u skroz drugom smeru...
Okacite obe nalaze, kad smo vec postali \\\"svedoci\\\"...
I Ninice, konkretno, sta se desilo sa novcem za 24h? Taj deo bas nije jasan...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Sarajlija Januar 22, 2009, 11:22:53 posle podne
Katanac da se Debeli Zmaj pita....nije ovo \\\"Skandal\\\".Jebo 100 evra šta vam je ljudi.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Suboticki Januar 22, 2009, 11:31:02 posle podne
Jedna para da je u pitanju...Radi se o principima! Koliko sam shvatio.

/ 200 evra je dato Ninici, namenski
/ Ninica ih je potrošila, namenski ili nenamenski?
/ U međuvremenu dete joj se razbolelo /uzrok - zbog bolesnog psa
/ novac je trebala vratiti i sa Lusy se sastati i dogovoriti: ima li ili nema elemenata da joj se refundiraju troškovi oko lečenja deteta
/znajući Lusy i da nema veze sa psom, ona bi pomogla Ninici oko nabavke para za lečenje deteta
/možda je u pitanju više od tih 200 evra, a možda je manje
/kako bilo da bilo, da se tim putem išlo ovo se ne bi dogodilo...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Januar 22, 2009, 11:43:31 posle podne
Marina_The_Press napisao/la:
Citat
Okacite obe nalaze, kad smo vec postali \\\"svedoci\\\"...


Apsolutno.
Ako je već cela stvar javna.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Petar Vidovic Januar 22, 2009, 11:58:15 posle podne
Ninice, o svojim odlukama da pomognes nekome najpre moras dobro razmisliti. Npr, bec obzira na volju imas li mogucnosti pomoci. Na mom primeru, zeleo sam psa iz prihvatilista, uzeo jednog uprkos mogucnosti da izadje iz dvorista (dve kapije, cesto otvaranje istih) i mog stava da psa necu da vezem a boks nemam za njega. Izneo sam to, ipak uzeo psa, i na kraju mi je pas i pobegao, bas kako sam i mislio da ce da bude.
Ali niko mi nije zamerio na tome, kuca se vratila prvom vlasniku koji ga je nakon toga ipak zadrzao. Sve super.

Zasto to pisem? Zato sto je mene pitala pomenuta devojka iz inostranstva da li bih prihvatio njenog psa na par meseci (moram napomenuti - zbog toga sto ga drugi psi nisu nikako prihvatili i tukli su ga, i kao drugi razlog je navedeno da postoji mogucnost da vlada oboljenje u prihvatilistu a ona bi da izbegne rizik da pas oboli zbog toga sto bi to opet produzilo proceduru za izlazak psa iz zemlje). Prvo sam odbio zbog vec loseg iskustva, ali se Alis ponudila da o svom trosku izgradi boks te posto mesta ima u dvoristu vise nisam imao nista protiv. Medjutim, ispostavilo se da postoji druga, bolja varijanta (sad saznajem da si ti u pitanju) i to je bilo to.

Tema je da li bih prodao prijatelja za novac.
Odgovor moj je da ne znam, najiskrenije. Ne znam jer nikada nisam bio u prilici da prodam prijatelja za novac, citajte N O V A C, najcesce sam bio u prilici da ga prodam za sicu od 100 dinara, 10 evra, 1000 dinara .... do nekih cifrica od 300 - 400 evra. I nikada nisam.
S druge strane, mene jesu, i precesto.
Kakav je moj odnos sa tim ljudima danas?
Odlican!
Zasto?
Zato sto je moja filozofija, izvinjavam se zbog vulgarnosti, DAVAO SAM I GORIM KURVAMA PA NEKA I TEBI.
Za mene nema jeda, verujte mi.


Sto se tice spora Ninice i Lusy...
Steta.

Ninice, izvini, nisi u pravu. Imala si i boljih resenja od ovog.
Zasto nisi u pravu?
Novac koji ti je poveren i dat namenski, ne kao pozajmicu, potrosila si. Daleko da te ne razumem, zivimo pod jednim nebom, u istoj drzavi, ne stoji ni meni para u dzepu. Lusy ima svo pravo da bude ljuta na tebe jer si izigrala njeno poverenje a nekako posredno mogli bi biti ljuti i mi koji smo dane sa tim devojkama proveli pokusavajuci da povratimo poverenje u nas kao ljude, kao stanovnike ove drzave. Ne treba da ti pisem kako na nas gledaju u inostranstvu....
Sve u svemu, sta god je bilo kasnije stoji cinjenica da si izigrala Lusy-ino poverenje, samim trosenjem tog novca, pa nakon toga nepostovanjem tog nekog prvog roka za vracanje cime bi steta bila minimalna, cak nikakva.

A sad je neprocenjiva!

Najvise mi je zao sto poznajem Alice, i da je tako kako si rekla, da ti je trebala bilo kakva pomoc za tebe i dete, da je sasvim bez namere i nacinila stetu tebi i tvojoj porodici ona bi ti je i nadoknadila. Sasvim sigurno.

Samo zbog te cinjenice, izvini jos jednom, ne mogu da se slozim sa tvojim postupcima nikako. :(  
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Djordje P. Januar 23, 2009, 12:19:41 pre podne
Axl napisao/la:
Citat

Prvo kao administrator: ovaj topic za sada ostaje otvoren, jer nismo utvrdili da ima ozbiljnih razloga za lock i za brisanje...

Moje privatno mi{ljenje: Znaci jasno je da su novci postojali, da su potroseni pre lecenja dece i da ih sad vise nema. I nije jasno kako su toliki novci potroseni u roku od 24 c(asa. Moje misljenje je da novac treba da se vrati onome kome pripada, a ako su se deca stvarno razbolela od psa i ako su troskovi lekara bili toliki onda Ninica treba da trazi obestecenje od Taure. I dajte neke neke opipljive c(injenice posto ima dosta teskih reci u svemu ovome...


RELAX napisao/la:
Citat
Marina_The_Press napisao/la:
Citat
Okacite obe nalaze, kad smo vec postali \\\"svedoci\\\"...


Apsolutno.
Ako je već cela stvar javna.




tako. kad je vec dotle doslo, dajte nalaze.
posle toga nema potrebe ni za lock-om a ni za nastavljanjem diskusije.
eventualno samo tumachenje rezultata ako su previse struchni, latinski, \\\"doktorski isharani\\\"...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 23, 2009, 02:53:23 pre podne
Ljudi,
Ne mogu da postoje dve istine.
Istina je samo jedna.
Otvorila sam temu, koja je u današnjim uslovima života i morala vrlo aktuelana.
Do god se Ninica nije javila postom, kojim je započela latino serija čiji je ujedno bila i režiser i glavna uloga , nisam napisala da je ona ta osoba.

Tada je u svoja naredna 2 posta iznela niz neistina u upotrebila teške reči :

ninica napisao/la:
Citat
:)
Lusy,kraj je tvojim lazima!
Nece javnost dati osudu Lusy,vec sud!
uz još mnoge stvari koje ne odgovaraju istini.

Stvar nikako nije lične prirode, kako su neki od vas napisali. U startu su bile uključene i međunarodne organizacije, kao i 7 institucija u gradu i inostranstvu.
Da samo napomenem da je Ninica do sada bila i član Taure i da pitana i pristala da primi psa.
Naravno da do sada nismo dobili obrazloženje kako i zbog čega je potrošila tuđ novac u roku od 24 sata.

Razmišljala sam ovih dana o zloupotrebi reči na forumima i sličnim javnim oglašavanjima i koliko zapravo potpuno nevini ljudi mogu da nasradaju, a bez ikakvih mogučnosti da se brane ukoliko ne žele da se upuštaju u španske serije.

Trebalo bi dobro razmisliti o tome, jer se ovo danas dešava meni, a sutra može nekom drugom.

Nakon teških reči, Ninica je i dalje na forumu bez da je obrazložla iste.

Tražim sa svoje strane da Ninica dostavi dokaze koji potvrđuju njene reči,a koje glase da je sa psom primila i opaku bolest u kuću!

Ukoliko to ne uradi, predlažem Adminima da ozbiljno razmisle o načinu sankcionisanja ovakvih korisnika foruma.

Sa svoje strane molim Admine da okače nalaz Veterinarskog instituta iz Novog Sada, koji sam im poslala u pdf formatu, kako bi nalaz bio autentičan i ne bi moglo ništa da se menja, uz obrazloženje za čitanje nalaza, koje sam im takođe poslala, a  iz kojeg se vidi da je pas koji kod Ninice bio 24 sata bio 100% zdrav, kako sam i napisala u nekom od svojih predhodnih postova.

A kad sve to pročitate, zamolila bih vas da mi odgovorite kako pas koji nema šugu, može preneti šugu na bilo koga???

Molim Vas da još jednom pročitate moje postove nakon Ninicinog priznanja, jer mi je izlišno da ponavljam tok stvari.
 Tekst je napisan  bez ijedne izgovorene laži i uvrede.

Dakle istina je samo jedna!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: irena maric Januar 23, 2009, 04:13:53 pre podne
I ja saljem svoje dokaze...Iskreno, ne znam kako da ih okacim,ali kontaktiracu nekog od admina da to uradi umesto mene.Tako da ce u toku sutrasnjeg dana i moja istina biti vidljiva!
Ako vec neki mogu nesto da zahtevaju,naravno da cu ispostovati to,ali i ja zahtevam nalaze psa i to
Test na skabies,
test na gljivicna oboljenja,
I to od pocetka novembra,posto su nalazi ovog psa od kraja oktobra,koliko sam ja razumela,a pas je donesen kod mene nakon par dana.Za to vreme je mogao da se razboli.
Datum kada je uradjen test i kada su poslati nalazi naravno da treba da postoji.
I dalje stojim iza svojih reci.
Dakle,ne gledam latino serije!I nisam vicna reziranju.
@Petre-Znaci trebao je pas da bude kod tebe,ali nije jer su nasli bolje resenje ,tj. mene,kod mene je bio,pa su ga odneli isto tako sa obrazlozenjem da su nasli drugo,bolje mesto.I ponovo je u azilu,koliko ja znam,ali u drugom...Sta reci?
I ja sam mnogo puta bila prevarena,ali drugacije razmisljas kada patis samo ti,a drugacije kada je cela porodica ukljucena u tu patnju.Naravno,tvojim lakomislenoscu u zelji da pomognes.
Nisam trazila da mi steta bude nadoknadjena,jer postoje neke stvari koje novac ne moze da plati.OBRAZ I BOL.Nadam se da ces se sloziti sa mnom.

E sada dalje,sto se tice sankcionisanja\\\"ovakvih\\\" clanova foruma,slazem se sa tim.
Naravno da nesto uvek ispliva na povrsinu.Kao na primer istina,za koju sam se ja uvek zalagala bas ovde...

Dakle,sutra cu zamoliti nekoga da okaci nalaze.
Jos jednom ponavljam i insistiram da nalazi od psa budu od dana kada je donesen kod mene.Ne prihvatam nalaze koji su uradjeni pre tog datuma,jer je sasvim logicno da se pas mogao razboleti kasnije.
Novac se vraca kada se utvrdi da je pas bio zdrav i nezarazen od momenta kada je usao u moju kucu.

Dakle,zalazem se i dalje za istinu!Da nije tako,i da nisam takva znate sta bih pitala:
\\\"Gde je priznanica?\\\"Mogla sam maravno i to da uradim,da igram prljavo,kako se danas radi,kako u zivotu tako i ponekad ovde,na ovom mestu.Ali ne.Priznala sam da sam primila novac,priznajem da ga tog dana nisam imala kod sebe,ali sam ga imala u narednih par dana.
Ocekivala sam da ce i jos neko nesto priznati,i ocekujem to i dalje.
Jedna recenica bi bila dovoljna da do ovoga ne dodje a to je:\\\"IZVINI\\\"
Do dana danasnjeg nisam to cula.Da li je ponos bitniji od istine?U mom slucaju nije.

Znaci,nalazi ce biti dostupni javnosti u toku sutrasnjeg dana,a posle toga
ZAMOLILA BIH ADMINE DA IZBRISU MOJ NALOG!
Razlog je taj sto je ponekad tesko boriti se protiv neistine,mada cu ja dokazati da sam bila u pravu.
Ne zelim ja adminima da dajem takav ili slican predlog,ali neka razmisle kakav ce ugled imati forum posle iznosenja izvestaja i nalaza?

Jedan od nekoliko forumasa koji su se zalagali za istinu,odlazi.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: mumba Januar 23, 2009, 05:33:39 pre podne
evo ga nalaz pa pročitajte šta piše!
ps. ninice da li znaš barem kojeg datuma je pas dopremljen kod tebe a i kakve veze sad ima lova  sa bolešću? lusy bi ti sigurno dala pare za lečenje a ove si pare dobila pre bolesti ?ako je zaista tako bilo te bi pare trebala da vratiš a ako se dokaže da je pas stvarno imao šugu i da je šuga sa psa zaista prešla na decu onda bi druga starna sigurno platila to lečenje ili šta već ali samo ako  se to dokaže!a sem toga šuga se ne dobija za 24 časa od kontakt ,ne verujem ni da inkubacija traje tako kratko a sem toga uzorak kao što se vidi je urađen 7 novembra, a tu nema k od šuge e sad za dalje može još jedno testiranje psa ili neko drugo rešenje!
zumirajte malo u browseru jer se slabo vidi!
(http://i189.photobucket.com/albums/z227/jarbol/scannalaz_Page_1.jpg)
(http://i189.photobucket.com/albums/z227/jarbol/scannalaz_Page_3.jpg)
(http://i189.photobucket.com/albums/z227/jarbol/scannalaz_Page_2.jpg)
e da evo nešto ošugi.
Uzrok nastanka
Uzročnik oboljenja je Sarcoptes scabiei var. hominis koji pripada rodu Sarcoptes iz familije Sarcoptidae. Odrasla ženka je dugačka 0,4 a široka 0,3 mm, dok je mužjak manjih dimenzija, dužine 0,2 a širine 0,14 mm. Oplođena ženka buši kanale (ductuli) u rožnatom sloju epiderma i u njima odlaže dnevno 3-4 jaja. Larve se izlegu za 4-5 dana i kroz stvorene otvore izlaze na površinu. Za potpuni razvoj odraslog parazita je potrebno oko 3 nedelje. Mužjak živi na površini kože i ugine ubrzo posle oplođenja ženke. Kod nekomplikovanog scabiesa na obolelom se nalazi oko 12 parazita. Van čovečjeg tela uzročnik scabiesa ugine za oko 5-7 dana, a za desetak minuta na temperaturi od 50°C.
 
Infekcija nastaje dužim kontaktom sa bolesnom osobom (spavanjem), ili kontaktom sa garderobom ili posteljinom obolelog. Zbog toga je bolest najčešće porodična ili grupna u uslovima kolektivnog smeštaja. Oboljenju pogoduju loši uslovi življenja (zbijenost, neadekvatna higijena, loši socijalno-ekonomski uslovima, niska opšta i zdravstvena kultura). Bolest je česta u ratnim i posleratnim uslovima i u uslovima većih elementarnih nepogoda (poplave, zemljotresi).
 
 
 
 
Klinička slika
Klinička slika bolesti je polimorfna. Inkubacioni period je duži kod prve infekcije (2-6 nedelja), a kraći kod ponovne (1-3 dana). Posle ovog perioda javljaju se vidljive promene na koži. Bolesnici su zarazni i u inkubacionom periodu.
Patognomoničan subjektivni simptom je svrab, naglašeniji noću, ili pri boravku u toploj prostoriji. Morfološki patognomonične promene su kanalići (ductuli, vijugavi, sivkasto-mrki, oblika latiničnog slova S, dugi do 15 mm, na čijem se kraju nalazi sitna vezikula ili pustula). Na koži se takođe vide i papule, vezikule, erozije, kruste, brojne tačkaste ekskorijacije, i česta sekundarna piodermizacija. Kanalići su posledica direktnog delovanja parazita, dok su papule i vezikule posledica alergijske senzibilizacije na antigene parazita. Predilekciona mesta za pojavu promena su koža trbuha, gluteusa, butina, laktova, ručje, interdigirtalni prostori, abdomen, prednji zid aksila, perimamilarna regija, koža skrotuma i korpusa penisa. Promene su simetrične. Koža lica, vrata i leđa je kod odraslih najčešće pošteđena. Kod male dece promene se mogu razviti na čitavoj koži, a karakteristična je zahvaćenost kože dlanova i tabana.
Scabies često može biti sekundarno piodermizovan (diseminovani folikulitis, impetigo, furunkuloza). Takođe može doći i do ekcematizacije. Noduli scabiei predstavljaju perzistentne čvoriće do veličine zrna graška, mrke boje, praćene jakim svrabom. Najverovatnije su posledica hipersenzitivne reakcije na antigene partikule parazita. Nisu znak aktivnosti bolesti i nisu kontagiozni, mogu se zadržati izvesno vreme po izlečenju scabiesa.

Lečenje
Oboljenje je izlečivo pod uslovom da se lečenje pravilno sprovede. Obavezno je istovremeno i na isti način lečenje svih osoba koje su u kontaktu sa obolelim, bez obzira da li i kod njih postoje promene ili ne. Lečenje se sprovodi aplikovanjem antiskabioznih (preparati sumpora, benzil benzoat, permetrin) preparata na kožu čitavog tela. Rublje, odeća i posteljina se moraju iskuvati ili hemijski očistiti.

izvor:http://www.stetoskop.info/Suga-Scabies--1115-c36-sickness.htm
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: irena maric Januar 23, 2009, 06:13:12 pre podne
Cross-datum nije 7.novembar,koliko ja vidim!
29.10.2008 je datum uzorkovanja.
07.11 je datum kada su analize tih uzoraka uradjene.

Pozdrav do sutra!:)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Marina Kovacev Januar 23, 2009, 06:25:23 pre podne
Ninice, ocito si se konsultovala sa nekim pravnikom koji ti je rekao da insistiras na datumu analize psa... a da se malo vratimo unazad... Lusy si hvalila na sve strane, uzdizala je kao osobu i prijatelja sa sve 3 tone patetike o tome kako je ona nesto najsvetlije sto ti se \\\"desilo\\\" otkada si sa nama na forumu.
Znas i sama da ti nikada ne bi namerno dovela zarazenog psa... znas da bi, i da se to slucajno dogodilo, TAURA nadoknadila lecenje...
Sta pokusavas da dokazes?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: mumba Januar 23, 2009, 06:49:26 pre podne
ninica napisao/la:
Citat
Cross-datum nije 7.novembar,koliko ja vidim!
29.10.2008 je datum uzorkovanja.
07.11 je datum kada su analize tih uzoraka uradjene.

Pozdrav do sutra!:)

to znači da su analize valjane na taj datum inkubacija traje do 3 nedelje-pročitaj!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: mumba Januar 23, 2009, 06:53:46 pre podne
Lusy si hvalila na sve strane, uzdizala je kao osobu i prijatelja sa sve 3 tone patetike o tome kako je ona nesto najsvetlije sto ti se \\\"desilo\\\" otkada si sa nama na forumu. - ovo mi je poznato!
znas da bi, i da se to slucajno dogodilo, TAURA nadoknadila lecenje...- to je sigurono jer taura nije neregistrovana institucija tipa buvljak već opštinsko preduzeće koje ne sme da radi na labav način jer verujem i njih neko kontroliše zar ne\\\' a ako bi dozvolili sebi tako nešto snosili bi svi zajedno određene sankcije!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Ognjen Miric Januar 23, 2009, 07:37:39 pre podne
ninica napisao/la:
Citat
Pozdrav drugari!:)

Prihvatila sam sa tim psom i jednu veoma tesku bolest.



Ja imam labradora i od veterinara dobijem iste rezultate, nisam sad siguran kako da tretiram psa???  :blink:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Januar 23, 2009, 02:07:03 posle podne
Nekako slično zapažam kao Marina.
I meni se čini Ninice da si je hvalila.
U to vreme ja Lusy baš i nisam poznavao.
Kad sam je upoznao dobar utisak o njoj sam stekao čitajući
postove sa foruma (među kojima je bio i tvoj).

Ninice pokušaj još jednom pažljivo da pročitaš sve gore napisane postove tebi upućene.
Svi su pažljivi prema tebi i ne žele da te uvrede ali poruke su vrlo jasne.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: sinisa adamovic Januar 30, 2009, 03:14:05 posle podne
ninice nisam takav da se mesam u tudje razgovore i prepirke ali ovo ne mogu da precutim sa tim psom sam proveo sam 4 meseca konstantno svaki dan po 7 sati dnevno bio je jedini pas koji je stalno bio uz mene i kolege i napolju i u kancelariji uz to alis je psa bukvalno licem se mazila i niko od nas koji smo toliko vremena proveli sa  njom nije oboleo a tvoji klinci(jako mi je zao,iskreno zao)za 24 casa oboleli to mi je cudno a verovatno ce i biti cudno i ostalima na forumu.za pare necu reci nista to me se ne tice !!!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Januar 30, 2009, 11:17:01 posle podne
Nisam u prvom krugu čitanja skontao o čemu je reč ali toliko mogu da kažem da nisam nimalo iznenađen.A opet ću da kažem ono za šta se uvek zalažem, ako se baviš s nečim moraš da vladaš materijom.I ninica i lusy su morali da znaju šta i kako treba da se ponašaju sa životinjama.Ne samo one nego cela Taura.Nije dovoljno samo voleti životinje nego treba i znati sve o njima.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Becej City Januar 31, 2009, 02:25:57 pre podne
condor napisao/la:
Citat
Nisam u prvom krugu čitanja skontao o čemu je reč ali toliko mogu da kažem da nisam nimalo iznenađen.A opet ću da kažem ono za šta se uvek zalažem, ako se baviš s nečim moraš da vladaš materijom.I ninica i lusy su morali da znaju šta i kako treba da se ponašaju sa životinjama.Ne samo one nego cela Taura.Nije dovoljno samo voleti životinje nego treba i znati sve o njima.


Mislim da si totalno otisao u ofsajd, komentar nema nikakve dodirne tacke sa temom, koja je sama po sebi mucna!;)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Januar 31, 2009, 02:31:18 pre podne
E Condore, bojim se, da ni u drugom krugu nisi razumeo o čemu se radi. ( uz svo dužno poštovanje!)

Tema nisu životinje i poznavanje životinja ( ta tema bi bila u odeljku za životinje!, a nekom drugom bih ostavila da ocenjuje moje znanje i poznavanje istih), nego ljudi, međusobno odnosi, poštovanje/nepoštovanje dogovora, izvršavanje/neizvršavanje obaveza, krivica bez krivice, osuda  bez ijednog argumenta, baš kao u Kafkinom „Procesu“.

Kako dobro stojiš sa pričama evo jedne.

Sedite Ti i tvoj brat iz drugog grada u nekom kafiću i pijete kafu. U tome se tu nekako nađe i tvoj komšija. Ti onako prijateljski kažeš, ajd komšija popi sa nama kafu. Sede komšija i povede se divan šta je kako je...i tako nekako u razgovoru Ti kažeš da sutra putuješ na put od 3 meseca i da te brine šta ako se nešto desi u kući, stignu neki računi... Kad tvoj komšija kaže, pa Bože komšija ostavite ključ meni, pobrinuću se ja o svemu, a vi ništa ne brigajte. Ti onako obradovan kažeš: zar stvarno komšija, neće ti biti problem, a tvoj komša će na to, ma kakav problem, biće mi zadovoljstvo. E sad tu se u priču uključuje i tvoj brat, jer zna da sve pare koje si uštekao u svom novčaniku treba da potrošiš na put, pa kaže..“ E komšija baš ste zlatni, evo i 200 evra, ako se nešto neplanirano desi, znate kuća je kuća... I tako se vi rastadoste, nakon što si Ti Condore ostavio ključeve komšiji.

Desi se nešto, pa taj tvoj bude odložen!

Odeš Ti sutradan kod komšije, lepo mu se zahvališ i kažeš, eto komšija ja ne odoh na put. Hvala na dobroj volji da pripaziš kuću, al’ eto nema više potrebe.
Vrati komšija ključ, al para nema!
Kaže komšija, potrošio sam pare Condore, pa trebao si biti na putu 3 meseca. Ne brigaj vratiću ih za 2-3 dana čim dobijem platu.
Tebi nije bilo baš pravo, jer su pare bratove, al’ kažeš važi,vidimo se onda kad dobiješ platu.

I tako prolaze dani.... Ti upitaš komšiju šta bi sa parama, a on kaže nemam al’ biće... i tako prođoše 2,5 meseca. Tebi neprijatno od brata, nemaš ni ti da mu vratiš pare koje je dao komšiji, jer natežeš ko pijan s gaćama od prvog do prvog.

Zakažeš Ti sastanak sa komšijom ( posle više od 2 meseca!) i kažeš mu ljudski: Komšija, ajd’ molim te vrati pare. Evo ti rok od 25 dana pa se snađi nekako. Kaže taj tvoj komšija dobro... i rastadoste se.

Nije ti baš pravo i polako postaješ ljut, a ne znaš kako da povratiš bratov novac od komšije.
Čitavu priču zna samo tvoj brat, komšija i ti.

Odjednom u javnom mediju osvane tekst da si Ti Condore jako zao čovek, koji je zloupotrebio poverenje komšije i uneo mu nesreću u kuću, unevši svoj ključ u negovu kuću. Nakon mesec i po dana su mu deca dobila neku zaraznu bolest, koja se zakomplikovala pa je dete moralo u bolnicu, a pukla mu je i cev za vodu i osušile su se sve biljke.... Krivac si ti, jer je po njegovim rečima ključ doneo viruse  i valjda je bio začaran ili šta li već, te se desiše razne nedaće. Džabe ti da kažeš, pa komšija kako ključ može doneti viruse, on kaže kriv si i sudiće ti sud! Ti mu kažeš , komšija za taj ključ imam sertifikat od pre dva dana, potpuno je ispravan i nije zarazan.
A komšija tebi:
Pare će biti vraćene kada dokažeš da ključ nije bio zaražen nijednom bolešću, dana kada sam ga ja preuzeo...

... eto Condore.
Nadam se da si sada bolje razumeo temu i situaciju u kojoj je moguće da Te neko okrivi i to javno, nizašta, izbegavajući da vrati pare koje mu nisu pripadale, uprkos tvojim dokazima da je sa ključem bilo sve u redu i po zakonu i propisima.

p.s.- Molim te da komentare o Tauri pišeš u temi koja se zove \\\"Taura\\\"- svaka dobronamerna sugestija i pomoć su dobrodošli!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Januar 31, 2009, 02:46:32 pre podne
Draga Lusy znaš da ja nisam jak na rečima i ponekad ne znam da objasnim svoj misao najbolje ali moja namera je bila da kažem da  nikome na svetu ne možeš da veruješ.Znaš sigurno koliko životinja pitomih i divljih napalo je ljude.A kažu da su životinje najpotkupljivije (valjda ne moram da obnjašnjavam).Ljudska priroda je mnogo gora od toga i možes se iznenaditi kad će te jednog dana prodati i tvoj najbolji drug,drugarica čak ni rodbina nije izuzetak.Naročito danas su ljudi pokvareni.Znaš onu reč ČAST koja se danas jako malo upotrebljava a još manje se može naći čovek s tim.I ja sam osetio na svojoj koži slične stvari a jako puno video.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Becej City Januar 31, 2009, 02:55:09 pre podne
Ninica bese obecala svoje dokaze, papire, potvrde.
Proslo je 5-6 dana, nje nema, ...

Da li treba da donosimo zakljucak?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Januar 31, 2009, 02:58:49 pre podne
Mislim da je već svako doneo svoje zaključke.Iz tekstova i detaljnih objašnjenja to je svako mogao da uradi, i bez nekakvih dokaza.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Februar 19, 2009, 03:43:24 pre podne
... i tako će još jedna tipično srbijanska priča u petak dobiti svoj epilog.

U petak dolaze devojke iz Finske da nas posete i trebalo bi da pokupe novac koji je dat Ninici.

Obavestiću vas o the end-u.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Sarajlija Februar 19, 2009, 04:13:33 pre podne
Bitno da su ker i deca OK.Jebeš 200 evra....jedino nervoza ostaje i onaj mučni osećaj uf
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Februar 19, 2009, 07:50:03 pre podne
Debeli Zmaju, zvaću te da objasniš devojkama to \\\" Jebeš 200 evra\\\"... Važi!?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: sinisa adamovic Februar 19, 2009, 02:05:04 posle podne
tesko da ce bilo ko moci da objasni zasto nema 200e i sta se desilo.nego sta bi sa ninicinim dokaima isparili-pojeo pas ili sta?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Olivera Dabic Februar 19, 2009, 06:44:59 posle podne
Auuu... Mnogo sam ogladnela! Procitala sam sve od prvog do zadnjeg posta.
U svakom slucaju mislim da je Ninica mogla to drugacije da uradi, kako su vec ljudi i naveli.
Kao prvo ja nebih ni primila te pare,kad je pas vec imao adekvatne lekove! Ipak si mi ti dobar prijatelj, ne?! Al\\\' ajde, dobra volja. Od coveka do coveka.
Lusyne papire smo videli crno na belo  :thumb: svaka cast, kako je rekla i odradila je.
Ninica se nesto ne javlja...
A da odgovorim na pitanje- Ne! Nikad ne bih prodala prijatelja!
Ali mi se vec desavalo obrnuto :)
Nema veze, naucis...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Sarajlija Februar 19, 2009, 07:41:51 posle podne
Mislio sam gori je osećaj nego 200 evra
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Olivera Dabic Februar 19, 2009, 08:01:01 posle podne
debeli zmaj napisao/la:
Citat
Mislio sam gori je osećaj nego 200 evra



Da, naravno! To nije toliko strasno, mislim te pare nego bas taj osecaj i reci izgovorene posle svega toga!
200€ (i mnogo vise) je jako malo da bi uradio tako nesto svom prijatelju!
Da se nema- nema se, ali opet mesecno se moze izdvojiti neka suma da se vrati tudje!
Prijatelji su uvek tu jedno za drugo. Ako je bilo tako kako Ninica kaze, zasto je nije nazvala i rekla joj- takav o takav problem imam, daj da resimo nekako ili da uzmem te pare za lecenje ili sta god da je drugo zapravo bilo u pitanju. Ne sumnjam u to dali bi joj pomogla!
A mogu da zamislim i kako je Lusy, ipak je \\\"zeznula\\\" (nenamerno) te ljude, i ni kriva ni duzna trebaju ljudi da je gledaju sa ne postovanjem zbog greske drugog?!
To je uzasan polozaj. Da je sama zeznula, znala bih kako ce to resiti i sta uraditi, a ovako treba da ceka na drugog na koga se ne moze osloniti!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 21, 2009, 10:10:28 posle podne
Lusy, prošao je petak  - šta je bilo?

Inače, ko je kriv?

Sa moralne tačke gledišta kriva je Ninica ali sa pravne tačke gledišta kriva je Lusy. Platila je uslugu čuvanja psa u napred i posle je odustala - u tom slučaju pare se ne vraćaju.

Kao kad kupuješ kuću pa daš 10.000 EUR u napred i posle odustaneš - pare se ne vraćaju.

Pas je trebao biti vraćen Ninici na čuvanje ako već neće da vrati pare! I uz to joj dati i neki papir da potpise da ga je primila - ako pas crkne da ne bude problema o tome ko je kriv.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Februar 21, 2009, 10:17:11 posle podne
picoder,picoder pa zar još nisi shvatio da parče papira ne znači ništa ako nemaš dostojanstvo?Nekome je dosta da da rač za nešto pa će to da održi, a nekome možeš dati da podpiše milion papira pa se neće ničega pridržavati.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 21, 2009, 10:22:13 posle podne
U ovom slučaju - pare su date u napred i posle je naručilac usluge odustao (njegov problem). I šta hoće? Pare nazad? Ne može!!! Takva su pravila. Kapara se ne vraća.

Moralno bi bilo da se pare vrate ali sa pravne tačke gledišta pare se ne moraju vratiti.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Februar 21, 2009, 10:38:46 posle podne
Picoder, novac nije dat za uslugu čuvanja psa!
Ne postoji naručilac usluge!
Postojala je dobra volja od strane dotične osobe, kao člana Taure da pripazi psa.

Novac nisam dala ja nego Alice za ne daj bože i da pas ima adekvatnu ishranu. Novac je potrošen za 24 sata, dakle ne za ono za šta je dat!... bez ikakvog obrazloženja i konsultacije u momentu kada su devojke još bile tu!?!

Nadoknada za čuvanje psa, sigurno ne bi izostala i ne bi bila mala.

Ma o čemu Ti pričaš čoveče!!!???

Sramota za Srbiju... a ti još to i pravdaš nekom nepostojećom kaparom!???

Kanda loše stojiš  sa moralom, etikom ali i pravom!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 21, 2009, 10:47:48 posle podne
Možda je Ninica kupila salame pa nije mogla da vrati pare?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 21, 2009, 10:49:27 posle podne
U svakom slučaju plaćeno je nešto u napred a posle je taj ko je platio odustao. U tom slučaju pare se ne vraćaju.

Moralno bi bilo da se vrate ali ne moraju da se vrate.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Februar 21, 2009, 10:57:55 posle podne
no comment!!!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Februar 22, 2009, 04:38:47 posle podne
cccccc
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 22, 2009, 09:12:27 posle podne
MORAL!

Kapitalna osobina svakog od nas pogodna za trgovinu.

Koliko?
200 grama.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Radomir Jelic Februar 22, 2009, 10:29:01 posle podne
Ja najbolje volem da slusam pesme VIS Crveni Moralji :)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Februar 24, 2009, 03:52:04 pre podne
Samo kome je kolka cena, nije svejedno.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 05:11:45 pre podne
Hoće li biti ovde neki ХЕПИ ЕНД?

Kao: \\\"Ker otiš`o u Francusku\\\"?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 02:33:17 posle podne
Pcoder.
Š ta misliš neko primi rasnog psa na čuvanje
a ne ostavuš mu pare za neki nepredviđen slučaj.
Taj neko proda psa i spička pare.

Pravno pas je kod njega što ga nebi prodao, moralno ko jebe psa.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: sinisa adamovic Februar 25, 2009, 02:39:22 posle podne
1.pas je otisao davno za francusku(happy end)

2.pare nisu vracene(not so happy end)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Sarajlija Februar 25, 2009, 04:32:34 posle podne
Niko ne pita kako se pas oseća sve vreme....:S :S :S
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 05:26:51 posle podne
RELAX napisao/la:
Citat
Pcoder.
Š ta misliš neko primi rasnog psa na čuvanje
a ne ostavuš mu pare za neki nepredviđen slučaj.
Taj neko proda psa i spička pare.

Pravno pas je kod njega što ga nebi prodao, moralno ko jebe psa.


Pravno gledano taj neko nije u pravu - prodao je tudjeg psa. Sam je kriv sto ga je primio bez para za nepredvidjene situacije.

Znači, nisi u pravu kad kažeš da je pravno pas kod njega pa ga može prodati!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 05:27:20 posle podne
debeli zmaj napisao/la:
Citat
Niko ne pita kako se pas oseća sve vreme....:S :S :S


Pogotovo sada, možda ne razume francuski :(
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Februar 25, 2009, 05:31:57 posle podne
\\\'fala na pitanju Zmaju, nisam tako loše, mada pamtim i bolje dane! :S :S :S


Dakle ovde nije reč ni o psima ni o deci, nego o postupcima čoveka prema čoveku,  o moralu!

U svakom normalnom društvu ovakav postupak bi se vodio kao nemoralan, a sam čin bi se nazvao nenamensko trošenje para ili pronevera novca,( da ne kažem drukčije)i bio bi sankcionisan kako valja.

Ne znam po kom osnovu je, devojka iz inostranstva, bila dužna da nahrani porodicu dotične, kako piCODER kaže , a on nije bio dužan da se založi da se dotična zaposli za stalno, jer radi u njegovoj firmi, a on se tako brine?!

Postavimo priču i ovako:

piCODER odneo si svoje dete na čuvanje kod neke tvoje poznanice, koja je na to pristala, bez ikakve nadoknade. Dao si joj novac za kupovinu doručaka, užine, ručka i sokića, kao i za pampers, naravno za dete, jer ona je tobože odbila da primi novac za uslugu jer se poznajete.
 Naravno, pošto si ti moralan lik, ti bi je nagradio nakon obavljenog posla za uslugu koja ti je pružena.

Po završetku radnog vremena, došao si po dete koje nije jelo ništa, koje vrišti u peleni je koju si joj ti stavio, dakle usrano i upišano do grla!!!!
 Kako ti ovo nazivaš???

 U međuvremenu, za mesec dana, te ta dotična optuži da si kriv, jer su se njena deca razbolela od tvog deteta, a ti znaš da tvoje dete nije bilo bolesno. Kako bi ovo nazvao?

Kako Vi sve ovo  nazivate?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 05:37:46 posle podne
Lusy, sa moralne strane ti si u pravu.

Ako misliš da ima i pravne osnove tvrditi da si prevarena - ti tuži tvoju drugaricu, advokati jedva čekaju takve slučajeve, optuženi ako je kriv plaća sve troškove na kraju. Pitaj advokata pa ćeš videti, da ja ne pametujem.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 05:50:14 posle podne
Ma bole te q...c pas je tu a meni trebaju pare.
Ionako nema nikakvih papira da je pas kod mene.
Pravno nismo napravili ugovor da je pas kod mene.
A moral, ko te pita?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 05:58:41 posle podne
Žao mi je Relax, to je ipak krađa. Sa pravne strane je tako. Ako možeš da dokažeš da si ostavio psa nekome - možeš i da ga tužiš. Ako ne možeš da dokažeš - ti si pokraden ali to ne možeš da dokažeš i sa pravne strane ti si lagao i optužio nekoga da je prodao psa koga nije ni primio. Obično se uvek nađe neki svedok, makar komšija koji je video psa ili čuo.

 Ako pas koji je na čuvanju baci kašiku, to je već druga stvar i sud bi angažovao eksperta da istraži okolnosti.

U slučaju o kome pričamo, onaj što je potrošio pare uopšte ne poriče da ih je primio - znači ako neko misli da je prevaren može da tuži!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 06:04:53 posle podne
Nebi ja nista ukrao.
Pas je tu a meni treba keš.
Priznajem da sam ga prodao.
Nigde nismo napisali da nesmem da dam nekom psa uz nadoknadu, nismo sa čak ni usmeno oko toga dogovorili.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 06:06:22 posle podne
Ako je takva situacija kao što kažeš - pravno je to krađa! Možeš biti tužen.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 06:09:12 posle podne
Ma kakva krađa pas me je popreko gledao i bojao sam se da me ne ujede a mom komšiji se baš svideo, neću da rizikujem da me pojede, ja sam se zaštitio.
Zar je trebalo da ga ubijem?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 06:10:11 posle podne
To je isto kao da ja pozajmim tvoj bicikl i prodam ga. I to je krađa.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 06:12:28 posle podne
Bicikl nemože da me ujede.
Ja sam kod psa našao najbolje rešenje, zaštitio sam se, otišao je na mesto gde ga vole.
Učinio sam humano delo.
Š ta bi ti učinio?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 06:13:49 posle podne
Ja bih vezao psa. Tako rade normalni ljudi kada imaju posla sa opasnom životinjom. Ne bih ga pustio napolje, ne bih ga ubio, prodao i slično.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 06:16:01 posle podne
E onda je u redu.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 06:26:35 posle podne
Normalni ljudi se verovatno dogovore oko novca koji je dat a pri tome nije definisan kao kapara, i ne tvrde da je to novac koji ne mora da se vrati.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 06:27:32 posle podne
Pa da. Ali ako krene kako ne treba - tu je pravna država da zaštiti interese oštećenog (ako je u pravu).
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Relic Februar 25, 2009, 06:28:39 posle podne
A znači ti si pravna država.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Februar 25, 2009, 06:35:09 posle podne
Pa nisam ja, nego republika Srbija u kojoj živimo i znamo kako funkcioniše, ipak ovo nije divlji zapad, postoje sudovi koji rešavaju sporove kao što je ovaj oko psa. Pogotovo ako onaj ko je primio pare to i ne poriče.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Februar 25, 2009, 07:32:50 posle podne
piCODER ja nisam ni prevarena ni pokradena, jer novac nisam dala ja. ( ... samo sam malko isklevetana na ovom forumu ( i ko zna gde još!??, a to je mogao biti svako od vas!!!), od strane dotične osobe da sam zla žena koja je zarazila decu,_ tako da je to osnov za koji ja mogu da podnesem tužbu... al\\\' mi naravno ne pada na pamet! Za mene je stvar jasna).


Prevarene i pokradene su strankinje ( međunarodni subjekti) koje su dale novac, koji se opet potrošio na stvari koje nemaju veze sa svrhom  davanja novca.

Misliš li piCODER da bi baš bilo dobro i za Bečej i za Srbiju da se u ovom momentu uključuje međunarodna arbitraža?

Ajd\\\' kaži, pa da javim devojkama!
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Goran Čonkić Februar 25, 2009, 09:26:47 posle podne
Lusy, pokrice drzava troskove sudjenja i odstete u visini od milion dolara...

Ako moze za KERA, onda moze i za PSA...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Plavi_Zoro Februar 25, 2009, 11:31:25 posle podne
Mali_Lala

 Ako moze za KERA,

  Ja bi to ovako formulisao: \\\" Ako može za  Džulova\\\":angry: :angry: :angry: :angry: .... nemoj kerove da vređaš. Oni su najbolji prijatelji čoveka.:) :) :) :)
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Februar 26, 2009, 12:14:07 pre podne
piše picoder
Ja bih vezao psa. Tako rade normalni ljudi kada imaju posla sa opasnom životinjom. Ne bih ga pustio napolje, ne bih ga ubio, prodao i slično.
Psi se nesmeju vezati nego se drže u boksovima.Jel tako Lusy?
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Petar Vidovic Mart 04, 2009, 01:02:37 pre podne
piCODER napisao/la:
Citat
Pa nisam ja, nego republika Srbija u kojoj živimo i znamo kako funkcioniše, ipak ovo nije divlji zapad, postoje sudovi koji rešavaju sporove kao što je ovaj oko psa. Pogotovo ako onaj ko je primio pare to i ne poriče.


 
Raduje me sto vidim tvoju veru u sudove i koriscenje istih u svrhu povracaja 200 stotine pisljivih evra.
Ujedno se nadam da ces biti rad posuditi mi makar pola od toga, a ne bunim se ni za duplo?
Pare, naravno, vraticu ti....

Mozes ostaviti i tog svog psa kod mene, da ga ne vezujes jadnog.

Dok koristim novce naravno.

Za preko toga, samo ako pas ima srece....
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Mart 04, 2009, 02:14:57 pre podne
Lusy, mislim da bi bilo dobro da se pokrene arbitraža! Super ti je ideja.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Gordana Kuzmanovic Sadzakov Mart 05, 2009, 04:46:11 posle podne
(http://www.becejonline.com/images/comprofiler/tn214_49a00f3c5dec1.jpg)- važi!
...javiću devojkama,svakako dolaze  sredinom aprila, kako bi opet pomogle građanima i građankama našeg grada ... da umire svoju savest... i moj predlog će biti da one odluče.

Obaveštenje ovde...
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Zoran Suboticki Mart 05, 2009, 09:43:01 posle podne
Ma Lusy, daj Picoderu da ti to reši:
- em je poznat kao čovek široke ruke pa će dati tih dvesta evra, neće ni trepnuti /takav je prosto i ne možeš ga promeniti/
- em rešava te međunarodne trice i kučine ko od šale

Samo si ga trebala ranije obavestiti o čemu se radi i on bi se i sam ponudio da reši taj problem kao i do sada što je rešavao sve probleme ovog grada!:laugh: :laugh: :laugh:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Petar Vidovic Mart 09, 2009, 07:47:52 posle podne
nesto bas ne vidim da mi je odgovorio oko pozajmice pa bas ne bih imao toliku veru u njega rez.

jednostavno, covek samo LAPRDA.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: G. P. Mart 10, 2009, 04:53:33 pre podne
Rez, nije u pitanju dvesta evra nego obraz našeg grada!
Shvati!

Treba da zaštitimo i građane i građanke i kerove i keruše i sve ostale! I goste i gošće itd. i tome sl.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Mart 12, 2009, 01:33:13 pre podne
Sad će se desiti isto na političkoj sceni u Bečeju???
Kao glavna tema.Ko će koga i pošto da proda.
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: kokenic picike Mart 12, 2009, 03:02:36 pre podne
SAMO BESKIČMENJACI MOGU DA PRODAJU PRIJATELJE, UVEK MOŽE DA POSTOJI NESPORAZUM ALI TO SE REŠ AVA MEĐUSOBNO A DRUGARSTVO OSTAJE I DAJE
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: robert kiss Mart 14, 2009, 02:58:45 pre podne
:dry:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Igor Selemba Mart 14, 2009, 04:09:28 pre podne
E svasta,nisam bio na forumu... brat bratu 3 meseca i onda procitam ovako nesto, zaista pikantno.Sta je na kraju bilo?status qvo...:dry:
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: sinisa adamovic Mart 14, 2009, 06:02:18 pre podne
tako nesto
Naslov: Odg: Prodaješ li prijatelja za novac?
Poruka od: Marica Jul 02, 2009, 08:23:30 posle podne
Na našu veliku žalost došla su luda vremena, neki bi \\\"prodali i svoj grad\\\" a o \\\"prijateljima\\\" i da ne govorim. Došlo je vreme - ako imaš taj prokleti novac imaćeš i prijatelje. Malo je onih čestitih ljudi koji imaju prijatelja bez obzira na njegov materijalni status. Žalosno! :nevinashce: