BecejOnLine Forum

Mladi => Kancelarija za mlade => Temu započeo: Vojislav Prkosovacki Decembar 09, 2009, 03:03:02 posle podne

Naslov: FORECAST program za razmenu studenata
Poruka od: Vojislav Prkosovacki Decembar 09, 2009, 03:03:02 posle podne
Organizacija World Learning nastavlja implementaciju FORECAST programa za razmenu studenata pod rukovodstvom USAIDa i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade.
Cilj programa i ove godine je da se pošalje grupa studenata na jednogodišnje akademske studije u Americi (2010/11).

 

Zahvaljujući ovom programu 28 studenata iz raznih krajeva Srbije, sa različitih fakulteta i studijskih grupa, trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni pohađaju 16 američkih univerziteta. Ovo je četvrta godina FORECAST programa razmene u Srbiji. Druga generacija od 36 studenata vratila se u maju iz Sjedinjenih Američkih Država uspešno savladavši akademsku godinu i nastavlja svoje studije na matičnim fakultetima. Utisci koje su nam studenti preneli su pozitivni, sklopljena su nova prijateljstva, naučeno je dosta, dobar deo naše kulture je predstavljen američkim i internacionalnim studentima na US univerzitetima.

 

U pitanju je puna stipendija koja pokriva sve troškove (putovanje, smeštaj, ishrana, knjige, upisnina), program je dostupan studentima svih materijalnih mogućnosti i svih profila studiranja.
Jedini izuzetak su studenti čije se studijske grupe u Sjedinjenim Američkim Državama nalaze u okviru postdiplomskih studija (npr.medicina, pravo i sl).

 

Osnovne informacije o programu, uputstvo kako popuniti prijavu i samu prijavu možete naći na web strani www.worldlearning.org.rs , na tel/fax: +381 11 361 2462  (+ 381 11 362 6092) kao i u Kancelariji za mlade Opštine Bečej – ul. Glavna 47