Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - G. P.

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 18
31
Društvo, dom i porodica / Odg: Taura
« poslato: Novembar 06, 2009, 02:40:48 pre podne »
Pa i ja kažem da treba dati pare za rešenje problema napuštenih pasa, održivo rešenje a ne za zezanje. I zanima me samo šta rade ti ljubitelji pasa koji su se udružili - zar se nisu udružili da bi radili bez profita za dobrobit životinja? Pa neka rade - niko im ne brani čak i pozdravljam tu ideju - samo ne znam zašto pored toliko ljubitelja i dalje kuknjava oko toga ko će da plati još jednog zaposlenog. Niko neće da ga plati pošto su to ljubitelji koji rade volonterski. Ako platiš volontera, člana NVO onda ćeš ga uvrediti.

32
Društvo, dom i porodica / Odg: Taura
« poslato: Novembar 05, 2009, 08:00:38 pre podne »
Au Lusy, koliko detaljno objašnjenje, daj neki malo kraći rezime.

Stigao sam samo do onog poglavlja kada kažeš da je Taura NVO  i da su objekti poklonjeni građanima i dati gradu na upravljanje.

Ako je sve tako, pitam se:
1. Ako je NVO, znači udruženje građana, ljubitelja pasa i slično, zašto ti ljubitelji ne rade besplatno? Verujem da imate više od 100 članova - ljubitelja. Najmanje 10 osnivača i ostali ljubitelji.

2. Ako su objekti poklonjeni građanima Bečeja i dati opštini na upravljanje  - šta te boli uvo što opština ne upravlja i građani ne gazduju pravilno objektima? Ako hoćeš ti da upravljaš nisi trebala da poklanjaš - ako hoćeš da ti građani Bečeja vrate sve što si poklonila samo reci pa ćemo se organizovati i vratićemo ti pa upravljaj kako treba.

3. Kada se otvaralo prihvatilište mora da je postojao neki plan o tome kako će se finansirati. Ne znam koji je ali treba da se aktivira. Da se ja pitam, grad bi tebao da vrati Tauri sve što je ova poklonila i da daje neke pare, ne znam sada koliko, recimo prve godine 2 miliona, druge godine 1 milion, treće i svake sledeće godine 400.000 RSD. Ovo je logično pošto se problem sistematično rešava pa i svake godine treba manje para pošto ima manje pasa. Ako nema onda svi u peršun pa se igrajte svojim parama.

33
Društvo, dom i porodica / Odg: Taura
« poslato: Oktobar 22, 2009, 03:39:36 pre podne »
Plavi_Zoro napisao/la:
Citat
Pokušaću Lusy. Mislio sam da je poznato iz \\\" Mozaika\\\".

    NOVI CENOVNIK U BEČEJSKOM PRIHVATILIŠ TU PASA.

 
 Ako vlasnik sam donosi uginolu životinju do \\\" šinternice\\\", plaća 500.00 dinara. Za uginulo  živinu se naplaćuje 30.00 dinara po kg.

 To bi bilo to Lusy.


Znači ako nađeš crkotinu bolje da je ne odneseš da ne bi trebao da platiš?

Ako ti crkne pas - jeftinije je da ga baciš na ulicu nego da ga odneseš u šinternicu?

Svašta

34
Društvo, dom i porodica / Odg: Taura
« poslato: Oktobar 13, 2009, 03:13:08 pre podne »
To nije u redu.
Mene inače interesuje, kada se osnovalo prihvatilište - koji je bio plan - kako da se finansira? Mislim da sada treba aktivirati taj plan.

35
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Zoo vrt
« poslato: Oktobar 02, 2009, 02:30:49 pre podne »
Lusy napisao/la:
Citat
Juče je mladunče kengura PREGAŽENO  NA bg ULICI???!!!


Otkud to mladunče na ulici u BG???? Samozvani ljubitelji životinja su mu roditelje zarobili i indukovano parili u zarobljeništvu.

36
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Zoo vrt
« poslato: Oktobar 02, 2009, 02:28:25 pre podne »
Naravno da je i to zločin, Lusy.

37
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Zoo vrt
« poslato: Oktobar 01, 2009, 06:13:35 posle podne »
Jadne životinje, provešće život u kavezu a tzv. ljubitelji životinja će ih gledati sa divljenjem i zarađivati na njima.

Čuo sam da će jednog da menjaju za neko drugo jadno mladunče iz drugog ZOO vrta, strašno! Menjaju ih kao stvari i poseduju živa bića! To je protiv prirodno ponašanje i ZLOČIN.

38
Posao, novac, karijera / Odg: www.preduzetnici-becej.rs
« poslato: Septembar 12, 2009, 05:52:48 pre podne »
Na sajtu je objavljen stav unije poslodavaca Srbije da je Povećanje minimalne plate neprihvatljivo za njih (poslodavce).

Kakav je stav bečejskih privrednika po tom pitanju? Jel se slažete sa time ili ste protiv tj. za dizanje minimalnih plata? Kolika je uopšte minimalna zarada?

Inače,

Ovaj novi sajt je bolji nego stari mada se vidi da je amaterski napravljen, na starom sam morao  da skrolujem levo-desno da čitam tekst a sada ne moram.

Nije mi jasno zašto negde ne skinete sa interneta besplatan gotov template za sajt pa samo ubacite svoje tekstove i slike?

39
Društvo, dom i porodica / Odg: Motorashi
« poslato: Avgust 02, 2009, 06:35:58 pre podne »
Motoraši u onoj ulici prema stadionu razvuku i preko 100 km/h. I još ponekad okrenu glavu na stranu da im ne uđu bube u oči. Hteo sam da slikam ali nikako da stignem, uvek projure.

Tamo ima i dva ležeća policajca i taman između njih bude jurnjave, ne znam šta bi bilo da ni toga nema??? I tako svaki dan jure kao ludi.

Jednog dana staviće neko merdevine na put da glume ležećeg policajca....

40
Posao, novac, karijera / Odg: Naša Policija
« poslato: Jul 13, 2009, 09:00:37 pre podne »
Znaci naši policajci švercuju drogu i pucaju sami na sebe?

41
IT tehnologije / Odg: Kakav internet koristite ?
« poslato: Jun 27, 2009, 12:03:43 pre podne »
Bliži se septembar, možda će ove godine da proradi onaj besplatni?

42
Posao, novac, karijera / Odg: Tržište rada
« poslato: Maj 31, 2009, 11:05:17 posle podne »
Verovatno je razlog da se ne uradi tako sto su doprinosi za omladince (mlađe od 27 god) manji nego za starije.

posebno ako omladinac ima zdravstvenu knjižicu overenu preko roditelja ili još bolje ako je student.

I preko svake omladinske zadruge možeš da radiš legalno ali poslodavci u omladinskim zadrugama traže omladince koje će da angažuju i da ne plate sve ono što treba da plate za nekog starijeg.

Drugim rečima ako neko već radi preko bilo koje postojeće omladinske zadruge na tuđe ime - može da se prebaci na svoje ime i da mu ide staž i da bude osiguran zdravstveno ali će njegov poslodavac morati da plati više u bruto iznosu za njegovu istu neto platu.

Znači - ako poslodavac hoće da plati sve doprinose u punom iznosu ne treba ti nova zadruga, može tako da plaća i u svim postojećim.

43
Posao, novac, karijera / Odg: Kako poboljsati standard gradjana nase opstin
« poslato: April 30, 2009, 12:46:39 pre podne »
Condore, predlažeš da se svi koji su došli do posla preko politike odreknu po dve plate? Jel imaš spisak? Kome predlažeš? Ko treba da  sprovede tu odluku?

Daj malo više detalja o svom predlogu, neko će pomisliti da samo iznosiš naivne maštarije kao mis sveta (mir u svetu, da ne bude gladi i slično).

44
Posao, novac, karijera / Odg: Kako poboljsati standard gradjana nase opstin
« poslato: April 18, 2009, 05:11:26 pre podne »
Imamo poljoprivredno zemljište, oko 44.000 ha u Bečejskoj opštini!

45
Posao, novac, karijera / Odg: Industrijska zona
« poslato: April 12, 2009, 10:58:27 posle podne »
Rez, ja mislim da su uvedeni, da su na kraju odbijene cene koje je Stankom izracunao. Zar ne?

Već sam rekao i ranije, Stankom je imao zadatak da odredi realnu cenu koliko koštaju placevi (zemljište, put, struja, gas...) a komercijalna cena po kojoj će se prodavati placevi je određena u opštini - tamo su uzeli u obzir značaj otvaranja radnih mesta i ostalo - ako sam dobro obavešten odredili su različite cene u zavisnosti od toga koliko se budući investitor obavezao da će radnika da zaposli - više radnika - manja cena.

Ne treba brkati - cena placeva je politička odluka, da se ja pitam delio bih ih besplatno  a da opština pokrije troškove kao što su put, struja, zemljište, voda i ostalo!

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 18