Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Goran Čonkić

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 61
46
Posao, novac, karijera / Odg: Mobing
« poslato: Decembar 17, 2009, 09:27:15 pre podne »
Po mom misljenju ne vredi nikome prijavljivati od nadleznih. Koliko znam da je nedavno(mozda cak i prosle godine), bila anti mobing kampanja i da je oformljeno neko vladino telo za isti...e sad koliko to radi, ne znam.

Opet po mom misljenju. Prijaviti B92, i oni ce sve iscackati. K`o pitbulovi su. Kad nesto zagrizu ne pustaju. ;)

47
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Svinjski grip !!??!!
« poslato: Decembar 14, 2009, 02:26:51 posle podne »
Aj da ne otvaram novu temu. Juce ujutro citam telop na RTS - 6 mrtvih od KOZIJEG gripa u Holandiji. :)

48
Društvo, dom i porodica / Odg: NOVI ZOBS
« poslato: Decembar 13, 2009, 09:57:39 posle podne »
Procitao ja brosuru koju daje AMS...i dalje mi nije jasno sta znaci \\\"u izuzetnom slucaju dete moze upravljati biciklom u pesackoj zoni, ili zoni sporijeg kretanja.\\\" ili \\\"izuzetno, dete starije od 12 godina moze upravljati biciklom krecuci se po javnoj povrsini u pratnji lica starijeg od 16 god\\\"??

Nazalost nije svima jasan sluzbeni sleng...

A tek ovo za pesacku zonu, necu ni da komentarisem...\\\"pesacka zona je javna povrsina predvidjena za kretanje pesaka\\\"...a ovamo se odredjuje da dete tamo vozi bicikl. (tako ispadne po brosuri iz AMS)

I Plavi, bez ljutnje sto smo \\\"povrsni\\\", ali smo imali malo drugacija iskustva sa sluzbenim licima i tumacejem zakona, pa smo malo skepticni o svemu ovome.

49
Društvo, dom i porodica / Odg: NOVI ZOBS
« poslato: Decembar 13, 2009, 12:32:00 pre podne »
I da dodam jos jednu od genijalnih stavki novog ZOBS-a

Deci do navrsenih 12godina starosti je zabranjeno upravljanje biciklom na javnim povrsinama...  A????

Dal su oni normalni? Bez uvrede al nek mi neko sad kaze da su policajci koji su pisali ovaj zakon normalni ljudi? Ajde, ocigledno je da su beogradjani, posto oni imaju GSP i mogu da odu kuci alkoholisani iz grada a da pritom ne voze i ne idu peske...
Ali zabraniti deci da voze biciklove???

50
Društvo, dom i porodica / Odg: NOVI ZOBS
« poslato: Decembar 11, 2009, 09:53:04 posle podne »
Plavi_Zoro napisao/la:
Citat
Lusy napisao/la:
Citat
Ljudi ja sinoćke morala hitno i neplaniranio za BG. Na putu sam videla  1 ( jednu ) patrolu... sve je bilo uobičajeno... pa i ti policajci su ljudi, baš kao i mi. Danas idem za Sombor i prenosim dalja iskustva.

Zahvaljujem se svima na odgovorima :)


-Pa šta si mislila Lusy, da su oni \\\" ljudožderi\\\" kako ih ovde neki opisuju.Pa i oni su  ljudi, porodični ljudi, koji rade za egzistenciju svojih porodica.
- Pljuvači, neka pljulju koliko hoće, ali ovaj ZOBSP je na mestu, i nadam se da će \\\" nasilnike\\\" u saobraćaju da obuzda.Tvrdim, kao bivši saobraćjni milicionar, da je zakon OK, i da će mnoge \\\" bahate\\\" vozače dovesti u red.A tom  zakonu i to je cilj.


@Plavi
Ja se delimicno slazem sa tobom sto se tice novog ZOBS...trebalo je uvesti novi, prikladniji ovom dobu. Mada se ne slazem sa puno odredbi istog i mislim da ce se vrlo brzo menjati. Zao mi je sto je prethodni predlog koji su pisali eksperti u saradjni sa MUP i Asoccijacijom vozaca i AMS je pohvaljen u celom svetu kao povucen i usvojen ovaj koji je pisao MUP i koji svi zivi kritikuju jer je previse restriktivan i daje previse moci MUP-u.

E sad ja znam da si ti pristrasan sto se tice tvojih bivsih kolega i da su oni svetinja...ali kao bivsi saobracajac moras priznati da si mozda i sam nekad \\\"izasao nekome u susret\\\" ili si svestan te pojave...Slazem se da su i policajci ljudi, i da imaju porodice, ali i takodje tvrdim da je 70% saobracajne policije korumpirano ili ima dvostruke arsine...to tvrdim zato sto sam licno imao jako puno takvih iskustava. I nemoj me napadati da nije tako i da sirim klevetu jer i sam znas da nazalost TO JESTE istina(mozda ne u tolikom procentu, ali je istina)...
A sad dolazim i do poente zasto JA pljujem zakon. Bas zbog tih istih \\\"izlazenja u susret\\\". Sto ce nekome izaci u susret, a drugoga ce debelo kazniti zbog neke nebuloze...

51
Društvo, dom i porodica / Odg: NOVI ZOBS
« poslato: Decembar 11, 2009, 01:22:37 pre podne »
Evo da se ispravim...jeste popunio cale, medjutim posto se posle ispostavilo da ne teba bacio je pa je trazio drugi obrazac. :)

Znaci obrazac se NE POPUNJAVA. Popunjava se tek u slucaju nezgode.

Uzgred, Lusy je u pravu kada kaze da su i pesaci ucesnici u saobracaju o novom ZOBS...a to automatski znaci da podlezu i alko testu...tako da ce nazalost i tu biti mogucih slucajeva izivljavanja sluzbenih lica...

52
Društvo, dom i porodica / Odg: NOVI ZOBS
« poslato: Decembar 10, 2009, 08:30:41 posle podne »
@ Lusy
Obrazac se dobija iz OD u kojem je vozilo registrovano. Znaci tamo gde je auto osiguran. E sad sto se popunjavanja tice...to vam mogu kasnije napisati sta i da li treba posto je moj cale to neki dan popunjavao po nekom uputstvu...(drzi se sa ostalim dokumentima) Sluzi da se prilikom nezgode, sve resi bez prisustva policije i uvidjaja...

Svetleci prsluci. Koliko ja znam 1 kom, ali ko bas hoce da bude siguran neka uzme 4-5. (kod kineza su 150din ja mislim, boja nebitna)(drzi se u kabini)

Izotermicki pokrivac je drugi naziv za cebe. XD Drzi se u gepeku.

Gume zimski komplet zimi, letnji leti. I nema oprastanja... (s ovim se donekle slazem posto znam koliko znaju da uticu na kocionu razdaljinu po klizavom, ali opet ko ima toliko novca da to isprati) Mi imamo univerzalke, pa ne znam kako cemo se provesti... (mada nasa policija ni ne zna oznake na istima) :D

Lanci, obavezni deo pribora.

Pojasevi na zadnjoj klupi. Obavezni za vezivanje ako postoje...ako ne postoje nisu obavezni za ugradnju!! To vas niko ne moze naterati.

Prva pomoc...dok ne bude nova, dobra je i ova. (inace nedavno je objavljeno da INVENT-ov komplet ne ispunjava ni osnovne norme ZOBS(starog)...

E, da...svetla obavezna i u toku dana! :) (mada se to svuda u svetu ukida zbog povecane emisije CO2(obavezna jedino kod navedenih nijansi sasije vozila koje su slicne boji puta i okoline)...ali naravno mi smo van sveta...)


E sad...od danas poce primena ovog zakona, ali naravno kao i sve kod nas u drzavi i ovo se primenjuje nakaradno...umesto da se ovih mesec dana primenjuje sa opomenama, kao period prilagodjavanja, NE, nasa policija ce odmah da nas kaznjava, stim da posto jos ne vazi novi prekrsanji zakon koji je u vezi sa ZOBS, procesi se odlazu do posle NG i automatski podlezemo novom ZOBS...(muka mi je ove drzave)

Inace ja najozbiljnije razmisljam da negde ugradim skrivenu kamericu koja ce snimati policiju kad me zaustavi...posto ZNAM da ce pokusavati \\\"da mi ucine time sto me nece kazniti nego ce samo uzeti 1000-2000 dinara...\\\"

Toliko o ovome od mene zasad

53
Igre bez granica / Odg: Sta ima novo kod vas?
« poslato: Decembar 08, 2009, 06:39:02 posle podne »
Ivanhoe napisao/la:
Citat
Odlična izložba slika u galeriji \\\"Stajić\\\".


Gde je to? :)

54
O Forumu i sajtu / Odg: Ocenite novi sajt od 1 do 5
« poslato: Decembar 05, 2009, 08:16:52 posle podne »
Trenutno 2+.Forum je bagoooooooooviiiiiiiit.. :(

55
Društvo, dom i porodica / Odg: Nasilje!
« poslato: Decembar 05, 2009, 08:06:21 posle podne »
Plavi_Zoro napisao/la:
Citat
2009. december 5.
TemetŠ‘gyalázás Bácsföldváron
Pásztor: a vajdasági magyar közösséget nem lehet megfélemlíteni

Mára virradó éjszaka ismeretlen tettesek leromboltak mintegy félszáz sírt a bácsföldvári katolikus temetŠ‘ben, köztük a 44-es ártatlan áldozatok emlékhelyét is. A Vajdaság Mának a hírrel kapcsolatban nyilatkozó Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kijelentette, hogy a legerélyesebben elítélik a vandál cselekedetet, s követelik az ügy mielŠ‘bbi felgöngyölítését, a tettesek kézre kerítését, bármilyen indítékból is követték el tettüket.
Értesülés szerint a rendŠ‘rség már kiszállt a helyszínre.
Pásztor nyilatkozatában kiemelte, hogy a vajdasági magyar közösséget - a gonosztett indíttatásától függetlenül - nem lehet megfélemlíteni.

Ma dokle, pa zar posle  60 godina. Sramota.:( :( :(


@Zoro

Bez ljutnje, meni ne smeta sto je tekst na madjarskom posto je meni madjarski drugi jezik, ali molim te zbog forumasa koji ga ne razumeju da prevedes tekst i na srpski...

Da uradis i nesto vise od copy/paste koji stalno radis...

56
IT tehnologije / Odg: Pomoc oko racunara i IT tehnologije
« poslato: Decembar 05, 2009, 07:57:57 posle podne »

57
IT tehnologije / Odg: OS - Operativni Sistemi
« poslato: Decembar 05, 2009, 02:40:28 pre podne »
Microsoft:
Windows -
3.11
95
98
2000
ME (Millenium)
XP
Vista
Win 7
i dve server edicije 2003 i 2008
Media Center 2005

Apple:
Mac OS - postoji nekoliko verzija

Sun Systems:
Solaris OS - (isto linux, ali nesto modifikovan)

Linux - Open Source Community (ovde postoji neverovatno velik broj distribucija, ja cu navesti samo neke najpoznatije)

Ubuntu - po meni najjednostavniji linux os, za pocetnike.
Red Hat - do verzije 9 je bio za obicne korisnike, onda se razisao na dva pravca - poslovni RH Enterprise i Fedora Core
Fedora core - komercijalna i besplatna
FreeBSD
Suse Linux - neke verzije se placaju, neke ne.
Knoppix - live linux koji s uglavnom pokrece sa optickih uredjaja ili flash drajvova.
Debian -


Jes Dorde u pravu si. Ja sam ga imao jedan citav dan. :)

Dosadasnja iskustva.

Win 3.11 - ( malo u osnovnoj)
Win 95/98 - nesto kratko
Win 2000 - koristio dosta dugo na starom kompu i odusevljen istim. Za svoje vreme prilicno stabilan, ne toliko estetski nabudzen OS
Win Xp - koristio par godina, svoja prica... :)
Win 2003 - koristio neko vreme, jako stabilan os ali me mucio nedostatak drajvera
Win Vista - Estetski lep...i to je to. :) Otprilike kao Millenium
Win 7 - do sada najbolji Windows. :)
Knoppix - povremeno koriscenje :)
Ubuntu - jako je user friendly, ok je OS samo sto ja nisam mogao sa podesim ono sto je meni trebalo...VPN konekciju. *ver. 9.04
OpenSuse - solidan OS, dolazi sa dosta drajvera, ali nazalost ne i za moju wifi karticu tako da sam brzo odustao od njega. *ver 10.3
Red Hat 9 Shrike - Dobar OS, sa dosta drajvera, malo prevazidjen. :)

U planu mi je da iskusam Ubuntu 9.10 Karmic Koala u narednih par dana, kao i Solaris OS live cd. U medjuvremenu se skida Mac OSx 10.5 PC ver*

58
IT tehnologije / OS - Operativni Sistemi
« poslato: Decembar 05, 2009, 02:02:38 pre podne »
Evo ovde cemo navesti nekoliko OS-a  i zeleo bih da svako ko se susreo sa njima ili zna da radi u istim, napise neka svoja iskustva. :)
Ako ste koristili neki koji nije na spisku slobodno navedite.


Microsoft:
Windows - 98  
          2000
          ME (Millenium)
          XP
          Vista
          Win 7
          i dve server edicije 2003 i 2008
          Media Center 2005

Apple:          
Mac OS  - postoji nekoliko verzija

Sun Systems:
Solaris OS - (isto linux, ali nesto modifikovan)

Linux - Open Source Community (ovde postoji neverovatno velik broj distribucija, ja cu navesti samo neke najpoznatije)

Ubuntu - po meni najjednostavniji linux os, za pocetnike.
Red Hat - do verzije 9 je bio za obicne korisnike, onda se razisao na dva pravca - poslovni RH Enterprise i Fedora Core
Fedora core - komercijalna i besplatna
FreeBSD
Suse Linux - neke verzije se placaju, neke ne.
Knoppix - live linux koji s uglavnom pokrece sa optickih uredjaja ili flash drajvova.
Debian -


Ako sam nesto zaboravio, dopunite me slobodno.

59
Romantika, ljubav i sex / Odg: Swingeri (ne plesaci) :)
« poslato: Decembar 05, 2009, 01:27:51 pre podne »
Axl napisao/la:
Citat
Srbija je još uvek konzervativna po tom pitanju... Ovde je praksa da muž svinguje po selu, a žena sedi kući... :D


A sta mislis sto sedi kuci? Pa ceka necijeg muza. :woohoo: :laugh:

60
Romantika, ljubav i sex / Swingeri (ne plesaci) :)
« poslato: Decembar 05, 2009, 01:16:12 pre podne »
Swingeri su posebna vrsta parova, koji uzivaju u tome da zacine svoj sexualni zivot time sto se nalaze sa drugim parovima istog opredeljenja i menjaju se partnera. U tome nalaze neko oslobodjenje, promenu i razbijaju neku mootoniju koja se stekla u normalnom zivotu. U svetu postoje zvanicni Swinger Club`s ili ti kluboi svingera u kojima ljudi nalaze druge ljude sl opredeljenja. Kod nas ovaj nacin zivota jos uvek zvanicno nije toliko rasprostranjen, ali postoje parovi koji zive tako.

Ja licno razumem te parove, i mogu da ih opravdam. E sad, zanima me vase misljenje. :)

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 61