Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Axl Axl

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13
16
Noćni život / Club Stage - Dan zaljubljenih- Sasa Kovacevic LIVE
« poslato: Januar 20, 2009, 01:03:35 pre podne »
{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=kSy8R5v0Jgg{/youtube}

Za sve zaljubljene, 14. februara u Clubu Stage gostuje Saša Kovačević, u pretprodaji karte su 400 dinara... :)

17
O Forumu i sajtu / Novi Moderator
« poslato: Januar 17, 2009, 12:39:24 pre podne »
Obaveštenje:
Gosn. Mali Lala se prihvatio da malo moderira ovaj naš forum... Poželimo mu sreću... :)

Ako još neko ima želju da se bavi time nek se javi na PM.

18
Noćni život / Badnje vece u Clubu Stage
« poslato: Januar 05, 2009, 10:15:32 posle podne »
U Clubu Stage za badnje veče tradicionalno gostuju tamburaši, navratite da vas tamburica dirne u srce... :)

19
Religija / Satanisti haraju Srbijom?
« poslato: Decembar 19, 2008, 03:23:32 pre podne »
Od 150.000 sektaša u našoj zemlji najviše ima članova raznih satanističkih grupa. Ovo u razgovoru za \\\"Press\\\" tvrdi Zoran Luković, glavni inspektor MUP-a Srbije, stručnjak za sekte i član Evropske asocijacije i Američko-kanadske federacije za borbu protiv sekti.

On kaže da broj od 150.000 sektaša \\\"možda ne zvuči opasno\\\", ali ističe da je ta cifra alarmantna ako se uzme u obzir veličina i broj stanovnika Srbije.

\\\"Treba istaći da broj satanista varira! Njihove grupe se smanjuju, nestaju i pojavljuju se nove\\\", objašnjava Luković. On navodi da u Srbiji postoji izmedju 200 i 300 sekti i raznih guru pokreta, koji okupljaju od dvadeset pa do nekoliko stotina pripadnika.

\\\"Pripadnikom sekte ne smatramo samo osobu koja je zvanični pripadnik neke sekte, nego i pojedinca koji se ponaša kao da pripada nekoj sekti\\\", kaže sagovornik \\\"Presa\\\", objašnjavajući da je greška smatrati da satanistički ritual ne može da izvede samo jedna osoba.

\\\"Satanisti komuniciraju preko Interneta! Pojedinac nalazi uputstva preko Interneta, šalje odredjene poruke i zatim sam izvodi ritual, čime se širi satanizam, a broj pripadnika višestruko povećava. Jedan od karakterističnih primera je hapšenje kanibala u Nemačkoj, koji je preko Interneta pronalazio dobrovoljne žrtve i jeo ih\\\", kaže Luković.

On objašnjava da su satanistički rituali u suprotnosti hrišćanskim. Simboli satanista su izvrnuti simboli boga, kao što je krst okrenut naopako, pentagram, tri šestice i dr. Kanibalizam je satanistički odgovor na hrišćansko pričešće. Ako neko prilikom obreda pije krv životinjsku ili ljudsku, to je nešto što odgovara hrišćanskom pričešću.

\\\"Sledbenici ovih satanističkih učenja su više gledali televiziju i nešto pročitali na televiziji, pa onda to imitiraju. U suštini, nemaju svesti o pravom značenju tih rituala\\\", kaže Zoran Luković.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Srbije satanističke grupe su najzastupljenije u Subotici, Vršcu, Novom Sadu, Beogradu, Lazarevcu, Trsteniku, Valjevu... Medju njima su najzastupljenije Crna ruža, Crna ruka, Satanini sinovi, Satanini sledbenici...

\\\"U tipične satanističke radnje spadaju skrnavljenje spomenika, rituali na grobljima, samoubistva, ali i ubistva. Žrtvovanje dece, a naročito nerodjenog deteta, smatra se najvećim darom sotoni. Upravo zbog toga što je čisto i nevino, i po božjem zakonu bezgrešno, smatra se najpoželjnijom žrtvom\\\", kaže Luković.

U Srbiji ne postoje satanistički hramovi, pa se obredi obavljaju u improvizovanim delovima stanova, podruma, pećina. Satanističkim hramom se može smatrati svaki adaptirani prostor koji služi njihovim ritualima i ima odredjeni ritualni pribor, i u kome oni vrše obred.

Naši satanisti obrede obavljaju takodje u improvizovanoj odeći, a neretko i goli, objašnjava Luković.
\\\"Tako smo u jednoj kući u okolini Beogradu otkrili mrtvački sanduk u kojem su vršili inicijaciju novih članova sekte. Oni su nove članice inicirali tako što bi ona sa muškarcem legla u sanduk i tu su imali seksualni odnos, posle čega bi se ona smatrala iniciranom.

Taj muškarac, organizator cele priče, u komšiluku je važio za zatvorenog, mirnog čoveka. Kada se sve otkrilo, roditelji su ga naterali da napusti kuću. Kao drugi karakteristična primer je grupa od četiri - pet mladića satanista, koji su sebe nazvali \\\" bratstvo krvi\\\" iz okoline Obrenovca i koji su imali homoseksualnu inicijaciju\\\", priča Luković.

Osim seksualne, inicijacija može biti kroz krv, kada se razmenom krvi, nakon samopovredjivanja jednog odabranog koji kaže: \\\"Ja danas častim\\\", krv stavi u posudu u koju se onda umaču komadići hleba. Pored ove, postoji i inicijacija koja se sprovodi na groblju.

Satanisti biraju svež grob, jer smatraju da se prvih 40 dana nakon smrti bog i satana bore za pokojnikovu dušu, pa se tu okupe i jedan po jedan legnu na svež grob izgovarajući magične reči kojima prizivaju satanu. Poznata je satanistička \\\"crna misa\\\" koja je obavezni deo rituala prizivanja satane - rekao je Luković za Press.

(MONDO)

20
Posao, novac, karijera / Da li ce 2009. biti kao 1929.???
« poslato: Decembar 10, 2008, 09:13:36 posle podne »
Niko od nas nije lično video kakva beše 1929. kada su počeli lomovi svih velikih nacionalnih privreda, ali smo svi čitali o tome, negde sam video podatak da je svaki 4 ostao bez posla, a da je vrednost rada opala za 60%, takva ogromna kriza bila je odlična podloga za razvoj ekstremnih ideologija tipa nacizma, i odgovarala je širenju nacionalizma, i novonastala trka osiromašenih zemalja za sirovinama je dovela do rata globalnih razmera... :dry:  A period pre toga se zvao \\\"zlatne dvadesete\\\" što mi opet liči na neka protekla vremena, a ova 2008. mi deluje samo kao warm up za 2009. godinu...  :blink:

Hoće li ova 2009. biti uvod u neki novi 1. septembar 1939??? :S

21
Čestitke / 29.11. Dan Republike
« poslato: Novembar 29, 2008, 09:32:55 posle podne »
Današnji dan, 29. novembar, Dan Republike, slavio se gotovo pet decenija kao državni praznik SFRJ. Proslavljao se dva neradna dana, uz svečane akademije u glavnim gradovima republika. Ovaj datum je ušao u istoriju 1943. godine, kada je održano Drugo zasedanje AVNOJ-a u Jajcu, na kome je doneta odluka o federalnom ustrojstvu Jugoslavije, a kraljevskoj vladi zbranjen povratak u zemlju. Iako je SFRJ zvanično prestala da postoji 1992, praznik je ukinut tek 2002. Nakon završetka rata i izbora 1945, kada ubedljivo pobeđuje Komunistička partija, na godišnjicu drugog zasedanja AVNOJ-a, ustavotvorna skupština proglasila je Federativnu Republiku Jugoslaviju. Svaka od šest osamostaljenih republika sada ima svoje državne praznike, koji se oslanjaju na tradiciju pre SFRJ. Danas u Srbiji Dan državnosti je Sretenje - 15. februar, kada je 1804. godine počelo stvaranje moderne srpske države.

Svim Jugonostalgičarima srećan dan republike...

{youtube}dFraYvauUFM{/youtube}

22
Humor / Filip Vujanovic iz Beceja
« poslato: Novembar 22, 2008, 11:11:27 posle podne »
{youtube}P-vkFqsvnFw{/youtube}:laugh:

23
Posao, novac, karijera / Kako najpametnije potrošiti 100 dinara?
« poslato: Novembar 14, 2008, 11:30:28 posle podne »
Prosto pitanje, kako najpametnije potroštiti 100 dinara???

24
Priroda, ekologija i zdravlje / Dan klimatskih promena???
« poslato: Novembar 07, 2008, 11:08:10 posle podne »


Citat
Povodom \\\"dana klimatskih promena\\\" u Bečeju je 5. novembra održana tribina inspektora i stručnih radnika iz oblasti zaštite životne sredine. Bečej je ugostio goste iz Subotice, Vrbasa, Temerina, Novog Bečeja, Ade... Izmenjana su iskustva na koje se nailazi u svakodnevnom radu, predložene su mere i načini prevazilaženja nagomilanih problema u oblasti zaštite životne sredine.

Između ostalog zaključeno je da bi se pojačanim radom inspekcijskih organa i stručnih službi stanje značajno popravilo. Skup je održan pod pokroviteljstvom predsednika opštine gospodina Petera Knezija.

Na kraju druženja gostima, njihovim domaćinima i članovima ekoloških sekcija gimnazije i ekonomske škole prikazan je dokumentarac o istini klimatskih promena, uzrocima, efektima i činjenicama.


Svuda se nešto šuška oko klimatskih promena, da li je kasno za potrebne korake? Da li će se preduzeti nešto dok ne bude kasno? Pre neki dan, utorak ili sredu sam bio u majici kratkih rukava šetao po gradu, a dok sam bio đak u nižoj osnovnoj sam se već uveliko grudvao sa vršnjacima u ovo doba... :blink:

25
Forumaš godine :-) / Nominacije za forumasa godine
« poslato: Oktobar 27, 2008, 06:35:27 posle podne »
Kao i prošle godine, i ove cemo organizovati takmicenje za najforumasa, moći će se takmičiti svi oni koji budu nominovani, nominacije traju do 10. novembra i svaki forumaš će moći da kandiduje po jednog člana.

26
Noćni život / Halloween Maskenbal - petak 31.10.2008.
« poslato: Oktobar 25, 2008, 09:13:30 posle podne »

27
Sve o sportu / Prvenstvo sveta u preferansu
« poslato: Oktobar 21, 2008, 12:04:36 pre podne »
Prodje i prvenstvo sveta u Beceju, da li neko ima preciznije detalje o toku takmicenja, pobedniku i ostalom???

28
Posao, novac, karijera / Sajam turizma i Lorist
« poslato: Oktobar 12, 2008, 09:47:46 posle podne »
Međunarodnim sajmovima LORIST i Sajmu turizma, koji se završavaju danas na Novosadskom sajmu, prisustvovalo je oko 60.000 posetilaca.

Naš grad imao je dva predstavnika, turističku organizaciju i ETNOS.

Kako je saopšteno na završnoj konferenciji za novinare održanoj u Kongresnom centru \\\"Master\\\", prvim jesenjim sajmovima izuzetno su zadovoljni i izlagači i posetioci.

- Pored izlagačkog i komercijalnog segmenta, sajmove su obogatili prateći sadržaji, koji su sve bolji - naglasila je Imelda Monarov Čuljak, izvršni direktor LORIST-a i Sajma turizma. Ona je podsetila da su priredbe održane u sedam hala, na 20.000 metara kvadratnih, uz oko 300 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovačke, Hrvatske i Republike Srpske, a izlagači iz inostranstva, bili su zastupljeni i posredstvom distributera.
Ovogodišnji sajmovi su sadržali i nove projekte, poput predavanja o pejzažnoj arhitekturi, a pokazali su da Sajam hortikulture i te kako ima svoju opravdanost. Sajam ekologije, organizovan u saradnji sa Ministarstvom za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, sadržavao je 20 predavanja i ekoloških tribina.

Samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću Novosadskog sajma Maja Baračkov je istakla da je na versko-pokloničkom turizmu, koji se ove godine održava drugi put u okviru Sajma turizma, bilo novih izlagača, kao i da će sledeće godine taj sajam imati i edukativni deo. Turističke organizacije su zadovoljne efektima učešća na Sajmu i za sledeću godinu imaju u planu dolazak u velikom broju preko Privredne komore Srbije, a \\\"Rakija fest\\\", rečeno je na konferenciji, pokazao je izuzetnost u proizvodnji srpske rakije.

U Kongresnom centru \\\"Master\\\" proteklih dana održano je 15 stručnih predavanja, 16 stručnih tribina, 37 prezentacija, 27 promocija, tri okrugla stola, desetak konferencija za novinare i desetak uručenja priznanja.

Sledeća priredba na Novosadskom sajmu je Osmi sajam automobila \\\"Auto šou – Novi Sad\\\", koja je na programu od 21. do 26. oktobra. U međuvremenu će biti održana i \\\"Sinergija\\\".

{gallery}galerija/20081011 lorist/{/gallery}

29
Pozorište / U pozorištu nastupali Kraljevski Gudači Sv. Đorđa
« poslato: Oktobar 09, 2008, 09:28:10 posle podne »
U ponedeljak 6. oktobra 2008. godine, u gradskom pozorištu nastupili su Kraljevski gudači Svetog Đorđa i Sreten Krstić pred više od 100 gledalaca. Ulaz je bio besplatan.

{youtube}TR4cWshxPR4{/youtube}

30
Noćni život / Club Stage - RODJENDAN i DUPLI KONCERT
« poslato: Septembar 30, 2008, 08:16:14 posle podne »
18. oktobra, u subotu, Club Stage obeležava svoju godišnjicu, kao i svake godine sprema se nešto veliko, ove godine će biti čak DUPLI KONCERT i to gostuju  NEVERNE BEBE i PARNI VALJAK u istoj noći... :woohoo:

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13