Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Vojislav Prkosovacki

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Kancelarija za mlade / FORECAST program za razmenu studenata
« poslato: Decembar 09, 2009, 03:03:02 posle podne »
Organizacija World Learning nastavlja implementaciju FORECAST programa za razmenu studenata pod rukovodstvom USAIDa i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade.
Cilj programa i ove godine je da se pošalje grupa studenata na jednogodišnje akademske studije u Americi (2010/11).

 

Zahvaljujući ovom programu 28 studenata iz raznih krajeva Srbije, sa različitih fakulteta i studijskih grupa, trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni pohađaju 16 američkih univerziteta. Ovo je četvrta godina FORECAST programa razmene u Srbiji. Druga generacija od 36 studenata vratila se u maju iz Sjedinjenih Američkih Država uspešno savladavši akademsku godinu i nastavlja svoje studije na matičnim fakultetima. Utisci koje su nam studenti preneli su pozitivni, sklopljena su nova prijateljstva, naučeno je dosta, dobar deo naše kulture je predstavljen američkim i internacionalnim studentima na US univerzitetima.

 

U pitanju je puna stipendija koja pokriva sve troškove (putovanje, smeštaj, ishrana, knjige, upisnina), program je dostupan studentima svih materijalnih mogućnosti i svih profila studiranja.
Jedini izuzetak su studenti čije se studijske grupe u Sjedinjenim Američkim Državama nalaze u okviru postdiplomskih studija (npr.medicina, pravo i sl).

 

Osnovne informacije o programu, uputstvo kako popuniti prijavu i samu prijavu možete naći na web strani www.worldlearning.org.rs , na tel/fax: +381 11 361 2462  (+ 381 11 362 6092) kao i u Kancelariji za mlade Opštine Bečej – ul. Glavna 47

17
Kancelarija za mlade / Otvoren 4. po redu konkurs „Coca-Cola talenti\\\"
« poslato: Novembar 03, 2009, 03:53:52 posle podne »
IZVOR:   http://www.cchbc-talents.co.rs/



TRAŽIMO NOVE COCA-COLA TALENTE!
Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, i ove godine traži sedam novih talenata!

Ukoliko si dao uslov za III godinu studija na jednom od fakulteta u Republici Srbiji, ako ti je prosečna ocena dosadašnjih studija 8.5 ili više, ako odlično govoriš engleski jezik, a računar je deo tvoje svakodnevnice, naša kompanija te čeka!

Ove godine ćemo četvrti put za redom realizovati program Coca-Cola talenti po kome smo postali prepoznatljivi. Krećemo u potragu za novih sedam studenata, talenata koji imaju potencijal da se razviju u buduće mlade poslovne lidere. Naša vizija je ista – budući Coca-Cola talenti dobiće mogućnost da pohađaju obuku i praksu i da svoje veštine razvijaju u izazovnom i vrhunskom poslovnom okruženju! Pored toga, naša kompanija će im pružiti i finansijsku podršku u visini od 2000 evra godišnje po godini studija, uz mogućnost zaposlenja u kompaniji nakon završenih studija.

Postani Coca-Cola talenat i prijavi se!

Konkurs je otvoren od 26. oktobra do 26. novembra 2009. godine.

Ukoliko želiš da konkurišeš i postaneš “Coca-Cola talenat”, obavezno pročitaj Zvanična pravila konkursa koja možeš da preuzmeš u PDF formatu na ovoj strani: http://www.cchbc-talents.co.rs/pravila.html

18
Kancelarija za mlade / OBAVEŠ TENJE
« poslato: Oktobar 01, 2009, 07:44:12 posle podne »
Poštovani/e

Kancelarija za mlade opstine Becej se od 01. septembra 2009. godine nalazi na novoj adresi, a to je Glavna ulica broj 47.

U istoj zgradi (\\\"Centar za decu i mlade\\\" ) se nalaze Biblioteka igracaka \\\"Bambi\\\", LPA za decu, Kancelarija za romska pitanja kao i regionalni centar za talente \\\"Talentum\\\".

Ukoliko imate bilo kakve sugestije, ideje, konkretne predloge kako bi zajedno unapredili rad Kancelarije za mlade, to mozete uciniti putem maila mladi.becej@gmail.com ili lično u novim prostorijama Kancelarije za mlade u ulici Glavna broj 47.

Doborodošli ste da nas posetite, biće nam drago da vas saslušamo i nešto uradimo zajedno!  ;)



Kancelarija za mlade opštine Bečej.

19
Kancelarija za mlade / Da li se kreces?
« poslato: Septembar 16, 2009, 03:18:39 posle podne »
Poštovani,

Ovim putem vas pozivamo na prezentaciju rezultata istraživanja mobilnosti mladih u Vojvodini, obavljenog u okviru projekta „Da li se krećeš?“ BalkanIDEA-e Novi Sad u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, a podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prezentacija rezultata istraživanja će se održati u Pozorišnom Klubu, u subotu, 19.09.2009. od 20h. Nakon prezentacije planirana je i diskusija o dobijenim rezultatima i preporukama o tome kako povećati informisanost mladih o različitim programima i mogućnostima putovanja.

Istraživanje je rađeno tokom aprila i maja 2009. u 9 gradova u Vojvodini. Anketirano je 1389 mladih, srednjoškolaca, studenata, zaposlenih i nezaposlenih, koji su odgovarali na različita pitanja o putovanjima u zemlji i inostranstvu.


Ako želite da saznate njihove odgovore, pridružite nam se na prezentaciji u Pozorišnom Klubu, u subotu, 19.09.2009. od 20h.


Srdačno,

Tim projekta „Da li se krećeš?“

20
Kancelarija za mlade / Želite li da pohađate nastavu u Americi?
« poslato: Septembar 11, 2009, 02:31:35 posle podne »
Izvor:

http://www.ac-see.org/programs/hs-serb.htm
http://www.ac-see.org/programs/hs-citiesdates.htm



A-SMYLE: Američko-srpskocrnogorski omladinski liderski program razmene

Program američkog Stejt departmenta
pod rukovodstvom Američkog saveta za međunarodno obrazovanje

Program A-SMYLE će i ove godine ponuditi 68 stipendija učenicima srednjih skola iz Republike Srbije i 17 stipendija učenicima srednjih škola iz Republike Crne Gore u školskoj 2010/2011 godini. Svi učesnici programa će živeti u američkim porodicama domaćinima sirom Sjedinjenih Država i pohađati američke srednje skole.

Program će omogućiti učenicima da nauče nesto o građanskim dužnostima i drustvenim aktivnostima, da vide kako se demokratija sprovodi u Sjedinjenim Državama kao i da poduče Amerikance o svojoj zemlji i kulturi. Program je osmisljen da pruži priliku mladim ljudima iz Srbije i Crne Gore da razviju vestine koje će im biti potrebne da povedu svoju generaciju u 21. vek i da promovisu međusobno razumevanje među narodima Sjedinjenih Država i Srbije i Crne Gore. Nakon zavrsetka oni će postati deo mreže bivsih učesnika programa koji će raditi na unapređenju svog drustva putem drustvenih aktivnosti i promovisanja građanskog drustva.

Dobitnici stipendije će učestvovati u orijentaciji pre odlaska u Sjedinjene Države sto će im pomoći da se osećaju kao kod kuće u američkim porodicama i kao učenici američkih srednjih skola. Učenici će učiti o Sjedinjenim Državama iz prve ruke tako sto će učestvovati u porodičnom životu, pohađati skolu i učestvovati u dodatnim skolskim aktivnostima. Učesnici programa će, takođe, učiti o građanskom aktivizmu, učesću učenika u obrazovanju i nasleđivanju drugačije životne sredine. Po dolasku u svoju zemlju učenici će moći da učestvuju u radionicama za razvoj liderstva sto će ih pripremiti za drustveni napredak i građanski aktivizam u Republici Srbiji i Republici Crnoj Gori.

Dobitnike A-SMYLE stipendije bira nezavisna komisija američkih profesionalaca za obrazovanje i međunarodne odnose u Sjedinjenim Državama na osnovu pokazanih vrednosti u prijavnom materijalu. Vrednosti se određuju procenom pisane prijave, preporuka, veoma dobrog znanja engleskog jezika i spremnosti učenika na jednogodisnje iskustvo razmene.

Uslovi prijavljivanja - program za 2010/2011 godinu

- veoma dobro znanje engleskog jezika
- trenutno upisan u prvi ili drugi razred srednje skole
- građanin Republike Srbije ili Republike Crne GOre
- ispunjava uslove za US J-1 vizu za učenike srednjih skola
- rođen posle 1. 1. 1993. godine, a pre 15. 7. 1995. godine
- nije proveo duže od 3 meseca u Sjedinjenim Državama u poslednjih 5 godina
- ispoljava osobinu liderstva
- ispoljava želju da doprinese zajednici nakon povratka

Svim dobitnicima stipendija je obezbeđena povratna karta i džeparac za životne troskove. Oni će dobiti medicinsko osiguranje koje ne uključuje lečenje prethodnih zdravstvenih problema. Ovaj program je otvoren za sve srednjoskolce uključujući i učenike sa posebnim potrebama koji ispunjavaju uslove programa.

Prijavne formulare, kao i dodatne informacije mozete skinuti sa web stranica
 http://www.ac-see.org/programs/hs-serb.htm
http://www.ac-see.org/programs/hs-citiesdates.htm


Srecno!

21
Kancelarija za mlade / “Buđenje” - „Prebúdzanie”
« poslato: Jul 08, 2009, 04:09:34 posle podne »
Kancelarija za mlade opštine Bački Petrovac u saradnji as Opštinskim omladinskim parlamentom, uz podršku Zavoda za kulturu vojvođanskih slovaka, poziva sve zainteresovane mlade neafirmisane umetnike DA svoje radove predstave na izložbi „Buđenje“.
“Buđenje” - izložba umetničkih radova mladih neafirmisanih autora održaće se u opštini Bački Petrovac 12. Avgusta 2009. Povodom Svetskog Dana mladih.
 
 
Kancelária pre mladých obce Báčsky Petrovec v spolupráci s Obecným mládežníckym parlamentom, a za podpory Ústavu pre kultúru Vojvodinských Slovákov, výzýva všetkých neafirmovaných mladých umelcov, aby svoje práce predstavili verejnosti na výstave Prebúdzanie.
„Prebúdzanie” je výstava umeleckých prác mladých neafirmovaných autorov, ktorá  as realizuje v obci Báčsky Petrovec 12. Augusta 2009 s cieč¾om zaznamenaŠ¥ Svetový deŠˆ mladých.
 
 U prilozenoj dokumentaciji je raspisan Javni poziv za mlade umetnike...
 
 Ovom prilikom Vas molimo, ako saradjujete sa medijima DA im prosledite mail I zamolite DA Ga objave...
 
Takodje ako poznajete mlade, koji bi voleli DA izloze svoja dela, slobodno ih obavestite.
 
Hvala!!!
 
S postovanjem
 
Viera

22
Škole / Profesionalna orijentacija
« poslato: Jun 29, 2009, 03:07:02 posle podne »
NSZ je napravila forum namenjen učenicima osnovnih i
srednjih škola, prvenstveno završnih razreda, koji treba da se
opredele za dalje školovanje.

Forum pruža mogućnost da se raspitaju i informisu o školama i dobiju informacije i savete o daljem školovanju (koje škole osposobljavaju za određena zanimanja, gde se nalaze, kako da što
bolje izaberu školu u skladu sa svojim sposobnostima i interesovanjima i ostalo).

Forum možete pogledati na adresi

http://profesionalna-orijentacija.freehostia.com



Pozdrav!

23
Kancelarija za mlade / LETNJA Š KOLA FONDACIJE FRIEDRICH EBERT
« poslato: Jun 11, 2009, 02:30:24 posle podne »
LETNJA Š KOLA FONDACIJE FRIEDRICH EBERT \\\"NEDELJA SOCIJALDEMOKRATIJE 2009\\\" ove godine biće održana od 1. do 7. jula u Bačkom Monoštoru kod Sombora.
Š kola će okupiti 60 novih učesnika i učesnica kao i 20 polaznika i polaznica prethodnih kampova.
Predavanja i radionice će držati priznati eksperti i ekspertkinje iz društvenog i političkog sveta.
Neke od tema kojima će se baviti:
- Političke ideologije
- Evropska unija
- Rodna ravnopravnost
- Timski rad
- Javni nastup
- Komunikacija i konflikti
- Pregovaranje
Uslovi prijavljivanja:
Ukoliko imate do 28 godina željni ste novih znanja i druženja otvorenog ste duha i društveno ste aktivni prijavite se za učešće na \\\"Nedelji socijaldemokratije 2009\\\".
Poslednji rok za prijavu kandidata i kandidatkinja je 15. jun 2009.
\\\"Nedelja socijaldemokratije\\\" je letnja škola Fondacije Friedrich Ebert koja okuplja učesnike i učesnice iz socijaldemokratskih partija mlade aktiviste i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata iz zemalja bivše Jugoslavije. Cilj \\\"Nedelje socijaldemokratije\\\" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština. Projekat je započet letnjim kampom u Grabovu 2006. godine a do sada su kampovi održani i u Zemunu (2007) i na Paliću (2008).
Dragoslav Danilović
Centar modernih veština
Kneginje Zorke 2
11000 Beograd
Tel: 011 3448007; 011 3448008
Mob: +381 64 2149564
Web: www.cmv.org.yu
E-mail: dragoslav.danilovic@cmv.org.yu

24
Muzika / Koncert u organizaciji Muzičke škole \\\'\\\'Petar Konjović\\\" Bečej
« poslato: Jun 09, 2009, 06:10:59 posle podne »
Muzička skola \\\'\\\'Petar Konjović\\\" organizuje 2 koncerta svojih učenika.
 
- Prvi je 10.06.2009. godine u 19 časova u Gradskom pozorištu Bečej, pod nazivom \\\"Koncert šampiona\\\", gde ce nastupiti učenici takmičari, koji su ove školske godine osvojili vredne nagrade na međunarodnim i republičkim takmičenjima.
 
- Drugi koncert je već tradicionalni, završni koncert naših učenika, a održaće se 17.06.2009. godine u Gradskom pozorištu Bečej, sa početkom u 18.30 casova.

Danas, 09.06.2009. godine u Sali Muzičke škole, sa početkom u 18.30 casova, koncert ce održati studentkinja 3.godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi  mr.Jon Ivan-Roncea i mr.Stase Mirkovic-Grujic, na instrumentu - harfi.
 
 
Pozdrav iz Muzičke škole!

25
Muzika / PLANA DEMO FEST
« poslato: Maj 25, 2009, 09:46:47 posle podne »
> PLANA DEMO FEST
>
> 23 - 25 July 2009
>
> Festival
> Mladih Rock Muzicara Srbije
>
> Dom Omladine Velika Plana
>
> Dom omladine Velika Plana i
> grupa “Plana demo fest\\\" uz podrsku Opstine Velika Plana i Kancelarije za mlade pozivaju vas na drugi po redu festival mladih i neafirmisanih bendova Srbije.
>
> Plana Demo Fest je festival na kojem se takmice mlade neafirmisane muzicke grupe.
Cilj festivala je afirmacija muzickog stvaralaštva i unapredenje muzickih i kulturnih normi novih generacija.
 Želja je da se stvori festival na kome ce nadareni mladi ljudi iz Srbije imati priliku da iskažu svoje stvaralaštvo.
> Saradnjom sa slicnim omladinskim festivalima koji se organizuju van granica
> Srbije, organizatori žele da postanu odskocna daska našim bendovima za nastupe i van granica Srbije.
>
>
> Ovogodišnji Plana demo fest bice održan u dve faze.
Prvu fazu cine dve polufinalne veceri
> koje ce biti održane
> 23. i 24. jula kada ce nastupiti 30 prijavljenih bendova.
> Drugu fazu
> predstavlja samo finalno vece na kome ce nastupiti 8
> bendova finalista.
>
> Pobedniku
> Festivala obezbedjeno
> je ucešce na BYF - Balkan Youth Festivalu Bugarskoj.
>
> Za Festival mogu da se prijave
> bendovi ciji su clanovi starosti do 25 godina, a eventualno
> dva clana mogu imati maksimalno 30 godina, uz uslov da vecina clanova bude mlada.
>
> Prijavljivanje bendova za drugi
> po redu Plana Demo Fest pocinje 18. maja i trajace do 1.
> jula tekuce godine.
>
> Na zahtev velikog broja bendova koji ne ispunjavaju uslove za takmicarski deo otvaramo konkurs i pozivamo sve
> autorske bendove ciji su clanovi stariji od predvidjenih
> kriterijuma za prijavljivanje i ucestvovanje u takmicarskom delu a zele da predstave svoj rad, svoje prijave mogu da dostave na balkandemofest@gmail.com.

> Organizacioni odbor odabrace 10 grupa koje ce nastupiti
> tokom polufinalnih veceri 23 i 24 jula u revijalnom delu sa ogranicenim trajanjem do 5 numera ili max 20 minuta nastupa.
>
> Bendovi mogu da se prijave tako što
> ce popunjen formular preuzeti sa www.balkandemofest.velikaplana.info i poslati na E-mail adresu balkandemofest@gmail.com.
>
>
> U prijavama dostaviti spisak numera
> i njihovo trajanje.
>
> Popunjen obrazac i CD sa 3 autorske kompozicije poslati poštom na adresu:
>
> Dom
> Omladine Velika Plana
>
> ul. Kosovska 16
> 11320 Velika Plana
>
> sa naznakom za Plana Demo Fest.
>
>
>  
>
> Organizacioni odbor
>
> PLANA DEMO
> FEST 2009

26
Kancelarija za mlade / MLADI U AKCIJI!
« poslato: Maj 20, 2009, 10:23:07 posle podne »
Poziv za učešće na treninzima za razvijanje projekata u okviru EU Programa “Mladi u akciji”
 

Grupa \\\"Hajde da...\\\"  iz Beograda i Edukativni Centar iz Kruševca, kao zvanično imenovane Kontakt tačke za program Evropske Unije „MLADI U AKCIJI organizuju niz dvodnevnih treninga u gradovima i opštinama širom Srbije. Treninzi su namenjeni predstavnicima/cama omladinskih organizacija, organizacija koje se bave mladima, lokalnih i regionalnih Kancelarija za mlade i imaju za cilj upoznavanje učesnika/ca sa principima, prioritetima i procedurama za pisanje projekata i dobijanje finansijskih sredstva u okviru programa Mladi u Akciji Evropske Unije (više informacija o ovom programu EU na adresi http://www.mladiuakciji.rs/o_programu.php)
U toku maja, juna i jula biće održano ukupno 16 treninga. Više informacija o profilu učesnika/ca, terminima i lokacijama treninga kao i prijavni formular možete naći na adresi www.mladiuakciji.rs

Rad Kontakt tačaka podržavaju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Salto SEE i Program Mladi u akciji EU.

27
Posao, novac, karijera / POTREBNI ANKETARI
« poslato: Maj 19, 2009, 07:54:42 posle podne »
Firma Kleffmann doo trazi terenske anketare na teritoriji nase opstine za projekte kukuruz i suncukret.
U pitanju je Ugovor o delu, SSS, 20-55 godina.
Vise informacija u dodatku posta.

28
Noćni život / Posao na EXIT kampu 10-12. jul 2009.
« poslato: Maj 19, 2009, 02:25:54 posle podne »
Posao na EXITU!



http://www.exitfest.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2834&Itemid=87

Ukoliko ste mladi, odgovorni, vredni, ljubazni, komunikativni i govorite engleski i još po neki jezik, koristite kompjuter i spremni ste da radite u timu, pozivamo vas da se prijavite na konkurs za rad u sektoru recepcija Exit kampa.

Ukoliko vam više leži fizički posao i volite da majstorišete, jaki ste, možete da održavate higijenu u kampu, preporučujemo vam da se prijavite za sektor kvalitet usluga i smeštaja Exit kampa.

Takođe, možete doprineti bezbednosti kampa tako što ćete biti deo sektora nadzorna (steward) služba u kojoj zaposleni obavljaju poslove izviđanja, nadgledanja i kontrole bezbednosti posetilaca i kampa i u slučaju opasnosti, nesreće i/ili nepredviđenih situacija obaveštavaju profesionalnu službu obezbeđenja kampa i daju informacije posetiocima kampa.

Sve zainteresovane pozivamo da ovde preuzmu formular, popune ga i pošalju na e-mail adresu: kamp@myexit.orgOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. do 25. maja 2009. godine.

Na ovoj e-mail adresi možete dobiti i dodatne informacije i odgovore u vezi sa ovim konkursom. Kandidati koji prođu prvi krug biće pozvani na razgovor, a odluka o ne/izboru kandidata, biće poznata svim prijavljenima na ovaj konkurs do 01. juna 2009. godine.

Očekujemo vas na našem konkursu i radujemo se saradnji i desetom Exitu.

29
Kancelarija za mlade / Omladinska razmena u Nemackoj!!!!
« poslato: Maj 05, 2009, 06:54:52 posle podne »
Dragi volonteri

Iznenadjenjima nikad kraja!

Ponudu koju vam VCV nudi za ovo leto prosirili smo za jednu izuzetno zanimljivu omladinsku razmenu u Nemackoj, u blizini Stutgarta! Razmena se odrzava 04. - 14. avgusta, a namenjena je mladima 18 - 22 godine!

Vise informacija se nalazi u prilogu, a rok za prijavu je 22. maj!
(prijavni formular je takodje u prilogu)

do sledeceg iznenadjenja veliki pozdrav
:)


VcV
 
--
Volunteers\\\' Centre of Vojvodina - SCI Serbia
Takovska 5, 21000 Novi Sad
Phone: +381 65 55 04 588
Phone/fax: +381 21 54 91 97
mail: office@volontiraj.rs
http://www.volontiraj.rs

30
Kancelarija za mlade / Omladinska razmena u Francuskoj!!
« poslato: Maj 05, 2009, 06:53:31 posle podne »
Dragi volonteri,

kako smo vec najavili iznenadjenjima zaista nikad kraja :)

Danas vam predstavljamo jos jednu veoma interesantnu omladinsku razmenu, ovoga puta u Francuskoj u prelepoj regiji Bretanji!

Razmena se odrzava 20. - 30. jula, a ucestvovace grupe mladih iz Francuske, Nemacke i Srbije od po 8 ucesnika iz svake zemlje uzrasta 18-24 godine.

Vise informacija se nalazi u prilogu, a rok za prijavu je 25. maj!
(prijavni formular je takodje u prilogu)

prijavite se!

Pozdrav

--
Volunteers\\\' Centre of Vojvodina - SCI Serbia
Takovska 5, 21000 Novi Sad
Phone: +381 65 55 04 588
Phone/fax: +381 21 54 91 97
mail: office@volontiraj.rs
http://www.volontiraj.rs

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6