Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Vojislav Prkosovacki

Stranice: 1 2 [3] 4 5 6
31
Kancelarija za mlade / Prirucnik za aktivno trazenje posla
« poslato: April 27, 2009, 04:07:00 posle podne »
Nase kolege iz infostud-a su napravili nesto veoma korisno kada je u pitanju trazenje posla.
Priručnik se sastoji od saveta vezanih za biografije, intervjue, oglase na koje kandidati treba da konkurišu, šta je potrebno da rade nezaposleni dok traže posao (praksa, usavršavanje), kao i mnoštvo drugih korisnih saveta.

32
Kancelarija za mlade / 22 ApRil Dan PlanEte ZemljE!
« poslato: April 21, 2009, 02:47:58 posle podne »
22 ApRil
ObeLezimo Dan PlanEte ZemljE!
12h - *Otvaranje izlozbe foTogRafija na teMu \\\" ZzzaTo Necu PlaStik VRecu!\\\" u KreatiVnom CentrU [ Kc-u ] GraDskoG PoZzzoRisTa.
12-17h - *KreatiVne rADioniCe - RisaJkl Art - ispred KC-a (donesite nam stare novine, hartiju, tetrapackove, plastik kese, krpice, pridruzite se radionici i napravite sebi razne kreaativno-korisne stvarcice kao sto su novcanici, torbe, chinije, cegere...)
 
                                                                              OmlaDinski KluB beChej + KreAtivni CeNtar

33
O Forumu i sajtu / From the face of the place
« poslato: April 03, 2009, 12:32:07 posle podne »
greska, molim administratore da obrisu ovaj post.

Hvala lepo  ;)

35
Pozorište / SVIRKA \\\"Bernays Propagand \\\" 10.03. 2009. ulaz FREE
« poslato: Mart 04, 2009, 12:16:57 pre podne »
10.03. 2009.
20.00h
ulaz FREE




Bernays Propagand – info na Yugoesperantu

Sva sreča, da je otac piarja (PR) Edward L. Bernays fizički mrtav. Inače bi Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, NATO, Mosad, Interpol, makedonska policija, CNN i još pokoji balavi i samozvani oblastnik ili ljigavi svetski žandar ili balavi i zalizani piarčik u TV vjestima proglasio muzičko-angažovani tim Bernays Propagando za neprijatelje čovečanstva. Za opasne anarhiste, ateiste, feministe, teroriste. Mada je jedini grijeh gitarista Vaska Atanasoskega, bubnara Džana Kuca, basiste Saša Pavlovića i pjevačice Kristine Gorovske to, da protestuju protiv posljedica, koje je za sobom ostavio nećak (bratić) Sigmunda Freuda i jedan od najuticajnijih Amerikanaca u dvadestem stolječu. Bernays je izumitelj najštetnijeg oružja između oružja, koje potajno ubija bez bola, koje namjerno potakne mržnju, koje nesvesno vodi čovečanstvo u potpuno pustošenje i destrukciju. Manipulacija, nadzor, zavodenje i seciranje masa i svih živih biča se Bernays Propagando gadi i ljuti ih, zbog toga nas pozivaju na angažovani ples!

Prapočetki tog makedonskog tima idu duboko u čvrsto jezdru DIY hardkor podzemlja, jer je bio Vasko z Džanom još do nedavno preaktivan u danas več kultnih HC trasherjih FxPxOx, dok je sa Kristinom bio i u bendu This Home Is Prepared. Ako je za nekog mjenjanje menjača (gear) u više optimističku, plesnu i pogotovo groovy vožnju prevelik kulturni šok, neka ne zaboravi, da nikada negativno nabrijani i dugogodišnji punk core underground dance aktivist Vasko između ostalih aktivnosti veselo luduje i u elektro-plesnom PMG Koletkivu, koji je osvojio balkanski indierock underground sa alter-hitom Manekenki. Svi gore nabrojani bendovi su spomenuti slučajno, jer su Bernays Propaganda simbolički križanac svih njih – istorija, jebi ga!

Naoštreni društveno-socialno angažovani tekstovi nisu dvolični i agitpropovsko direktni, nego se suptilno izbjegavaju Bernaysevi školi. Zvonak ženski glas se usjeće duboko u uvo. Zajedno sa nabrijano muziku plasira ideje. Civilnodruštveni angažman je dobro podmazan i pozitivno nabrijan. Ples i politika. Muzika i stav. Zabava i borba. Kolektivizam i individualizam. Bernays Propaganda glorifikuje postulate i atribute, koje su mnogobrojni, previše mnogobrojni aktualni preporoditelji postpunka i novog vala jednostavno zaboravili. U najboljoj vjeri nastavljaju i gaje ideje i stav višegeneracijski i nekoliko dekada dugi lanac bendova poput Gang Of Four, Slits, Fugazi, Submission Hold, !!!, Gossip, LCD Soundsystem. Na ples nabrijani pfunk ne bježi od stvarnosti, ali ni ne pristaje na status quo. Ne žele eskapističke zabave. Utopično, ali iskreno se Bernays Propaganda nadaju i bore za bolji svijet.

Poslije samostalnog mini-izdanja I sudjelovanja na kompilacijama od Skoplja do Moskve je uvjerljivost, samopouzdanje i pozitiva makedonskih Bernays Propaganda prodrmala podijum I ispod Mr. Moonleeja, koji se nije mogao odupreti iskušenju. U redovima svojeg šarenog društva je napravio mesta I prihvatio još jednog debitanta, ništa manje nego debitanta godine 2009, koji dolazi iz šupka Balkana, banana republike Makedonija. Bernays Propaganda se je brzo poslije toga zatvorila u Entreprise studio, gdje je uz asistenciju Valentina Skenderovski snimila težko očakovani dugometražni debi (za mastering se pobrinuo Carl Saff) nazvan ”Hapiness Machines”, koji na Moonlee Records izlazi u aprilu 2009.

Zaplešite, zapleščite, zapjevajte, zasvirajte i slavite državljansku nepokorščino, čovekova prava i svoboštine! Pokrenite glasine! Nek se čuje od usta do usta, da je društveno-politično motivisana grupa Bernays Propaganda pripremila dugometražni celovečerac, koji jednostavno zove po vaši ušima i vašem plesu. Krajnje vreme je za političku pjesmu! Aja, i nemojte zaboraviti misliti sa svojom glavom!

36
Pozorište / Nije samo njihov problem
« poslato: Februar 25, 2009, 02:16:18 posle podne »
http://pozoristebecej.com/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=36

26. februar (četvrtak), velika sala Gradskog pozorišta u 19 časova
Dobrotvorni koncert \\\"Nije samo njihov problem\\\"

U organizaciji muzičke škole \\\"Petar Konjović\\\" održava se koncert namenjen prikupljanju sredstava manastiru Kovilj, za pomoć u realizaciji projekta \\\"Zemlja živih\\\" u borbi protiv bolesti zavisnosti.

U programu učestvuju učenici i profesori muzičke škole, pravoslavni crkveni hor \\\"Sveti Georgije\\\", Gradski hor Bečej, hor \\\"Schola Cantorum\\\", Dečji hor srpske pravoslavne crkve, etno grupa \\\"Damar\\\" iz Gimnazije Bečej, a o štetnosti droge govoriće štićenici projekta \\\"Zemlja živih\\\" iz manastira Kovilj.

Cena ulaznice je 100 dinara i iste se mogu kupiti u sekretarijatu muzičke škole \\\"Petar Konjović\\\" svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

37
Kancelarija za mlade / Lokakcija!
« poslato: Februar 18, 2009, 03:01:24 posle podne »
Preuzeto sa>  http://www.grupaproces.org./


KONKURS ZA NAJBOLJU OMLADINSKU AKCIJU  U 2008. GODINI
„LokaKcija“
UVOD
Cilj konkursa za najbolju omladinsku akciju sprovedenu u 2008. godini je da ohrabri i motiviše mlade ljude na aktivniju ulogu u okviru svoje lokalne zajednice (radi podsticanja izveštavanja i promocije omladinskog aktivizma, naročito u sredinama van Beograda), poveća prisustvo aktivnosti mladih i poveća stepen demokratičnosti lokalnih sredina kroz veće učešće mladih.
Konkurs „LokaKcija“ sastavni je deo projekta „Kvalitetnije izveštavanje medija o prioritetima Strategije za mlade“ koje finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sprovodi udruženje građana Grupa Proces. Ovaj projekat, kao deo procesa implementacije Nacionalne strategije za mlade, direktno utiče na podsticanje aktivizma mladih u oblasti informisanja o mladima, a pre svega informiše same mlade o važnosti njihovog aktivnog učešća u kreiranju te slike. Ovaj projekat usmeren je na dva od ukupno jedanaest opštih strateških ciljeva Nacionalne strategije za mlade, a to su: „podsticati mlade da aktivno učestvuju u društvu“ i „razvijati saradnju mladih i obezbeđivati uslove za učešće u donošenju odluka kroz održiv institucionalni okvir, a na osnovu potreba mladih i u partnerstvu sa mladima“.

Mnogo vise informacija na http://www.grupaproces.org./

38
Kancelarija za mlade / RECYCLE ART & Š NAJDER RADIONICE
« poslato: Februar 11, 2009, 05:06:49 posle podne »
OMLADINSKI KLUB BEČEJ
                     i
            VOLONTERSKI CENTAR VOJOVIDNE

prizent:
RECYCLE ART & Š NAJDER RADIONICE
14. & 15. FEBRUAR
start: 12h
cilj: 18h
lokacija: OKB (Goranski park)
 
Priključi nam se i nauči svašta nešto novo kroz primenjeno umetničko recikliranje!
…super tetrapak torbe i pederuse (za razlicite namene... lap top, knjige, stvarcice)
…tkanje cegera za pijacu - iskoristavanje nagomilanih plasticnih kesa
  ....cinije, podmetaci za case od papira
  ...drzaci za olovke  
 
Donesi TETRAPAKE (oprane, bez kultura gljiva), stari papir, stara platna, materijale, igle, konce, ideje, dugmice, soljice, tanjirice, cepice…sve sto se ponovo moze upotrebiti ili promeniti.
 
FINALE:
SuperTramp@ Market
od 19 h u holu Gradskog pozorista
razmena platnenih i recikliranih torbica, cinijica... za nesto drugo :)
 
Najavi dolazak na radionice zarad što bolje reciklorganizacije!
 
kontakti: okbecej@gmail.com  mob: 062-973-49-74

AZ IFJÚSÁGI KLUB ÓBECSE
ÉS
A VAJDASÁGI VOLONTŠR KÖZPONT


BEMUTATJA:
RECYCLE MŠ°VÉSZET & SZABÓ MŠ°HELY
FEBRUÁR 14 & 15-ÉN


Rajt: 12 h
Cél: 18 h
Helyszín: IKÓ(Goran park)
Csatlakozz hozzánk, és tanulj meg valami újat az újrahasznosítás mŠ±vészetének alkalmazásával!
…szuper tetrapack táskák és övtáskák (különféle rendeltetésre…laptop, könyvek, apró tárgyak)
…szövet bevásárlótáska – a felgyülemlett mŠ±anyag zacskók felhasználása
…tányérok, poháralátétek papírból
…ceruzatartók
Hozz tetrapackokat ( tisztát, gombatenyészet nélkülit), régi papírt, vásznat, anyagokat, tŠ±ket, cérnákat, ötleteket, gombokat, bögréket, tálakat, dugókat… mindent, amit újra lehet hasznosítani vagy meg lehet változtatni.

FINÁLÉ
SuperTramp@ Market
19 h-tól a Városi Színház elŠ‘csarnokában
vászon- és újrahasznosított taskák és tálak csere-beréje...valami másért
Jelentkezz be a mŠ±helymunkára, hogy minél hatékonyabb legyen az újrahasznosítás!

Kapcsolat: okbecej@gmail.com  mob: 062-973-49-74



39
Kancelarija za mlade / Skola plesa i bontona
« poslato: Februar 02, 2009, 08:30:58 posle podne »
AKO SI ZALJUBLJEN/A ILI AKO TEK TRAŽIŠ  PRAVU LJUBAV, POZIVAMO TE NA PRVI, SVEČANI SASTANAK Š KOLE PLESA I BONTONA koji će se održati dana   13. Februara 2009. godine ( u  PETAK) sa početkom u : 10,10 sati  ZA PREPODNEVNU SMENU i 16,10 ZA POPODNEVNU SMENU, u plesnoj  sali Gradskog pozorišta .

SZERELMES VAGY ? CSAK MOST KEZDED KERESNI AZ IGAZIT ? Ezennel meghivunk (benneteket) a TÁNC ÉS ILLEMOKTATÁS elsŠ‘, ünnepi összejövetelére, amelyet 2009 Február 13-án, (pénteken) lesz megtartva, 10,10 órakor a DÉLELŠTTI és 16,10 órai kezdettel a DÉLUTÁNI váltás részáre a Városi Szinház tánctermében .  

Vise o skoli plesa i bontona u dodatku posta

40
Posao, novac, karijera / www.kamatica.com
« poslato: Januar 19, 2009, 03:44:55 posle podne »
Razlicita pitanja i odgovori iz domena finansija i svega onoga sto nije jasno o bankama, kamatama, kursu, finansijskim uslugama i sl.

www.kamatica.com

41
Kancelarija za mlade / Net @kcija
« poslato: Januar 12, 2009, 03:13:44 posle podne »
NET @KCIJA – Program za srednjoškolce

Beogradska otvorena škola i informativni veb portal za srednjoškolce Mingl pozivaju sve srednjoškolce iz Srbije da se prijave na konkurs za učešće u programu Net @kcija!

Kroz jedinstveni spoj učenja u realnom i sajber svetu moći ćete da saznate kako da osnujete svoju omladinsku nevladinu organizaciju, pišete projekte i zakoračite na put realizacije svojih ideja, koje će pomoći rešavanju nekog problema ili doprineti boljem i interesantnijem životu mladih u vašem gradu.

Imaćete priliku da iskoristite nove tehnologije za učenje i steknete vredno iskustvo u jedinstvenom e-learning programu u Srbiji.

Iskusni treneri i predavači vodiće vas od osnova građanskog društva, preko omladinske politike u Srbiji i volonterizma, do toga kako da nađete novac za realizaciju ideja i upravljate svojom organizacijom.

Izabrane kandidate očekuje jednodnevna radionica u Beogradu u februaru 2009, a potom i dvomesečna onlajn obuka kroz rad na četu i forumu.

Po završetku onlajn obuke za sve uspešne polaznike biće organizovan završni susret i dodela sertifikata.

U programu će učestvovati 24 srednjoškolca i srednjoškolke iz Srbije.

Organizatori pokrivaju troškove puta i boravka u Beogradu.

Za dodatne informacije o projektu možete nas nazvati na telefon: 011 3061341,
 ili nam pisati na adresu: netakcija@mingl.org

Prijavljivanje se vrši isključivo elektronskim putem!

Prijavite se slanjem prijavnog formulara na adresu: netakcija@mingl.org do 29.1.2009. u 17:00.

Prijavni formular se nalazi u dodatku posta.

42
Muzika / KONKURS \\\"hellomusic\\\" za mlade bendove
« poslato: Decembar 05, 2008, 03:30:12 posle podne »
Da li sanjate o karijeri velike muzičke zvezde? Da li želite da postanete poznati, a vaša pesma hit radio i televizijskih stanica? Zakoračite u svet dobre muzike i ostvarite svoje snove!

Hello! music Vas poziva da pošaljete pesmu svog benda, učestvujete na konkursu „Hello! Music For You“ i postanete muzička zvezda! Najbolji bend će snimiti visokobudžetni spot i biti akter velike letnje kampanje za Hello! proizvode!

Hello! music će, takođe, nagraditi i najmlađi bend i najlepši ženski bend na konkursu. Na konkurs se možete prijaviti do 31. decembra 2008. godine, na sajtu www.hellomusic.rs.

Proglašenje pobednika je u martu 2009. godine.

Na konkurs „Hello! Music For You“ mogu se prijaviti svi bendovi sa teritorije Srbije, koji imaju autorsku pesmu i koji do sada nisu snimili visokobudžetni spot.

Takmičarske numere mogu se slati od 5.novembra do 31. decembra 2008. godine i moraju pripadati nekom od sledećih muzičkih pravaca: rok, pop, hip-hop, r´n´b, elektronika, heavy metal, jazz i eksperimentalna muzika.

Pesma mora biti na srpskom jeziku, snimljena u mp3 formatu i ne duža od 4 minuta. Takođe, takmičarska pesma treba da bude vesela i pozitivna.

43
Život mladih / Rešivoje =)
« poslato: Novembar 06, 2008, 03:31:06 posle podne »
EVROPSKI POKRET U SRBIJI (EPUS) U SARADNJI SA LOKALNIM VEĆIMA EPUS-A, A UZ PODRŠ KU MINISTARSTVA ZA OMLADINU I SPORT RASPISUJE KONKURS:

                \\\"E, MOGU I JA!\\\".

Konkurs je sastavni deo procesa implementacije Nacionalne strategije za mlade koju je usvojila Vlada Republike Srbije.
Osnovni cilj projekta je podsticanje mladih na aktivno učešće u društvu.
Konkurs je raspisan za omladinske organizacije i neformalne grupe mladih od 15 do 30 godina sa teritorije Republike Srbije.
Cilj je da se mladi motivišu da identifikuju društvene probleme u svom okruženju i da reaguju na njih, tako što će osmisliti konkretnu akciju kojom bi ili rešili probleme ili ukazali na njihovo postojanje.

Predloge za rešavanje konkretnih problema mladi podnose putem online prijave koja je dostupna na http://resivoje.emins.org/.

Konkurs je otvoren od 3. novembra do 26. decembra 2008.
Najkreativniji predlozi dobiće finansijska sredstva u iznosu do 50 000 dinara i neophodnu logističku pomoć za realizaciju koja će se odvijati krajem januara i tokom februara 2009. godine.

Konkurs prati kampanja u vidu stripa. Strip prati doživljaje glavnog, društveno odgovornog junaka (REŠ IVOJE) u nizu situacija u kojima se susreće sa raznim društvenim problemima koji ga motivišu da se angažuje i radi na
njihovom rešavanju.

44
Kancelarija za mlade / Becejski Lokalni Akcioni Plan Za Made - BAP
« poslato: Oktobar 29, 2008, 07:26:10 posle podne »

Becejski lokalni akcioni plan za mlade - BAP je projekat koji je podrzalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat ima za zadatak izradu Lokalnog akcionog plana za mlade u Beceju i kreiranje stabilnog programa rada Omladinskog Kluba Becej ( OKB ).
OKB-ejci vredno rade, promocija bese 26.10. u Debelom zmaju, a paralelno se radi i stratesko planiranje za sledeci period. Plan je da OKB postane mesto koje ce biti otvoreno i tokom nedelje kako bi mladi mogli doci na ponudjene programe (radionice, besplatno koriscenje interneta, filmske tematske veceri itd), dakle, pravi KLUB.
Sa druge strane imamo interesantan i kreativan zadatak izrade Lokalnog akcionog plana za mlade - BAP-a. Vreme je kratko, ali koliko vidim motivacija i energija ukljucenih ljudi u izradu je na vrlo visoka.
Kreirane su radne grupe koje ce se baviti prioritetima koji se oslanjaju na Nacionalnu strategiju za mlade (http://www.mos.sr.gov.yu/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=168) i podrazumevaju prilagodjavanje istog na lokal. Kordinatori radnih grupa su se slozili da to budu sledece teme:
1. Zaposljavanje mladih
2. Kultura i slobodno vreme mladih
3. Zdravlje mladih
4. Obrazovanje mladih (podgrupe formalno i neformalno obrazovanje)
5. Informisanje mladih
6. Socijalna pitanja mladih
7. Bezbednost mladih

U proces ce biti ukljuceno oko 150 osoba, a poseban akcenat je stavljen na participaciju mladih, ili drugim recima, ucesce mladih osoba u kreiranju dokumenta (osnovnoskolci, srednjoskolci, studenti, nezaposleni, zaposleni i sl, i retko je ko preko 30 godina).

Izrada dokumenta je jedna stvar, a realizacija je ono sto nas ceka na terenu a sve u cilju poboljsanja atmosfere zivota mladih osoba u opstini Becej.

Trenutne aktivnosti su Fokus grupe kao metod istrazivanja a prenosimo i par fotografija sa jucerasnjeg sastanka:







Za kraj procesa, u decembru se ocekuje i javna rasprava gde ce svako moci da kaze svoje misljenje o dokumentu i naravno, ukoliko je nesto bitno propusteno, da predlozi.

45
Kancelarija za mlade / Volonteri na Univerzijadi 2009
« poslato: Oktobar 22, 2008, 02:45:06 posle podne »
Postovani,

 

25. Letnja Univerzijada bice odrzana u Beogradu od 1. do 12. Jula 2009. godine, i po prvi put u istoriji igara okupice se 12 hiljada sportista iz 170 zemalja koji ce se takmiciti u rekordnom broju sportova – 21, tj. u preko 300 disciplina. Pored Beograda, takmicenja ce se odrzati i u jos nekoliko gradova Srbije. Glavni kandidati su: Novi Sad, Pancevo, Indjija, Sremska Mitrovica, Obrenovac, Zrenjanin, Vrsac, Lazarevac i Smederevo.

 

Da bi Univerzijada bila sto bolje organizovana, potrebna je pomoc i podrska oko 10 000 volontera, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Volonteri su pre svega mladi ljudi, srednjoskolci i studenti, ali i svi oni koji bi zeleli da pomognu bez obzira na godine i starost. Verujemo da je Univerzijada Beograd 2009 jedinstvena prilika za mnoge mlade ljude da steknu neophodno radno i životno iskustvo, sklope veliki broj prijateljstava i prihvate kulturu volontiranja.

 

Sektor Volonteri, kao sastavni deo organizacije UB2009, aktivno učestvuje u pripremi najvećeg multisportskog projekta u Srbiji i daje pun doprinos realizaciji projekta. Buduci da se ciljevi sektora Volonteri u potpunosti poklapaju sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade, Ministarstvo omladine i sporta je podrzalo projekat volontera kao i citavu kampanju „VOLIM DA VOLONTIRAM“.

 

Zelja nam je da se sto veci broj lokalnih kancelarija za mlade ukljuci u projekat volontera, i da lokalne kancelarije postanu glavne info tacke gde bi mladi mogli da se informisu i prijave za Univerzijadu Beograd 2009. Ovom prilikom Vam saljemo dva dokumenta:

 

1.     Univerzijada Beograd 2009 – kako biste stekli sto jasniju sliku o Univerzijadi i sektoru Volonteri

2.     Brosura za volontere – koja sadrzi osnovne informacije o volontiranju i kako se prijaviti

 

Molimo Vas da dokumente prosledite svim svojim clanovima kako biste ih informisali o Univerzijadi Beograd 2009 i mogucnostima za volontiranje.

 

Ukoliko se kojim slucajem zadesite u Beogradu, slobodno nas posetite. Nase kancelarije se nalaze u Sava Centru, u ulici Milentija Popovica 9, delegatska jedinica 14.

Mozete doci na neku od nasih prezentacija i tako dobiti jos vise informacija. Takodje, kod nas mozete preuzeti promo materijal za vasu kancelariju.

Ukoliko niste u mogucnosti da nas posetite, naci cemo nacin da Vam dostavimo promo materijal.

 

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt osoba ispred sektora Volonteri je Aleksandar Markovic 065 2009 047

 

U nadi da cemo uspesno saradjivati,

 

Srdacan pozdrav!

 

Sektor Volonteri Univerzijada Beograd 2009

 

 

Damir Š tajner / Nataša Janković

Š efovi sektora Volonteri

 

Univerzijada Beograd 2009

Sava Centar, Milentija Popovica 9,

delegatska jedinica 14

 

mob: +381 65 2009 014

e - mail: damir.stajner@ub2009.org

 

mob: +381 65 2009 028

e - mail: natasa.jankovic@ub2009.org

 

www.universiade-belgrade2009.org

Stranice: 1 2 [3] 4 5 6