Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Vojislav Prkosovacki

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 33
16
Kancelarija za mlade / Odg: SJAJNE VESTI ZA VOLONTERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« poslato: Jun 03, 2010, 05:36:28 posle podne »
Dobili smo zakon o volontiranju.

Ovo je prvi put da se u Srbiji zakonom reguliše oblast dobrovoljnog pružanja usluga ili obavljanja aktivnosti od opšteg interesa, za opšte dobro ili dobro drugoga.

Objavljena konačna verzija Zakona, prilika je da se utvrdi šta je konačna verziju Zakona, koji su amandmani usvojeni, odnosno koliko su intervencije i sugestije koje je zagovarao civilni sektor prihvaćene.

Zakon o volontiranju Skupština je donela 26. maja, a on stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u \\\"Službenom glasniku\\\", kada će početi da teče rok od 60 dana za donošenje propisa za njegovu primenu.

TEkst zakona se nalazi u dodatku ovog posta.

17
Kancelarija za mlade / EXIT KONKURSI
« poslato: Jun 03, 2010, 04:45:45 posle podne »
Dva konkursa od strane EXIT-a lepe nove stvari  ;)


1. Konkurs za stipendije
State of Exit fondacija poziva studente osnovnih i master studija Univerziteta u Novom Sadu da u periodu od 2. do 22. juna 2010. godine konkurišu za stipendije za studijska putovanja, dodatna usavršavanja i edukaciju u inostranstvu.
State of Exit fondacija u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija dodeljuje 25 stipendija u iznosu od 500 eura, koje su namenjene za sledece vrste mobilnosti studenata:
Studentska razmena (studiranje u inostranstvu) na osnovnom i postdiplomskom nivou, letnje škole, seminari, konferencije, radionice, treninzi, kampovi, stručne prakse, studijska putovanja, individualno organizovane posete univerzitetima, laboratorijama i istraživačkim centrima, takmičenja, festivali u oblasti nauke, kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta, kursevi (jezički, stručni i profesionalni), programi, istraživanja u svrhu izrade načnog, diplomskog ili master rada, učešće na međunarodnim projektima i usavršavanja.
•   Uslovi koje student treba da ispuni za apliciranje za stipendije: Da biste ispunili uslove za apliciranje za stipendiju potrebno je:
1.   Da ste student Univerziteta u Novom Sadu
2.   Da ste tokom studija ostvarili prosek ocena veći od 7,00
3.   Da aktivnost za koju aplicirate za stipendiju počinje između 10. jula i 30. septembra 2010. godine
•   Kriterijumi vrednovanja vaše aplikacije
Na konkurs aplicirate iskljucivo putem online aplikacije na sajtu www.exitfest.org Kandidate za dobijanje stipendija bira nezavisna tročlana komisija koja će vrednovati:
•   Motivaciono pismo (kojim ćete obrazložiti razloge apliciranja za stipendiju, na koji način će vaše putovanje uticati na vaš budući lični razvoj, kao i na koji način će ono uticati na vaš doprinos društvenoj i akademskoj zajednici)
•   Vaša biografija (dodatne društvene i druge aktivnosti, radno iskustvo, nagrade i priznanja, znanje stranih jezika, prosečna ocena na studijama)
•   Pozivno pismo – potvrda od strane organizacije ili institucije o boravku na seminaru ili studijskom istraživanju, praksi i drugim aktivnostima gde student želi da putuje
•   Preporuke profesora Univerziteta u Novom Sadu.

____________________________________________
2. Konkurs za volontere

Exit festival ove godine otvara vrata za preko 600 volontera iz celog sveta koji će dobiti priliku da steknu neverovatna iskustva, radeći u programskoj produkciji, press centru, kampu, promo timu i drugim segmentima festivala. Konkurs za prijave biće otvoren od 1. do 20. juna a svi mladi ljudi koji žele da se uključe i postanu deo ove velike organizacije mogu da se prijave na ovom linku -

U formularu je neophodno da popunite opšte podatke, prethodna radna i volonterska iskustva, uz motivaciono pismo za rad na Exit festivalu, i napomenu o tome u kojem segmentu organizacije želite da radite. Svi kandidati koji uđu u uži izbor potrebno je da prođu intervju i odgovarajuću obuku.

Volonteri će na imati obezbeđen ulaz i boravak na Exit festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit vilidžu, ishranu unutar vilidža i besplatne tokene za piće. Kada se završi Exit, volonteri dobijaju sertifikat kao priznanje o volontiranju što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Volonteri će kroz rad na Exit festivalu imati priliku da razvijaju osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, humanitarni rad, kao i za razvoj ličnosti i novih veština, timski rad, da upoznaju ljude iz različitih gradova i zemalja, da poboljšaju znanje stranih jezika i da steknu uvid u organizaciju jednog velikog festivala. Poseban deo aktivnosti volontera biće učešće u ekološkim radionicama na kojima će im biti omogućeno da se edukuju u oblasti primene tehnologija za obnovljive izvore energije i podizanja nivoa svesti o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Volontiranje će trajati od 5. do 12. jula 2010. godine na festivalu Exit u Novom Sadu, i to najviše 6 sati u toku jedne smene.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja možete nam pisati na volonteri@exitfest.org.Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

18
Kancelarija za mlade / Konkurs - Putujemo u Evropu
« poslato: Jun 01, 2010, 05:00:02 posle podne »
Izvor:   www.putujemouevropu.org



Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa ambasadom Republike Austrije i uz podršku mnogih donatora raspisuje konkurs pod nazivom «Putujemo u Evropu» za studente završnih godina (osnovnih i master studija) i apsolvente državnih fakulteta univerziteta u Srbiji.

Striktni vizni režim, koji je bio na snazi proteklih godina nije glavni razlog i prepreka putovanju naših studenata, već nedostatak finansijskih sredstava. Stoga, ove godine, konkurs posebno posvećujemo našim najboljim studentima koji, uprkos ukidanju viza za zemlje Š engen zone, putovanje sebi ne mogu da priušte.

Cilj konkursa je da se omogući da 80 najboljih studenata sa državnih univerziteta u Srbiji leto 2010. godine provede kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po njoj i upoznajući evropske gradove i narode. Pobednici na konkursu dobijaju: Inter-rail karte (22 dana u kontinuitetu), Visa kartice Hypo banke sa džeparcem, Delta Generali putno osiguranje, studentske kartice EURO26 i ISIC, za leto 2010. godine, za putovanje po Evropi prema sopstvenom izboru.

Osnovni kriterijumi na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata, su:

   1. Prijave mogu podneti isključivo studenti završne godine fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi, koji su na redovnim studijima na državnim Univerzitetima, svi starosti do 26 godina (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža).
   2. Socijalni status studenta - kandidati podnose uverenje o prihodima po članu domaćinstva za period od 1. januara do 31. maja tekuće godine koje je izdao nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata.
   3. Uspeh studenta:
         1. Prosečna ocena 8,5 i više (kandidat podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni)
         2. Dužina studiranja
   4. Znanje stranog jezika - engleski, nemački, francuski, italijanski (kandidatima se ostavlja mogućnost da sami sebe ocene, dok će proveru proći samo oni koji budu pozvani na intervju).
   5. Posedovanje novog biometrijskog pasoša ili potvrda da je pasoš u procesu izrade.

Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo (zemlje EU).

Prijavni formular, uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa Web Site-a projekta: www.putujemouevropu.org

Svi zainteresovani kandidati svoje prijave šalju isključivo poštom na adresu:

Za konkurs «Putujemo u Evropu»
Evropski pokret u Srbiji
Kralja Milana 31
11 000 Beograd

Konkurs je otvoren od 31. maja do 21. juna 2010. godine.

U razmatranje će biti uzete samo potpuno popunjene prijave, koje stignu na naznačenu adresu.

Sve prijave poslate zaključno sa datumom završetka konkursa biće uzete u razmatranje.

Prijave koje stignu nakon zatvaranja konkursa ili koje sadrže netačne podatke neće biti uzete u razmatranje.

Informacije možete dobiti na e-mail: info@putujemouevropu.org

 

POSEBNA PRILIKA!

Uz podršku Robert Bosch Fondacije obezbeđen je TRODNEVNI PROGRAM U BERLINU,

- smeštaj, party, obilazak grada, prijem kod Ministra inostranih poslova Nemačke i druženje sa svojim kolegama iz regiona Balkana.

Pravo na ovaj vikend ostvaruje prvih 50* studenata koji se prijave na konkurs, a budu izabrani.

*prijemni referentni broj

19
O svemu i svačemu / VI Temerinska pasuljijada - BEAN festival 2010
« poslato: Maj 19, 2010, 04:46:15 posle podne »



http://www.novi.vodomar05.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=16&lang=sr

Eko centar \\\"Vodomar 05\\\" i Turisticka organizacija opstine Temerin pozivaju Vas da posetite VI Temerinsku pasuljijadu, koja se odrazava od 03.- 05. juna 2010. godine u Temerinu. U attachu imate program sa detaljnijim informacijama.
Takodje, koristimo priliku da Vas obavestimo da ukoliko ste zainteresovani za ucesce u Etnosokaku i Cvetnoj ulici, pratecem sadrzaju Temerinske pasuljijade, da se javite na ovaj email ili telefonom na broj 021/843-888, lok 109.

Srdacan pozdrav i dobrodosli u Temerin!

S postovanjem,


Tamara Uzelac

Turisticka organizacija opstine Temerin

20
O svemu i svačemu / VI Temerinska pasuljijada - BEAN festival 2010
« poslato: Maj 19, 2010, 04:33:19 posle podne »



http://www.novi.vodomar05.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=16&lang=sr

Eko centar \\\"Vodomar 05\\\" i Turisticka organizacija opstine Temerin pozivaju Vas da posetite VI Temerinsku pasuljijadu, koja se odrazava od 03.- 05. juna 2010. godine u Temerinu. U attachu imate program sa detaljnijim informacijama.
Takodje, koristimo priliku da Vas obavestimo da ukoliko ste zainteresovani za ucesce u Etnosokaku i Cvetnoj ulici, pratecem sadrzaju Temerinske pasuljijade, da se javite na ovaj email ili telefonom na broj 021/843-888, lok 109.

Srdacan pozdrav i dobrodosli u Temerin!

S postovanjem,


Tamara Uzelac

Turisticka organizacija opstine Temerin

21
Kancelarija za mlade / Hoću da znam!
« poslato: Maj 19, 2010, 03:23:16 posle podne »


http://hocudaznam.org/


Centar za razvoj Srbije i Centar modernih vestina uz finansijsku podrsku Ministarstva omladine i sporta RS sprovode projekat \\\"Hocu da znam\\\" u vidu informativno - obrazovnog TV serijala za mlade i prateceg internet portala, kao deo nacionalnog projekta promocije Nacionalne strategije za mlade RS.
 
Glavni cilj projekta je da pruzi relevantne informacije i znanja, kao i primere mladim ljudima u oblastima definisanim Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije: Karijera, Neformalno obrazovanje, Drustveni aktivizam i Mentalno i fizicko zdravlje mladih.

Ukoliko propustite emitovanje na televiziji, emisije mozete pogledati na internet portalu www.hocudaznam.org

22
Noćni život / Noć muzeja u Bečeju 15.05.2010.
« poslato: Maj 12, 2010, 07:04:18 posle podne »



Sedma Noć muzeja i u Bečeju!  :)

Za svakoga po nešto, koncert, izložba živi nastupi...

Pogledajte program u dodatku posta i dobrodošli!!


http://www.nocmuzeja.rs/




23
O Forumu i sajtu / Odg: FOTO SARADNICI
« poslato: Maj 10, 2010, 02:27:43 posle podne »
...keks u vrtu i čaj, vetar je slab, miriše maj...


24
Muški kutak / Odg: Š ta vozite???
« poslato: April 29, 2010, 08:17:02 posle podne »
Prevozno sredstvo  :)



Malo trosi, skupi delovi, ko ne plati na mostu, plati na ćupriji, ili pre ćuprije kod paraćina  :)

25
Kancelarija za mlade / Omladinska razmena u Turskoj
« poslato: April 20, 2010, 03:54:48 posle podne »
Dragi prijatelji,

BalkanIDEA Novi Sad trazi 4 ucesnika/ucesnice za omladinsku razmenu koja se odrzava u Turskoj od 14. do 23.05. u gradu Manisa.

Tema razmene je sport i njegova uloga u razbijanju stereotipa i predrasuda.
Jedini kriterijumi za ucesce su solidno znanje engleskog jezika i uzrast od 18 do 25 godina.
Svi troskovi smestaja, hrane i 70% putnih troskova su obezbedjeni od strane organizatora, a od ucesnika/ce se ocekuje da pokrije 30% troskova puta.
Obaveze ucesnika/ca ukljucuju prisustvo najmanje jednom sastanku za upoznavanje i dogovor pre odlaska na razmenu, kao i aktivno ucestvovanje u svim aktivnostima na samoj razmeni.
Vise informacija o razmeni, kao i program mozete naci u prilogu.
Rok za prijavu je 25.04.

Molim vas da ovu informaciju posaljete mladima sa kojima radite i koji bi mozda mogli biti zainteresovani.

Veliki pozdrav!

Ivana Volf
BalkanIDEA Novi Sad
Njegoseva 3
+38163597991
balkanideans@yahoo.com
www.balkanideans.org

26
Kancelarija za mlade / Discover YOUrope in Sarajevo
« poslato: April 20, 2010, 03:52:08 posle podne »
Organizator:AEGEE
Trajanje: 20-23.5.2010.
Opšte informacije:
Do you want to spend spring time in a city surrounded by mountains with an average temperature in May of 22°C?
Do you want to see a city filled with history and culture?
Do you want to be awakened by the sound of Orthodox Church, Catholic Cathedral and Mosque all at the same time?
Are you motivated to learn, but most of all are you motivated to have a good time in an Olympic city?
If answer to the questions above is \\\"yes\\\" then this is the event for you!
Here you will ...
- train your skills - but don\\\'t expect regular workshops
- discover what AEGEE spirit is - maybe again?
- show your creativity - in a teamwork
- meet students from other youth organisations
- have the chance to be the first participants of born-again AEGEE-Sarajevo!

Troškovi:30 euros
Način konkurisanja: majstorovicj@gmail.com
Rok za konkurisanje: 30.04.2010.

27
Humor / Odg: smeshne (zanimljive) fotke, klipovi, linkovi...
« poslato: Mart 22, 2010, 07:44:05 posle podne »












28
Kancelarija za mlade / Volonterski kampovi, sezona 2010 pocinje!
« poslato: Mart 22, 2010, 03:01:22 posle podne »
Sezona medjunarodnih volonterskih kampova 2010. je pocela!



I ove godine vas ocekuje preko 60 zemalja sveta, i jos toliko razlicitih interesantnih tema.

Ne propustite priliku da ovog leta volontirate, upoznate nove ljude, otputujete u zemlju u kojoj nikada niste bili i dozivite nesto o cemu cete pricati uvek i sa zadovoljstvom!  :)


Posetite www.workcamps.info, pretražujte, prijavite se i uživajte! (a kad se vratite da nam prepricate kako je bilo ;) )


Za više detalja mozete se obratiti u Kancelariju za mlade opštine Bečej (Glavna 47, mladi.becej@gmail.com)ili posetite www.volontiraj.rs i pišite na vcv.outgoing@gmail.com

29
Kancelarija za mlade / Upoznaj Evropu 2010 - Finska i Poljska
« poslato: Mart 08, 2010, 03:20:12 posle podne »
IZVOR:  http://www.isac-fund.org/lat/konkurs2010-info.php


ISAC fond, uz podršku Ministarstava inostranih poslova Republike Finske i Republike Poljske kao i Ambasada Finske i Poljske u Beogradu, objavljuje novi konkurs za učenike trećih razreda srednjih škola iz Srbije, da provedu nedelju dana u Finskoj ili Poljskoj učeći o institucijama Evropske Unije, obrazovnim sistemima ove dve zemlje, kulturi i ljudima.

Programi Upoznaj Evropu u Finskoj 2010 i Upoznaj Evropu u Poljskoj 2010 će obuhvatiti ukupno 40 učenika, od kojih će 20 putovati u Finsku, a 20 u Poljsku. Putovanje u Helsinki će trajati od 9. do 16. maja, a put u Varšavu i Krakov od 23. do 30. maja, 2010. godine.

Uslovi konkursa

    *  Kandidat mora da bude učenik III razreda srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Kriterijumi

    * Uspeh u školi (potreban je vrlo dobar ili odličan uspeh u prethodnom razredu srednje škole);
    * Znanje engleskog jezika;
    * Dodatne aktivnosti, diplome, nagrade, itd.;
    * Da li je kandidat ranije putovao;

Rok za prijavljivanje

15. mart 2010.


Za prijavni formular i dodatne informacije mozete posetiti sajt http://www.isac-fund.org/lat/konkurs2010-info.php

30
Kancelarija za mlade / Upitnik o Zakonu o mladima
« poslato: Mart 03, 2010, 06:39:31 posle podne »
Izvor:

http://www.zamislizivot.org/vesti/aktuelno/291-zakon-o-mladima-u-funkciji-dobrobiti-mladih


U skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period 2009-2014. godine, ministarstvo omladine i sporta je počelo sa radom na izradi zakona o mladima. Taj zakon ima primarnu funkciju da obezbedi održivu osnovu za razvoj i delovanje društvenih aktera koji čine omladinski sektor sa ciljem poboljšanja položaja mladih i obezbeđivanja prava, prostora, prilike i podsticaja za rast i razvoj sopstvenih potencijala, kao i aktivno učešće mladih u društvu. Zakon o mladima treba da uredi postojeću praksu i da je dodatno unapredi kako bi se na taj način ispunio navedeni cilj, odnosno da jasno definiše adresate zakona, izvore, načela i principe omladinske politike, aktere javne politike, način organizovanja i njihovog kooridnisanog delovanja, i načela i principe finansiranja omladinskih javnih politika.

Kako bi ste se odazvali pozivu da pomognete u procesu izrade zakona o mladima u Srbiji, molimo vas da popunite online upitnik koji se nalazi na ovom linku:

http://www.zamislizivot.org/vesti/aktuelno/290.html

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 33