Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Vojislav Prkosovacki

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33
46
Kancelarija za mlade / OBAVEŠ TENJE
« poslato: Oktobar 01, 2009, 07:44:12 posle podne »
Poštovani/e

Kancelarija za mlade opstine Becej se od 01. septembra 2009. godine nalazi na novoj adresi, a to je Glavna ulica broj 47.

U istoj zgradi (\\\"Centar za decu i mlade\\\" ) se nalaze Biblioteka igracaka \\\"Bambi\\\", LPA za decu, Kancelarija za romska pitanja kao i regionalni centar za talente \\\"Talentum\\\".

Ukoliko imate bilo kakve sugestije, ideje, konkretne predloge kako bi zajedno unapredili rad Kancelarije za mlade, to mozete uciniti putem maila mladi.becej@gmail.com ili lično u novim prostorijama Kancelarije za mlade u ulici Glavna broj 47.

Doborodošli ste da nas posetite, biće nam drago da vas saslušamo i nešto uradimo zajedno!  ;)



Kancelarija za mlade opštine Bečej.

47
Književnost / Odg: Andrla Liviusu Pavlovu Kudzi
« poslato: Septembar 29, 2009, 02:51:06 posle podne »

48
Igre bez granicica / Odg: Pitanja i odgovori
« poslato: Septembar 18, 2009, 02:44:01 pre podne »
Paradjz corbu i gibanice, vegetarijanski  ;)


Imas li praksu odlaska na pijacu subotom?

49
Kancelarija za mlade / Da li se kreces?
« poslato: Septembar 16, 2009, 03:18:39 posle podne »
Poštovani,

Ovim putem vas pozivamo na prezentaciju rezultata istraživanja mobilnosti mladih u Vojvodini, obavljenog u okviru projekta „Da li se krećeš?“ BalkanIDEA-e Novi Sad u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, a podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prezentacija rezultata istraživanja će se održati u Pozorišnom Klubu, u subotu, 19.09.2009. od 20h. Nakon prezentacije planirana je i diskusija o dobijenim rezultatima i preporukama o tome kako povećati informisanost mladih o različitim programima i mogućnostima putovanja.

Istraživanje je rađeno tokom aprila i maja 2009. u 9 gradova u Vojvodini. Anketirano je 1389 mladih, srednjoškolaca, studenata, zaposlenih i nezaposlenih, koji su odgovarali na različita pitanja o putovanjima u zemlji i inostranstvu.


Ako želite da saznate njihove odgovore, pridružite nam se na prezentaciji u Pozorišnom Klubu, u subotu, 19.09.2009. od 20h.


Srdačno,

Tim projekta „Da li se krećeš?“

50
Kancelarija za mlade / Želite li da pohađate nastavu u Americi?
« poslato: Septembar 11, 2009, 02:31:35 posle podne »
Izvor:

http://www.ac-see.org/programs/hs-serb.htm
http://www.ac-see.org/programs/hs-citiesdates.htm



A-SMYLE: Američko-srpskocrnogorski omladinski liderski program razmene

Program američkog Stejt departmenta
pod rukovodstvom Američkog saveta za međunarodno obrazovanje

Program A-SMYLE će i ove godine ponuditi 68 stipendija učenicima srednjih skola iz Republike Srbije i 17 stipendija učenicima srednjih škola iz Republike Crne Gore u školskoj 2010/2011 godini. Svi učesnici programa će živeti u američkim porodicama domaćinima sirom Sjedinjenih Država i pohađati američke srednje skole.

Program će omogućiti učenicima da nauče nesto o građanskim dužnostima i drustvenim aktivnostima, da vide kako se demokratija sprovodi u Sjedinjenim Državama kao i da poduče Amerikance o svojoj zemlji i kulturi. Program je osmisljen da pruži priliku mladim ljudima iz Srbije i Crne Gore da razviju vestine koje će im biti potrebne da povedu svoju generaciju u 21. vek i da promovisu međusobno razumevanje među narodima Sjedinjenih Država i Srbije i Crne Gore. Nakon zavrsetka oni će postati deo mreže bivsih učesnika programa koji će raditi na unapređenju svog drustva putem drustvenih aktivnosti i promovisanja građanskog drustva.

Dobitnici stipendije će učestvovati u orijentaciji pre odlaska u Sjedinjene Države sto će im pomoći da se osećaju kao kod kuće u američkim porodicama i kao učenici američkih srednjih skola. Učenici će učiti o Sjedinjenim Državama iz prve ruke tako sto će učestvovati u porodičnom životu, pohađati skolu i učestvovati u dodatnim skolskim aktivnostima. Učesnici programa će, takođe, učiti o građanskom aktivizmu, učesću učenika u obrazovanju i nasleđivanju drugačije životne sredine. Po dolasku u svoju zemlju učenici će moći da učestvuju u radionicama za razvoj liderstva sto će ih pripremiti za drustveni napredak i građanski aktivizam u Republici Srbiji i Republici Crnoj Gori.

Dobitnike A-SMYLE stipendije bira nezavisna komisija američkih profesionalaca za obrazovanje i međunarodne odnose u Sjedinjenim Državama na osnovu pokazanih vrednosti u prijavnom materijalu. Vrednosti se određuju procenom pisane prijave, preporuka, veoma dobrog znanja engleskog jezika i spremnosti učenika na jednogodisnje iskustvo razmene.

Uslovi prijavljivanja - program za 2010/2011 godinu

- veoma dobro znanje engleskog jezika
- trenutno upisan u prvi ili drugi razred srednje skole
- građanin Republike Srbije ili Republike Crne GOre
- ispunjava uslove za US J-1 vizu za učenike srednjih skola
- rođen posle 1. 1. 1993. godine, a pre 15. 7. 1995. godine
- nije proveo duže od 3 meseca u Sjedinjenim Državama u poslednjih 5 godina
- ispoljava osobinu liderstva
- ispoljava želju da doprinese zajednici nakon povratka

Svim dobitnicima stipendija je obezbeđena povratna karta i džeparac za životne troskove. Oni će dobiti medicinsko osiguranje koje ne uključuje lečenje prethodnih zdravstvenih problema. Ovaj program je otvoren za sve srednjoskolce uključujući i učenike sa posebnim potrebama koji ispunjavaju uslove programa.

Prijavne formulare, kao i dodatne informacije mozete skinuti sa web stranica
 http://www.ac-see.org/programs/hs-serb.htm
http://www.ac-see.org/programs/hs-citiesdates.htm


Srecno!

51
Kancelarija za mlade / BCIF - program \\\"Aktivne zajednice\\\"
« poslato: Septembar 09, 2009, 02:38:54 posle podne »
Poštovani/e,

 

Obaveštavamo vas da je u toku konkurs Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF) za program Aktivne zajednice.

Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta do 350.000,00 dinara.

 

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou. Program nije tematski ograničen, te se predlozi projekata mogu odnositi na najrazličitije oblasti: zaštita životne sredine, deca i mladi, učešće građana u procesu odlučivanja, pomoć ranjivim  grupama i njihova inkluzija, itd. Deo programa posvećen je pitanjima socijalne zaštite, te se ohrabruju organizacije da se prijave sa idejama koje se odnose na uspostavljanje servisa iz te oblasti, a doprinose sprovođenju i unapređenju reforme sistema socijalne zaštite.

 

Osnovni cilj programa Aktivne zajednice je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, kroz podsticanje aktivnog uključenja građana/ki u rešavanje problema.

 

Rok za podnošenje predloga projekata  je

01. okobar 2009. godine.

 

Više informacija o kriterijumima, procesu donošenja odluka kao i uputstvo za prijavljivanje i prijavne formulare možete naći na sajtu BCIF-a www.bcif.org ili tražiti putem kancelarije na adresi office@bcif.org .

52
Igre bez granicica / Odg: Naziv pesme u slici
« poslato: Septembar 03, 2009, 12:53:43 pre podne »


Solsbury hill

53
Igre bez granicica / Odg: Naziv pesme u slici
« poslato: Avgust 31, 2009, 08:47:37 posle podne »


Valerie

54
Igre bez granicica / Odg: Naziv pesme u slici
« poslato: Avgust 25, 2009, 07:32:47 posle podne »




It was a very good year

55
Humor / Odg: smeshne (zanimljive) fotke, klipovi, linkovi...
« poslato: Avgust 18, 2009, 06:39:56 posle podne »

56
Igre bez granicica / Odg: Naziv pesme u slici
« poslato: Avgust 14, 2009, 10:55:59 pre podne »
nece niko da se sigra...  smrc  :(


57
Igre bez granica / Odg: Asocijacije u slikama
« poslato: Avgust 14, 2009, 10:51:55 pre podne »

58
Kancelarija za mlade / “Buđenje” - „Prebúdzanie”
« poslato: Jul 08, 2009, 04:09:34 posle podne »
Kancelarija za mlade opštine Bački Petrovac u saradnji as Opštinskim omladinskim parlamentom, uz podršku Zavoda za kulturu vojvođanskih slovaka, poziva sve zainteresovane mlade neafirmisane umetnike DA svoje radove predstave na izložbi „Buđenje“.
“Buđenje” - izložba umetničkih radova mladih neafirmisanih autora održaće se u opštini Bački Petrovac 12. Avgusta 2009. Povodom Svetskog Dana mladih.
 
 
Kancelária pre mladých obce Báčsky Petrovec v spolupráci s Obecným mládežníckym parlamentom, a za podpory Ústavu pre kultúru Vojvodinských Slovákov, výzýva všetkých neafirmovaných mladých umelcov, aby svoje práce predstavili verejnosti na výstave Prebúdzanie.
„Prebúdzanie” je výstava umeleckých prác mladých neafirmovaných autorov, ktorá  as realizuje v obci Báčsky Petrovec 12. Augusta 2009 s cieč¾om zaznamenaŠ¥ Svetový deŠˆ mladých.
 
 U prilozenoj dokumentaciji je raspisan Javni poziv za mlade umetnike...
 
 Ovom prilikom Vas molimo, ako saradjujete sa medijima DA im prosledite mail I zamolite DA Ga objave...
 
Takodje ako poznajete mlade, koji bi voleli DA izloze svoja dela, slobodno ih obavestite.
 
Hvala!!!
 
S postovanjem
 
Viera

59
Kancelarija za mlade / Dobrodoši u Nemačku
« poslato: Jul 08, 2009, 04:06:05 posle podne »
http://www.dobrodosliunemacku.org/

 


„DOBRODOŠ LI U NEMAČKU 2009“
 
Konkurs za društveno aktivne studente druge, treće i četvrte godine fakulteta
 

Poštovani,
 
Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu i Evropski pokret u Srbiji raspisali su konkurs „Dobrodošli u Nemačku“ za 60 društveno aktivnih studenata druge, treće i četvrte godine fakulteta univerziteta u Srbiji, koji do sada nisu putovali u inostranstvo ili boravili u nekoj zemlji članici EU. Pobednici na konkursu će imati priliku da  provedu dve nedelje u studijskoj poseti Nemačkoj i upoznaju njene političke, ekonomske i kulturne osobenosti.
 
OSNOVNI KRITERIJUMI na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata su:
 
1.    Prijave mogu podneti isključivo državljani Republike Srbije
2.    Društveni aktivizam kandidata - humanitarni ili volonterski rad, članstvo ili saradnja sa nevladinim organizacijama, sindikatima, političkim partijama (kandidat podnosi pismo preporuke ili neki drugi dokument kojim potvrđuje svoj angažman)
3.    Da su studenti druge, treće ili četvrte godine fakulteta (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine)
4.    Uspeh studenta:
·         Prosečna ocena 8 i više (kandidat podnosi original potvrdu o položenim     ispitima i prosečnoj oceni)
·         Dužina studiranja
5.    Znanje stranog jezika – znanje engleskog je obavezno, a znanje nemačkog će predstavljati prednost
 
Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo ili nemaju pasoš.
 
Prijavni formular, uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu
svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa web site-a projekta:  www.dobrodosliunemacku.org.    
 
Konkurs je otvoren od 30. juna do 03. septembra 2009. godine.
 
Prijave se šalju isključivo poštom na adresu:
 
Evropski pokret u Srbiji
Za konkurs „Dobrodošli u Nemačku“  
Kralja Milana 31/II
11 000 Beograd
 
Tokom septembra, 100 studenata će biti pozvano na razgovor nakon čega će biti odabrano 60 najboljih koji će putovati sredinom oktobra i sredinom novembra 2009. godine u dve grupe po 30.
 
Projekat se realizuje uz podršku Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ), Ministarstva inostranih poslova, državne kancelarije pokrajine Bavarske, Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ), Bavarskog Univerzitetskog centra za srednju, istočnu i južnu Evropu (BAYHOST) i nemačkih političkih fondacija FES, KAS, HBS, FNS, HSS.
 
Ljubazno Vas molimo da informaciju o konkursu prosledite potencijalno zainteresovanim studentima.  
 
Srdačan pozdrav,
Evropski pokret u Srbiji

60
Škole / Profesionalna orijentacija
« poslato: Jun 29, 2009, 03:07:02 posle podne »
NSZ je napravila forum namenjen učenicima osnovnih i
srednjih škola, prvenstveno završnih razreda, koji treba da se
opredele za dalje školovanje.

Forum pruža mogućnost da se raspitaju i informisu o školama i dobiju informacije i savete o daljem školovanju (koje škole osposobljavaju za određena zanimanja, gde se nalaze, kako da što
bolje izaberu školu u skladu sa svojim sposobnostima i interesovanjima i ostalo).

Forum možete pogledati na adresi

http://profesionalna-orijentacija.freehostia.com



Pozdrav!

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33