Društvo > Religija

Verujete li u Boga?

(1/26) > >>

Diana Stajic:
Pa da li verujete u Boga? Ako da,sta je to u sta verujete?:)

Z A:
Verujem u boga.Ali u to sto verujem nema definicije niti moze biti ograniceno pojmom.Verujem da bog nije nista od onoga sto govorimo o njemu.To je ono sto ne valja kod reci i misli-njihova ogranicenost.Mislim da bog nema niceg zajednickog sa bilo kakvom slikom ili predstavom o njemu.
\\"Hocete da spoznate boga?Postoji samo jedan nacin:nespoznaja\\"
Ne mozete slepom objasniti kako izgleda zelena boja.Niti moze covek da zamisli kakav je bog.
Pojmovi su losa stvar sto se tice spoznaje.Npr dete po prvi put pogleda goluba,u njemu se desava nesto extra,prvi put vidi goluba i gleda ga onakvog kako zaista jeste.Onda pita sta je to a neko mu kaze da je to golub.Od tog trenutka vise imati taj extra osecaj gledanja nego ce videti goluba.Tako ni bogu ne mozemo lepiti imena jer to nigde ne vodi kao ni bilo cemu.Jeste da terminologija razvija intelekt ali se vrsi i kategorizacija koja je kobna za ljudski duh i plodno tlo za razvoj predrasuda.Ali to se moze prevazici gledanjem stvari onakve kakvim jesu a ne kroz reci i predstave.

mumba:
dobra ti ova metafizička disertacija,ž. ne ne verujem u boga (ako mislite na sedog starca9 verujem samo u ono što me ispunjava i od čega se oseæam dobro.(makar to bila i krempita) boga i religiju su i davna neuka vremena izmislili (za ono vreme) pametni ljudi da bi držali u strahu to jest vladali masom što se zadržalo do dana današnjeg . pa pogledajte samo, žbog čega su se vodili ratovi kropz istoriju.znači izgovor nisi isti ckao ja hajde da te na silu privolim na to pa onda zavladam nad tobom i uzmem ti sve što imaš(resursi itd) i tako mic po mic ceo svet je moj. definicija današnje amerike(nekada rim itd) možda grešim ali to je moje mišljenje.

Sani L:
Da...ali ima tu jedna caka...Bog sam ja,tj. on je u meni...pa ovaj...u prevodu..Verujem u sebe!

boris petkovic:
bog je bio srbin...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju