Bog je stvaran , bez obzira kako se ti osecao.
Lako je proslavljati Boga kad ti u zivotu sve ide dobro - kad se On pobrinuo za hranu, prijatelje, porodicu, zdravlje i srecu.ali prilike nisu uvek prijatne.Sta ako na nas zivot dodju crni oblaci?
Da bi vase prijateljstvo postalo zrelo, Bog ce ga staviti na probu periodima prividnog odvojenja.
Najcesca greska koju hriscani danas prave proslavljajuci Boga jeste trazenje dozivljaja a ne trazenje Boga.
Jov je u jednom danu izgubio sve - porodicu, posao, zdravlje sve sto je posedovao, a najstrasnije u tome jeste da - tridest sedam pogljavlja Bog nije nista rekao! Sta da se radi tada - treba da uradis ono sto je uradio Jov:
Knjiga o Jovu 1:21
\\\"I rece: Go sam izasao iz utrobe matere svoje, go cu se i vratiti onamo. Gospod dade, Gospod uze, da je blagosloveno ime Gospodnje.\\\"
Kada se Jovu raspadao zivot, a Bog je cutao, Jov je ipak pronasao ono zbog cega ce slaviti Boga:
Da je dobar i pun ljubavi, da je svemocan, da zna svaku situaciju u mom zivotu, da vodi racuna,da ima plan za moj zivot, da ce da me spase.
Da Bog nije nikag nista ucinio za tebe, jos uvek bi bio vredan tvoje neprekidne hvale dokle god si ziv, zbog onoga sto je Isus ucinio za tebe na krstu. Boziji Sin je umro za tebe!To je najveci razlog za proslavljanje Boga.Isus je sve ostavio da bi ti sve dobio.On je umro da bi ti mogao zauvek da zivis. I samo to je vredno tvoje neprekidne hvale i slave. Nikad vise ne treba da se pitas za sta moras da mu zahvaljujes.
5 Mojsijeva 31:8
\\\"Jer Gospod koji ide pred tobom bice s tobom, nece odstupiti od tebe, niti ce te ostaviti, ne boj se i ne plasi se.\\\"