Poznajem dvojicu koji su se zbog ukazivanja na korupciju u našoj opštini, našli na optuženičkoj klupi. Nakon izveštaja državnog finansijskog inspektora koji potvrđuje navedenu činjenicu( radi se o nekih 39 000 000,00),tužilac bečejskog suda je po zakonu trebao da pokrene postupak. To se nije desilo.
Čitava ujdurma još traje i odbačeno je 9 tužbi, a tužba za uvredu ličnosti ljudi koji su bili u lancu vlasti u opštini u to vreme, na ovaj ili onaj način, je ostala na snazi. Da je tužilac reagovao, kako je i trebao, i pokrenuo postupak da se sudski utvrde činjenice i zaista kazni korupcija i pronevera novca, ova država bi se zaista bavila borbom protiv korupcije i pravno i stvarno, a ne samo deklarativno!
Jedna od navoda iz tužbe uvređenih je i kleveta, koja je odbačena kao neosnovana, što će reći da su navodi o elementima organozovanog kriminala i korupcije u vlasti u to vreme, na šta su, između ostalih, ukazala i gore pomenuta dvojica, zapravo TAČNI.
Čitava situacija je dobro poznata i sadašnjoj strukturi vlasti, kao i predhodnoj, koja nije po tom pitanju uradila ama baš ništa, iako su zahvaljujući, između ostalog, baš toj dvojici došli na vlast.
I onda mi neko kaže da je ovo pravna država koja ulaže velike napore u borbi protiv korupcije i kriminala.
Ma jeste!!
eto toliko od mene... mada bi i roman mogla da napišem, al\\\' onda ću se i ja naći na optuženičkoj klupi, jer će se neko opet uvrediti.