Autor Tema: Taura  (Pročitano 56618 puta)

TiDža84

  • Gost
Odg: Taura
« Odgovor #315 poslato: Septembar 03, 2009, 08:12:01 pre podne »
Da je vozac automobila kojim slucajem bio povredjen ne bi me cudilo koliko bi daleko bio spreman da ide kada bi saznao da pas ima vlasnika...Zasto mi se ponekad cini da vozaci ovakve stvari rade namerno???

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #316 poslato: Septembar 03, 2009, 08:19:53 posle podne »
Ne znam TiDžo da li neko od vozača radi takve stvari namerno, al\\\' znam da mu u tom slučaju fali neka daska u glavi. poznato mi je da neki vožači namerno usmrte zeca, lisicu, srnu... pa onda  od toga skuvaju neki paprikaš :blink: ... al\\\' nisam čula da neko ovde jede pse.

Elem... vratih se iz policijske stanice. Kažu oni su uradili svoj posao...
Naravno da je za njih pas bio lutalica i uopšte se nisu ni malo potrudili da provere da li je to tačno, nego su to napisali i u zapisnik... što bi se reklo u službenom zapisniku piše neistina! :blink:
Al\\\' koga je to briga?! Bitno je da se naplati šteta.
Nezvanično sam čula da je vozač neka bitna faca ;) .
Valjda za njih zakon ne vazi ili bar ne u potpunosti.
Pa malom detetu je jasno, onom što u životu nije učilo fiziku, da je dotični čika vozač morao voziti neprilagođenom brzinom.. Samo treba sabrati 2 i 2.

Da se ne razumemo pogrešno. Pas nije trebao biti na ulici bez nadzora. Vlasnici su odgovorni za njega.
Ali ni vozač ne sme da krši zakon.
Po najmanje je u svemu tome kriv pas, a ostavljen je na očigled svih prolaznika, sav u krvi da se muči više od 6 sati.. Niko nas od službenih lica nije obavestio.
Reče mi danas dežurni u Policijskog stanici, pa \\\"nećemo valjda kazniti vozača što mu se pas lutalica našao na putu\\\". Kažem mu ja da ga ne treba kazniti zbog toga, ali da dobro treba preispitati brzinu kretanja vozila, jer je reč o ogromnom psu koji ima teške povrede, što bi značilo da je brzina vozila bila u momentu udara velika..... da pas ima vlasnika i da mi nikako nije jasno kako su mogli da ostave izuzetno teško povređenog psa, bez da su bilo koga obavestili...
Ali koga to uopšte interesuje. Valja naplatiti štetu na vozilu, a ako se uđe dalje u analizu to će doći u pitanje... i tako da Vas ne davim više.

Danas sam bila i sa vlasnicima. Pas je još uvek živ. Jutros su došli po njega u Prihvatilište. Ima unutrašnje krvarenje, što je izuzetno opasno i govori o silini udarca! slomljene su mu prednja desna i zadnja leva noga, ima gomilu posekotina, čak mu je i glava rasečena. Dobio je svu moguću terapiju od strane  veterinara i ako preživi do sutra , dakle 48 sati od nesreće, ostaće živ. Vlasnici kažu da im je slučajno izašao, da je uvek u dvorištu. Izuzetno su tužni. Mađarski kuvas,ženka je i ima nepunih godinu i po dana.Uredno je vakcinisana i čipovana i primila je poly vakcine. Nalazi se u vremenu... što bi narod kaz\\\'o teranja...što ih ne oslobađa odgovornosti.

Eto stavljam tačku na ovu priču... uz molbu da ne okrenete glavu na drugu stranu, ako prolazite pored slične situacije, a pogotovo ako ste nekakva službena lica....
 Pozovite dežurni telefon Taure. Problemi se tada rešavaju brže i uspešnije.

Pas u Taurinom vozilu, juče, na putu do Prihvatilišta:

 

tačka

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #317 poslato: Septembar 03, 2009, 09:42:12 posle podne »
Znate li zašto je po novom zakonu brzina kretanja vozila u naseljenom mestu  smanjena na 50 km/h sa 60? Jer je u praksi dokazano da je sa 60 km/h MOGUĆE naneti pešaku smrtne povrede.
Mislim da nije dobro brzopleto donositi zaključke o neprilagođenoj brzini.Takođe,nije moguće predvideti ponašanje pasa,naročito kada su u \\\"teranju\\\" i tada se ponašaju potpuno neracionalno.Malo se šta može učiniti ako vam pas natrči baš na točak.
Ako ima posekotine po celom telu,ja bih zaključio da brzina nije bila velika,jer bi ga u tom slučaju auto odbacio,ovako ga je najverovatnije zbog manje brzine podvukao pod sebe i tako ga \\\"drljao\\\" gde su nastale te propratne povrede.

Za ostalo se slažem,postupak policije je neoprostiv,trebali su izvestiti barem veterinarsku stanicu i uspavati ga (psa) a ne ostaviti ga tako,ali to je opet do zakonodavstva koje ne propisuje postupak u takvim slučajevima.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #318 poslato: Septembar 04, 2009, 12:29:53 pre podne »
Robbyne,
na mesto nezgode sam otišla nakon 6 sati. Po ljudima koji su izašli na mesto događaja po dolasku Taurine ekipe, a bili su očevici, službeni auto se kretao brzo.Kažu da je pas udaren, a ne pregažen.
 Veterinari kažu da ima veliko unutrašnje krvarenje od siline udara, dakle nije pregažen. Koja je bila brzina vozila u momentu udara, verujem da određeni stručnjaci u policiji znaju da odrede.
Meni zdrava logika kaže po svim parametrima do kojih sam ja došla uzimajući u obzir veličinu psa i njegov izgled nakon udesa, da je mogla biti velika.

Ono što je mene izuzetno pogodilo u celoj priči jeste odnos ljudi.
 Sačinjen je zapisnik  o nezgodi, koji se odnosi na službeni auto ,  kako bi se šteta mogla naplatiti, proglašavajući psa lutalicom ( jer je tako najlakše!) ... i sledi odlazak sa lica mesta znajući da je tamo ostao udaren pas, ne obaveštavajući nikog od nadležnih službi za životinje o događaju.

Kažeš da se malo šta može učiniti ako nam pas natrči na točak. Daleko bilo! ali stvari se prosto nekada dešavaju. Desile su se i gore... A u ovom konkretnom slučaju dovoljno bi bilo obavestiti veterinare ili Tauru i već si učinio mnogo. Pokazao si da si Čovek.

Rekla sam da sam stavila tačku na ovu priču, jer ne vidim kako mogu da pomognem. Pas ima vlasnike i sada je kod njih. Policija nije smatrala za normalno da obavesti veterinarsku službu ili veterinarskog inspektora o događaju niti službu u Prihvatilištu niti Tauru,da se proveri da li ima vlasnike, a na osnovu zapisnika vozač je u mogućnosti da sa sebe skine krivicu, ako postoji.

Pas ne zna da priča i ne zna našim jezikom da se brani. Uradila sam sve što sam mogla...
... ali sam i dalje tužna.

U čitavoj priči sebi sam dala ulogu naratora, za ljude koje interesuje ova tema.

eto toliko

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #319 poslato: Septembar 04, 2009, 02:56:49 pre podne »
Mislim da sam vec jednom rekao digod na forumu da sam video jednog naseg \\\"vaznog\\\" sugradjanina, koji je namerno svojim automobilom naleteo na psa koji je prelazio ulicu. Pritom je dodao gas i skrenuo sa puta, da ga slucajno ne promasi! Zgadio mi se skroz taj lik. Nije mi jasno kako neko ima, odnosno nema srca da namerno uradi tako nesto. Nije mi jasno kako oni panduri nista nisu preduzeli! A sad ako se jos i Plavi_Zoro ovde pojavi sa nekim \\\"objasnjenjem\\\", napustam forum zauvek. Zoro, nista licno, ali ne zelim da gledam kako neko i u ovom slucaju brani policiju ili vozaca. Znam da mnogi namerno gaze pse i macke. Fuj bre...
Vazno je da su oni skroz vazni. Sve do mog.

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #320 poslato: Septembar 04, 2009, 03:24:12 pre podne »
Lusy napisao/la:
Citat

Meni zdrava logika kaže po svim parametrima do kojih sam ja došla uzimajući u obzir veličinu psa i njegov izgled nakon udesa, da je mogla biti velika.



Ja sam svoje opažanje dao da nije bila velika brzina baš iz razloga što je pas još živ.

Takođe sam bio u situaciji da mi pas na otvorenom putu istrči pred auto iz niotkuda,iz samo njemu poznatih razloga...Imao sam vremena samo da namotam volan i izbegnem da ga udarim prednjim krajem,ali sam ga zakačio zadnjim točkom i psu nije bilo pomoći.
Kada sam izašao da pogledam,davao je poslednje znake života,uginuo mi je pred očima...
Naravno da mi je bilo krivo zbog toga što sam \\\"kriv\\\" za smrt psa,ali:
Š ta da sam zbog psa udario drugi auto i povredio još nekoga?
Š ta da sam sleteo sa puta i istumbao se?
Š ta da sam oštetio auto koji takođe nije bio moj nego službeni.Kako bih to objasnio?

Psa sam sklonio sa puta i nastavio put,nije bilo nikoga,niti sam imao ideju koga da zovem,a da li bi uopšte imalo i smisla,pas je i onako bio mrtav.
Zato kažem,da u nekim slučajevima ne možeš da odreaguješ,ma koliko voleo životinje.

U ovom tvom pomenutom slučaju,slažem se sa tobom 101% i za to nema opravdanja da se niko nije pobrinuo za psa.
Takođe krivim i vlasnike koje bi trebalo kazniti,jer da su psa adekvatno čuvali,do svega ovoga ne bi ni došlo.

Samo sam hteo da objasnim stvari sa stanovišta vozača,koji možda i nije kriv za udes,ali svakako jeste za nečovečnost u ovom slučaju.

Ultra Boys

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 262
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #321 poslato: Septembar 04, 2009, 07:16:41 pre podne »
obavestavajte nas sta je sa kucom da li je moguc oporavak a za pandure ljudi nema zakona!!!sreca u nesreci je pa je to bio pas mada me ne bi cudilo ni da je bio covek pa bi isto bio kriv jel su oni nedidirljivi zato i kazem PRAVDA ZA UROSA!!!daj boze da sa kucom bude sve ok.

TiDža84

  • Gost
Odg: Taura
« Odgovor #322 poslato: Septembar 04, 2009, 08:05:08 pre podne »
Virus napisao/la:
Citat
Mislim da sam vec jednom rekao digod na forumu da sam video jednog naseg \\\"vaznog\\\" sugradjanina, koji je namerno svojim automobilom naleteo na psa koji je prelazio ulicu. Pritom je dodao gas i skrenuo sa puta, da ga slucajno ne promasi! Zgadio mi se skroz taj lik. Nije mi jasno kako neko ima, odnosno nema srca da namerno uradi tako nesto..........Znam da mnogi namerno gaze pse i macke. Fuj bre...


Upravo sam na ovo mislila u mom predhodnom postu.....takvima bih ja sudila kao da su coveka ubili!

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #323 poslato: Septembar 05, 2009, 05:48:47 posle podne »
Ultra Boys, zahvaljujem na interesovanju.
Kuvas je preživeo najgore. Malopre sam se čula sa vlasnicima. Pas jede i pije vodu, a dobija i neku silnu terapiju. Telesina je to od oko 65 kila. Pa još mlada! Ima šanse da preživi! Danas će joj veterinari staviti gips na slomljene ekstremitete. Zove se Uncut.

Policija me nije kontaktirala za dodatne informacije, iako je ispisan broj dežurnog telefona Taure u dežurnoj kancelariji.
Sigurno neću trčati da im dostavim ime vlasnika psa, jer su napravili ogroman propust pri uviđaju i ostavili ranjenu životinju na ulicama grada više sati.

eto... :)

V A Ž N O
Obaveštenje!!!

 U poslednjih 3 meseca na meti lopova koji švercuju pse nekim čudnim kanalima u Grčku i Italiju, se nalaze, u ovom momentu, zlatni retriveri i žuti labradori!
Čuvajte svoje ljubimce!
Obavestite svoje prijatelje!

Ove krađe idu u talasima i po rasama! Nemam nekih zvaničnih informacija od policije. Obaveštenje sam Vam dala po pozivima građana širom Srbije.( U Bečeju preko 15 ukradenih pasa ove rase) Naročito se kradu ženke, a veću cenu imaju ako su skotne!!

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #324 poslato: Septembar 12, 2009, 06:44:29 pre podne »
Moji prijatelji su me zamolili da im pomognem.
Ja molim Vas da im pomognemo.
Prosledite ovo dalje!
Pas je nestao iz dvorišta 22. avgusta.

 

TiDža84

  • Gost
Odg: Taura
« Odgovor #325 poslato: Septembar 12, 2009, 09:13:13 posle podne »
Pre 4 dana su moji roditelji kod Fadipa blizu pruge pronasli izgladnelo tigrasto mace staro mesec dana,sad imam novog usvojenog kucnog ljubimca (pored mojih 5 macaka),zove se Srecko :)))

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #326 poslato: Septembar 15, 2009, 03:31:12 posle podne »
Dobro me podseti TiDžo! :)
U svesci, u kojoj upisujem sve pozive građana, na čekanju se nalaze oko tridesetak mačića. Javite se ako želite da neko od njih postane Vaš.

Prošle nedelje se se izgubili i nisu znali da pronađu put do kuće:
- zlatni retriver star 7 meseci
- mađarski pulin- crn star oko godinu dana.
Oba psa su čista rasa.
Na žalost nemaju čip, tako da ne možemo da im pronađemo vlasnike. Ukoliko znate da su nekom nestali, javite. Za 3 dana ih udomljavamo. U prihvatilištu će tada biti preko 10 dana.
Fotografije slede :)

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #327 poslato: Septembar 15, 2009, 06:13:50 posle podne »
evo fotke zlatnog retrivera.
Obavešteni svi veterinari, kinološki savez i lovačko društvo.

 

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #328 poslato: Septembar 16, 2009, 03:06:54 posle podne »
G-đica Liza, sa predhodne fotografije, se vratila kući! :)
Zahvaljujem svima koji su pomogli da se pronađu vlasnici.

Bojan Maletic

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 3394
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #329 poslato: Septembar 23, 2009, 05:10:01 posle podne »
:juhuuu: :tapsh: :tapsh::dobarsiti: