Autor Tema: Taura  (Pročitano 56032 puta)

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #360 poslato: Oktobar 22, 2009, 05:23:25 posle podne »
Új árak az óbecsei kutyamenhelyen


Fizetni kell a befogásért, elaltatásért és a sintér szolgáltatásaiért is

Ricz Róbert
2009. október 19., hétfŠ‘

DORDE, reč \\\" šinter\\\" koristio novinar, rekao sam, ja sam samo pokušao prevesti šta je on napisao.JA sa ovom  reportažom nemam nikakve veze. Kad sam pročitao, malo sam se obradovao, jer sam shvatio, da i opština, kao i Komunalac, počeli da \\\" razmišljalju\\\" pozitivno o Tauri.:) :)  i imaju volju da reše tamošnje probleme.:) :)

Djordje P.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2379
    • Pogledaj profil
    • pivnicki.com
Odg: Taura
« Odgovor #361 poslato: Oktobar 22, 2009, 06:52:01 posle podne »
ja:
Citat

hajde da snimimo reportazu i saljemo na televizije kao \\\"verovali ili ne\\\".
\\\"intervju sa radnicima taure. sta rade? koliko su placeni? koliko placaju da rade.

ne film nego reportaza, u kojoj pricate kako radite bez para i jos placate :)



lusy:
Citat

...
\\\"Opština izdvaja minimalna sredstva koja se troše na plate 3 zaposlena radnika i na materijalne troškove: sTruja, voda, gas za kuvanje i taj benzin i .... ništa više!
Sve troškove hranjenja pasa i veterinarske nega, čipovanje, vakcinacija, sterilizacija, sva papirologija koja postoji i sve ostalo se plaća iz donacija i naših džepova, što uveliko premašuje učešće opštine u rešavanju problema.\\\"
...
\\\"Sada mi javljaju da nema para za trećeg radnika???\\\"
...


znaci vi koji radite - placate. aj oni sto imaju platu jos mogu, malo...
znaci dodje covek kuci, pita ga zena sto si doneo 9000 (lupio sam 9000, u glavnom manje od plate koja mu sleduje) a ne 15000? kaze morao sam da ostavim na poslu da bismo mogli da radimo o_O
kako se oseca onaj treci koji nije dobio platu? da li je i on morao da ipak donira.
pa eto da se cuje na koji nacin se sve finansira taura. iz dzepa radnika koji mozda dobije 15000 i iz tvog dzepa u koji legne 0din i jos se crpi za funkcionisanje taure. :(
pre svega odakle i kako placati? cega se odricete sve?
mozda i glavnog i odgovornog pitati da li uopste zna kakvo je stanje? da radnik koji nije dobio platu ne moze da plati \\\"troškove hranjenja pasa i veterinarske nega, čipovanje, vakcinacija, sterilizacija, sva papirologija koja postoji\\\"...
i kad se sve sabere i oduzme, mogli bismo da pozovemo ljude da pomognu rad prihvatilista: dinar-dinar, 100dinara - 100dinara, svaki prilog dobrodosao.
za opste dobro rad bez plate a sami placate, to stvarno nema nigde - verovali ili ne.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #362 poslato: Oktobar 22, 2009, 10:25:10 posle podne »
Plavi Zoro, ako se neko bavi novinarstvom i objektivno obaveštava javnost o situaciji u zajednici, trebao bi da se obavesti o elementarnim stvarima. Ovako se stvara zabuna.
Dakle šinternica ne postoji!... kao ni šinter.

DORDE slažem se za reportažu. :)

Malo pojašnjenje pojmova.
Taura je NVO.
Prihvatilište je mesto u kojem borave napuštene životinje, a svi objekti koji postoje i su poklonjeni građanima Bečeja i dati opštini na upravljanje. Taurino sedište pravno i formalno jeste na navedenoj lokaciji Prihvatilišta i naša tabla stoji tamo od osnivanja istog iznad malih vrata. Zbog čega Staralac još nije okačio svoju,iznad velike kapije, iako je, od 1 maja 2008 zvanično opštinskom odlukom Opština  odredila da staralac Prihvatilišta bude JP Komunalac- nije mi poznato.
Ali, uvek to ali... ali kako je ove godine smanjen budžet grada, koji će još ići i na reprogram snamnjena od 30%, februara meseca je napravljen tehnički sporazum po kojem će Taura pomoći u okviru svojih mogućnosti do kraja 2009. Donacija će biti negde oko 25 000-30 000 evra u zavisnosti od broja prijavljenih građana koji će se javiti za Akciju besplatnog čipovanja,vakcinacije i  sterilizacije.
Po tom sporazumu jasno su podeljene stvari.
Taura će svoj deo sporazuma ispuniti.
Da li će to uraditi i opština odnosno Komunalac čiji je osnivač Opština, videćemo.

Dakle samo da se ne brkaju pojmovi.
Cenovnik je zvanični objavio JP \\\" Komunalac\\\" i sav prihod od istog se sliva u blagajnu Komunalca.

Koliko mi je poznato, radnici u Prihvatilištu su do sada dobijali platu svakog 15. u mesecu za predhodni mesec. Na žalost nisu stalno zaposleni.
Stvarne potrebe u ljudstvu su bar 4 čoveka,a  njih trojica, uz našu pomoć, rade taj posao vezan za samo Prihvatilište, bilo da je leto ili zima, subota, nedelja ili neki praznik.
Po meni je nedopustivo da se uopšte pominje pitanje trećeg radnika, jer se novac za trećeg može pronaći na sto strana...pogotovo u javnom sektoru. S\\\' toga sam rekla da je došlo vreme da Opština odluči da li joj Prihvatilište treba ili ne!? Donacija neće biti večna, pogotovo u situaciji kompletnog nerazumevanja problema.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #363 poslato: Oktobar 22, 2009, 10:34:42 posle podne »
Ajd sad nešto drugo, a opet ne tako drugo.
Zbog čega drugi uvek bolje vide ono što ne vide ovi naši?!

Taura pokreće aukcijsku prodaju slika poznatih slikara kod nas.Novac od prodatih slika biće upotrebljen kao pomoć u radu Prihvatilišta.

EKSLUZIVNO za B.O.L :)

Ovaj tekst će biti objavljen u svim našim medijima , radiju i televiziji:

\\\"Knjazovici pomažu Tauru
U sredu, 21. oktobra 2009 godine,  na otvaranju izložbe slika  â€œTri generacije marke Knjazovic” u galeriji Gradskog pozorišta Krug, Udruženju za prava i zaštitu životinja „Taura“ iz Bečeja je poklonjena izuzetno vredna slika (ulje na platnu, 40x60cm)  â€œKonji”.
Ovaj vredan poklon, od srca im je darivala Ana Knjazovic, konsatujući da je ovo što Bečej ima, nadasve humano, retko i, po njenim rečima, jako veliko. Imati prihvatilište za pse i ljude dobre volje, koji jedino i isključivo volonterski učestvuju u rešavanju problema pasa lutalica je, po Knjazovicima, čin dostojan poštovanja. U želji da Tauru ohrabre i pomognu na način njima moguć i primeren,  bezrezervno uvažavajući trud članova udruženja, Knjazovici su predložli da se ova slika nađe na aukciji, a Taura da se prihod od prodaje slike usmeri na kupovinu vakcina i lekova hitno potrebnih našem prihvatilištu. Dostojanstveno i toliko osvešćujuće, bez pogovora.
Slikarska porodica Knazovic spada u sam vrh naivnog slikarstva kod nas. Osnivač je i jedan od najistaknutijih predstavnika svetski poznate Kovačičke škole naivnog slikarstva. Ana Knjazovic je rođena 1950. godine u Kovačici. Osnovnu i srednju ekonomsku školu je završila u Kovačici, a Fakultet političkih nauka u Beogradu. Duguje zahvalnost velikom slikaru i dragom ocu Janu Knjazovicu,  zato što ju je od malena učio da svet posmatra sopstvenim očima i što je, još kao devojčica, znala da noć nije crne, već ultramarin boje.
 \\\"Zaranjajući u Anine slike stičemo uverenje da je sve tu, da ništa nije izgubljeno, da je život veseo i lep - ako dobro upotrebimo zlatne ključeve dobijene u detinjstvu.\\\"
Radmila Vasiljević
Udruženje za prava i zaštitu životinja „Taura“ je mlado, neprofitno udruženje gradjana formirano sredinom 2007. godine. Ciljevi društva su da se u saradnji sa nadležnim službama, kroz institucije sistema i na druge načine, zalaže za zaštitu životinja, njihovih staništa i podizanje nivoa svesti i informisanosti o neophodnosti zajedničkog življenja ljudi i životinja. Ciljevi ovog udruženja su:
•   zbrinjavanje napuštenih životinja, vođenje računa o njihovoj ishrani i adekvatnom lečenju i nezi, pomoć bolesnim i ranjenim životinjama
•   unapređenje zaštite svih životinja i sprečavanje nehumanog odnosa prema njima, odnosno sprečavanje zlostavljanja i širenje svesti o pravoj prirodi životinja kao o stvorenjima koja osećaju bol, patnju, strah i negovanje socijalne veze između čoveka i psa
•   informisanje javnosti o stanju u kome se životinje nalaze putem medija, konferencija za štampu, izdavanjem časopisa, internet sajta, tribina i predavanja, letaka i plakata, TV i radio emisija
•   organizovanje informisanja i edukacije stanovništva radi poboljšanja humanog odnosa prema životinjama, kao i podsticanje odgovornosti prema istim, organizovanje dobrotvornih akcija i izložbi
•   registrovanje nehumanih postupaka, kao i javno i nenasilno sankcionisanje takvih postupaka...
Aukcijska slika “Konji” će se u narednih mesec dana nalaziti u  Agenciji za marketing i promet nekretnina “Stajić” koja se nalazi u Tržnom centru KOLING, ul.Glavna 7.
 Slika se može pogledati i izlicitirati svakog radnog dana od 8-16h ili na mejl dstajic@stcable.net
Početna cena slike je 10.000, 00 dinara\\\"

evo slike:
 

:)

Djordje P.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2379
    • Pogledaj profil
    • pivnicki.com
Odg: Taura
« Odgovor #364 poslato: Oktobar 22, 2009, 10:35:57 posle podne »
ako se moze naci novac na sto strana za treceg radnika, zasto onda iz svojih dzepova placate troskove?

e to bi bila tema reportaze: zasto i kako radnici finansiraju tauru (od plate 15000), a neki rade i za dzabe, tj za minus.
znaci tema kucovi lutalice, opste dobro mozda samo da se pomene cisto informativno, a da se prica o neverovatnoj situaciji gde radnici finansiraju kad zafali para. e to je meni neverovatno i zasluzuje veliku paznju. nikog nece ostaviti ravnodusnim. neko ce vas podrzati a neko ce reci da ste ludi sto tako radite.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #365 poslato: Oktobar 22, 2009, 10:55:47 posle podne »
Dorde, radnici ne finasiraju troškove u Prihvatilištu iz svog džepa, izuzev ličnih mobilnih telefona. Svoje, pošteno stečene plate, odnesu kući.

Kada sam rekla da se novac za trećeg zaposlenog lako može pronaći, mislila sam na JP i Opštinu, samo ako postoji dobra volja, koja je po meni na upitu.

Svoje džepove troše članovi Taure na sto načina, pokušavajući da svojim volonterskim radom, doprinesu boljitku svih, pa kupujući i neophodne stvari koje su uvek potrebne, a za koje nemamo kome da se obratimo.

Nadam se da je sad jasnije :)

sinisa adamovic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 169
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #366 poslato: Oktobar 23, 2009, 02:18:15 pre podne »
lusy hvala na iscrpnom objasnjenju sto se tice naplacivanja\\\"kazni\\\" daj boze da sve bude tako jr ce se onda mnogi zapitati kako se odnose prema svojim kucnim ljubimcima.
rekao sam ali si verovatno previdela da je negde moralo da pocne i ja to podrzavam bez obzira sto postoji doza straha ne zbog same odredbe vec zbog ljudi koji ce uredbu sprovoditi.no to sve i nije tako bitno ,bitnije je da taura radi i da su i ljudi i zivotinje sigurnije.
pozdrav i cuvajte nase kuce.

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #367 poslato: Oktobar 29, 2009, 04:22:37 posle podne »
Ima i gorih mesta od Bečeja... mi bar imamo Tauru...:) :)


Grad plaća odštete, a niko nije nadležan


Vrbas - Psima lutalicama u opštini Vrbas od početka godine ne bavi niko. Iako je pre godinu dana najavljena izgradnju prihvatilišta, od toga najverovatnije neće biti ništa. Broj napuštenih životinja u međuvremenu stalno raste, kao i suma novca koji Direkcija za izgradnju izdvaja za odštete u sudskim sporovima građana zbog napada i ujeda pasa lutalica.

Čopori pasa poslednjih meseci svakodnevno okupiraju kontejnere u stambenim blokovima u centru grada, prilaze prehrambenim prodavnicama i parkovima. Ima ih sve više i u lovištima gde napadaju divljač. Vrbaski lovci kažu da psi lutalice desetkuju mlađu divljač, naročito fazane i zečeve.
- Psi lutalice su preplavili atar i napadaju sitniju divljač. Naročito imamo problema sa napadima na fazanske pilice kojima ovih dana obogaćujemo lovište - kaže Radenko Tomašević, sekretar lovačke sekcije „Fazan“.
Iako je broj pritužbi sve veći, nakon što je u februaru prekinuta saradnja Direkcije za izgradnju i Veterinarske stanice, Vrbašani ne znaju ko je zapravo nadležan za rešavanje ovog pitanja. Nakon desetina odštetnih zahteva zbog ujeda zbog kojih je Direkcija za izgradnju isplatila oko dva miliona dinara, prvo ozbiljnije rešenje o izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje „u pet do dvanest“ došlo je od Privremenog organa neposredno pred izbore. Međutim, nakon što je određena lokacija, izrađen projekat i sproveden postupa izbora izvođaču radova, u lokalnoj samoupravi kažu da se od prvobitne ideje odustalo.
- Lokacija na Kucurskom putu na kojoj smo nameravali da izgradimo prihvatilište nije na raspolaganju, a nismo postigli dogovor sa Veterinarskom stanicom koja je trebalo da bude naš partner. Nismo odustali od projekta, ali ćemo sprovesti novu javnu nabavku kojom ćemo partnera potražiti i među okolnim veterinarskim stanicama, a do tada nemamo načina da rešavamo ovaj problem - kaže Dragan Stijepović, zamenik predsednika PO Vrbas. Nadležni u Veterinarskoj stanici kažu da već skoro godinu dana ovo pitanje ne rešava niko i da je situacija alarmantna.
- Problem je ozbiljan pa ga tako i treba rešavati. Privremeni organ nas je pozvao na razgovor o saradnji, ali nismo postigli dogovor oko načina funkcionisanja prihvatilišta. Nismo hteli da prihvatimo obavezu hvatanja životinja, već samo pružanje veterinarskih usluga. Odbili smo da preuzmemo odgovornost za eventulane napade i ujede, jer nemamo novca da plaćamo sudske sporove - kaže upravnik vrbaske Veterinaske stanice Vojislav Dimitrijević.
Prema njegovim rečima, sve brojniji čopori lutalica posledica su nedostatka razumevanja lokalne samouprave.
- Bivša vlast je bila nezainteresovana. Saslušaju me, klimnu glavom i na tome završi. Svi su se odjednom setili toga pred izbore. Žao mi je što u Vrbasu nema lokalnog udruženja za zaštitu prava životinja jer njihov pritisak uglavnom urodi plodom. Imali smo mogućnost, ali se nismo uključili u akciju besplatne sterilizacije napuštenih životinja koja se trenutno sprovodi u Srbobranu - kaže Dimitrijević dodajući da odlaganje rešavanja ovog problema može imati samo veće posledice.:(

Zoran Suboticki

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1707
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #368 poslato: Oktobar 29, 2009, 11:51:44 posle podne »
Svi uslovi su se stekli da ljudi koji su rešili problem u Bečeju sa psima lutalicama budu proterani iz ovog grada!

Zahvalna vlast, nema šta!

G. P.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 936
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #369 poslato: Novembar 05, 2009, 08:00:38 pre podne »
Au Lusy, koliko detaljno objašnjenje, daj neki malo kraći rezime.

Stigao sam samo do onog poglavlja kada kažeš da je Taura NVO  i da su objekti poklonjeni građanima i dati gradu na upravljanje.

Ako je sve tako, pitam se:
1. Ako je NVO, znači udruženje građana, ljubitelja pasa i slično, zašto ti ljubitelji ne rade besplatno? Verujem da imate više od 100 članova - ljubitelja. Najmanje 10 osnivača i ostali ljubitelji.

2. Ako su objekti poklonjeni građanima Bečeja i dati opštini na upravljanje  - šta te boli uvo što opština ne upravlja i građani ne gazduju pravilno objektima? Ako hoćeš ti da upravljaš nisi trebala da poklanjaš - ako hoćeš da ti građani Bečeja vrate sve što si poklonila samo reci pa ćemo se organizovati i vratićemo ti pa upravljaj kako treba.

3. Kada se otvaralo prihvatilište mora da je postojao neki plan o tome kako će se finansirati. Ne znam koji je ali treba da se aktivira. Da se ja pitam, grad bi tebao da vrati Tauri sve što je ova poklonila i da daje neke pare, ne znam sada koliko, recimo prve godine 2 miliona, druge godine 1 milion, treće i svake sledeće godine 400.000 RSD. Ovo je logično pošto se problem sistematično rešava pa i svake godine treba manje para pošto ima manje pasa. Ako nema onda svi u peršun pa se igrajte svojim parama.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #370 poslato: Novembar 05, 2009, 06:27:57 posle podne »
Auuuu,.... piCODER koliko reči nakon nepročitanog objašnjenja!?
Nemoj da čitaš, ako Te tema ne zanima!
Ako Te , pak, zanima...
pozivam Te, da Ti objasnim u sitna crevca, (ako Te zaista zanima ova tema), gde god i kad god! :)... samo kaži, može i ovde, negde, u nekom kafiću, može i na fon... može i preko pp ili u komšiluku,...nemoj da više, ovde,  zamaramo ljude !

... i nemoj više da postavljaš tako glupa pitanja, jer i sam znaš da  Taura, nije dobila ni  jedan dinar građana Bečeja, za sebe, u rešavanju problema napuštenih pasa na ulicama grada.
Ako imaš neki drugi proglem, kaži,... i tu mogu da pomognem , ako treba! :)

... eto toliko :)

G. P.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 936
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #371 poslato: Novembar 06, 2009, 02:40:48 pre podne »
Pa i ja kažem da treba dati pare za rešenje problema napuštenih pasa, održivo rešenje a ne za zezanje. I zanima me samo šta rade ti ljubitelji pasa koji su se udružili - zar se nisu udružili da bi radili bez profita za dobrobit životinja? Pa neka rade - niko im ne brani čak i pozdravljam tu ideju - samo ne znam zašto pored toliko ljubitelja i dalje kuknjava oko toga ko će da plati još jednog zaposlenog. Niko neće da ga plati pošto su to ljubitelji koji rade volonterski. Ako platiš volontera, člana NVO onda ćeš ga uvrediti.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #372 poslato: Novembar 06, 2009, 04:11:18 pre podne »
Važi piCIODER! :)

Znači javni problem, koji se zove napušteni psi, treba po tebi da rešavaju ljudi koji su ljubitelji životinja, bez ikakvog učešća opštine/društva u celini!???... pa kaži tako da se to zna! ( Taura broji 65 članoiva od čega je 30 omladinaca koji su đaci i studenti, od kojih je aktivno nas 10!šti bi ti kaz\\\'o da nas 0,238%ukupnog stanovništva treba da reši taj problem besplatno u našem gradu... pa lepo! )

Znači od sutra ljudi koji vole da budu u toplom i da imaju vodu u kući kao i struju krivi su, ako je ista skupa ili je nema... ili oni koji vole decu  krivi su što ima mnogo gladne dece u našoj opštini, oni koji žele da budu zdravi treba da obezbede svima da to i budu, jer su ljubitelji zdravog života ... ???!!!

... evo ja ću se vrlo skoro povući iz čitave priče  i preusmeriću sve pozive iz: Vrbasa, N. Bečeja, Ade, Kanjiže,Sente,Subotice, Sombora, Kragujevca, Niša,Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca, Beograda, N.Sada..... ka tebi da im objasniš kako izgraditi Prihvatilište za napuštene pse koje je, po zakonu, lokalna samouprava dužna da izgradi i kako je moguće da u našoj opštini ima tako malo ujeda...,  jer ovakvi komentari me osvešćuju da radim nešto što niko ne zna da ceni... pa da vas vidim ...  sve na gomili ;)

Zoran Suboticki

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1707
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #373 poslato: Novembar 06, 2009, 04:47:44 pre podne »
Lusy, nema još povlačenja! Pa to bi dodole jedva dočekale! Prvo da ih \\\"obavimo\\\" pa idemo, važi?:)

Inače, idite i pokažite ljudima koji vas zovu sa raznih strana kako se rešava jedan problem na evropski način i odmah ih upozorite da će najveće neprijatelje imati u političarima na vlasti...Zato što su glupi, neobrazovani, neobavešteni i naravno - zlojebi!

A dobra ti je paralela....Možda bi stvarno trebali da osnujemo \\\"Društvo ljubitelja toplih stanova\\\" pa da se volonteri pozabave grejanjem u gradu,\\\"Društvo ljubitelja pijaće vode\\\" pa da volonteri preuzmu odgovornost za snabdevanje grada vodom...\\\"Društvo ljubitelja radnih mesta\\\" pa da oni preuzmu odgovornost za katastrofu od bečejske privrede...Čisto da olakšamo onim dembelima gore...

G. P.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 936
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #374 poslato: Novembar 06, 2009, 05:04:33 pre podne »
Nisam rekao bez učešća opštine nego sa učešćem opštine 2 mil, pa 1 mil, pa treće i svake sledeće godine 0,4 mil.

Ne treba ljubitelji da reše besplatno problem ali treba da rade besplatno svaki po malo - zato su se valjda udružili u NVO? Š ta u stvari rade ti članovi? Jel treba i ljubitelje da plaćamo? Jel oni iskreno vole životinje i spremni su nešto da urade za njih? 1 sat nedeljno je mnogo? 60 ljubitelja = 60 sati nedeljno i rešen problem čoveka - radnika koji nedostaje.
Nije valjda suština u rešenju problema pasa lutalica da se plaćaju ljudi koji će ih čuvati i hraniti? Pa bar takvih ljubitelja volontera ima dosta - pare treba trošiti na druge stvari u cilju sprovođenja trajnog rešenja - znaš koje su to stvari siguran sam.