Autor Tema: Taura  (Pročitano 56007 puta)

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #405 poslato: Decembar 07, 2009, 05:05:49 posle podne »
Drugari,
u skladu sa budućim nam praznicima, Taura organizuje mini kviz. Troje prvoplasiranih dobija poklon majicu Taure.
 Za deset dana biće postavljeno 4 pitanja, a kao peto će trebati da se napiše kratak sastav ili pesmica  o kućnim ljubimcima.( može i da se otpeva/odsvira, pa da se okači ovde!!) :)
 Ako ne postoji tačan odgovor , kao tačan će se uzeti najpribližniji.
Pravo učešća na kvizu nemaju aktivni članovi Taure, a pravo učešća imaju svi sadašnji forumaši becejonline-a, bez obzira gde se nalazili! :)

Pitanje broj 1:

Kada je osnovana Taura?

Dobro došli! :)

Djordje P.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2379
    • Pogledaj profil
    • pivnicki.com
Odg: Taura
« Odgovor #406 poslato: Decembar 07, 2009, 09:52:36 posle podne »
jul 2007.?

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #407 poslato: Decembar 09, 2009, 04:56:32 pre podne »
hmhmhm.... pa nije baš, al\\\' si najpribližniji od Vas jednog.
 DORDE imaš 1 bod :)
Taura je osnovana decembra 2006 godine!

Pitanje broj 2:

Kada je otvoreno Prihvatilište za napuštene životinje u Bečeju?

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #408 poslato: Decembar 11, 2009, 07:59:08 posle podne »
Pa, dobro. :(
Vidim da niko nije zainteresovan da se sigra, tako da se kviz prekida.
DORDE je kao jedini zainteresovani dobio majicu :)
  Bravo DORDE :)

btw- Tačan odgovor na pitanje br.2 je:  20 septembar 2007 i postoji kao jedino, takve vrste u zemlji Srbiji!

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #409 poslato: Decembar 11, 2009, 08:19:32 posle podne »
... e da moram još nešto da Vam napišem!

Danas je 7 pasa iz bečejskog Prihvatilišta,sa svim potrebnim papirima, krenulo put Francuske, zahvaljujući našim prijateljima iz inostranstva koji su im, tamo negde u belom svetu , našli dom. Među njima je Leonardo, moj ljubimac... ako pročitate postove od ranije, Leonardo je udaren pas od strane veselih momaka  iz Drljana, žuti labrador,sa slomljenom kičmom, star godinu i po, sa neverovatnom željom da živi!
Hvala našim prijateljima iz inostranstva koji nam pomažu, evo već skoro 1,5 godinu. :)

evo i Leonardove sličice:
 

U 7 ujutro sam plakala kao i ova kiša koja je danas padala... od radosti! :)
 Srećno im bilo!

miklos tuza

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 11
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #410 poslato: Decembar 17, 2009, 05:03:55 pre podne »
danas mi se desilo nešto jako neprijatno,bolno.oko 3 posle podne krenula sam u grad i uzput u zelenoj ulici našla sam jednu kutilu od cipela i u njoj 3 kučet.jadni,ostavljeni,ni oči im nisu bile otvorene.nazvala 063229032 tel.broj,koji nije u funkciji.pokupila sam kučiće i odnela ih u azil.celim putem sam razmišljala,kako može neko tako da izbaci ta mala stvorenja!?mora da je neki bezdušnik!kad sam stigla do taure,još veće iznenađenje!ni tamo nema ko da ih primi!čovek sa kojim sam probala pričati(pričati?jedva sam i mogla,plakala sam ko malo dete)rekao je,da ovde ne trebaju!znate li šta sam radila?ja,koja obožava prirodu,životinje,biljke!nisam mogla ostaviti ih da se muče,ubila sam ih.ne pitajte kako se osećam!probala sam sama sebi objasniti,da bar se ne muče.teško mi je...

sinisa adamovic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 169
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #411 poslato: Decembar 17, 2009, 07:51:41 pre podne »
dali znas ime coveka koji je bio tamo?mozda si se obratila pogresnoj osobi,trebala si sacekati malo pa probati zvati ponovo,inace jako mi je zao sto su tako zavrsile,verujem da je i tebi tesko.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #412 poslato: Decembar 17, 2009, 08:11:53 pre podne »
Taurin dežurni telefon od ponedeljka- 14.12.2009. godine je privremeno isključen. Razlozi su razni. Objasniću sve kasnije.
  U Prihvatilištu su momentalno 2 zaposlena radnika. Ukoliko se stvari ne promene po tom pitanju, Taurin telefon će i ostati isključen, u smislu da bude javni servis građana... jer kako sam ovde u više navrata pisala,tada se čitava priča urušava. Taura u takvoj konstelaciji stvari ne može da stoji svojim imenom iza tuđe neobaveštenosti i nespremnosti za rešavanje javnog problema, jer je tada prekršen osnovni dogovor. Imam gomilu poziva u vezi pasa na ulicama. Ne postoji više služba za hvatanja pasa!!!... jer je fizički nemoguće da 2 čoveka brinu o skoro 190 pasa + 25 kučica , da rade u smenama i subotom i nedeljom i praznikom i još da budu i na ulicana i zbrinjavaju napuštene životinje... prosto nemoguće je!!!
 Ukoliko stvari ostanu ovakve kakve su sada ne vidim više nikakav smisao  da nekolicina nas volintera vozi napuštene životinje svojim autima,... da budem javni servis građana 24 sata, da plaćam telefonske račune napravljene u komunikaciji sa građanima koji prijavljuju pse na ulicama, odlazim svakodnevno u Prihvatilište, uskraćujući svojoj deci, ponekad neophodne stvari, trošeći novac na benzin i druge neophodne stvari koje nema ko da kupi, začepljujemo rupe JP-a, koje misli da je 2 čoveka dovoljno.... pronalazimo donatore koji će platiti hranu i veterinarsku negu za sve pse u Prihvatilištu... Pse, nekog od građana Bečeja, koji bez ikakve griže savesti izbaci psa na ulicu kad mu dosadi, a kojem je to dozvoljeno da uradi bez ikakve kazne, jer tamo neko od inspektora ne radi svoj posao ... da.... a pri tome da JP Komunalac nije u stanju da obezbedi  minimum 3 čoveka za obavljanje posla. Pa tamo u JP Komunalacu ljudi dobijaju platu između ostalog i za taj deo javnog problema.
  Zamislite šta su... ma više o svemu po dobijanju odgovora, ako ga uopšte i dobijemo.

 Miki66- žalim što si doživela takvo iskustvo. Juče (utorak) sam bila u Prihvatilištu, skoro čitav dan, jer je bila akcija besplatne sterilizacije, čipovanja i vakcinacije, za građane koji su prijavili svoje kućne ljubimce.Da pojasnim ponovo: dakle Taura je udruženje građana, koje, pored drugih stvari, pomaže u funkcionisanju Prihvatilišta ( pisala sam puno o tome), a JP Komunalac je preduzeće koje je od strane opštine zaduženo za Prihvatilište! Danas po podne je radio Atila, radnik Komunalca, koji je u Prihvatilištu od nedavno, a koji je po dogovoru trebao  da ti da broj na koji si mogla da me dobiješ, pa da vidimo šta nam valja činiti. Ne znam zbog čega je to propustio. Sutra ću otići do Prihvatilišta da vidim u čemu je bio problem. Javiću Ti se pp.
  Na žalost tvoje današnje iskustvo sa pronalaženjem napuštenih životinja za mene je svakodnevno.
 
  Inače, danas, po podne, me je zvao prijatelj da me pita šta da radi sa svojim psom koji je kod njega poživeo 16 godina, a danas je uginuo. Nisam znala kako da mu pomognem, jer je prethodni zoohigijeničar otišao u penziju, a novi nije počeo da radi?!.. i to traje već više od 20 dana!??!
   Rekla sam mu da ga negde zakopa :(

Opet inače:

VII. ЗООХИГИЈЕНСКА СЛУЖБА
Члан 46.
Локална самоуправа дужна је да на својој територији организује
зоохигијенску службу која обавља следеће послове:
1) хвата и збрињава напуштене животиње у прихватилишта за животиње;
2) нешкодљиво уклања лешеве животиња са јавних површина и објеката за
узгој, држање, дресуру, излагање, одржавање такмичења или промет животиња;
3) транспорт или организовање транспорта лешева животиња са јавних
површина и објеката из тачке 2) овог члана до објекта за сакупљање, прераду или
уништавање отпада животињског порекла на начин који не представља ризик по
друге животиње, људе или животну средину.
Када је животиња угинула под околностима које се не сматрају
уобичајеним, леш животиње може бити уклоњен само по налогу ветеринарског
инспектора.
... izvod iz zakona o veterinarstvu na koji se poziva i novi zakon o dobrobiti životinja, samo nema nikog od odgovornih da ga pročita.

 Zbog čitave situacije sam u ponedeljak  poslala dopis u ime Taure u JP Komunalac i još uvek čekam odgovor.
  Molim Vas da se konačnog odgovora istog, pozivate telefonski broj JP Komunalaca, ukoliko uočite pse na ulicama, napadaju Vas isti... Samo vodite računa da to bude do 2, jer se posle toga niko ne radi!

  Taura će do dobijanja konačnog odgovora od JP Komunalac zamrznuti ostale aktivnosti koje se tiču Prihvatilišta, sem udomljavanja pasa i akcije besplatne sterilizacije,... pasa i mačaka vlasnika koji su ili će prijaviti svoje ljubimce, traženje izgubljenih životinja po prijavi na Taurinim sajtu ili ovde, pomoć u lečenju životinja,primaće prijave o zlostavljanim životinjama...
   
  Ukoliko imate bilo kakav problem sa svojim ljubimcem,ili ste ljubitelj životinja i imate bilo kakav problem ili pitanje, ostavite svoj post ovde ili na sajtu Taure www.taurabecej.com i javićemo vam se u najkraćem mogućem vremenu! :)
  Inače mnogi od vas me poznaju pa me možete dobiti i na kućni tel. ili ostaviti poruku.

  Da Vas podsetim još jednom.
Akcija besplatne sterilizacije, vakcinacije i čipovanja još u utorak 22.12 2009.
 Javite se na tel 062 89 98 010. ili ovde... a posle nek nam je Bog u pomoći.

G. P.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 936
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #413 poslato: Decembar 18, 2009, 02:01:49 pre podne »
myki66 napisao/la:
Citat
danas mi se desilo nešto jako neprijatno,bolno.oko 3 posle podne krenula sam u grad i uzput u zelenoj ulici našla sam jednu kutilu od cipela i u njoj 3 kučet.jadni,ostavljeni,ni oči im nisu bile otvorene.nazvala 063229032 tel.broj,koji nije u funkciji.pokupila sam kučiće i odnela ih u azil.celim putem sam razmišljala,kako može neko tako da izbaci ta mala stvorenja!?mora da je neki bezdušnik!kad sam stigla do taure,još veće iznenađenje!ni tamo nema ko da ih primi!čovek sa kojim sam probala pričati(pričati?jedva sam i mogla,plakala sam ko malo dete)rekao je,da ovde ne trebaju!znate li šta sam radila?ja,koja obožava prirodu,životinje,biljke!nisam mogla ostaviti ih da se muče,ubila sam ih.ne pitajte kako se osećam!probala sam sama sebi objasniti,da bar se ne muče.teško mi je...


Strašno, bacaju kučiće kao smeće, takve treba uhapsiti.

Jasno je da si se našla u teškoj situaciji ali mi nije jasno zašto si krenula ka prihvatilištu? Svi znaju da je to šarena laža, čipovanje, drugari iz Francuske, donacija iz Đurđeva a kada dođeš sa realnim problemom dočeka te surova stvarnost.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #414 poslato: Decembar 18, 2009, 03:18:50 pre podne »
pa di si ti meni piCoder? :)

G. P.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 936
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #415 poslato: Decembar 18, 2009, 11:29:36 posle podne »
Ta, tu sam.
Boli me nepravda i patnja jadnih životinja.

sinisa adamovic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 169
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #416 poslato: Decembar 19, 2009, 12:08:22 pre podne »
na kakve realne probleme mislis picoder?

Bojan Maletic

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 3394
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #417 poslato: Decembar 19, 2009, 11:20:59 posle podne »
veliki pozdrav od drugara iz Francuske,Finske i Djurdjeva (\\\"spoljnih\\\"saradnika \\\"Taure\\\") ;)

G. P.

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 936
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #418 poslato: Decembar 19, 2009, 11:37:55 posle podne »
sunshine napisao/la:
Citat
na kakve realne probleme mislis picoder?


Zar nisi pročitao šta se desilo? Došla žena sa kučićima koje je našla na ulici i odnela ih do Komunalca - dela koji se zove  prihvatilište, a tamo ljubitelji životinja samo što nisu rekli \\\"marš odavde!\\\".

A sutra će da mi serviraju priču o ljubavi i sreći i 100 pari zahvalnih očiju itd.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Taura
« Odgovor #419 poslato: Decembar 20, 2009, 01:15:04 pre podne »
piCODER napisao/la:
Citat
sunshine napisao/la:
Citat
na kakve realne probleme mislis picoder?


Zar nisi pročitao šta se desilo? Došla žena sa kučićima koje je našla na ulici i odnela ih do Komunalca - dela koji se zove  prihvatilište, a tamo ljubitelji životinja samo što nisu rekli \\\"marš odavde!\\\".

A sutra će da mi serviraju priču o ljubavi i sreći i 100 pari zahvalnih očiju itd.


Lepo si ovo sročio!
Dobro kažeš. Dočekao ih je zaposleni, kojeg je poslao Komunalac. Pa kako seju tako će i žnjeti!
 Čovek nije kriv  što ga nisu obučili za posao koji treba da obavlja ( dakle nije dotičnu miky66 sačekao niko od ljubitelja životinja!!!)... Inače on je jedan od dvoje sada zaposlenih. Onaj prvi je član Taure... tako da myki66 i mali kučići, koji su kolateralna šteta nekog našeg nesvesnog sugrađanina, jednostavno nije imala sreće ... da je došla 1,5 sat ranije... ili da se malo raspitala,ostavila post ovde ili na sajtu Taure,... ili da je JP htelo da čuje i Tauru koja je ispakla zanat, kroz praksu i teoriju za ove dve godine... ili...
Š teta! Imali su sve na tacni! Ali...
   Odgovora i dalje nema od JP... čekamo još malo...a onda reagujemo! :)
  Kao zaključak, u izveštaju o godišnjem radu Taure, biće objavljen odgovor odgovornog lica JP Komunalac ( ili će uz dopis biti napisano da odgovor nije poslat!), na dopis koji je poslat, a mi ćemo tada odrediti dalje smernice u radu. Izveštaj će biti poslat svim nadležnim ustanovama u gradu Predsedniku opštine, Predsedniku skupštine, opštinskom veću, komunalnoj i veterinarskoj inspekciji, prijateljima i članiovima Taure, svim medijima i gradu i šire, našim prijateljima u inostranstvu koji su za bečejsko Prihvatilište samo u 2009. godini pribavili preko 25 000 evra, a Vi ga možete pročitati na sajtu Taure.

...eto toliko od mene uz:

Veliki pozdrav prijateljima u Parizu, Finskoj, Đurđevu, i svim ljibiteljima životinja, gde god da se nalaze, koji nas podržavaju u radu. :)