Društvo > Religija

Svrha zivota

(1/6) > >>

attila f:
Svrha naseg zivota je daleko veca od neke nase ispunjenosti, unutrasnjeg mira pa cak i srece.Ako zelis da saznas zasto postojis na ovoj planeti moras poceti sa Bogom.Rodjen si zbog njegove namerei za njegovu nameru.Ako se usredsredimo na sebe , nikad necemo otkriti svrhu svog zivota.
Biblija kaze: \\\"U ruci je njegovoj, dusa svega sto zivota ima , i dah svakog tela covecjega.\\\" Knjiga o Jovu 12:10
Nase rodjenje nije bila greska ili nezgoda , niti je nas zivot slucajnost, mozda te roditelji nisu planirali ali Bog jeste.Bog je odredio svaki sicusni detalj
na tvom telu, On je svesno izabrao tvoju nacionalnost, boju tvoje koze,kosu i sve ostalo.On te je stvorio bas onako kako je zeleo.
Zivot na zemlji je samo proba kostima pre pravog izvodjenja predstave.Provesces mnogo vise vremena s one strane smrti - u vecnosti -nego ovde.
Krajnja svrha univerzuma jeste da pokaze Boziju slavu.To je razlog svemu sto postoji, ukljucujuci i tebe.Bog je sve stvorio sebi na slavu.Bez Bozije slave niceg ne bi bilo.
Sta je Bozija slava? To je ono sto Bog jeste.To je sustina njegove prirode, velicina njegovog znacaja, sjaj njegove lepote,pokazivanje njegov moci i atmosfera njegovog prisustva.Bozija slava je izkazivanje njegove dobrote i svih ostalih sustinskih, vecnih osobina.
Gde je Bozija slava?Pogledaj oko sebe.Sve sto je Bog stvorio na neki nacin odrazava njegovu slavu.To vidimo na svakom koraku,od najsitnijeg mikroskopskog oblika do beskrajnog Mlecnog puta, od sutona i zvezda do oluja i godisnjih doba. \\\"Nebesa kazuju slavu Boziju\\\" Psalam 19:1

aleksandar tomic:
svrha zivota je uzivanje u svakom trenutku i na svaki moguci nacin

mumba:
aco pravi si hedonista!

Software Smith:
Ajde objasni mi zasto sam ja rodjen zbog Bozije namere, kako ti znas da je Bog mene planirao, zasto je bog odredio svaki detalj na mom telu? Zato me je on stvorio kako je zeleo?

Zašto ti ne bi poverovao da sam ja nastao zato sto moj otac na vreme nije sklonio svoj alat, zašto je Bog odredio svaki detalj na mome telu? Zar nije jednostavnije da sam ja sva svoja obelezja dobio genetskim putem - ukrstanjem DNK? Zašto bi svemogući Bog stvorio nekog \\\"faličnog\\\"? A na žalost ima takvih ljudi pa se ceo život muče i pate...

Evo upravo gledam oko sebe, vidim Samsung tft, to nije Bog napravio neg ludi Japanci i Korejci, a njihova religija je drugačija, vidim nokiuN95 ni to nije Bog napravio, a nije mi ni on platio, niti me je on naucio kako da zaradim, vidim jos svašta, zidove, vrata, krevet, orman, luster, slike, zašto bih ja slavio Boga zbog svega toga?

U ormanu imam garderobu koja je iz Turske, ko je to napravio Bog ili Alah? A ako su Bog i Alah isto odakle onda nastade Džihad???

A sto se tice zivota mogao bih se složiti sa acomfacom, zelim svaki momenat da prozivim najlepse moguce, jer od zivota posle smrti verujte mi nema ništa...

Radomir Jelic:
svrha života je da se dođe do 42, odnosno smisla života

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju