Autor Tema: AMD ili INTEL?  (Pročitano 6690 puta)

Milos Plazacic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 186
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #45 poslato: Oktobar 14, 2007, 11:25:09 posle podne »
zanimljivo...
mada ne znam zasto se interesujes za matore kartice :D

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #46 poslato: Oktobar 15, 2007, 06:12:17 pre podne »
Zato sto imam mator komp, a nije mi prioritet nova mashina...
A za relativno male pare mogu ovaj stari da nabudzim maksimalno...
Onu karticu mozda mogu da dobijem za dz... + moja 6200 i par piva...
Mozda...
Samo me je zanimalo da li je ona ok kartica..
Bolja je, u svakom slucaju...
;)

Bojan Beranek

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 249
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #47 poslato: Oktobar 18, 2007, 04:52:31 posle podne »
Aj sad ja bio da se raspitam nesto i kaze ti meni cika prodavac da ako hocu da klokujem cpu treba uzeti intela klokuje se 100 posto znaci ako je na 1.6 ide na 3.2 (sa hladnjakom 2 )
A amd ako uzmem 2.2 ice samo do 2.5!!!????!?!?!??!?!?!?!?!?
A moj trenuti amd radi na 1,64 i klokuje se do 2,4 zagarantovano ajde sad da vidim misljenja sta je bolje uzeti???:side:

Bojan Beranek

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 249
    • Pogledaj profil
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #48 poslato: Oktobar 23, 2007, 07:17:54 pre podne »
Alo bre babe jedne oce mi neko pomoci planiram da menjam cpu i plocu pa bih voleo malu pomoc!!?!??!?!?!?:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #49 poslato: Oktobar 23, 2007, 08:23:33 pre podne »
:(
Ne znam kako da ti pomognem... Jbg... A ocigledno nema strucnijih na forumu... Uzeo bih AMD, da se ja pitam... Cini i se da on vise moze da se clockuje. I jeftiniji je.
Pazi sad kako ce me napasti \\"kako je Intel, Boze moj, bolji od AMD-a...\\", a cutali su svi danima...:laugh:
Ja bih se opredelio za AMD. A izguglaj malo, pa sam odluci.
;)

P.S. Ili poslusaj prodavca, verovatno i on zna nesto.. :)
Ubilo se koliko sam ti pomogao!:laugh:

Bojan Beranek

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 249
    • Pogledaj profil
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #50 poslato: Oktobar 23, 2007, 05:52:48 posle podne »
Thx virus ja vec guglao kazu da taj modell amd-a koji sam hteo da uzmewm tj. 3500+ nemoze bas nesto jako da se firca ali sam nasao da intel model nemam pojma koji radi na 1,6 moze uz drugi hladnjak da se dize do 3,0 ghz.Takodje sam pronasao da tek treba da izadju bolji modeli amd-a od intela tako da je intel trenutno jaci, ali sve ti je to prolazno u zavisnosti ko kolko ulaze kao i ati vs. geforce 1 su ovi bolji npr. ati 9550 128 128 jela je i 5200 i 6200 a u istoj ceni su bile a ona je kao klasa ispod , bez obzira po meni je sada geforce jaci ali ajde.
Idem sad do radnje da se konsultujem pa cu videti sta cu veliko hvala virus!!!:)
P.S. A vi ostali i vama hvala sto cutite!:angry:

Djordje P.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2379
    • Pogledaj profil
    • pivnicki.com
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #51 poslato: Oktobar 23, 2007, 10:24:01 posle podne »
sada imas cpu koji guras na 2.4Ghz. nishta ja tu ne bi menj\\\'o.

Bojan Beranek

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 249
    • Pogledaj profil
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #52 poslato: Oktobar 25, 2007, 11:35:01 posle podne »
Resio sam problem kupio sam graficku od 11000din i sve ide!:laugh: :woohoo: :woohoo: :side: :side: :side: :side: :blush:

Ivan Saranovic

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 262
    • Pogledaj profil
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #53 poslato: Novembar 17, 2007, 12:36:35 pre podne »
Ja sam vam za intel inside. Do pre dva meseca sam koristio amd od 1000 mhz i sad presao na intel core2duo e6300 i kloknuo ga na 2.7 ghz.
Posle sam od druga zajmio cooler master HyPeR TX2 cooler i kloknuo ga na 3.2ghz ali dalje nisam smeo;)
Intel jeste skuplji, ali kad se malo pogleda, sad ja imam proc. koji je jaci od trenutno najjaceg amd dual core 6000+ i to sam postigao za bukvalno 10 minuta.
Ukratko, ako klokujem,Intel. Ako ne, AMD. B)

mumba

  • Gost
Odg: AMD ili INTEL?
« Odgovor #54 poslato: Novembar 17, 2007, 01:43:47 pre podne »
to ti je priča bez kraja.oba su procesora dobra ali uvek æe se oni nadmetati,čas æe jedan biti bolji čas drugi ali ja sam za amd!

Milos Grcic

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 9
    • Pogledaj profil
Odg: Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #55 poslato: Januar 25, 2008, 08:18:07 pre podne »
Damir napisao/la:
Citat
Intel trenutno ima najbolji procesor koji se moze naci na trzistu. Ali, nije sve u procesoru...ako ostale komponente nisu dobro uskladjene masina ce raditi sporo. I dalje je dobro sklopljen AMD brzi od lose sklopljenog INTELA. To samo znaci da razlike u brzini nisu preterano velike. Istina je da je core tehnologija brza ali to ce vredeti samo nekom ko radi mastering zvuka, montazu videa ili bilo sta sto zahteva puno matematike...a za photoshop ja bih preporucio sto vise rama umesto jaceg procesora, a za igre jacu grafiku...jak procesor u igrama je postao besmislen pojavom 3D akceleratora ;)


Potpuno se slazem sa ovim, jedno vreme je AMD bio \\\"IN\\\" sa prvim 32-bitnim procesorom ali tesko da ce u bliskoj buducnosti napraviti nesto bolje od Intela...
Uostalom i Mac je sa Motorole presao na Intel!!!!!! ;)

Software Smith

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 222
    • Pogledaj profil
Odg: Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #56 poslato: Mart 04, 2008, 11:04:04 pre podne »
AMD je za sirotinju i naivce, počevši od onih oznaka 2800+ a radi na 1.9 manite me tih debilizama, na autu mi piše audi a6 1.9 TDI a ima motor od hiljadu trista kubika, to je smešno... Marketinški fazoni... Ja nisam bogat,ali sam zato uzeo intela na kredit... :D

mumba

  • Gost
Odg: Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #57 poslato: Mart 04, 2008, 09:26:25 posle podne »
to je priča bez kraja! nema boljeg! jedan je za ovo dobar drugi za ono a oba lepo svaki posao odrade!

Djordje P.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2379
    • Pogledaj profil
    • pivnicki.com
Odg: Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #58 poslato: Mart 04, 2008, 10:32:13 posle podne »
sta fali ako proizvodjac ima svoju oznaku za svoj proizvod kao sto je cpu koji radi na 1.9ghz nazvao 2800+ ?
tako ga je mogao nazvati npr orao52 ili shunka8b.
jeste intel bolji ali treba imati dobre zahteve koji ce opravdati kupovinu.
imam sempron 2500+ i radi, ono sto treba, ko zmaj. i kad radim neki zahtevniji posao ne razmiljam o tome da ce me brzina kompa spreciti da isposhtujem rok, pa makar neki render trajao i 50 sati.
ne smatram se naivnim ako kazem da mi ne treba mercedes za voznju po beceju. okej fica je kanal, ali vec yugo radi pos\\\'o. i da imam para za mercedesa ne bih ga kupio, koji ce mi? bolje 5 yugo-a da se voze u razlicitim pravcima, ali i sa jednim ces stici di oces :)
zbog gamera koji igraju najnovije hitove dileri kompova zive kao kraljevi ;)

Goran Čonkić

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1158
    • Pogledaj profil
Odg: Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #59 poslato: Mart 05, 2008, 06:59:38 pre podne »
Pa fali...

Recimo, zamisli da Zastava reklamira Yuga 2.0 FSI 150KS, a on zapravo ima 1.1i sa 60KS...radice on, al nije to sto se reklamira. I to nije \\\"samo oznaka\\\" jer ako se ja dobro secam da je AMD tvrdio da njihovi procesori rade na tim clockovima koje oni navode ali da po Intelovom clocku je 2800+ u sustini 1900Mhz...ma daaaj bre.
 
Al to je marketinski trik i tu se nista uciniti ne moze...