Autor Tema: AMD ili INTEL?  (Pročitano 6668 puta)

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 07, 2007, 09:26:46 pre podne »
Cisto sumnjam da korisnik koji se ne bavi nicim profesionalno moze da oseti neku razliku izmedju AMD-a i Intela...
Ipak je AMD pristupacniji.
Ali Intel mozda stabilniji...
JOooooOooOooOjjJjjjj....
Ne znam... :)

mumba

  • Gost
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 07, 2007, 11:14:43 pre podne »
ako je ovo pecinski neka prozivka radim u photoshopu i u 3d studio max povremeno. koristio sam  magični intel i nije mi se pokazao kako valja za razliku od amd-a a za igrice da ne spominjem.

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 07, 2007, 11:25:05 posle podne »
Kao sto vec rekoh u nekom od ranijih postova, nije mi namera da ikoga prozivam..
To sto ti utripujes, tvoja stvar...
Kako sam ja mogao znati da ti radis u Photoshopu? Ma, samo kazem da ja i oni koji ne koriste takve stvari, oni koji nisu zahtevni, sigurno ne osete razliku...
Ne osecaj se prozvanim!
;)

mumba

  • Gost
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 07, 2007, 11:41:25 posle podne »
dobro ne nerviraj se pecinski,ali postovi ti malo deluju preteæi. a možda sam i ja bukvalista jbg.

Damir Hadnadjev

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 85
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 08, 2007, 01:41:49 pre podne »
Intel trenutno ima najbolji procesor koji se moze naci na trzistu. Ali, nije sve u procesoru...ako ostale komponente nisu dobro uskladjene masina ce raditi sporo. I dalje je dobro sklopljen AMD brzi od lose sklopljenog INTELA. To samo znaci da razlike u brzini nisu preterano velike. Istina je da je core tehnologija brza ali to ce vredeti samo nekom ko radi mastering zvuka, montazu videa ili bilo sta sto zahteva puno matematike...a za photoshop ja bih preporucio sto vise rama umesto jaceg procesora, a za igre jacu grafiku...jak procesor u igrama je postao besmislen pojavom 3D akceleratora ;)

Tony Montana

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 54
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 08, 2007, 05:01:41 pre podne »
Ma bre,ovaj moj AMD krlja na 850mhz i ne pita.Leti ko vrabac:)
Nebi ga menjao ni za spejs satlB)

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 08, 2007, 09:44:25 pre podne »
Damir wrote:
Citat
...razlike u brzini nisu preterano velike. Istina je da je core tehnologija brza ali to ce vredeti samo nekom ko radi mastering zvuka, montazu videa ili bilo sta sto zahteva puno matematike...a za photoshop ja bih preporucio sto vise rama umesto jaceg procesora, a za igre jacu grafiku...jak procesor u igrama je postao besmislen pojavom 3D akceleratora ;)


Dajem rech za ovo... Na to sam mislio...;)

Goran Čonkić

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1158
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 09, 2007, 12:08:31 pre podne »
Ja ne radim u 3D SMax kao neki(doduse voleo bih da mi pokazu sta i kako to rade,konture,gridove,rendering i sl.)...doduse u Photoshopu CS2 petljam nesto ponekad i konstatovao sam da je potrebno doooosta RAM-a ali i da nije toliko bitno kakav procesor covek ima kad ima RAM i dobru graficku. I ne nisam imao AMD pa da sam presao na Intela kao sto neki spominju obrnute situacije...iako su racunar uzeli \\"juce\\"...pljuju po Intelu iako jedini racunar koji su imali je P1 266 sa 16MB RAM...to me jako nervira. Koristim racunar kao multimedijalni centar i to je to...ne pricam da radim nesto o cemu pojma nemam.

Moje licno misljenje - bazirano na licnom iskustvu:

Volim Intela (Imam Prescott Celeron D 2.29GHz socket 478,1GB/250Mhz RAM i MSI NX6200AX/AGP) jer je pouzdan i trpi svasta.



ATI = AMD

Gforce = Intel

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 09, 2007, 01:41:19 pre podne »
JoooJJj.. a ja imam AMD i GeForce! \\\'Oce to raditi? :laugh:
Kazem, sve je to super, samo da imas komp...
Sve to odradjuje posao.. Ako si vise zahtevan, potrosi vise novca na kompjuter i bice ti opet ekstra!
;)

mumba

  • Gost
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 09, 2007, 02:52:13 pre podne »
--

mumba

  • Gost
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 09, 2007, 03:02:54 pre podne »
računar nisam uzeo juče,radio sam više puta na raznim,,intelima i amd ovima(ako ih kuæi nisam sve imao imao ih je možda neko drugi) ili u firmi recimo, i meni je opet tvrdim amd bolji i pouzdaniji,tebi je intel i to je to ne pljijem samo kažem;;iz ličnog\\\'\\\' iskustva!

mumba

  • Gost
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 09, 2007, 03:04:19 pre podne »
Virus wrote:
Citat
JoooJJj.. a ja imam AMD i GeForce! \\\'Oce to raditi? :laugh:
Kazem, sve je to super, samo da imas komp...
Sve to odradjuje posao.. Ako si vise zahtevan, potrosi vise novca na kompjuter i bice ti opet ekstra!
;)

evo virus još jedna karma + za ovaj post ipak ti najbolje rezonuješ ovde!

Serveto Pecin

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2622
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 09, 2007, 06:45:48 pre podne »
;)

goran shef

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 130
    • Pogledaj profil
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 10, 2007, 05:36:38 pre podne »
Virus wrote:
Citat
;)


Kolega mi drzi kompjutersku radnju i rekao mi je jedan detaljcic.
U 4 godine koliko ima radnju i jos nekoliko u kojima se bavio ovim poslom, NI JEDAN INTEL mu nije bio na reklamaciji.

Svi procesori na reklamaciji su bili AMD.

mumba

  • Gost
Re:AMD ili INTEL?
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 10, 2007, 05:55:54 pre podne »
ma to neki škartovi garant.