Autor Tema: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju  (Pročitano 25783 puta)

goran shef

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 130
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #15 poslato: Jul 19, 2008, 04:41:05 pre podne »
Ako nista drugo imace Becejci povoda da zafrkavaju svoju lokalnu vlast.

Kyle Broflovski

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1497
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #16 poslato: Jul 19, 2008, 04:46:22 pre podne »
Hoće li biti poprskani komarci povodom tog spektakla?

Bojan Maletic

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 3394
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #17 poslato: Jul 19, 2008, 04:47:47 pre podne »
nece,oni ce biti isto prisutni zbog autenticnog ambijenta  u toplim letnjim vecerima pored Tise...:laugh:

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #18 poslato: Jul 22, 2008, 03:34:49 pre podne »
Citat


VELIKOGOSPOJINSKI DANI 2008.
    

Pripreme za Velikogospojinske dane ove godine su počele nešto kasnije nego prošle. Svi koji su 2007. posetili Novi Bečej u okviru ove manifestacije, sigurno su se odlično proveli, ali ove godine očekuju barem jednako dobar provod. Prošavši kroz lavirint soba u zgradi novobečejske opštine, stigla sam do Saše Š ućurovića, jednog od rukovodilaca ogromne ljudske mašinerije koja je zadužena za manifestaciju koja se tradicionalno održava uoči novobečejse slave – Velike gospojine. Prošle godine smo imali feštu. Š ta da očekujemo ove, 2008?

„Za početak, jedna velika razlika u odnosu na prošlu godinu – manifestacija će trajati šest dana, pa smo, samim tim, proširili program.\\\" Velikogospojinski dani će početi u petak, 22. avgusta u 16:00, otvaranjem Velikogospojinskog teniskog turnira. Istog dana u 17:00 počeće takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a sat vremena kasnije pojaviće se i tamburaši. Preko 30 tamburaških bandi predstaviće se ekipama koje kuvaju riblju čorbu, a kojih će ove godine biti i do 250. Kuvarske ekipe će glasati za najbolju bandu. U 23:00 biće proglašen najbolji kuvar riblje čorbe, a kada se čorba pojede i stomaci budu puni, u 1 sat posle ponoći, sledi i proglašenje pobedničke tamburaške bande.

Ljubitelji streljaštva moći će da prisustvuju Velikogospojinskom turniru u gađanju glinenih golubova, koji će se održati u subotu, 23. avgusta u 9:00 na strelištu. Još uvek nije sigurno, ali je vrlo verovatno da će po prvi put biti održano i takmičenje u pecanju soma. Za sve one koji se ne pronalaze ni u jednom od ova dva sporta, zabava će početi nešto kasnije. Kao i prethodnih godina, novobečejska biblioteka organizovaće zanimljivo popodne i to kroz program koji će biti održan u okviru Avlije-zabavlije, u dvorištu biblioteke, od 16:00. Ukoliko više volite naboj adrenalina, preporučujem da posetite letnju pozornicu jer će tamo u 20:00 početi meč Srbija – Hrvatska u savate boksu. A ono što će zasigurno privući kako Novobečejce, tako i ljude iz drugih mesta, jeste koncert Zdravka Čolića na samoj obali Tise – najlepšem mestu koje naš gradić može ponuditi. Koncert će početi u 21:00. Saša Š ućurović mi je odao i jednu malu tajnu: iza bekstejdža za Čolu će biti postavljen poseban šator ili prikolica u kojoj će biti lične stvari pevača kao i sve one sitnice koje su velikim zvezdama neophodne da bi se svuda osećale kao kod svoje kuće. Očekuje se 40 hiljada posetilaca, a da bi sve teklo po planu i da neočekivani događaji, tipa nestanka struje, ne bi pokvarili zabavu, nabavljaju se agregati.

U nedelju, 24. avgusta, u 11:00, počeće Etno bazar. Na ovom neobičnom bazaru svoje umotvorine prikazaće svi koji imaju talenat i veštinu neophodnu za izradu odevnih predmeta i raznoraznih sitnica. Ako imate želju da i sami uveličate ovaj događaj, više informacija vam može dati Milinko Arsenov iz Turističke organizacije Opštine Novi Bečej, a njega možete pronaći na broju 062/281-395. Za vreme Etno bazara i nakon njega, posetioci će moći da uživaju u muzici uličnih svirača i pevačkih grupa. Ako prošle godine niste prisustvovali konjičkoj paradi policajaca, ove godine je nemojte propustiti! Počinje u 15:00.

Davne 1872. car Franja Josif je u svom petopregu prošao glavnom ulicom Vranjeva, današnjeg dela Novog Bečeja koji je sve do 1946. bio poseban grad. Parada konja, sa posebnim naglaskom na petoprege, jeste podsećanje na ukaz kojim je Franja Josif dozvolio da se u petopregu voze i oni koji nisu kraljevske krvi, što je do tada bilo zabranjeno. U saradnji sa novobečejskim konjičkim klubom, obeležavanje ovog istorijskog trenutka biće ponovo održano.

Kako je petopreg veoma značajan za istoriju Novog Bečeja a u želji da zainteresuje i pouči što veći broj ljudi koji nisu upućeni u novobečejsku istoriju, a doći će u naš grad zabave radi, parada petoprega je ove godine odvojena od smotre paradnih zaprega. Uz predivne konje, posetioci će moći da uživaju i u veštinama čikoša i folklornog ansambla. Sumrak donosi novo uzbuđenje – Severinu. Njen koncert je najavljen za 21:00, a očekuje se da će i Severina, baš kao i Zdravko Čolić, privući oko 40 hiljada ljudi, koji će nakon nastupa pevačice moći da vide predivan vatromet. Sada se sigurno pitate kako će gradić sa petnaestak hiljada žitelja uspeti da podnese skoro utrostručen broj ljudi. Najveći problem je zasigurno parking. Š ućurović kaže da postoji rešenje. Novobečejska zaobilaznica biće pretvorena u ogromni parking, a i prostor oko stadiona može poslužiti u istu svrhu. Od zaobilaznice do centra grada i obale Tise gde će se čitavo dešavanje održati, ima nekih 1800 metara. U saradnji sa VIII međunarodnim festivalom ambijentalnih i uličnih scenskih ostvarenja – FestPo „Joca Savić\\\", biće ponuđen prigodan program na svakih 100m od velikog parkinga do centra Novog Bečeja. Posetioci će moći da kupe kokice od klovna. Umesto putokaza, na put će im ukazati brazilske igračice. Strance će iznenaditi i bubnjari, a u snalaženju kroz grad pomoći će im i pantomimičari.

Za ljubitelje čvršćeg zvuka rezervisan je ponedeljak, 25. avgust. „Uglavnom se gitarijade gase i loše su organizovane\\\" – kaže Š ućurović. Slutite: Novi Bečej će moći da se pohvali organizovanjem Vojvođanske gitarijade. „Mi smo raspisali konkurs i očekujemo da će biti dosta zainteresovanih, najmanje deset bendova. Ako ih se ne prijavi dovoljno, poslaćemo pozivna pisma bendovima iz okoline za koje znamo.\\\"

A ako vam se svidi gitarijada, obavezno posetite i moto-susrete, u utorak, 26. avgusta. U 17:00 je skup motociklista na obali Tise, kod kamp-naselja do koga je dovedena struja a biće postavljeni i tuševi. Čak i ako niste obožavalac motora, nemojte izostaviti da pogledate defile motociklista gradom. Zvanični početak moto-susreta se očekuje u 19:00. Gost mnogih okupljanja ovog tipa jeste grupa Sveti gral, koja, iako je sa naših prostora, ovde najređe svira. Organizatori Velikogospojinskih dana potrudiće se da to promene. Koncert Svetog grala je zakazan za 21:00, a onda će, kao prava poslastica, nastupiti grupa Ortodoks Kelts (Orthodox Celts).

Poslednji dan velikogospojinske fešte neće biti manje zanimljiv od prethodnih. Nešto nakon podneva, u sredu, 27. avgusta u 13:00 biće održana tradicionalna XV smotra paradnih zaprega, a u pauzama iste, predstaviće vam se folklorni ansambli. Povodom novobečejske slave, praznika Velike gospojine, po prvi put će biti održana litija. Učesnici litije će u 16:30 krenuti iz pravoslavne crkve ka manstiru, putem koji vodi pored katoličke crkve, kroz park i preko keja. U 18:00 biće održano bdenije u novobečejskom manastiru koji je posvećen Svetom Nikoli, a slavi Uspenje Bogorodice. Čitava manifestacija biće zatvorena koncertom grupe Apsolutno romantično, na Tiskom keju od 22:00.

U ostvarivanju izuzetno bogatog programa, organizatorima će u pomoć priskočiti sponzori, kao i proteklih godina. Prošlogodišnji Velikogospojinski dani su privukli jako mnogo posetilaca, ove godine se očekuje barem isto toliko, te su organizatori potražili pomoć od agencije koja je bila zadužena za koncerte grupa Rolingstons (Rolling stones) i Polis (The Police), kako ne bi došlo do kolapsa u saobraćaju i nepredviđenih problema za vreme brojnih dešavanja. „Imamo iskustva i imamo dobru ekipu. Mi svake godine napišemo propuste od prethodne, pa prvo te propuste otklonimo\\\" – kaže Saša Š ućurović. Ove godine reklamiranje Velikogospojinskih dana biće izuzetno zanimljivo i primamljivo: brodić na kome će biti promoterke posetiće sve gradove koji izlaze na Tisu – od Segedina do ušća Tise u Dunav. Putem ozvučenja Vojvođani će biti obavešteni o svemu što ih očekuje od 22. do 27. avgusta u Novom Bečeju, a i promoterke će posećivati plaže i deliti reklamne flajere. Postoji verovatnoća da će isti brodić krenuti istim putem dan pre početka manifestacije uz pokušaj da napravi regatu. Bina će biti postavljena malo drugačije nego prošle godine da bi program mogao da se prati i sa reke.

Dakle, ove godine bi trebalo, prema najavama, da doživimo nešto neviđeno. Mnoštvo uzbudljivih događaja odigraće se u našoj mirnoj varošici i to u svega šest dana. Organizatori manifestacije žele da sve ove događaje razdvoje sledeće godine. Tako bi tokom čitavog leta Novi Bečej bio živ i privlačio turiste, što bi svi Novobečejci voleli.

20.07.2008. Gordana Vrebalov


To bi trebalo da je to,što će se dešavati tih dana...

Bosko Sa kanala Pink-a

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 461
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #19 poslato: Jul 22, 2008, 03:57:54 pre podne »
Brate mili, bas raznovrsno... Savate cu ici da gledam, jel nastupaju neki novobecejci?

I pitanje za Robina? Jel Gordana Vrebalov Mishina zena? Koju ona ima funkciju u opstini? A Sasa Sucurovic?

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #20 poslato: Jul 23, 2008, 02:04:54 pre podne »
Ako se ne varam prošle godine jesu nastupali,ali ne pratim baš pa ne mogu sa sigurnošću da ti kažem...

Koliko znam,nije Mišina supruga,pa ne znam ko je ona,a Š uća je valjda nešto za kulturu ili tako nešto... Nisam baš od neke pomoći,a?:laugh:

goran shef

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 130
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #21 poslato: Jul 25, 2008, 04:19:06 pre podne »
Sucurovic je od pocetka jula postavljen za jednog od dva pomocnika predsednika opstine. (zakon dozvoljava 3). Tacno zasto, sam danas zaboravio da ga pitam. Inace \\\"Apsolutno romanticno\\\" nece svirati zadnje vece (najverovatnije), nego neko drugi, jer su ovi zakazali svirku za petak, 22.08. u jednom Novobecejskom kaficu, ili ti \\\"Trokaderu\\\" ako to nekom nesto znaci.

Bosko Sa kanala Pink-a

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 461
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #22 poslato: Jul 25, 2008, 06:42:13 pre podne »
Hvala vam obojici na odgovorima, nesto sam onda ja pomesao... ;)

goran shef

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 130
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #23 poslato: Avgust 02, 2008, 11:46:42 posle podne »
Apsolutno Romanticno ce ipak svirati u sredu 27.08., posto su otkazali ono za petak sto sam gore napisao.

Stevica Naglavacki

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 90
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #24 poslato: Avgust 22, 2008, 11:39:58 posle podne »
Evo i mape radi lakseg snalazenja, posto me iskreno, hvata panika :ohmy:



Becej City

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 818
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #25 poslato: Avgust 23, 2008, 12:22:43 pre podne »
http://mozaik.campware.org/look/article.tpl?IdLanguage=11&IdPublication=1&NrArticle=6941&NrIssue=419&NrSection=7


 U subotu i nedelju, nakon 17 casova ce se naplacivati ulaznica u Novi Becej za automobile, to mu dodje kao neka drumska karta, uracunat i parking.
Nadam se da sam dobro razumeo clanak u novinama.:)
Cena - prava sitnica: 200 dinara.

Vladimir Bakic

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 265
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #26 poslato: Avgust 23, 2008, 04:47:16 pre podne »
Ja stizem camcOm! Pushite ga derikoze novobecejske i svi panduri na brani i pumpi! :flashica:

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #27 poslato: Avgust 23, 2008, 05:02:22 pre podne »
Da deru-deru...Ne mislim na tu \\\"ulaznicu\\\"-realno,to i nije neka cena,izađe manje nego kada platite ulaz u Stage,ili na bazen,ali da su podigli cene pića i svega ostalog-jesu...
Iskreno,jedva čekam da prođe ceo taj cirkus pa da mi vrate moj Novi Bečej nazad-onako miran i dosadan...

P.S.

S obzirom šta se sve sjatilo u NB ovih dana,čuvajte novčanike,ne ostavljajte vredne stvari u autima i sl.:) Da ne prođete kao ja u Bečeju zimus B)

Zoran Sarajlija

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1352
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #28 poslato: Avgust 23, 2008, 05:38:50 pre podne »
ma daj reci ne ucmalosti..Ja bi voleo cele godine ovakve i slicne gungule:P

irena maric

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 3884
    • Pogledaj profil
Odg: Zdravko Colic i Severina u Novom Beceju
« Odgovor #29 poslato: Avgust 23, 2008, 06:16:55 posle podne »
Da li neko moze da mi odgovori u koliko sati pocinje koncert Zdravka Colica?