Autor Tema: Vaterpolo reprezentacija  (Pročitano 3476 puta)

Becej City

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 818
    • Pogledaj profil
Odg: Vaterpolo reprezentacija
« Odgovor #15 poslato: Avgust 29, 2008, 12:32:51 pre podne »



VATERPOLO: Zar je važno ko je kriv? Cetvrtak, 28. avgust 2008. 17:20      


Denis Š efik i Aleksandar Š apić imaju po dve uspomene sa Olimpijskih igara u Pekingu – bronzanu medalju, ali i zavoje. Jedan na ruci, drugi na nozi.

Tuča dvojice srpskih asova maltene je zasenila borbu za bronzanu medalju. Bilo je raznih nagađanja šta se dogodilo te večeri (posle poraza u polufinalu od SAD) u Olimpijskom selu u Pekingu.

U četvrtak su Š efik i Š apić došli na zajedničku konferenciju za novinare u Kući vaterpola, kako bi objasnili šta se to tamo zaista događalo. I da se pomire pred očima srpske javnosti.

Nikada više novinara nije bilo na jednoj konferenciji za novinare čija je tema vaterpolo. To je primetila i PR Vaterpolo saveza Srbije Ivana Ukropina, koja je na kraju poručila: \\\"Nadam se da ćete i ubuduće dolaziti u ovolikom broju\\\".

A zašto su novinari došli u tolikom broju? Da bi konačno čuli zbog čega su se Š efik i Š apić zaista potukli. I nisu saznali ništa, osim da je sukob bio \\\"lične prirode\\\", kako je naveo golman srpske reprezentacije.

Da li su se pomirili? Jesu, jer su rekli da je to za njih odmah bila završena priča. Š efik je čak pomogao Š apiću da dođe do sobe posle tuče.

\\\"Niko drugi nije video šta se desilo. Ovo je bilo samo između nas dvojice i ako vam neko drugi kaže da nas je video, laže\\\", rekla su obojica.

\\\"Žao mi je zbog svega što se desilo. Mnogo nam se zamera zbog ovog sukoba, a zaboravlja se šta smo sve uradili za srpski vaterpolo, a i ova bronzana medalja je maltene zasenjena ovim događajem. Izvinjavamo se svim ljudima koji su navijali za nas. Sigurno je da nisu očekivali da čuju takve vesti sa Olimpijskih igara. Bronzana medalja je svakako veća vest\\\", rekao je Š efik.

On je dodao da dvojici reprezentativaca ne priliči da se tako ponašaju, ali je naveo da se takve stvari dešavaju.

\\\"Naš sukob je bio u ličnom odnosu\\\", rekao je Š efik, koji ima povređenu ruku.

Golgeter srpskog tima Aleksandar Š apić rekao je da su on i Š efik \\\"imali raspravu, vikali su jedan na drugog, došlo je i do fizičkog kontakta i potom su pali jedan preko drugog\\\".

Š apić je rekao da nije želeo da ova vest procuri u javnost, već je zamolio predsednika VSS Velibora Sovrovića da prenese samo da je pao niz stepenice. \\\"U prvom trenutku nismo znali da je Š efiku povređena ruka. Kada se i to saznalo počele su špekulacije oko toga šta se desilo. Nas dvojica smo sve vreme bili sami i apsolutna je neistina da nas je neko video\\\".

Da li je povod bio poraz od SAD u polufinalu, bilo je jedno od pitanja. Š efik je odgovorio da nije. \\\"Sigurno je da je posla takvih poraza nervoza mnogo izraženija. Ipak, sama utakmica nije bila povod. Bilo je ovakvih stvari i ranije, samo su se sada dogodile povrede\\\".

Š apić je više puta ponovio da se ovakve stvari dešavaju tokom priprema, da se \\\"milion puta\\\" desi da se igrači posvađaju među sobom. Ipak, naglasio je da je ovog puta atmosfera u srpskom timu bila odlična.

\\\"Možda nikada nismo bili tako bliski i kompaktniji, odnosno verovatno nikada nismo više vremena provodili nego do sada. Ne kažem da se više volimo, ali je sigurno da smo provodili mnogo vremena zajedno ovog leta\\\", kaže Š apić.

On ističe da u svakom timu, bilo sportskom ili nekom drugom, ima ljudi koji se više druže, koji dele slična interesovanja, pa tako i u vaterpolo reprezentaciji Srbije.

\\\"Mi smo skupljeni ne zato što smo 13 drugara iz Bloka 45 ili sa Miljakovca, već zato što smo najbolji vaterpolisti koje ova zemlja ima\\\", podvukao je Š apić.

Upitani u kakvom su sada odnosu i da li će moći opet da igraju zajedno, Š efik je odgovorio da je za njega priča oko sukoba završena istog trenutka i kada se dogodila\\\".

A Š apić se nadovezao: \\\"Ma, ajde ljudi, pa mi se znamo 20 godina! Hoću da istaknem da nikada odnosi između igrača nisu uticali na bilo koji rezultat\\\".

 



Š apić medijima: Zašto ste me razapeli na krst?

Š apić je potom održao emotivni monolog u kojem je istakao da mu nije jasno zašto je proteklih dana \\\"razapet na krst u medijima\\\" i da ne zna čime je to isprovocirao i zaslužio.

\\\"Uvek sam davao 100 odsto svojih mogućnosti, uvek sam ličnim primerom pokušavao da pokrenem i druge. Nikada se nisam štedeo, ni kada sam za reprezentaciju igrao povređen, bolestan, pod antibioticima...Možda nisam bio uvek lak za saradnju, ali samo zato što sam hteo najviše\\\", rekao je Š apić.

Nastavio je bez pauze: \\\"Možda (su mediji to učinili) i zato što sam javno izrekao svoje političko opredeljenje. Nikada nisam govorio da me politika ne interesuje, jer nameravam da živim u ovoj zemlji do kraja života. I zato, naravno da me interesuje politika. Ali, nikada nisam imao koristi od bilo kog političara ili stranke kojoj pripadam. Nikada nikoga nisam vređao, nikoga nisam mrzeo, ne delim ljude u Srbiji na to da li su radikali, socijalisti, demokrate...Uvek sam igrao za svoj narod, za Srbiju i zato su me ove priče toliko pogodile. Nikada nisam bio ovoliko utučen\\\".

\\\"Ako je nekome bio cilj da povredi i rani Aleksandra Š apića uspeo je\\\", završio je najbolji strelac srpske vaterpolo reprezentacije svih vremena.

Š apić je na konferenciju za novinare došao sa Ortopedske klinike na Banjici, gde mu je operisana noga.