Autor Tema: Š kolsko Obrazovanje I Pravo Znanje  (Pročitano 1119 puta)

Aljosa Duric

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 28
    • Pogledaj profil
Š kolsko Obrazovanje I Pravo Znanje
« poslato: Septembar 28, 2010, 06:02:24 posle podne »
Upravo proživljavamo najtežu globalnu financijsku krizu u povijesti čovječansta. Može se reći da zaista živimo u nevjerovatnom svijetu. To da je pravo ime ove krize \\\"dužnička\\\", poznato je svakoj živoj jedinki. Situacija je veoma ozbiljna, ne pričamo o jednoj zemlji u Velikoj depresiji nego o cijeloj planeti. Iako svi imaju problema s budžetskim deficitima i javnim dugovima, usprkos tome što nikada ranije nisu lakše iz ničega stvarali novi novac, svijet nikako ne uspijeva sam sebi pomoći. Nevjerojatno ali istinito, ništa ne ide na bolje, sve ide na gore.

Kako nam stvoriti novi novac iz nule nije nikakav problem, bacati taj novac u propali sustav je samo dolijevanje benzina na već pomahnitali požar; od sad na dalje, gledat ćemo sve više propagandnog smeća kojeg smo već bezbroj puta vidjeli do sada.

Ekonomija je opijatska šuma s čudno raznovrsnom florom i faunom, puna matematičkih formula i nejasnih teorija, krcata običnim starim glupostima. Kako smo uopće zaglavili u ovom totalnom kaosu? Realno gospodarstvo nam je počelo umirati pred očima u trenucima u kojima je postalo sasvim jasno da je kapacitet svjetske proizvodnje gluposti nadmašio kapacitet svjetske potrošnje gluposti - naše osnovne životne hrane.

Demokracija? Ono što neko još uvijek naziva demokracijom... Tko od nje ima koristi, tko plaća i tko stvarno odlučuje?
Imamo posla s dijaboličnim procesom u kojem u svrhu proizvedenog neslaganja vlade i korporacije zbog razbijanja masovnih pokreta velikodušno financiraju usamljene progresivne pravce uključene u organizaciju prosvjeda protiv tih istih vlada i korporacija koje financiraju njihove aktivnosti.  

Način na koji gledamo na obrazovanje i naša prošlost, sadašnjost i budućnost su veoma usko povezani. Tragično ali istinito, način na koji je zamišljen i izgrađen naš školski obrazovni sustav nas osuđuje na neizbježan neuspjeh i propast.

Stoji činjenica da krivi ljudi kontroliraju obrazovni sustav iz krivih razloga. Onaj tko kontrolira novac kontrolira ono što učimo, znamo i ono što mislimo, svrha škole je služiti korporacijama i vladama. Š kole su koncipirane da služe ekonomiji i društvenom poretku, a ne djeci i njihovim obiteljima; to je razlog zbog kojeg su obavezne.

Postoje li alternativni načini obrazovanja i koji su? Puno, previše pitanja... a odgovori...

Obrazovni Sustav? Edukacija: Kako Je Š kolsko Obrazovanje Uništilo Znanje, A Neznanje Ljudsku Civilizaciju