Autor Tema: Nasilje!  (Pročitano 21512 puta)

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #120 poslato: Decembar 06, 2009, 03:12:48 posle podne »
Policija privela četiri osobe zbog vandalizma u Bačkom Gradištu
Maloletnici rušili spomenike na groblju

 
Policija je juče privela četiri maloletna lica za koja se sumnja da su porušila 48 nadgrobnih spomenika na katoličkom groblju u Bačkom Gradištu, izjavio je Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova. U MUP Srbije je rečeno da su svi privedeni mađarske nacionalnosti.

- MUP će i u buduće najoštrije i odlučno reagovati kada su u pitanju krivična dela koja mogu uticati na dobre međunacionalne odnose u Srbiji - rekao je Dačić. On je naveo da je jedan od privedenih maloletnika priznao krivično delo i da je saslušanje ostalih u toku. Ministar unutrašnjih poslova je ranije juče izjavio da skrnavljenje katoličkog groblja kraj Bečeja nije srpski nacionalizam, već „huliganstvo i divljaštvo za zatvor“.
Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić najoštrije je osudio rušenje spomenika na katoličkom groblju u Bačkom Gradištu.
- Najoštrije osuđujem vandalski čin koji se desio na katoličkom groblju u Bačkom Gradištu. Počinioci ovog sramnog krivičnog dela, ugrožavaju mir i bezbednost svih građana Vojvodine i Srbije, jer rušeći nadgrobne spomenike unose pometnju i nemir neprimeren našem društvu. Ovakvi tužni događaju posebno teško padaju, jer se dešavaju u vreme kada je naša zemlja krupnim koracima krenula ka savremenim, civilizovanim društvima, ka Evropskoj uniji, u kojoj nam odaju priznanje za toleranciju, saradnju i razumevanje, oličene u pravima svih naših građana da čuvaju svoj jezik, pismo, kulturu i tradiciju. Vojvodina je uvek bila i ostaće primer napredne multinacionalne i multikonfesionalne sredine, jer se u njoj poštuju različitosti i ne gleda ko je koje vere i nacije“, rekao je Pajtić.
I predsednik Skupštine Vojvodine Š andor Egereši i načelnik Uprave policije u MUP-u Srbije Mladen Kuribak osudili su rušenje 48 nadgrobnih spomenika na katoličkom groblju u Bačkom Gradištu. Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika vojvođanskog parlamenta, Egereši je prilikom obilaska groblja najenergičnije osudio taj vandalski čin i rekao da saoseća sa porodicama čiji najmiliji počivaju na groblju u Bačkom Gradištu, kojima je, pored materijalne štete, nanet i veliki duševni bol.
Predsednik Mesne zajednice Bačko Gradište Laslo Feher rekao je da je ovakav vandalizam dosad nije viđen u ovom mestu.:( :(

Becej City

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 818
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #121 poslato: Decembar 06, 2009, 08:39:24 posle podne »
Ovaj put ti se nije posrecilo pa da napises kako su\\\"oni juzno od Save dosli\\\" i napali sve sto je madjarsko, pocevsi od spomenika...

Zar nije bilo logicnije da si kao covek dao svoju osudu i komentar umesto sto si preneo izjavu svog ideologa Pastora?!!
E to je ono sto je tuzno u celoj prici.

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #122 poslato: Decembar 08, 2009, 02:46:38 posle podne »
Кривце казнити, оштећенима помоћи

Не само да осуђују вандализам на Католичком гробљу у Бачком Градишту, који се догодио 4. децембра око 19 сати, када је педесетак
надгробних споменика оскрнављено а неки и потпуно уништени, већ челници бечејске општине Петер Кнези и Душан Јовановић изражавају и дубоко жаљење због криминалног дела које је до сада непримерено у тој општини. Истовремено, захваљују полицији и надлежним истражним органима што су деловали брзо и ефикасно и четворицу осумњичених малолетника, И. М. (1992), С. В. и Ђ. Р. (1994) и О. Б. (1995), привели.
– У нашој средини се никада нешто слично није догодило. С обзиром на то да у Бачком Градишту, као и у читавој општини, живи мешовито српско-мађарско становништво, у први мах се помислило на ремећење међунационалних и верских осећања. Како су истражни органи максимално брзо и ефикасно обавили свој део посла, након чега је утврђено да вандалски чин нема везе с било којом врстом нетрпељивости, то је допринело да се напета ситуација Бачком Градишту и читавој општини смири. Председник покрајинске Владе др Бојан Пајтић обећао је материјалну помоћ оштећеним породицама, па је сада и на нама у локалној самоуправи на изнађемо неку могућност да се укључимо у то – рекли су на прес-конференцији председник општине Кнези и председник СО Јовановић.
Истовремено, они се залажу за то да се догађај у Бачком Градишту назове правим именом и кривци максимално казне, да би то било опомена свима који мисле да могу нарушити традиционалну тековину заједничког суживота Срба и Мађара на овим просторима.:( :(

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #123 poslato: Januar 27, 2010, 05:43:21 posle podne »
26. januar 2010. [23:33]
U Temerinu se opet dogodio incident

Prema izveštaju mađarskog programa Radija Temerina od 25-og januara u ovom mestu se opet dogodio incident:u subotu jedna grupa huligana srpske nacionalnosti napala je jednog mladića mađarske nacionalnosti ciljajući mu glavu i oči udarcima. Zbog teških povreda, mladić je prevezen u urgentni centar u Novom Sadu.
Pošto je izostalo zvanično saopštenje, od šefa policijske stanice u Temerinu Lajoša Miškolcija (Miskolci Lajos) zatražena je informacija o događaju, međutim, on nas je uputio na portparola novosadske policije. Prilikom prvog poziva portparol Mileva Tomić zatražila je da je ponovo nazovemo za deset minuta, međutim nakon toga čak nije ni digla slušalicu. U nedostatku službenog izveštaja ipak možemo reći da učestali napadi na Mađare i grafiti uvredljivog sadržaja izazivaju zabrinutost u krugovima Mađara.
Srpski program Radija Temerina je takođe isveštavao o nemilom događaju u subotu. Saradnici tog programa su uspeli da dobiju izveštaj od portparola novosadske policije, i prema toj informaciji Mark L. je pretrpeo lakše telesne povrede, o čemu je obaveštena i policija od strane dežurnog lekara u nedelju u 6 sati.
U Temerinu nakon ovoga - imajući u vidu napade na Mađare poslednjih nedelja - govori se o lovu na ljude. Oni smatraju da je u toku svesno uznemiravanje mađarskih intelektualaca, i da je raširivanje huliganizma u skladu sa namerama desničarske politike i političke mafije. (Č.B.)

Sramota.:(  Pa dokle će... ako se otvori \\\" brica\\\" u džepu mađara, sledi im 61 godina zatvora. A ovi bitange prolaze samo tako. Nasilje je nasilje, bez obzira sa koje strane dolazi. Ponovo kažem da je Sramota, što niko ništa ne preduzima da se to spreči.
Gradonačelniče Temerina, gpd. Gustonj, učinite nešto,dok ne dođe do neke veće tragedije.:( :( A komandiru P.S.Temerin, gpd. Miškolciju poručujem.... da svoje zadatke izvršava onako kako to pravila službe propisuju.:( :(

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #124 poslato: Januar 27, 2010, 05:56:38 posle podne »
23. januar 2010. [23:44]
Sećanje na pogrom Mađara pre 65. godina

Neka 23. januar bude dan sećanja na mađarski holokaust1944/45 – predloženo je od strane civilnih organizacija prošle godine, i značaj ove inicijative je u subotu ponovo naglašena u Segedinu na susretu povodom 65. godišnjice pogroma vojvođanskih Mađara. Naime, na današnji dan pre 65 godina svi Mađari su proterani iz Čuruga, Mošorina i Žablje, velik broj muškaraca je ubijen, dok su žene i deca bili „smešteni” u logor u Bačkom Jarku, a njihova imovina je oduzeta.
Na susretu u Segedinu uz učešće predstavnika političkih i nevladinih organizacija naglašeno je da se te odmazde protiv Mađara krajem drugog svetskog rata mogu oprostiti, ali zaboraviti se ne mogu nikada, mada – kako je objasnila dugogodišnji borac za istinu o tim događajima Julija Teleki iz Bečeja, koja je i sama bila žrtva pogroma u Čurugu – dok se ne proglasi rehabilitacija, i nema kome da se oprosti.
Dokument o građanskoj inicijativi da se 23. januar proglasi danom mađarskog holokausta predat je 5-og decembra prošle godine predsedniku Mađarske Laslu Š ojomu (Sólyom László), međutim, prema važećim zakonima mađarske, za proglašenje dana nadležan je parlament.
Bivši poslanik u Evropskom parlamentu Žolt Bečei (Becsey Zsolt) naglasio je da odmazde protiv Mađara od strane partizana u Vojvodini treba realno sagledati i u tom cilju je osnovana Fondacija „Martirium Južnih krajeva 1944-45 (Délvidéki Mártírium 1944-1945), dok predsednik fondacije, istoričar Lajoš Foro (Forró Lajos) obavestio je javnost da je 31-og decembra prošle godine dobio rešenje od Okružnog suda u Subotici o tome da mu je deda i ostali građani koji su zajedno s njim ubijeni bez sudskog rešenjau Subotici, bili nevine žrtve i da je zahtev za rehabilitacijom pravno osnovan. Lajoš Foro, koji se inače 18 godina bavi temom odmazdi u Vojvodini, predlaže pokretanje pojedinačnih sudskih postupaka, naime, osim kolektivne rehabilitacije postoji mogućnost i pojedinačne rehabilitacije.

...Nešto se ipak događa....:)

Pera Petlic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 209
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #125 poslato: Januar 27, 2010, 09:39:58 posle podne »
Plavi_Zoro napisao/la:
Citat
23. januar 2010. [23:44]
Sećanje na pogrom Mađara pre 65. godina

Neka 23. januar bude dan sećanja na mađarski holokaust1944/45 – predloženo je od strane civilnih organizacija prošle godine, i značaj ove inicijative je u subotu ponovo naglašena u Segedinu na susretu povodom 65. godišnjice pogroma vojvođanskih Mađara. Naime, na današnji dan pre 65 godina svi Mađari su proterani iz Čuruga, Mošorina i Žablje, velik broj muškaraca je ubijen, dok su žene i deca bili „smešteni” u logor u Bačkom Jarku, a njihova imovina je oduzeta.
Na susretu u Segedinu uz učešće predstavnika političkih i nevladinih organizacija naglašeno je da se te odmazde protiv Mađara krajem drugog svetskog rata mogu oprostiti, ali zaboraviti se ne mogu nikada, mada – kako je objasnila dugogodišnji borac za istinu o tim događajima Julija Teleki iz Bečeja, koja je i sama bila žrtva pogroma u Čurugu – dok se ne proglasi rehabilitacija, i nema kome da se oprosti.
Dokument o građanskoj inicijativi da se 23. januar proglasi danom mađarskog holokausta predat je 5-og decembra prošle godine predsedniku Mađarske Laslu Š ojomu (Sólyom László), međutim, prema važećim zakonima mađarske, za proglašenje dana nadležan je parlament.
Bivši poslanik u Evropskom parlamentu Žolt Bečei (Becsey Zsolt) naglasio je da odmazde protiv Mađara od strane partizana u Vojvodini treba realno sagledati i u tom cilju je osnovana Fondacija „Martirium Južnih krajeva 1944-45 (Délvidéki Mártírium 1944-1945), dok predsednik fondacije, istoričar Lajoš Foro (Forró Lajos) obavestio je javnost da je 31-og decembra prošle godine dobio rešenje od Okružnog suda u Subotici o tome da mu je deda i ostali građani koji su zajedno s njim ubijeni bez sudskog rešenjau Subotici, bili nevine žrtve i da je zahtev za rehabilitacijom pravno osnovan. Lajoš Foro, koji se inače 18 godina bavi temom odmazdi u Vojvodini, predlaže pokretanje pojedinačnih sudskih postupaka, naime, osim kolektivne rehabilitacije postoji mogućnost i pojedinačne rehabilitacije.

...Nešto se ipak događa....:)



...odakle ste pa to vi \\\"PROGNANI\\\" Plavi Zoro....????...i zbog čega....pa jesi li slučajno pročitao knjigu RACIJA ZABORAVLJEN SLUČAJ http://www.racija.co.cc/index1.htm ...ne verujem,da si je pročitao bilo bi ti jasno zašto ste kao \\\"prognani\\\" !!!

...što se tiče Čuruga posle II svetskog rata srušena je katolička crkva i te cigle i materijal su podeljeni stanovništvu za pravljenje svinjaca i pomoćnih prostorija (verovatno po zasluzi)....nisu sve porodice katoličke bile \\\"prognane\\\", ostala je jedna porodica...

...a šta je sa ljudima bačenim pod led...? to puj pik ne važi...

Sto se tiče tvoje privatne poruke meni: da poznajem te, jesi zgrešio si mi i tvoje izvinjenje mi uopšte nije potrebno. :goozica:
...\\\'90. si mene i moju suprugu hteo da \\\"peglaš\\\" civilno obučen u zasedi sa pendrekom PANDURSKIM ispred pivare kod zgrada.Hteo si da SVOJU PRAVDU za komšiju koji je tokom noći bio uznemiravan da isteraš...a mi smo samo tuda prolazili i bili na pogrešnom mestu u pogrešno vreme...ni krivi ni dužni a umalo stradali i ti pričaš o HULIGANSTVU...:blink:  :blink:

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #126 poslato: Januar 28, 2010, 04:20:32 posle podne »
27. januar 2010. [22:15]
Incident u Temerinu: Novinari su nezainteresovani za temu

U Temerinu poslednjih nedelja opet su učestaliji incidenti protiv Mađara. Najnoviji nemili događaj, kada je grupa huligana napala mladića mađarske nacionalnosti u subotu, bio je povod današnje posete pokrajinskog sekretara za pitanja manjina Tamaša Korheca (Korhecz Tamás). On se sreo da mladićima koji su napadnuti poslednjih nedelja i razgovarao je sa predstavnicima opštine. Nakon susreta, održana je konferencija za novinare na kojoj je jedan od žrtava napada ispričao detalje nemilog događaja.
Predsednik Temerina Andraš Guston (Guston András) je napomenuo da učesnici ovakvih i sličnih incidenata obično se kažnjavaju najblažim kaznama, dok je Tamaš Korhec naglasio da je red na državi i pravosudnim organima da prilikom sporova zbog napada na manjine, vinovnike kažnjava zatvorom a ne simboličnim novčanim kaznama.
Na današnjoj konferenciji za novinare u Temerinu bilo je dosta novinara, međutim, svi oni rade za medije na mađarskom jeziku u kojima se inače redovno obaveštava javnost o ovakvim i sličnim incidentima. Novinari koji rade za srpske medije očigledno nisu bili zainteresovani za temu.:( :( :(

Najblažim kaznama.....treba im izreći 61 godinu, pa da vidimo, hoće  li dalje da se k***e:( :( :(

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #127 poslato: Januar 28, 2010, 04:42:09 posle podne »
Golum973 napisao/la:
Citat
Plavi_Zoro napisao/la:
Citat
23. januar 2010. [23:44]
Sećanje na pogrom Mađara pre 65. godina

Neka 23. januar bude dan sećanja na mađarski holokaust1944/45 – predloženo je od strane civilnih organizacija prošle godine, i značaj ove inicijative je u subotu ponovo naglašena u Segedinu na susretu povodom 65. godišnjice pogroma vojvođanskih Mađara. Naime, na današnji dan pre 65 godina svi Mađari su proterani iz Čuruga, Mošorina i Žablje, velik broj muškaraca je ubijen, dok su žene i deca bili „smešteni” u logor u Bačkom Jarku, a njihova imovina je oduzeta.
Na susretu u Segedinu uz učešće predstavnika političkih i nevladinih organizacija naglašeno je da se te odmazde protiv Mađara krajem drugog svetskog rata mogu oprostiti, ali zaboraviti se ne mogu nikada, mada – kako je objasnila dugogodišnji borac za istinu o tim događajima Julija Teleki iz Bečeja, koja je i sama bila žrtva pogroma u Čurugu – dok se ne proglasi rehabilitacija, i nema kome da se oprosti.
Dokument o građanskoj inicijativi da se 23. januar proglasi danom mađarskog holokausta predat je 5-og decembra prošle godine predsedniku Mađarske Laslu Š ojomu (Sólyom László), međutim, prema važećim zakonima mađarske, za proglašenje dana nadležan je parlament.
Bivši poslanik u Evropskom parlamentu Žolt Bečei (Becsey Zsolt) naglasio je da odmazde protiv Mađara od strane partizana u Vojvodini treba realno sagledati i u tom cilju je osnovana Fondacija „Martirium Južnih krajeva 1944-45 (Délvidéki Mártírium 1944-1945), dok predsednik fondacije, istoričar Lajoš Foro (Forró Lajos) obavestio je javnost da je 31-og decembra prošle godine dobio rešenje od Okružnog suda u Subotici o tome da mu je deda i ostali građani koji su zajedno s njim ubijeni bez sudskog rešenjau Subotici, bili nevine žrtve i da je zahtev za rehabilitacijom pravno osnovan. Lajoš Foro, koji se inače 18 godina bavi temom odmazdi u Vojvodini, predlaže pokretanje pojedinačnih sudskih postupaka, naime, osim kolektivne rehabilitacije postoji mogućnost i pojedinačne rehabilitacije.

...Nešto se ipak događa....:)



...odakle ste pa to vi \\\"PROGNANI\\\" Plavi Zoro....????...i zbog čega....pa jesi li slučajno pročitao knjigu RACIJA ZABORAVLJEN SLUČAJ http://www.racija.co.cc/index1.htm ...ne verujem,da si je pročitao bilo bi ti jasno zašto ste kao \\\"prognani\\\" !!!

...što se tiče Čuruga posle II svetskog rata srušena je katolička crkva i te cigle i materijal su podeljeni stanovništvu za pravljenje svinjaca i pomoćnih prostorija (verovatno po zasluzi)....nisu sve porodice katoličke bile \\\"prognane\\\", ostala je jedna porodica...

...a šta je sa ljudima bačenim pod led...? to puj pik ne važi...

Sto se tiče tvoje privatne poruke meni: da poznajem te, jesi zgrešio si mi i tvoje izvinjenje mi uopšte nije potrebno. :goozica:
...\\\'90. si mene i moju suprugu hteo da \\\"peglaš\\\" civilno obučen u zasedi sa pendrekom PANDURSKIM ispred pivare kod zgrada.Hteo si da SVOJU PRAVDU za komšiju koji je tokom noći bio uznemiravan da isteraš...a mi smo samo tuda prolazili i bili na pogrešnom mestu u pogrešno vreme...ni krivi ni dužni a umalo stradali i ti pričaš o HULIGANSTVU...:blink:  :blink:


Ajde ne **** golume. U to vreme ja nisam bio u Bečeju, čuvao sam 90 - te godine tvoju guzicu i ne samo tvoju na Kosovu. Ne izmišljalj, i ne kleveći.Neko možda te pogrešno obavestio.Ne kažem, možda i hteo neko da te \\\" pendreči\\\" jer si bio bezobrazan, ali sigurno to nisam ja bio.A sad ti potvrdi drugarčije.

A ono drugo, ja lično nisam \\\" prognan\\\" niotkud, jer moju familiju, a ni mene niko nije dirao. Ali oko 30000-do 50000 hiljada mađara, ako nisi znao pobijeno je 44-45 godine. Tri sela su izpražnjena, ako nisi znao.Hoćeš da ih nabrajam, možda neznaš????. U najvećoj zimi su oterani u konc logor u Bačkom Jarku, i dan danas mađari nose kolektivnu krivicu. možda ni to nisi znao, ili neželiš da znaš. I nemoj na ovaj naći da diskutuješ. To je sramota. Izmišljati...pa pričati. Dok nemaš argumente, ponovo ti kažem, da ne pričaš bez veze.Mogao bi ja tebi da nabrajam  X knjiga koje su u vezi toga napisani.Ali dovoljno da ti spomenem samo gspđ. Juliju Teleki iz Bečeja. Ako si obavešten čovek, sve ćeš razumeti.I još nešto, dirao si u jako bolnu ranu. Izbegavaj to.
p.s. i pročitaj, nije prognan, nego pogrom, to su dve stvari. i da, ona guzica (smajli) koju pokazuješ, jel to tvoja slika????:( :( :(

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #128 poslato: Januar 28, 2010, 04:47:25 posle podne »
Rezoluciju i o mađarskim žrtvama

Odgovor za neobaveštenog goluma.

Devet mađarskih nevladinih organizacija iz Vojvodine i tri vojvođanske stranke Mađara (DSVM, DZVM i MGS) u zajedničkom otvorenom pismu pozivaju poslanika iz SVM-a, predsednika manjinske poslaničke grupe u Skupštini Srbije Balinta Pastora (Pásztor Bálint) da u parlamentu Srbije prilikom usvanja rezolucije o Srebrenici preloži dopunu dokumenta sa jednom rečenicom o osudi pogubljenja više desetine hiljada Mađara na teritoriji Srbije 1944/45 da bi se na taj način obezbedilo pravo na dostojanstveno sećanje na te žrtve u Srbiji. Ukoliko to nije moguće, treba predložiti usvajanje posebne rezolucije – kaže se u otvorenom pismu, naglašavajući da u cilju pomirenja naroda, evropske države su već odavno osudile slične zločine. Nasuprot tome, od strane zvaničnih organa Srbije još uvek nije priznata činjenica da je krajem drugog svetskog rata izvršen genocid nad Mađarima na ovim prostorima, a izostalo je i zvanično izvinjenje.

Djordje P.

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2379
    • Pogledaj profil
    • pivnicki.com
Odg: Nasilje!
« Odgovor #129 poslato: Januar 28, 2010, 08:56:41 posle podne »
zelis da probudis nacionalnu mrznju u nama i ocigledno zelis da se istorija ponovi. da imas cime i kako, mislim da bi nas sve pobio, ali sve, sve nemadjare, do jednog.
sta sad? treba da ti dam spisak pobijenih srba?
uvek si ti taj koji pravi razlike. nacionalista :P
ako vec pravis razlike, razmisli ko je manjina, ovde u vojvodini, i sta to nemate.
kome ja uopste pisem...
nemoj mi slati privatnu poruku. pisi ovde ako zelis, evo ja cu poceti, da ti olaksam:
dorde, dragi moj prijatelju bla bla... kazi ovom Golumu da se smiri ili cu ga tuziti bla bla.
kazi mu sam.

Zoran Suboticki

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1707
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #130 poslato: Januar 28, 2010, 09:30:51 posle podne »
Ovde se dobro zabasalo na  opasan teren: nacionalna osećanja, nacionalizam, a bogami i šovinizam. Ratio tu posustaje i odustaje lako.

Nije dobro....

Plavi Zoro, nakon II sv. rata bilo je mnogo nevinog stradanja, po dva osnova: nacionalnom i \\\"klasnom\\\"...Ni jedni ni drugi stradalnici nisu rehabilitovani. I to će doći na dnevni red /ja bih voleo sutra, al očigledno neke stvari ne idu željenim ni tokom ni tempom...ipak je ovo ranjena zemlja, teško!/

Drugo, inicijativa da Pastor nešto uglavi o stradanju Mađara u Rezoluciju o Srebrenici je čista politička perverzija .../ajd iskoristimo momenat - \\\"Mađari na okup!\\\", trebaju nam glasovi!/.

Neverovatno je koliko neodgovornih ljudi imamo na ovoj našoj javnoj i političkoj sceni!

Pera Petlic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 209
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #131 poslato: Januar 28, 2010, 09:39:59 posle podne »
...očigledno si bio i ostao GLU*I PANDUR...gosn. Feher....a Kosovo si verovatno video samo preko slike ili razglednice...

...što se tiče tvog načina i stila pisanja ako je neko PROST I VULGARAN po ovom forum onda si to ti...pokri se ušima i čekaj još jedino što mozeš da čekaš...ČIKA PERU da te rasporedi gde ćeš (u raj ili pakao) ali takvim kao ti nije mesto ni u pak** ...osnovna stvar koju znaš je funkcija copy/paste i sejanje mržnje....a da si extremni nacionalista to je vec verovatno i vrapcima jasno...

...zato još jedna javna poruka Plavom Zorou ********************************* :(

...šta si ti neka seka persa pa trčiš odmah da se žališ admin. .... samo pazi da ne zapneš....:laugh: :laugh:


...inače ja sam Čuružan rodom tako da jako dobro znam šta se dešavalo jer je moj deda bio među ljudima za odstrel ali od strane fašista....



Poruka izmenjena zbog grubog izrazavanja.

Izvini Golume ni meni se licno ne svidja stav i samo ponasanje Plavog Zoro-a kao da je nesto bolji od nas svih, ali zadrzimo ipak neki nivo kulture...

Pera Petlic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 209
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #132 poslato: Januar 28, 2010, 10:31:11 posle podne »
Golum973 napisao/la:
Citat


Poruka izmenjena zbog grubog izrazavanja.

Izvini Golume ni meni se licno ne svidja stav i samo ponasanje Plavog Zoro-a kao da je nesto bolji od nas svih, ali zadrzimo ipak neki nivo kulture...


...da slažem se, IZVINJAVAM SE ZBOG PUNO ZVEZDICA koje sam ipak zaslužio....a ono njegovo \\\"Ajde ne s**i\\\" je OK...:blink:

...kada sam napisao \\\'90. mislio sam devedesetih a ako već hoćeš još tačnije septembar, oktobar 1991.god.


...pozdrav Plavom Zorou  sa  :goozica:...

Goran Čonkić

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1158
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #133 poslato: Januar 29, 2010, 12:05:31 pre podne »
Izvinjavam se, iz nekog razloga mi se nije pokazao taj ceo post...ispravljeno.

Daklem, diskutujte. Al nema javnog psovanja i sl. Za to imate PM i kafanu.

Pera Petlic

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 209
    • Pogledaj profil
Odg: Nasilje!
« Odgovor #134 poslato: Januar 29, 2010, 12:51:09 pre podne »
Mali_Lala napisao/la:
Citat
Izvinjavam se, iz nekog razloga mi se nije pokazao taj ceo post...ispravljeno.

Daklem, diskutujte. Al nema javnog psovanja i sl. Za to imate PM i kafanu.




...OK,:laugh: :laugh: ...meni ne smeta nego onako samo usput...;)

Š to se tiče diskusije nema tu šta novo se reći, nasilje treba gledati kao nasilje a ne odmah se hvatati Srbi Mađari...kroz ceo topik provlači nacionalne odnose i na taj način verovatno provocira...i uvek se svede na isto...Srbi \\\"Mrze\\\" Madjare i obratno a ustvari huliganima i nasilnicima nije bitno koje si ti nacije nego kako da te  :bejzbolka: ako nekako mogu...pa da traže novu žrtvu...:dry: