Lusy, ja se slazem sa tim da treba da ocuvamo nasu planetu zemlju i da koristimo energente koji sto manje zagadjuju...ALI zemlja Smrdija je toliko mizerna fleka u odnosu na sve ostale zagadjivace...(nazalost moram ovako da formulisem) A opet ima cene \\\"cistih\\\" energenata koje su i po nekoliko puta vece od onih u \\\"normalnim\\\" sredinama...
Nazalost ja mislim da je ovde problem politicke prirode a ne ekonomske ili ekoloske...Mislim da ljude koji su na vlasti zabole sta ce biti sa nasom planetom, njima je samo interesantno kako ce oni napuniti SVOJE dzepove o trosku gradjana u odredjenim sredinama...
Kod nas se generalno ne pazi o ekologiji...cujem da hoce da grade jos jednu termoelektranu u NS, jos jedan blok Kolubare i Obrenovca...a toliko vetrovitih podrucja imamo za vetrenjace po Banatu, pa Srbiji...
Iskreno ja licno NEMAM ekonomskih sredstava da cuvam nasu planetu trenutno koliko god to zeleo, i redak je broj onih koji mogu...jer da to pokusam ja kao i ostali...mislim da bi ostao bez icega ostalog...nazalost ovo je bolna realnost...
A ja necu pisati uopste na ovoj temi jer svaki dan nesto bitno za zivot poskupi i vise skoro ni ne obracam paznju, a nikakvog pravog udruzenja potrosaca nemamo da nas zastiti od bahatosti i gladi za novcem pojedinaca i drzave...