Autor Tema: Prvi decembar-Dan borbe protiv AIDS-a  (Pročitano 1960 puta)

irena maric

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 3884
    • Pogledaj profil
Prvi decembar-Dan borbe protiv AIDS-a
« poslato: Decembar 02, 2008, 04:27:58 pre podne »
Samo da vas podsetim!Danas se u celom svetu obelezava Dan borbe protiv Side!  Danas je dan za iskupljenje. Danas će naša savest početi da peče, jer mi sasvim sigurno imamo, samo je selektivno aktiviramo. Danas ćemo omladini deliti kondome, slikati se sa decom u jednoj, a kondomima u drugoj ruci. Danas ćemo reći sebi:

- Al\\\' se borimo, baš se borimo!

Sigurna sam da će neki ministar, ako ne i sam premijer, glavom i bradom, posetiti nekoga, posetiti nešto ili barem pomenuti sidu u nekoj rečenici koja će imati predizborni karakter, a njihova svaka ima tu aromu, negde će provući te unesrećene nesrećnike, da im obećaju, nešto.

Š ta je njima potrebno? Obećanje političara? Svetlo reflektora? Koji sekund u nacionalnom dnevniku (koji sad više nije nacionalni, ne znam, stvarno). Da li im je zaista potrebno da se neko sa njima slika i da im kaže: Biće bolje?! Dok ima veka, ima i leka?! Samo napred, mi smo uz vas?! Sve što vam treba, dobićete. Mi smo tu za vas.

Koliko puta smo čuli tu jezivu floskulu? A možda je ovi pacijenti koji danas tužno slave svoj dan i neće čuti. Možda oni i nisu ciljna grupa za političare. Sigurno nisu ni za koncerne koji prodaju kondome koji su ovih dana jako rastrčani, dele svoje proizvode, noću, danju, deci, omladini, jedino se penzioneri neće ovajditi od ove podele milostinje. Svaka čast dobrodržećim starinama, ali ovo nije njihov dan, njima to nije ni trebalo u njihovo vreme side nije ni bilo, oni se sad nama sigurno smeju. Podrugljivo.

Asexualne starine će dobiti ono što im treba i na šta poslušno reaguju, još nije vreme za njih. Pred Novu godinu će im dati duplu penzijicu, pa neće imati vremena da razmišljaju o sidi. Svako svoju brigu mori.

Mediji će se okititi crvenom trakom i tako označiti svoju hrišćansku brigu kao top prioritet. Nikom neće biti svejedno kad vidi kako su inserteri zakićeni, svi će se onda setiti da je sida jedna strašna bolest, i da se moramo svi ujediniti, da je samo naša svest preduslov za napredak. Trakica će nas spasiti od neznanja i nebrige. Trakica je jedini bedem koji ponosno stoji između epidemije planetarnih razmera i naše savesti. Da nema trakice broj zaraženih bi se progresivno uvećavao po matematičkoj formuli:

 

Podeli broj sexualno aktivnih sa brojem sexualno neodgovornih, pomnoži ga sa brojem dana kad niko ne razmišlja pravim delom tela, saberi ga sa mernom jedinicom (sam polni čin) koji je dnevno prisutan u masovnim medijima, podeli ga sa brojem kondoma koji se dnevno proda, pomnoži ga sa dnevnom kvotom (koja se mora ispuniti) zaraženih u Africi, oduzmi broj neobaveštenih narkomana i, na kraju, pomnoži sa brojem crvenih trakica koje tvoje oko vidi. Ako nisi zadovoljan rezultatom, nisam kriv ja, već je samo matematika kriva što je previše smrti vuče oko nas. Samo matematika.
P.S-deo teksta sam skinula sa neta!



Deo teksta sam pozajmila sa interneta!