Autor Tema: Lečenje...  (Pročitano 4658 puta)

Becej City

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 818
    • Pogledaj profil
Odg: Lečenje...
« Odgovor #15 poslato: Maj 24, 2009, 09:23:52 posle podne »
Саопштење за јавност Светог Архијерејског Синода СПЦ
23. мај 2009 - 14:59

Свети Архијерејски Синод је са запрепашћењем и жаљењем примио вест о бруталном насиљу које се, у окриљу манастира Црна Река у Епархији рашко-призренској, примењује према оболелима од болести зависности. Приказани снимци и јавно признање рашко-призренског клирика несумњиви су доказ насиља, потпуно страног јеванђелском духу и мисији Цркве и апсолутно неприхватљивог.

Стога, Свети Архијерејски Синод позива Преосвећеног Епископа г. Артемија да одмах и без одлагања распусти нелегални стационар за лечење болести зависности, а да против својих клирика који су протагонисти насиља покрене црквено-судски поступак.

Свети Архијерејски Синод позива надлежне државне органе да, у вези са овим немилим догађајем, предузму мере из своје надлежности.

Жртвама насиља, као и свима који су на било који начин погођени овим срамним догађајем, Свети Архијерејски Синод, у име целе Српске Православне Цркве, изражава најискреније жаљење, поготову зато што се насиље догодило у близини моштију светог Петра Коришког, великог испосника који је целим својим бићем и животом сведочио љубав и ненасиље.

Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода


Епископ бачки др Иринеј




Slazem se sa Robinom, konacno nesto pozitivno iz SPC, izgleda da novi Sinod radi pos\\\'o, jos samo da se jasno odrede povodom Pahomija, Ilariona i ekipe...

Z A

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 688
    • Pogledaj profil
Odg: Lečenje...
« Odgovor #16 poslato: Maj 25, 2009, 12:00:01 pre podne »
{youtube}v=dbah__NVU44{/youtube}

Plavi_Zoro

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 759
    • Pogledaj profil
Odg: Lečenje...
« Odgovor #17 poslato: Maj 25, 2009, 05:24:44 posle podne »
Krivične prijave protiv batinaša

Beograd - Roditelji pretučenog D.P, bivšeg štićenika Duhovno-rehabilitacionog centra u Crnoj
Reci, podneće krivične prijave protiv svih koji su tukli njihovog sina.

 Dvadesettrogodišnji D.P. iz Zaječara, žrtva brutalnog prebijanja zabeleženog na video snimku koji je poslednjih dana uzburkao javnost, za B92 kaže da je od 2006. tri puta bio na lečenju u Crnoj Reci. Za to vreme je, kako navodi, dva puta dobio brutalne batine od takozvanih saradnika, bivših štićenika centra, ali i upravnika centra Branislava Peranovića. Njegovi roditelji su tretman D.P. u centru plaćali i do 300 evra mesečno. Snimak koji se pojavio na Internetu načinjen je 16. maja 2007. odnosno prvog dana nakon što se D.P. vratio u Crnu Reku. Na snimku se, kaže sada on, vidi samo deo batina koje je tog dana dobio. “Pre toga je bio snimak prvih deset ašova, prvog batinanja, a ovo što se vidi na snimku je već kraj, drugih deset ašova i batinanje”, kaže on za B92. Razlog za prvo batinanje je bio taj što je D.P. narkoman i što je ponovo vraćan na lečenje, a drugi put je batine dobio bez objašnjenja. D.P. kaže da je blagoslov za batinanje svakog pacijenta u Crnoj Reci davao sveštenik Branislav Peranović, upravnik centra, koji ih je često i sam tukao. “Drugi put je bilo u prisustvu oca Branislava, gde sam i od njega lično dobio par šamara i par pesnica”, rekao je D.P. Milan Pantelić, otac mladića, znao je da je D. P dobio batine u centru, ali nije mogao da zamisli šta se njegovom sinu dešavalo dok nije video snimak na televiziji. “Ja nisam mogao da dođem sebi. Ono što je on meni pre pričao, to je bila priča, ja sam ovo gledao i nisam mogao da dođem sebi, ja sam drhtao\\\", kaže otac. D.P. i porodica podneće krivične prijave protiv upravnika centra u Crnoj Reci, kao i svih aktera nemilosrdnog batinanja. Određeni broj roditelja štićenika centra Crna Reka saglasan je, međutim, sa metodama koje se tamo primenjuju. Oni su uputili saopštenje u kome ističu da javno prikazivanje tretmana ne ide u korist njihovoj deci. U saopštenju se nalazi i pisana izjava dece, kojom izražavaju potpuno poverenje u rad ljudi duhovnog centra na njihovom izlečenju. Sa takvim brutalnim metodama, međutim, nije saglasan ni sinod Srpske pravoslavne crkve, koji zahteva raspuštanje nelegalnog stacionara. Sinod zahteva i da se protiv odgovornih pokrene crkveno-sudski postupak.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5066
    • Pogledaj profil
Odg: Lečenje...
« Odgovor #18 poslato: Maj 25, 2009, 06:56:46 posle podne »
Svi prenosite copy-paste šta se dešava\\\' a to smo već videli, čuli, pročitali( znamo svi da nismo u srednjem veku... a možda i jesmo! :dry: )
 Zanima me kako će se sve završiti...na nivou države, SPC i  suda, a još više me interesuje Vaše mišljenje! :)
Kako se, dakle, leče bolesti zavisnosti , po Vama ?
 Drugim rečima, šta biste Vi uradili, što sa zavisnicima, što sa onima koji primenjuju metode lečenja koje su.... šta, po Vama?

\\\'ajd da malko divanimo!.... , uostalom zato i služi ovaj naš forum :)

mumba

  • Gost
Odg: Lečenje...
« Odgovor #19 poslato: Maj 25, 2009, 09:34:46 posle podne »
ja sam već negde rekao samo teškim fizičkim radom od 12 sati dnevno ukoliko se to ne ispoštuje i ako narkos krene na vas kao čuvara onda odobravam batinaje ali ne ovog tip već kamdžija po leđima i da vidiš al ipre svega rad .taj posle neće imati ni snage ni volje za drogiranjem!

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Lečenje...
« Odgovor #20 poslato: Maj 25, 2009, 10:06:44 posle podne »
Pfff...Nisi onda ništ abolji od onih...

Kombinacija rada,umetničkih radionica i izolacije u ekstremnim slučajevima.Dok se ne oslobodi fizičke zavisnosti.

E posle ide integracija u društvo i tu većinom padaju.Takva država,ne mari ni za nas uslovno rečeno normalne,a ne za neke sa posebnim potrebama i uslovima...

Koga porodica i okruženje podrži izvuče se,kako su većina zaglibili u to baš zbog porodice i okruženja,nema im spasa...

Tužno,ali tako je...