Autor Tema: Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života  (Pročitano 1275 puta)

Aljosa Duric

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 28
    • Pogledaj profil
Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života
« poslato: Avgust 10, 2010, 05:46:14 posle podne »
Nevjerovatno, ali i to se još uvijek zna desiti u vremenu satelita i napredne tehnologije... Na području bivše Jugoslavije, diljem Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Vojvodine, Kosova, Republike Srpske, a i šire, otkrivena je nova životna forma.

Iako se to ne događa često, znanstvenici su ipak uspjeli ovo nedavno senzacionalno otkriće održati u tajnosti sve do danas, kad su konačno pristigli rezultati naučnih istraživanja i analiza koji su potvrdili očekivanja: razne lokacije šireg Balkana je počeo nastanjivati novi životni oblik.

U stručnoj znanstvenoj dokumentaciji, nova životinjska vrsta za koju se pretpostavlja da otprilike već nekih dvadesetak godina ilegalno obitava i na otvorenom, i u zatvorenim prostorima spomenutih područja, klasificirana je pod nazivom Č.OV.AC.

Bez obzira na to što je zahvaljujući nedavnim skandalima u kojima je hakiranjem elektronske pošte otkriveno krivotvorenje vremenskih podataka u slučaju \\\"Climategate\\\", farsi o pandemiji svinjske gripe, kolapsu svjetskog gospodarstva baziranog na ekonomskoj nauci, i još štošta toga, broj skeptika prema službenoj znanosti u golemom porastu, nauka ipak grabi naprijed krupnim koracima.

Š to se tiče ove grane znanosti, podsjetimo se, naučnici su u svibnju ove godine, u laboratoriju stvorili umjetni, sintetski oblik života.
Stručnjaci iz SAD-a su od 4 različite kemikalije stvorili Synthiu, prvu sintetičku životnu formu u povijesti svijeta.
A sada Č.OV.AC., i to u ovim krajevima...

Č.OV.AC. spada u razred sisavaca, većinu puta ga je na određeni način lako uočiti ili prepoznati, po procjenama je sve malobrojniji, nadomak istrebljenju iako se pretpostavlja da se kao nova životinjska vrsta već uspio proširiti i razmnožiti i na drugim kontinentima.
Boja dlake i kod mužjaka i kod ženki varira od svjetle do crne, prosječna težina koju dostižu mužjaci je 80-ak kilograma, a ženke oko 60, primjećeni su primjerci teški i preko 200 kg.
Životni vijek u prosjeku traje 70 godina, ali starost nekih jedinki ide i do 140-150 godina.
Č.OV.AC. voli živjeti u čoporu, hrani se i mesom i biljkama, ženke kroz životni vijek prosječno donesu na svijet 1 ili 2 mlada.
Č.OV.AC. je ponekad vrlo ratoborna životinja, ali je za ljudsku vrstu još opasniji u stanju mirovanja.
Znanstvenici su međutim eksperimentiranjem ustanovili da se ova, tek sada otkrivena životinja vrlo lako da pripitomiti, a onda je ono što joj najviše godi u isto vrijeme i najbolji način za uspostavljanje međusobnog povjerenja, odnosno prijateljstva, što češće šišanje.

Ako niste previše ushićeni naslovom \\\"Izlazimo iz recesije!\\\" koji je upravo objavljen na \\\'Danas.hr\\\', sliku, i još puno više od toga, možete pogledati na originalnom članku:

Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života

.

Bojan Maletic

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 3394
    • Pogledaj profil
Odg: Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života
« Odgovor #1 poslato: Septembar 09, 2010, 04:40:37 posle podne »
uaaaaaaaaaaaa copy/paste spameru....:angry:

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Na Balkanu Otkriven Novi Oblik Života
« Odgovor #2 poslato: Septembar 19, 2010, 07:24:10 posle podne »
Barem održava forum živim...Mada je na aparatima kako vidim :(