Autor Tema: Evolucija I Nadolazeća Monetarna Revolucija  (Pročitano 1498 puta)

Aljosa Duric

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 28
    • Pogledaj profil
Evolucija I Nadolazeća Monetarna Revolucija
« poslato: Novembar 18, 2010, 06:08:49 posle podne »
Nezaustavljivi porast globalnog duga i svjetska dužnička kriza? Katastrofu biblijskih razmjera su izazvali bankari uz vatrenu potporu vlada koje su pod njihovom kontrolom.

Unatoč tome što su svi svjesni da je oduvijek sve bilo jedna velika farsa, što je oporavak anemičniji - to su i politički odgovori na krizu sve očajniji, maštovitiji i blesaviji. Rekordni nacionalni i privatni dugovi, gospodarski poticaji i tiskanje novca, postali su nova vrste molitve u organiziranoj ortodoksnoj ekonomskoj religiji.

Nadolazeća monetarna revolucija, evolucija čovjeka i novca? \\\"Suština suvremenog monetarnog sustava je stvaranje novca iz ničega od strane privatnih banaka, vrlo često glupim kreditiranjem\\\". Ovo nisu riječi monetarnog mjesečara, to je nedavna izjava glavnog ekonomskog komentatora novina Financial Times, ujedno člana \\\"Nezavisne Nacionalne Komisije Za Bankarstvo\\\" i najodlikovanijeg, najprestižnijeg novinara iz područja gospodarstva u Engleskoj.

Činjenica koja se više ne može sakriti je ta da kad je u pitanju naš novac, onda banke tu nisu njegovi posrednici već njegovi stvaraoci. Većina procjena upućuje na to da je između 97 i 99% sveukupnog \\\"novca\\\" u svjetskoj ekonomiji kreirano u obliku kredita prema bankama, sićušni ostatak otpada na gotovinski novac. Ovi krediti su stvoreni doslovce iz ničeg jednostavnim unosom brojki u računala kao nova \\\"imovina\\\" banke i istovremeno kao nove \\\"obveze\\\" dužnika. Banke ovo ne košta ništa, a nije rijetkost da dužnike može stajati čak i života.

Banke su dužne držati kao rezervu samo dio sveukupnog \\\"kapitala\\\" za kojeg tvrde da je u njima depozitiran. Radi se o 2% ili i manje. Tako u suštini funkcionira bankarstvo frakcijskih rezervi - bankarstvo djelomične obvezne rezerve, ili je bolje reći - zbog toga ne funkcionira jer banke na taj način mogu stvoriti novi novac iz ničeg za bilo što da im srce poželi.

Ovakvi kakvi jesu, monetarni i bankarski sustav narušavaju sva pravila slobodnog tržišta, a osim toga, propala je i dostava dobrih rezultata na poljima socijalne pravde i ekološke održivosti. Od svih mogućih, nema goreg načina na koji je organizirano stvaranje novca i njegova distribucija od onog kojim se danas koristimo. Svijet je zahvaljujući nerješivoj aktualnoj globalnoj dužničkoj krizi, bolje ikad nego nikad, postao svjestan činjenice da je financijski mehanizam zaribao.

Alternative postoje, neke su već i funkcionalne.

Ubojstvo s predumišljanjem: povod - emisiona dobit; žrtva - narod; ubojica - političar; dokaz - novčanica; naručilac ubistva - bankar.
Ako želiš, ovdje možeš saznati više i o onome za što se bez ikakve dvojbe sada ustanovilo da je isprazna demagogija i doktrina ortodoksne ekonomske religije; i o prospektivama za budućnost - Pogled kroz povećalo znanstvenika na urušavanje aktualnog svjetskog financijskog sustava i nadolazeću monetarnu revoluciju, evoluciju čovjeka i novca:

Monetarna Revolucija I Evolucija: Novi Novac Novih Ljudi Novog Svijeta


Post Scriptum: Nagradno pitanje za sve, s posebnim naglaskom na policiju i tajne službe, vezano uz zadnje dvije izjave koje je čovječanstvu dao širom svijeta poznati međunarodni urednik ekonomije i financija u novinama Daily Telegraph, Ambrose Evans-Pritchard

- u članku \\\"Ukinimo Federalne Rezerve\\\": \\\"Ispričavam se čitateljima diljem svijeta što sam branio i podržavao monetarnu politiku ekonomskih poticaja Federalnih Rezervi, i što sam naivno kao imbecil bio uvjeren da FED nakon što je počeo ispaljivati prve metke kvanitativnog ublažavanja neće pokleknuti ovisnosti o drogama, političkim zloupotrebama i suludo otrovnoj razvratnosti\\\".

- u članku \\\"Europski Lideri Zabezeknuti Pred Strašnom Istinom\\\": \\\"Cijeli projekt o Europskoj Uniji je sada zbog globalne dužničke krize u opasnosti od raspada, sa strateškim i gospodarskim posljedicama koje je vrlo teško predvidjeti.
Moje osobno mišljenje je da je EU postala nelegitimna kad je odbila prihvatiti odbacivanje Europskog Ustava od strane francuskih i nizozemskih birača u 2005 godini. Nema toga što bi moglo opravdati oživljavanje tog teksta u vidu Lisabonskog Sporazuma i njegovo prihvaćanje kroz parlamentarnu proceduru umjesto javnog referenduma, radi se o autoritarnom puču.
Kad su i u Irskoj na referendumu birači izglasali Ne, EU je ponovo zanemarila rezultate i zastrašivanjem natjerala Irce da glasaju još jedanput.
To je ponašanje pro-fašističke organizacije, tako da ako Irska sada, povijesnom ironijom bude karika zbog koje će puknuti lanac Eurozona-Europska Unija, bit će teško odoljeti iskušenju otvaranja boce viskija i uživanja u tom događaju
\\\".





Tko je i kojim sredstvima, s koliko novca, kakvom ucjenom ili uz kakvu prijetnju uspio spriječiti objavljivanje slične slike u svrhu upozorenja javnosti, adekvatne današnjoj svjetskoj situaciji, na području bivše Jugoslavije?