EEE moj Cvejo,
gde ga ti sad ode!? I zasto si se uopste prozvao?
moj post pocinje recima:
\\\"Drago mi je da ste svi srecni:) \\\"
Ti si to namerno ili nememerno preskocio i krenuo sa onim: al,kako cujem... cime si me svrstao u kako kazes \\\"varosku tracaru\\\".
Ovo moje \\\"al, kako cujem.\\\".. u svakom normalnom coveku zvoni na uzbunu da stvari polako izmicu kontroli i da treba nesto preduzeti.
... Znam i ko je pretuceni covek, al nisam mislila da treba da ga povlacim ovde po forumu... Dakle pretuceni covek je Cova, nas dugogodisnji bubnjar, koji je mirno setao ulicom i desilo se da su tri momka za koje on tvrdi da su izasla iz pozorista nasrnula na njega... pa ... bas onako kako sam i napisala u onom predhodnom postu.
Dosao je do nas i ispricao sta se desilo. Covek je potpuno modar i ruka mu je iscasena u zglobu... a ja sam zabrinuta.- i kako vidis nije ni varoski trac, nego nazalost suva istina.
Ni jednom recju nisam pominjala da nasi kulturni radnici podsticu nasilje u ovom nasem gradu, nego da treba da se obrati paznja.
Ti kazes:\\\"Drugo, uzasava me konstrukcija \\\"...izlazeci iz nase institucije koja bi po svom default-u trebala biti nosilac kulture grada, napadaju prolaznike...\\\". Ovo je nedvosmislena optuzba, ili bar vrlo ozbiljna i eksplicitna implikacija da su ljudi iz ustanove - nosioca kulture grada, inspirisali i podsticali na nasilje neduzne mlade ljude. Cemu ovakva zlonamernost?
Ovo moje \\\"..izlazeci iz nase institucije koja bi po svom default-u trebala biti nosilac kulture grada, napadaju prolaznike...\\\" je cinjenica Cvejo ne nedvosmislena optuzba!!!... pa sad svidjala se tebi ta konstrukcija ili ne, od volje ti.
Dalje ti kazes:
\\\"Svaki dan, svakog sata, neki ljudi izlaze iz neke crkve, skole, vrtica, kafica, udruzenja za zastitu zivotinja... poneki od njih, nekada, vrlo brzo ucine neki saobracajni prekrsaj, cak i krivicno delo, slazu, izvrse preljubu, itd, itd, ali se jos niko nije setio da njihova dela pripise delovanju ustanova u kojima su neposredno pre toga boravili. Odvratno, zaista\\\"
Ajd\\\' sad jednu paralelu: covek izlazeci iz svoje kuce ne zatvori dobro vrata namerno ili slucajno nebitno... i kroz ta ista vrata izadje njegov kucni ljubimac rot /sarplaninac ili doberman ( paralela sa nasim veselim subotarima, od kojih su se neki dobrano nalili alhoholom, koji su popili na toj zurci!) i cap ujede prolaznika. Vrati se taj isti covek kuci i kaze: nemam pojma, ja nisam kriv moj pas je u dvoristu... to je neki drugi pas- verovatno lutalica- najlakse, jer je on ne svojom zaslugom- niciji... i opet ona :\\\"neko drugi je uvek kriv\\\"!?
\\\"Ljudi da li je to tacno\\\"- znacilo je opet za svakog koji moze malo da angazuje mozak.( cita izmedju redova).. Zar je moguce da se i kod nas u Beceju desavaju ovakve stvari... i odmah dalje sta cemo preduzeti da se takve stvari ne desavaju!....zbog nase dece Cvejo iako si ti tvoju zbrinuo negde drugde.... ja sam zabrinuta!!!
Pa sad ti vidi ko je ovde zlonameran , a ko nije i sta je u svemu odvratno, opet od volje ti.
... A sad kad si se vec prozvao i moj potpuno dobronamerni post cija je svrha bila
zvono za uzbunu, pretvorio u tracarski i zlonamerni... da te pitam: sta bese sa Martinima i zbog cega padaju sa stalaka (nosaca) i zbog cega su vec motani zvucnici. Osecam se prozvanom jer sam direktno ucestvovala u nabavci istih ( ne materijalno) i ti vrlo dobro znas kako je to nabavljeno od koga i za koju cenu. Namena tog razglasa je bila neka sasvim druga od ove, za vesele subote i slicne tehno zurke, protiv kojih ja zaista nemam nista protiv- rado odlazim na neke , kada mi to vreme dozvoli!, ali je ozvucenje za tu svrhu nedovoljne snage, ( razglas ne moze da \\\"podnese\\\" tu jacinu muzike- u sta ces se vrlo brzo uveriti, a i pitaj neke druge koji znaju!), ali ne po cenu da pozoriste ostane bez istih.. Koliko se secam iskljuciva i jedina namena razglasa je ozvucavanje pozorisne sale i koncerata u pozorisnom klubu... a sve to
podrazumeva prisustvo tonaca za vreme koriscenja razglasa... Pa sta bi?
Samo jos jedno pozoriste u zemlji Srbiji ima takav razglas... i ovo nase becejsko.
I sada na kraju ja necu reci Cvejo kako te nije sramota da tako nakaradno izvrces moje reci, tim pre sto se jaaako dobro poznajemo i sigurno znas da nisam htela tebe da čepam. To prosto ne radim na taj nacin. Vrlo sam konkretna kada imam neko pitanje i zamerku i kazem to ljudima u lice.. ( kao ovo za Martine).
... Recicu ti samo: Cvejo razmisli jos jednom kome si sve to napisao i zasto( to kazi sebi).. ?!
@Vesele subote&pozorisni klub... svim gostima...
Nista lose nisam mislila kada sam napisala predhodni post. Naprotiv. Zelja mi je bila da se svi osecaju bezbednije. Na pamet mi ne pada da \\\"ukidam\\\" vesele subote... zato i dalje ljudi dodjite i uzivajte. Ukazala sam samo na stvar koja se desava iza zavese... a Cveja se prozvao, pa sam htela i da mu odgovorim. Konobori u pozorisnom klubu me znaju kao cestog gosta... i pozdravljam vas ovom prilikom
, kao i sve goste.