Dobar recept za madarski gulas

Započeo Istvan Nagy, Novembar 01, 2008, 12:34:30 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Istvan Nagy

Pocetnik u kuhinji trazim pomoc zA MADJARSKI GULAS.

Bojan Maletic

e ovako...uzmes dve madjarice izmedju 18-27god,a ostalo ce vec one znati...:laugh:

Becej City



MAĐARSKI PAPRIKAŠ 

Za 5 osoba je potrebno:

1 kg telećeg mesa
800 g crnog luka
1 kašika sirćeta
20 g kima
20 g majorana
20 g soli
20 g bibera
50 g brašna
50 g ljute aleve paprike
2 dl vina
500 g krompira
100 g slanine
1 l telećeg fonda

Priprema:

Teleće meso propržiti na ulju. Kada je meso dobilo boju, dodaje se crni luk. Kada meso malo smekša, dodajemo krompir seckan na kockice, kim, sirće i majoran. Nastavimo dinstanje i na pola dinstanja nalijemo vinom i fondom. Kada je meso gotovo, zapržimo paprikaš. Na ulju propržimo sitno seckanu slaninu, dodamo brašno i ljutu alevu papriku.

MAĐARSKI GULAŠ 

Za 5 osoba potrebno:

1 kg telećeg ili junećeg mesa
1 kg crnog luka
100 g ulja
100 g ljute aleve paprike
1 l telećeg fonda
20 g soli
20 g bibera
5 g lovorovog lista
20 g začina C
100 g gulaš gevirca

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti teletinu koja je isečena na kockice veličine 3-4 cm. Teletinu posolimo i pobiberimo. Kada je teletina dobila boju, dodajemo luk isečen na rebarca. Kada su namirnice omekšale, dodajemo ljutu alevu papriku i nalijemo fondom. Namirnice dinstamo i dodajemo lovorov list. Kada je jelo skoro gotovo, gulaš začinjavamo gulaš gevircom.

Za gulaš gevirc nam je potrebno:
50 g slanine
20 g belog luka
10 g kima
1 veza peršuna

Priprema:

Gulaš gevirc se sprema tako što se sve namirnice iseckaju veoma sitno i proprže se dok se od njih ne napravi pašteta. Dodajemo začin C po ukusu.


MAĐARSKI GULAŠ 

Za 5 osoba je potrebno:

1 kg telećeg ili junećeg mesa
1 kg crnog luka
100 g ljute aleve paprike
20 g soli
20 g bibera
1 litar telećeg fonda
5 g lovora
100 g ulja

Priprema:

Teleće meso propržiti na ulju da dobije boju. Dodajemo crni luk i nastavljamo da dinstamo. Kada je meso omekšalo, dodajemo ljutu alevu papriku i nalivamo telećim fondom. Na kraju doteramo ukus začinima.


ili

http://www.kuharica.hr/recepti/glavna_jela/madarski_gulas_2.html

Plavi_Zoro


Istvan Nagy

Hvala za recept. Ali ovde (svedska) nabavis dve ondah moras kuvati za tri hvala i javi se!!!

Bojan Maletic


Gordana Kuzmanovic Sadzakov

Preporuka:
 dok se meso dinsta, obavezno dodati supenu kašiku meda ( može i malteks), ili još bolje 3 režnja crne cokolade za kuvanje, i nakon 10-tak minuta senfa po ukusu...

Imam još jednu preporuku... kada se meso blago udinsta, velikom rupastom kašikom izvaditi meso u neku šerpu, pa u sok od mesa uz dodatak malo ulja udinstati luk dok ne postane staklast. U ovoj fazi luk obavezno posoliti i tad dodati lovorov list, da se i on malko proprži ( obično ovde dodam i svežu crvenu papriku isečenu na režnjeve, naravno, ako je imam)... e sad vratiti meso i dinstati sve dalje ! :)

Plavi_Zoro

A ja to ovako radim.....:) :) :)



 :thumb: :thumb: :thumb:

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

Imal\\\' ko dobar recept, volju i mesto gde bi se mogao praviti pasulj u kotliću ?  ;)

Plavi_Zoro

Lusy napisao/la:
CitatImal\\\' ko dobar recept, volju i mesto gde bi se mogao praviti pasulj u kotliću ?  ;)



Jel ti ovo odgovara????  Za mesto se odlučite Vi..:) :) :)