Život mladih bendova????

Započeo Nebitno Isto, Februar 23, 2008, 09:53:03 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Sinisa Tomic

nisam bio tu da odgovorim na ono sto je receno.
vec sam rekao da skidam kapu onima koji su organizovali ovaj dogadjaj, ali sam ukazao na par propusta, a sto se tice dogovora bendova, mi smo se pojaviliu, a jedino sto smo saznali da gitaristi i basisti treba da daju Kasiki gitare da im nastima (kao da oni koji sviraju desetak godina to ne znaju da rade) i da se svira po spisku na plakatu, a ko je  jos bio od 11 bendova na dogovoru? ljudi iz jkmamkk-a su nas nazvali oko pola sedam i javili da nece stici, tako da ako nesto za njih bitno bude na sastanku da mi divanimo u njihovo ime. sto se tice bine i razglasa i tonaca, jeste fenomenalna bina, ali ne i najbolja u vojvodini. tonac je bio izuzetno nemaran, kako moze jedan bend koji ima jedan vokal i svira neke rock bluz stvari 45 min (i oni nisu krivi za to sto neki bendovi nisu imali ni 20 min) da uradi tonsku probu za punk bend koji ima 4 vokala? zasto taj tonac nije u toku nase prve pesme namestio zvuk, kad vec nismo imali tonsku? A sto se tice broja ljudi 2000? pa nama je dosta i 100 ljudi koji kapiraju sta mi imamo da kazemo, a tamo i nije bilo vise od mozda 200 ljudi koji su nas intenzivno slusali, ostali su dosli zato sto se nesto dogadja, nama ti ljudi nisu interesantni.
VAMA LJUDI (TAURA) SVAKA CAST, a ovo sto kazem ne govorim kao kritizer, vec su to samo saveti, naravno da podrzavam dogadjaje ovakve prirode i sve koji uloze trud da bi bilo sta organizovali, i ako mislim da mogu da dam koristan savet, to i cinim, kako bi u nasem gradu imali sto vise kvalitetnih tematskih festivala.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

Opa , pa ovde se ravila prava diskusija!:)
Ajmo redom.
 Kada sam napisala da sa nešto naučila, mislila sam da, ako ikada nešto slično budem/o organizovali, sastanak sa muzičarima mora da se desi dan ranije.... Pa da lepo vođa benda potpiše ugovor sa organizatorom da će poštovati protokol dešavanja i organizatore.
I dalje tvrdim da ste se svi pojavili u 19 sati na zakazanom mestu, trajanje svirke i štimovi, bi štimali!
 Simo Svaka čast svima, ali da li je tebi ok da bend koji je sprečen da dođe na sastanak javi to drugarima/ kolegama muzičarima, a ne organizatorima!? A kanda su mnogi bili sprečeni da se pojave u zakazano vreme.:laugh:   Nećemo dalje o ovom na forumu i ti i ja znamo pravi razlog!;)
 Ok idemo dalje.
 Za ozvučavanje sam prvo zvala Sretu, koji je moj prijatelj i koji je meni nekako bliži srcu ( Audio constructor)! I pored više nego spuštene cene, za nas je to bilo previše. Miša Berar mi je takođe prijetelj. Njega nisam mogla dobiti... čovek bio na pecanju danima, a cena njegovog razglasa je za nas u ovom momentu nedostižna.( 5 ooo- 7 000 E). E onda smo se suočili sa stvarnošću i pozvali opet naše prijatelje (Ljubu i Bucu)koji su svoj posao uradili više nego korektno i naravno opet nam spustili cenu :)  
  Nemam ništa protiv kritike koja je konstruktivna, dobronamerna i uvek dobrodošla! ... Samo predhodno treba da se ispoštuje dogovor :)
Sve u svemu bilo je odlično i daj bože da bude još češće!
@ Cross- svi su mogli da se prijave. Zašto se bendovi koji sviraju hard rock ili metal muziku, nisu prijavili, ne znam!? Mogli su da se prijave i muzičari koji sviraju klasiku, pa opet nisu. Š ansa je data svima!
@Axl hvala za prelepe slike :) Nadam se da ćemo nekako moći doći do istih.
 Dragi mladi muzičari svirajte i dalje.... nadam se da vam je bilo lepo i da ste i vi iz svega nešto naučili! :) :) :)

mumba

svaka čast teby lusy zaista si žena za medalju ne samo zbog ove organizacije nego zbog mnogih stvari ! svaka čast još jedared!

Stevan Kosanovic

necu da pravim haos od teme, ali nije mi jasan stav grupe jkmamkk, kako mogu da zakazu snimanje u studiju, na dan festivala...to mi je totalno nelogicno,neprofi....
verujem da ste imali problem sa toncem i ostalim stvarima, ali....prvi veci hepening u beceju posle 100 godina, i svi samo kukaju....
ne valja ovo, ono, kakav je to bend iznenadjenja itd....btw, ne znam ni ko je bio, jel Super s karamelom??
ako su oni, nema sta da se prica, od becejaca i okoline nema nikog ko je vise uradio u zadnjih 5 godina...tako da su zasluzili da budu tzv headliner-i...ako nisu oni nastupali, izvinjavam se :)

mladi bendovi nastavite da vezbate i stvarate, imali ste konkurs za EXIT, nadam se da ste se prijavili, pa daj boze i prosli na fest...

vidimo se na nekom rejvu :)

aleksandar tomic

Sto se jkm-a tice imali su zastupnike na sastanku, a na sastanku je receno samo da ce Kasika nastimati dzitre. Pri izlasku na binu su zamoljeni da odsviraju 3 pesme(sto je cirka 5-6 minuta), a to bas i nema neke veze sa stimanjem gitara, kao ni sa snimanjem.

@acafaca- ne znam šta bih još rekla osim onog što sam već napisala... i čvrsto stojim iza svog predhodnog posta.
... reći ću samo još da: \\\"Pas laje dok karavani prolaze\\\" e sad...;)

mumba

aleksandar tomic

samo pokusavam kumasinu da objasnim nesto posto nas proziva za neku neodgovornost

Zoran Sarajlija

Jebi ga sledeci put ce biti sve bolje i JKKKKKKKM ce dobiti dupli tajming...zasluzuju to u svakom pogledu...valjda se nisu naljutili!?

Stevan Kosanovic

aco, kako da ne pomenem neodgovornost, kad i jeste ona u pitanju!!
sigurno je neodgovoran bio i tonac...ali opet....ne mogu da shvatim da bend ima snimanje u studiju, na dan koncerta...
ali ajde...ne sumnjam ja u njihove kvalitete muzicke, ali stvarno mi je bzveze...
dobro imali su vas kao predstavnike...ajde....
aj zivi bili, pa vas slusao na nekom sl hepeningu

11 bendova u 4 1/2 sata, koja broje ravno 55 muzičara, smestiše se tog dana na krugu!.
 Razglas više nego pristojan, tonci dobri \\\"Bebama, Bajagi, Bori.... Ne razumem zašto nisu dobri našim mladim muzičarima, koji su dobili retku priliku da se prijave bez audicije i pokažu šta znaju.
Sastanak, kao ključna stvar je izostao, a kolege muzičari se malko zaneli, pa probili termin.( nisu mislili na one posle). Na gitarijadama se sviraju 2-3 pesme i... show must go on...
 Ne znam o čemu Aca priča, a Simi ću uživo o onom što sam saznala i što mi rekoše roditelji ;)  

Živi bili, pa se vidimo negde opet :) ...ako bog da!

aleksandar tomic

tonci: jesu dobri kad se bar malo potrude( za bebe, corbu i kompaniju), a ne kad se na bini nista ne cuje ( ja sam cuo samo Simu i bubanj, a i ostali bendovi su se zalili na isto) samo zato sto sviraju neki klinci.

...joj Aco a što mi to tek sada kažete i da znaš da ću ovo proveriti, ako je tačno...:angry:
 Nego ajd ti piši projekat, obezbedi sve to što smo mi/ja, a ja će da sviram... meni neće ništa smetati, znaju  tonci i vlasnici razglasa, da je istina ovo što kažem..i sviram bez probe i sve čujem ,ako hoću :) ... Važi :)

mumba

trebalo bi da se dovedu tonci benda pink floyd valjda bi oni ,,možda\\\'\\\' potrefili zvuk!

Vladimir Bakic

Jaoj Cross samo ne Pink Floyd! Likovi koji su na toj svirci svirali stvari od Pink Floyd-a su i napravili celo sranje..Ne time sto su ugnjavili masu nego sto su svirali jedno 45 min... Licno ne volim grupne svirke zato sto je uzasno tesko iskontrolisati gomilu muzicara,koji su u velikoj vecini neodgovorni idioti..Jednostavno jedino resenje je napraviti preciznu satnicu sa dovoljnim pauzama izmedju i strogo je se drzati..Nama su rekli da sviramo u ponoc i da treba da sviramo 20-tak minuta jer do pola jedan sve mora da se zavrsi..Izasli smo u 00:10h,odsvirali 8 pesama i u 00:30h sisli sa bine..Nastimali smo se sami pre izlaska na binu,kakav crni Kasika da nam stimuje gitare??? Svaka cast organizatorkama,visim po becejskim svirkama vec nekih 17 godina i ne pamtim koncert sa ovoliko bendova i ovoliko ljudi u centru..Mozda je u organizaciji falila samo jedna cvrsta muska ruka sa preciznim casovnikom na istoj..Ovakav koncert treba drzati barem jednom godisnje..Respect!