Lečenje...

Započeo Plavi_Zoro, Maj 21, 2009, 11:50:25 POSLE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Becej City

СаопшÑ,ење за јавносÑ, СвеÑ,ог АрÑ...ијерејског Синода СПЦ
23. мај 2009 - 14:59

СвеÑ,и АрÑ...ијерејски Синод је са запрепашћењем и жаљењем примио весÑ, о бруÑ,алном насиљу које се, у окриљу манасÑ,ира Црна Река у ЕпарÑ...ији рашко-призренској, примењује према оболелима од болесÑ,и зависносÑ,и. Приказани снимци и јавно признање рашко-призренског клирика несумњиви су доказ насиља, поÑ,пуно сÑ,раног јеванÑ'елском дуÑ...у и мисији Цркве и апсолуÑ,но неприÑ...ваÑ,љивог.

СÑ,ога, СвеÑ,и АрÑ...ијерејски Синод позива Преосвећеног Епископа г. АрÑ,емија да одмаÑ... и без одлагања распусÑ,и нелегални сÑ,ационар за лечење болесÑ,и зависносÑ,и, а да проÑ,ив својиÑ... клирика који су проÑ,агонисÑ,и насиља покрене црквено-судски посÑ,упак.

СвеÑ,и АрÑ...ијерејски Синод позива надлежне државне органе да, у вези са овим немилим догаÑ'ајем, предузму мере из своје надлежносÑ,и.

ЖрÑ,вама насиља, као и свима који су на било који начин погоÑ'ени овим срамним догаÑ'ајем, СвеÑ,и АрÑ...ијерејски Синод, у име целе Српске Православне Цркве, изражава најискреније жаљење, погоÑ,ову заÑ,о шÑ,о се насиље догодило у близини мошÑ,ију свеÑ,ог ПеÑ,ра Коришког, великог испосника који је целим својим бићем и живоÑ,ом сведочио љубав и ненасиље.

Из Канцеларије СвеÑ,ог АрÑ...ијерејског Синода

Епископ бачки др Иринеј

Slazem se sa Robinom, konacno nesto pozitivno iz SPC, izgleda da novi Sinod radi pos\\\'o, jos samo da se jasno odrede povodom Pahomija, Ilariona i ekipe...

Z A

{youtube}v=dbah__NVU44{/youtube}

Plavi_Zoro

Krivične prijave protiv batinaša

Beograd - Roditelji pretučenog D.P, bivšeg štićenika Duhovno-rehabilitacionog centra u Crnoj
Reci, podneće krivične prijave protiv svih koji su tukli njihovog sina.

Dvadesettrogodišnji D.P. iz Zaječara, žrtva brutalnog prebijanja zabeleženog na video snimku koji je poslednjih dana uzburkao javnost, za B92 kaže da je od 2006. tri puta bio na lečenju u Crnoj Reci. Za to vreme je, kako navodi, dva puta dobio brutalne batine od takozvanih saradnika, bivših štićenika centra, ali i upravnika centra Branislava Peranovića. Njegovi roditelji su tretman D.P. u centru plaćali i do 300 evra mesečno. Snimak koji se pojavio na Internetu načinjen je 16. maja 2007. odnosno prvog dana nakon što se D.P. vratio u Crnu Reku. Na snimku se, kaže sada on, vidi samo deo batina koje je tog dana dobio. “Pre toga je bio snimak prvih deset ašova, prvog batinanja, a ovo što se vidi na snimku je već kraj, drugih deset ašova i batinanje”, kaže on za B92. Razlog za prvo batinanje je bio taj što je D.P. narkoman i što je ponovo vraćan na lečenje, a drugi put je batine dobio bez objašnjenja. D.P. kaže da je blagoslov za batinanje svakog pacijenta u Crnoj Reci davao sveštenik Branislav Peranović, upravnik centra, koji ih je često i sam tukao. “Drugi put je bilo u prisustvu oca Branislava, gde sam i od njega lično dobio par šamara i par pesnica”, rekao je D.P. Milan Pantelić, otac mladića, znao je da je D. P dobio batine u centru, ali nije mogao da zamisli šta se njegovom sinu dešavalo dok nije video snimak na televiziji. “Ja nisam mogao da dođem sebi. Ono što je on meni pre pričao, to je bila priča, ja sam ovo gledao i nisam mogao da dođem sebi, ja sam drhtao\\\", kaže otac. D.P. i porodica podneće krivične prijave protiv upravnika centra u Crnoj Reci, kao i svih aktera nemilosrdnog batinanja. Određeni broj roditelja štićenika centra Crna Reka saglasan je, međutim, sa metodama koje se tamo primenjuju. Oni su uputili saopštenje u kome ističu da javno prikazivanje tretmana ne ide u korist njihovoj deci. U saopštenju se nalazi i pisana izjava dece, kojom izražavaju potpuno poverenje u rad ljudi duhovnog centra na njihovom izlečenju. Sa takvim brutalnim metodama, međutim, nije saglasan ni sinod Srpske pravoslavne crkve, koji zahteva raspuštanje nelegalnog stacionara. Sinod zahteva i da se protiv odgovornih pokrene crkveno-sudski postupak.

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

Svi prenosite copy-paste šta se dešava\\\' a to smo već videli, čuli, pročitali( znamo svi da nismo u srednjem veku... a možda i jesmo! :dry: )
 Zanima me kako će se sve završiti...na nivou države, SPC i  suda, a još više me interesuje Vaše mišljenje! :)
Kako se, dakle, leče bolesti zavisnosti , po Vama ?
 Drugim rečima, šta biste Vi uradili, što sa zavisnicima, što sa onima koji primenjuju metode lečenja koje su.... šta, po Vama?

\\\'ajd da malko divanimo!.... , uostalom zato i služi ovaj naš forum :)

mumba

ja sam već negde rekao samo teškim fizičkim radom od 12 sati dnevno ukoliko se to ne ispoštuje i ako narkos krene na vas kao čuvara onda odobravam batinaje ali ne ovog tip već kamdžija po leđima i da vidiš al ipre svega rad .taj posle neće imati ni snage ni volje za drogiranjem!

Robbyn �

Pfff...Nisi onda ništ abolji od onih...

Kombinacija rada,umetničkih radionica i izolacije u ekstremnim slučajevima.Dok se ne oslobodi fizičke zavisnosti.

E posle ide integracija u društvo i tu većinom padaju.Takva država,ne mari ni za nas uslovno rečeno normalne,a ne za neke sa posebnim potrebama i uslovima...

Koga porodica i okruženje podrži izvuče se,kako su većina zaglibili u to baš zbog porodice i okruženja,nema im spasa...

Tužno,ali tako je...