BecejOnLine Forum

Društvo => Društvo, dom i porodica => Temu započeo: Vojislav Prkosovacki Mart 12, 2008, 03:33:50 posle podne

Naslov: Soška 204
Poruka od: Vojislav Prkosovacki Mart 12, 2008, 03:33:50 posle podne
(http://www.rts.co.yu/wupload/demo/novipasos.jpg)

Koga cemo predloziti?

U MAJU NOVI PASOSI ZA DRZAVLJANE SRBIJE

Drzavljani Srbije bice u mogucnosti da krajem maja ove godine dobiju moderan pasoš sa državnim obeležjima Srbije. Pasoš će biti crvene boje, a novitet je čip na kome će biti biometrijski podaci o vlasniku isprave.

U svrhu promocije nove putne isprave Republike Srbije i pravih društvenih vrednosti, Vlada Srbije pokrenula je akciju \\\'Novi srpski pasoš - novo lice Srbije\\\' u okviru koje se njaši u zemlji i dijaspori pozivaju da predlože najplemenitije i najuspešnije građane Srbije koji će biti nosioci prva 204 pasoša. Predlozi se od 10 marta mogu poslati putem formulara koji se mogu naći na web sajtu Radio Televizije Srbije www.rts.co.yu i web sajtu Večernjih novosti www.novosti.co.yu

Žirijem koji odlučuje o vlasnicima prvih pasoša predsedava Bojana Stepanović, jedna od najpoznatijih hraniteljica u Srbiji u čijoj je hraniteljskoj porodici odraslo 39-oro dece bez roditeljskog staranja. Članovi žirija su pevač Zdravko Čolić, genetičar Miodrag Stojković, izumitelj litijumjonske baterije Dejan Ilić, proslavljeni košarkaš Aleksandar Đorđević, novinari Bojan Brkić i Manojlo Vukotić.

Osnovni kriterijumi u radu žirija biće ljudska izuzetnost [plemenitost i hrabri podvizi], studentska i učenička izuzetnost [izvanredni rezultati tokom učenja ili studiranja], profesionalna dostignuća u bilo kojoj oblasti kao i doprinos afirmaciji Srbije u svetu.

Nijedan od predloženih nosilaca pasoša ne sme da bude medijski afirmisan i mora da bude državljanin Srbije ili da ispunjava uslove za dobijanje našeg državljanstva.

Dodela prvih 204 pasoša biće upriličena početkom maja na svečanosti u Domu Narodne skupštine. Krajem maja otvaranjem izložbe „Srpske putne isprave kroz istoriju“ obeležiće se početak masovnog izdavanja novog pasoša.

Proces predlaganja nosilaca pasoša traje od 10. do 25. marta 2008. godine. Sve informacije o akciji i načinu predlaganja mogu se dobiti putem i-mejl adrese pasosi@sr.gov.yu.
Naslov: Odg: Soška 204
Poruka od: Radomir Jelic Mart 13, 2008, 07:41:03 posle podne
Predlazem Cross-a
Naslov: Odg: Soška 204
Poruka od: mumba Mart 13, 2008, 08:21:10 posle podne
ja predlažem prijatelja ifrutina zbog herojskog zalaganja na emotivno/švalerskom bojnom polju gde koliko čujem i vidim samo pobeđuje a niko hvala da mu kaže pa evo prilike i za to,i još nešto želeo bih da on dobije pasoš broj 1 jer je takođe kao važna ličnost u bečejskoj opštini veoma aktivan i u suzbijanju alkoholnih derivata na istoj zarad nadolazećih generacija te sav otrov u sebi skladišti .shodno tome drug igrutin je ispunio sve uslove navedene u gorenavedenom saopštenju!

živeo igrutin.....posle njega POTOP!