Reality show

Započeo TiDža84, Decembar 09, 2007, 10:16:50 POSLE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

TiDža84

Reality televizija,pojam koji porazumeva siroku lepezu zabavnih emisija o \\"stvarnim ljudima\\". Ovakvi programi se prave o svemu i svacemu,a jedini uslov je da kamere zabeleze stvarne reakcije na priodne ili vestacki izazvane situacije.Svoju ekspanziju reality televizija belezi pocetkom devedesetih godina,da bi potpuni uspeh doziveo u 2000-im.
Popularni seriali \\"realne televizije\\" u Americi, kao sto su Americki idol ili Ja sam slavan[/i,privacili su neverovatnu paznju polovine celokupog televizijskog auditorijuma.Vec to ukazuje da ovakve emisije nose univerzalnu ideju  koja je u stanju da zabavi najsiru mugucu ciljnu grupu.
Poplava \\"rijaliti sou\\" programa na konkurentskim televizijama, naterala je programsko rukovodstvo na TV B92 da razmisi o fenomenu \\"modernog televizijskog voajerizma\\".

Da li bi neko od vas ucestvovao u nekom reallity show-u?Koja bi to emisija bila?Koja bi bila vasa taktika?Da li mislite da posedujete odredjene \\"talente\\" za ovakve emisije?

Boris Majstorovic

Reality show ili razgolicenje pred auditorijumom je ubedljivo najisplativiji način da se zaradi na ljudskim budalastinama. Najbolji je onaj koji ispadne najveci seronja i tupan! Super. Sujetu sam nahranio i sad ne moram da večeram, idem da spavam i da mislim kako odlično živim dok gledam moj omiljene likove na TV-u. A stvarnost je malo drugacija!