Autor Tema: Pilot epizoda TV serije o Mladiæu na internetu  (Pročitano 981 puta)

Becej City

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 818
  • Pogledaj profil
Pilot epizoda TV serije o Mladiæu na internetu
« poslato: Oktobar 02, 2007, 05:34:43 posle podne »
Studenti FDU pripremili neobičan sitkom
Pilot epizoda TV serije o Mladiæu na internetu
Autor: E.B. | 01.10.2007 - 09:16

Ratko Mladiæ


Grupa studenata Fakulteta dramskih umetnosti osmislila je sitkom TV seriju „Mladiæi“, o skrivanju Ratka Mladiæa u jednom beogradskom stanu, i njenu pilot epizodu postavila na internet, u nadi da æe zainteresovati neku televiziju, pošto su ih tri TV kuæe veæ odbile.

Pilot, koji je za 13 dana imao oko 14.500 pregleda, prikazuje tesne cimerske odnose izmeðu Ratka Mladiæa i dvojice mladiæa koji žele da u stanu naprave žurku. Stan pripada njihovoj babi Smilji i mogu da ga koriste samo pod uslovom da ga dele sa bivšim komandantom Vojske RS.

Režiser Uroš Tomiæ rekao je Beti da je 15-minutna epizoda, koja je postavljena na sajtu MySpace, to jest na adresi, zapravo vežba iz TV drame kakve se rade na treæoj godini FDU. Projekat je, kaže Tomiæ, nastao „na času, iz zezanja,“ i zajednička je ideja sa Pavlom Vučkoviæem, dobitnikom dva priznanja za studentski film na Kanskom festivalu.
Autori serije, dodaje on, nisu hteli da Mladiæ bude crno-beli lik i da „kolje po kuæi“, veæ su ga prikazali kao čoveka na kog „niko ne obraæa pažnju, ali koji je sve vreme u dosluhu s vlastima“.
Na početku epizode, Mladiæa na fiksni telefon poziva „Srðan iz Vlade“ i pita ga „da li je spreman da se preda“. On odgovara: „Nisam, još nisam“. Kada „Srðan“ upita: „Pa šta sada da kažem ovima iz Haga“, Mladiæ mu poručuje: „Kažite da ste me locirali“, a kao lokaciju sugeriše - Valjevo. Mladiæ svojim cimerima pozajmljuje novac da naprave žurku i povlači se u špajz, gde piše roman. Kada teran bučnom muzikom izaðe meðu mlade, niko ga na prepoznaje. Zatim poziva policiju da prekine žurku „jer pošten narod ne može da spava“, ali ne biva otkriven ni kad policija doðe u stan. Animirana uvodna špica prikazuje Mladiæa kao generala koji razara Srebrenicu, a onda se krije u Moskvi i Pekingu, da bi na kraju, kako se u prateæem džinglu navodi, završio u Beogradu na poziv „stare ljube Smilje“, jer „nigde više neæe da ga kriju“.


http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=18132179

Cedo Erak

 • Jr. Member
 • **
 • Poruke: 61
  • Pogledaj profil
Odgovor:Pilot epizoda TV serije o Mladiæu na internetu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 03, 2007, 07:14:05 posle podne »
aaaaaaaaaaa
ova serija je strava...
nadam se da ce biti uskoro na TV!!!
JAKO je dobro odradjeno....:woohoo: