Evo malo sam se pozabavio, dakle, konkretna pitanja i voleo bih konkretne odgovore. Ovih par pitanja su samo pocetak. Nakon odgovora (ili nemanja odgovora), postavicu ih jos. Necu postavljati pitanja u vezi stvaranja Zemlje, redosleda stvaranja itd, o tome na drugoj temi.
Da krenemo redom. Let’s play:
Po prvoj knjizi Mojsijevoj, Bog je stvorio coveka po svom oblicju:
“Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.“ Mojsije 1:1:26
E sad, posto je covek stvoren po Bozijem nalicju, a Bog je bespolan (bar po verskim tvrdnjama), kako to da je covek muskog pola, ima fizioloske potrebe, kao i potrebu za hranom i vodom?
Sledece pitanje:
„I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mesto popuni mesom;“ Mojsije 1:2:21
„I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.“ Mojsije 1:2:22
„A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka. “ Mojsije 1:2:23
Iz prvog stiha vidimo da je Adam bio u snu kada mu je uzeto rebro i pravljena Eva. U trecem stihu vidimo da Adam ZNA da je Eva napravljena od njegoovg rebra. Kako on to zna, kada je za vreme ‘operacije’ bio u snu, a nigde se ne spominje da je informisan o tome?
Sledece pitanje:
„Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.“ Mojsije 1:2:24
O kojem ocu i majci se prica kada je Adam stvoren (kao i Eva), tako da, kao prvi ljudi, nemaju ni oca ni majku?
Za sada toliko. Nakon odgovora idemo dalje.