Možda nema veze sa nesrećama u saobraćaju ali svakako ima veze sa saobraćajnom (ne)kulturom,a nisam hteo da otvaram novu temu,mada bi možda i moglo,ako admini odluče tako,neka slobodno premeste ovaj post jer zaista ima mnogo da se piše na ovu temu...
Dakle,odavno sam zapazio ovu pojavu koja je čini mi se naročito izražena u Bečeju,molim vas da ovo ne shvatite zlonamerno,ali mislim da u drugim gradovima nije toliko izraženo.
Reč je o sledećem:
Sinoć je zbog koncerta u Stage-u i dešavanjima Zmaju,Flojdu i gde sve ne dosta ljudi došlo sa strane u Bečej (sem nas koji smo inače redovni :laugh: )i odmah je bio problem sa parking prostorom.
I onda dolazi do izražaja navika NEKIH nazovi vozača koji su valjda u svojoj auto-školi \\\"Zamljak lako ćemo\\\" naučili da parkiraju OVAKO!
Ovo nije bio jedini automobil parkiran ovako,duž cele zelene ulice bilo je još nekoliko komada,a ista stvar i na parkingu kod Gradske Kafane.I ovo nije slučaj samo sinoć,nego je veoma raširena pojava.
Na mestima gde bi moglo parkirati 2-3 automobila,parkira vozački talenat onako nonšalantno popreko kao da nikoga drugog sem njega nema.
I dok negde zbog nedostatka parkinga auti bukvalno \\\"vise\\\" na kolovozu,neko se baškari na dva ili čak i tri parking mesta...
I onda se piše tamo o Bečeju kao turističkom mestu,velikim planovima u organizovanju manifestacija koje će privući ljude sa strane,a nema osnovnog za ljude koji dođu-parking mesta...A i to što ima,nenamenski se koristi zbog niskog stepena saobraćajne kulture...