Autor Tema: Vista i ADSL  (Pročitano 951 puta)

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Vista i ADSL
« poslato: Jul 20, 2008, 10:21:25 posle podne »
Jednostavno,imam USB modem,i kada sam pokušao konfiguraciju modema po instaliranju Viste prijavljuje da su drajveri nekompatibilni...
Vršljao po netu i tražio rešenje,uglavnom se svi žale na slično.
Jedino rešenje koje do sada nude je zamena modema za ruter i priključenje na mrežnu karticu.

Podrška mi još uvek nije odgovorila (jedan od komentara za Sezamov korisnički servis je i bio da ga je jedan od operatera pitao šta je to Vista?!:blink: )

Da neko možda nema nekih iskustava povodom ovoga,i da ima rešenje?

Axl Axl

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1561
    • Pogledaj profil
Odg: Vista i ADSL
« Odgovor #1 poslato: Jul 20, 2008, 10:23:39 posle podne »
Ja ni nemam tehničke mogućnosti za adsl... :(

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Vista i ADSL
« Odgovor #2 poslato: Jul 20, 2008, 10:38:12 posle podne »
Eto,izgleda ni ja sa ovim novim OS :laugh: :laugh: :laugh:

Inače,prvi utisci su mi sasvim Ok što se tiče Viste,sem ovog problema sa adsl-om nisam naišao na veće poteškoće,programi rade,nudi mnogo više od XP-a,okruženje je mnooooooogo bolje,tako da mislim da je svo ono pljuvanje Viste koje se može pročitati na forumima preterano.
Jedino što proizvođači nisu spremno dočekali dolazak novog OS-a kao ni naši vajni provajderi...:angry:

mumba

  • Gost
Odg: Vista i ADSL
« Odgovor #3 poslato: Jul 20, 2008, 11:25:25 posle podne »
ja vistu imam godinu i po dana i nikakvih problema nisam sa njom imao čak šta više komp mi lakše i bržeradi nego u xp-u! a što se modema tiče imam kablovski motorola modem takođe ide preko usb porta ali nemam problema sa njim jeer kako ga utaknem odmah radi i ne traži mi nikakve drivere!

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Vista i ADSL
« Odgovor #4 poslato: Jul 22, 2008, 09:55:27 posle podne »
Ovo je odgovor koji sam dobio od sezamove podrške.

Citat
Postovani/Postovana Robbyn,

Nazalost za taj model modema ne postoje drajveri za Vistu. Zamolicu vas da nas pozovete na dole navedeni broj telefona kako bi probali rucno da instaliramo uredjaj preko device managera. Ukoliko nista od ovoga ne pomogne dogovoricemo se oko zamene modema , za tip uredjaja koji moze na Vistu

Srdacan pozdrav,
Damir Nuhovic
SezamPro korisnicki servis


Još ih nisam zvao da pokušamo to poslednje konfigurisanje,mada mislim da ne može.Ako bude uspelo,okačiću postupak ovde za slučaj da nekome zatreba.
Inače,u pitanju je  Actiontec home DSL modem pa preporučujem onima koji tek uvode adsl da izbegavaju ovaj model i da odmah uzmu one druge koji su u ponudi tipa Conexant.

Goran Čonkić

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1158
    • Pogledaj profil
Odg: Vista i ADSL
« Odgovor #5 poslato: Jul 22, 2008, 09:57:00 posle podne »
Evo ja imam Vistu i ADSL. Doduse Telekom, povezan sam na ruter preko wireless, ali sam i dalje uspesno odradio konfiguraciju Routera koji sam dobio od Telekoma. Radi odlicno, prezadovoljan sam i internetom i OSom. Vista mi je mnoooogo stabilnije od XP, stokazes ti Robbyne bolje okruzenje, jedino su neke stvari promenjene pa se treba privici na neka druga imena i nacine podesavanja u Cpanelu. Cak stavise Vista mi radi na Celeron D 2.26 (single core), 1GB DDRI, i Nvidia GF6200...sa sve aerom i ostatkom aparatusa...

Robbyn �

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1197
    • Pogledaj profil
Odg: Vista i ADSL
« Odgovor #6 poslato: Jul 22, 2008, 10:08:00 posle podne »
Sa ruterom nema problema,problematični su ovi usb modemi.Kažem,za sada nemam zamerki,samo mi jedan player (BS) nije radio jer je u pitanju bila neka starija verzija,ali čim sam instalirao poslednju verziju problem je nestao.

Jesu neke stvari izmenjene,ipak je u pitanju novi OS,ali daje mnoštvo drugih malih stvari.Na primer,jako mi se svidelo što sistem automatski pomera foldersko stablo sa leve strane kada skrolujete i uvek je vidno i tako još neke sitnice...
Još jedna dobra stvar što kada se neki program zakuca nema restartovanja.
Sve u svemu,mislim da je OS koji ima budućnost i da su sve negativne kritike više otpor prema novome nego što imaju utemeljenje u istini,pogotovo posle ovih zakrpa koje su izašle.