Picoder,ništa ja nisam pričao,a ako i jesam,ovaj znak i oni grafiti me nisu demantovali zar ne?
Drugo,a kako ti Picoder znaš šta sam ja po nacionalnosti?Imaš li neki \\\"srbometar\\\" pa ćeš odrediti koliko sam i da li sam pogodan da budem Srbin?
Koliko procenata srpske krvi bi trebao da imam da bi bio pogodan za takve kao ti pa da moj komentar ne bude prokomentarisan tako kako si ti komentarisao?
Za tvoju informaciju,prezime moje majke je Arsenov,zvuči li to dovoljno srpski da bih mogao da dam komentar?I baš tih 50% mi govore da im smeta što nema i latiničnog natpisa.
A zašto ga nema?Pa neko je u lokalnoj samoupravi hteo da bude veći katolik od pape (to se samo tako kaže,znaš,nije to neka Vatikanska zavera
) pa je izbacio latinični natpis.
И Ñада да не миÑлиш да имам било шта против ћириличног пиÑма,немам,и као што видиш ÑаÑвим добро Ñе Ñлужим Ñа оба пиÑма.
И за крај,мали извод из закона о Ñлужбеној употреби језика и пиÑма:
Закон о Ñлужбеној употреби језика и пиÑама:
Закон је објављен у „Службеном глаÑнику РСâ€, бр. 45/91. Види: чл. 75. Закона — 53/93-2467. Види: чл. 2. Закона — 67/93-3111. Види: чл. 59. Закона — 48/94-1497.
Члан 1.
У Републици Србији у Ñлужбеној је употреби ÑрпÑко-хрватÑки језик, који Ñе, када предÑтавља ÑрпÑки језички израз, екавÑки или ијекавÑки, назива и ÑрпÑким језиком (у даљем текÑту: ÑрпÑки језик).
У Републици Србији у Ñлужбеној је употреби ћириличко пиÑмо, а латинично пиÑмо на начин утврђен овим законом.
Ðа подручјима Републике Србије на којима живе припадници народноÑти у Ñлужбеној употреби Ñу, иÑтовремено Ñа ÑрпÑким језиком и језици и пиÑма народноÑти, на начин утврђен овим законом.
И онда још један члан:
Члан 5.
Саобраћајни знаци и путни правци на међународним и магиÑтралним путевима, називи меÑта и други географÑки називи иÑпиÑују Ñе ћириличким и латиничким пиÑмом.
Саобраћајни знаци и путни правци на другим путевима, називи улица и тргова и други јавни натпиÑи могу Ñе, поред ћириличког, иÑпиÑивати и латиничким пиÑмом.
ÐиÑам пронашао новију верзију овог закона тако да је вероватно још увек у употреби.
Кажу ÑтручноÑÑ‚ иÑпред политике...Да ли је баш? :dry: