Da li čovek može uspeti u Bečeju?

Započeo Boris Majstorovic, Januar 26, 2008, 01:43:32 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Boris Majstorovic

Poslednjih dana sumirao sam utiske iz prethodnog vremena. Malo sam povukao ručnu , manje sam radio i dosta razgovarao sa ljudima. U jednom od razgovora primetio sam da mladi ljudi razmišljaju o tome da odu iz Bečeja i da uspeh potraže negde bliže ili dalje . Neki su već otišli, neki sređuju sitnice i polako kreću, a neki dobijaju primamljive ponude. Ja sam 1995. godine bio u Ukrajini 6 meseci, za to vreme fino sam zaradio, nešto naučio i vratio se nazad.
Od tada sam tu i gradim svoj mali svet u Bečeju.

Š ta ti misliš o tome? Koliku ponudu bi prihvatio?

Robbyn �

Da mogu da podignem stambeni kredit na 20-ak godina i da mi ostane dovoljno za normalan život...
Sada,ne smem da se upuštam u tako nešto,jer ne znam da li ću raditi uopšte sutra ili za 6 meseci,a i preveliko opterećenje bi bilo na sadašnju platu...

Ivan B.

Migracije!Iz sela u varoshicu,iz varoshice u grad,iz grada preko grane,a moze i da se preskochi nesto od navedenog,pa i unazad. :odoja:

mumba

u bečeju ako ti ne padne nešto sa neba ili ukoliko nemaš vezu ili pak ako ti tata nije neki budža nema šanse da se uspe od 90-te pa na ovamo! ko ima šanse samo dalje iz ove bede!crna smo rupa vojvodine!

Goran Relic

Naravno da moze da se uspe samo zavisi sta je za koga uspeh.
Ako prerastes grad naravno da moras ici tamo gde je veca ponuda i potraznja.

Boris Majstorovic

RELAX napisao/la:
CitatNaravno da moze da se uspe samo zavisi sta je za koga uspeh.
Ako prerastes grad naravno da moras ici tamo gde je veca ponuda i potraznja.

Tačno tako.

tanja mitic

Može da se uspe u Bečeju,ima ljudi koje nisu slepi za tvoja dela-uspehe, duboko verujem u to...samo da te ne saseku u samom početku slave, zato što je  počelo i suviše da se lepo priča o tebi....
Pa bože moj, treba šansu dati i drugima....
Zaključak: ako nemaš nekog tamo  negde svog, njegovog, njenog,...onda Borise trnovit je put do zvezda....:( ...pa ko izdrži pričaće!

aleksandar tomic

u Beceju mozda ima manje mogucnosti, ali i manje konkurencije.
da li je lakse preziveti u dzungli nego u pustinji?

Goran Čonkić

E ovako. Moze uspeti u Beceju ali jedino ako se prosiris poslom van Beceja. Evo primera. Arhitekta sa kojim je moj cale saradjivao ima firmu nekih 5 god, poceo je odavde, malo po malo, pa neki projekat sa strane pa neki posao gde smo mi bili podizvodjaci ovde, pa sa strane i evo sad ne moze da se sustigne sa svim poslom. Naravno finansisjski to bas nije tako lepo ali to je skoro svuda u ovoj drzavi isto tako da...jbg. Ista prica je i sa moji caletom. Ima malu gradjevinsku firmu, i tek posle 3. godine rada i razvijanja imidza i neke baze musterija je pocelo da se razvija, e sad jedino sto je njega zaustavilo je njegova bolest zbog koje je bio operisan ali kad se potpuno oporavi ima vec zakazane poslove. A tajna svega toga je postovati zadate rokove, cak ih i ubrzati malo (tu se dize na ceni) a pirtom odrzati visok stepen kvaliteta i davati garanciju na svoj rad.

Tako da je zakljucak da naneki nacin moze uspeti u Beceju.

mumba

znači samo svoj gazda ili u opštinu ako vas puste.a raditi u firmi tu ste se sjebali!

Goran Čonkić

Da Cross, tako je. Ali na zalost tako je vec odavno osim u 2-3 firme koje rade kako-tako...

Radomir Jelic

Crossbringer napisao/la:
Citatznači samo svoj gazda ili u opštinu ako vas puste.a raditi u firmi tu ste se sjebali!

aj u opstinu.. al nemoj da mi kukas kad primis prvu platu...

Ivan Saranovic

Stvarno. Nije u opstini tako lepo kako mislis. Plate su kao prvo, mizerija jedna. A Jovanovic je rekao da nece da vraca pa makar i bili jedini sa takvim platama dok ne bude bilo sve po zakonu. Sramota. Kada se otvarao turnir bio je pozvan da otvori kup akademije i da odrzi govor. Rekao je da moze. I na dan turnira, sta mislite sta se desilo? Nije se javljao na telefon i nije se ni pojavio!:angry:

mumba

aj u opstinu.. al nemoj da mi kukas kad primis prvu platu...[/quote]

igrutine evo iz ovih stopa pa i za ,,tu\\\'\\\' platu.bar je uredna ako ništa drugo.ne marim!!!!!!!!!!!!!

Ivan B.

Gde je ovaj Cross otishao?Po avans buduce odbornicke plate?Po kamatu za buduce sumnjive prihode od mita i korupcije?Po kondorova krila za preletanje iz stranke u stranku,tobozs radi opsteg drushtvenog interesa?Cross sine forumashki,` :baffle:di siiiiiiiiiiii,ej aloooooooooooo....