Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Vojislav Prkosovacki

Stranice: [1] 2 3 ... 6
1
Kancelarija za mlade / FOTO - VIDEO - SLOGAN Konkurs
« poslato: Jun 14, 2010, 04:33:28 posle podne »
Multimedijalni konkurs za mlade FOTO - VIDEO - SLOGAN


Da li voliš da fotografišeš, snimaš video ili da se igraš rečima? Da li si ikada razmišljao o tome šta za tebe znači biti aktivan? Ili bi možda voleo da naučiš kako su mladi ljudi iz drugih zemalja u Evropi uključeni u svoje lokalne zajednice?

Ako je tvoj odgovor na bilo koje od ovih pitanja \\\"da\\\", onda mi imamo nešto za tebe: Voleli bismo da te pozovemo da učestvuješ u međunarodnom multimedijalnom takmičenju za mlade kroz kampanju \\\"Glocal Europe – youthNETwork for participation\\\".

Cilj ovog takmičenja je da promoviše aktivizam mladih i njihovo aktivno učešće u društvenoj zajednici, i na lokalnom i na globalnom nivou. Želimo da ohrabrimo mlade ljude – dakle i tebe – da doprinose zajednici kroz aktivno učešće i da im damo prostor gde mogu da pokažu svoje vizije učešća i aktivizma. Sa druge strane, osnaživanjem mladih da aktivno učestvuju u društvenoj zajednici, povezaćemo mlade ljude iz raznih zemalja, omogućavajući im da umnožavaju i dele svoja iskustva i ideje, kao i da pomažu jedni drugima i podrže jedni druge.

 

Kategorije takmičenja u kojima možeš uzeti učešće su

- fotografija,

- video i

- internacionalni slogan o učešću i aktivizmu mladih.

Radovi moraju da sadrže na neki način ideju aktivnog učešća i aktivnog građanstva u našim društvima. Konkurs je otvoren za sve mlade ljude od 13 do 30 godina, koji mogu da podnesu individualne radove kao i timske projekte.

 

Najbolji radovi u sve tri kategorije biće prikazani na izložbi, a obezbeđene su i vredne nagrade – komplet karata za Exit festival, knjige, IT gedžeti. Takođe, pobednički radovi imaće priliku da se takmiče sa radovima mladih iz drugih zemalja uključenih u kampanju i konkurišu za glavne nagrade na internacionalnom takmičenju.

 

Radove možete slati na:

balkanideans@yahoo.com ili

milica@hajdeda.org.rs

najkasnije do 14.06.2010.





Kampanja \\\"Glocal Europe – youthNETwork for participation\\\" se istovremeno održava u Albaniji, Austriji, Belorusiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Kosovu, Litvaniji, Makedoniji, Portugalu, Rusiji, Srbiji, Sloveniji i Ukrajini. Razvijena je i organizovana od strane nevladinih organizacija, članica youthNET mreže – neformalne mreže za civilno društvo organizcija iz jugoistočne Evrope, istočne Evrope i Evropske unije. Ako želite da naučite malo više o youthNET-u, molim vas posetite sajt: www.youthnetonline.eu.

 Pa...

DA LI STE SA NAMA?

 

 
 
Ivana Volf
BalkanIDEA Novi Sad
Njegoseva 3
+38163597991
balkanideans@yahoo.com
www.balkanideans.org

2
Kancelarija za mlade / Poziv na javnu raspravu
« poslato: Jun 07, 2010, 08:07:04 posle podne »
Poziv na javnu raspravu - Acioni plan za razvoj omladinskog preduzetništva

Poštovani,

srdačno Vas pozivamo na prezentaciju i javnu raspravu Akcionog plana za razvoj omladinskog preduzetništva opštine Bečej, koja će se održati 10.06.2010. (četvrtak) u 17:30 časova u Velikoj sali Opštine Bečej, Trg Oslobođenja 2.


Opštinsko Bečej je u decembru 2009. godine započela izradu dokumenta - Akcionog plana za razvoj omladinskog preduzetništva opštine Bečej u cilju poboljšanja položaja mladih preduzetnika i podsticanje razvoja preduzetničkog duha kod mladih u opštini uz podršku USAID-a i ASEE.



Nacrt dokumenta možete skinuti sa ovog linka.


Vaše prisustvo i mišljenje o sastavu akcionog plana bilo bi od velikog značaja radi usavršavanja nacrta dokumenta.



S poštovanjem


Radna grupa za izradu Akcionog plana.

3
O svemu i svačemu / VI Temerinska pasuljijada - BEAN festival 2010
« poslato: Maj 19, 2010, 04:46:15 posle podne »



http://www.novi.vodomar05.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=16&lang=sr

Eko centar \\\"Vodomar 05\\\" i Turisticka organizacija opstine Temerin pozivaju Vas da posetite VI Temerinsku pasuljijadu, koja se odrazava od 03.- 05. juna 2010. godine u Temerinu. U attachu imate program sa detaljnijim informacijama.
Takodje, koristimo priliku da Vas obavestimo da ukoliko ste zainteresovani za ucesce u Etnosokaku i Cvetnoj ulici, pratecem sadrzaju Temerinske pasuljijade, da se javite na ovaj email ili telefonom na broj 021/843-888, lok 109.

Srdacan pozdrav i dobrodosli u Temerin!

S postovanjem,


Tamara Uzelac

Turisticka organizacija opstine Temerin

4
O svemu i svačemu / VI Temerinska pasuljijada - BEAN festival 2010
« poslato: Maj 19, 2010, 04:33:19 posle podne »



http://www.novi.vodomar05.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=77&Itemid=16&lang=sr

Eko centar \\\"Vodomar 05\\\" i Turisticka organizacija opstine Temerin pozivaju Vas da posetite VI Temerinsku pasuljijadu, koja se odrazava od 03.- 05. juna 2010. godine u Temerinu. U attachu imate program sa detaljnijim informacijama.
Takodje, koristimo priliku da Vas obavestimo da ukoliko ste zainteresovani za ucesce u Etnosokaku i Cvetnoj ulici, pratecem sadrzaju Temerinske pasuljijade, da se javite na ovaj email ili telefonom na broj 021/843-888, lok 109.

Srdacan pozdrav i dobrodosli u Temerin!

S postovanjem,


Tamara Uzelac

Turisticka organizacija opstine Temerin

5
Kancelarija za mlade / Hoću da znam!
« poslato: Maj 19, 2010, 03:23:16 posle podne »


http://hocudaznam.org/


Centar za razvoj Srbije i Centar modernih vestina uz finansijsku podrsku Ministarstva omladine i sporta RS sprovode projekat \\\"Hocu da znam\\\" u vidu informativno - obrazovnog TV serijala za mlade i prateceg internet portala, kao deo nacionalnog projekta promocije Nacionalne strategije za mlade RS.
 
Glavni cilj projekta je da pruzi relevantne informacije i znanja, kao i primere mladim ljudima u oblastima definisanim Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije: Karijera, Neformalno obrazovanje, Drustveni aktivizam i Mentalno i fizicko zdravlje mladih.

Ukoliko propustite emitovanje na televiziji, emisije mozete pogledati na internet portalu www.hocudaznam.org

6
Noćni život / Noć muzeja u Bečeju 15.05.2010.
« poslato: Maj 12, 2010, 07:04:18 posle podne »



Sedma Noć muzeja i u Bečeju!  :)

Za svakoga po nešto, koncert, izložba živi nastupi...

Pogledajte program u dodatku posta i dobrodošli!!


http://www.nocmuzeja.rs/




7
Kancelarija za mlade / Volonterski kampovi, sezona 2010 pocinje!
« poslato: Mart 22, 2010, 03:01:22 posle podne »
Sezona medjunarodnih volonterskih kampova 2010. je pocela!



I ove godine vas ocekuje preko 60 zemalja sveta, i jos toliko razlicitih interesantnih tema.

Ne propustite priliku da ovog leta volontirate, upoznate nove ljude, otputujete u zemlju u kojoj nikada niste bili i dozivite nesto o cemu cete pricati uvek i sa zadovoljstvom!  :)


Posetite www.workcamps.info, pretražujte, prijavite se i uživajte! (a kad se vratite da nam prepricate kako je bilo ;) )


Za više detalja mozete se obratiti u Kancelariju za mlade opštine Bečej (Glavna 47, mladi.becej@gmail.com)ili posetite www.volontiraj.rs i pišite na vcv.outgoing@gmail.com

8
Kancelarija za mlade / Upoznaj Evropu 2010 - Finska i Poljska
« poslato: Mart 08, 2010, 03:20:12 posle podne »
IZVOR:  http://www.isac-fund.org/lat/konkurs2010-info.php


ISAC fond, uz podršku Ministarstava inostranih poslova Republike Finske i Republike Poljske kao i Ambasada Finske i Poljske u Beogradu, objavljuje novi konkurs za učenike trećih razreda srednjih škola iz Srbije, da provedu nedelju dana u Finskoj ili Poljskoj učeći o institucijama Evropske Unije, obrazovnim sistemima ove dve zemlje, kulturi i ljudima.

Programi Upoznaj Evropu u Finskoj 2010 i Upoznaj Evropu u Poljskoj 2010 će obuhvatiti ukupno 40 učenika, od kojih će 20 putovati u Finsku, a 20 u Poljsku. Putovanje u Helsinki će trajati od 9. do 16. maja, a put u Varšavu i Krakov od 23. do 30. maja, 2010. godine.

Uslovi konkursa

    *  Kandidat mora da bude učenik III razreda srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Kriterijumi

    * Uspeh u školi (potreban je vrlo dobar ili odličan uspeh u prethodnom razredu srednje škole);
    * Znanje engleskog jezika;
    * Dodatne aktivnosti, diplome, nagrade, itd.;
    * Da li je kandidat ranije putovao;

Rok za prijavljivanje

15. mart 2010.


Za prijavni formular i dodatne informacije mozete posetiti sajt http://www.isac-fund.org/lat/konkurs2010-info.php

9
Kancelarija za mlade / Upitnik o Zakonu o mladima
« poslato: Mart 03, 2010, 06:39:31 posle podne »
Izvor:

http://www.zamislizivot.org/vesti/aktuelno/291-zakon-o-mladima-u-funkciji-dobrobiti-mladih


U skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period 2009-2014. godine, ministarstvo omladine i sporta je počelo sa radom na izradi zakona o mladima. Taj zakon ima primarnu funkciju da obezbedi održivu osnovu za razvoj i delovanje društvenih aktera koji čine omladinski sektor sa ciljem poboljšanja položaja mladih i obezbeđivanja prava, prostora, prilike i podsticaja za rast i razvoj sopstvenih potencijala, kao i aktivno učešće mladih u društvu. Zakon o mladima treba da uredi postojeću praksu i da je dodatno unapredi kako bi se na taj način ispunio navedeni cilj, odnosno da jasno definiše adresate zakona, izvore, načela i principe omladinske politike, aktere javne politike, način organizovanja i njihovog kooridnisanog delovanja, i načela i principe finansiranja omladinskih javnih politika.

Kako bi ste se odazvali pozivu da pomognete u procesu izrade zakona o mladima u Srbiji, molimo vas da popunite online upitnik koji se nalazi na ovom linku:

http://www.zamislizivot.org/vesti/aktuelno/290.html

10
Kancelarija za mlade / Kuda za 200 evra?
« poslato: Februar 22, 2010, 05:10:02 posle podne »
Nevladina organizacija „Omladinski eko život“ iz Subotice, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, otvara konkurs «Kuda za 200 evra?»

Pozivamo mlade iz Vojvodine, uzrasta 18 do 30 godina da pošalju realnu ideju za putovanje u neku državu ili više zemalja tzv «belog šengena», a da troškovi tog puta ne prelaze 200 evra, prema propozicijama iz dodatka.

Ovim projektom želimo da podstaknemo mlade da sami kreiraju putovanja i iskoriste brojne mogućnosti koje leže pred njima, bilo da se radi o putovanju kolima, autobusom, vozom ili avionom.
Prvonagrađena osoba će dobiti ček od 20.000 dinara za putovanje.
Rok prijave je do 15. marta 2010. na e-mail yelcity@gmail.com ili preko internet sajta www.idemdo.com

11
Kancelarija za mlade / Š kola ljudskih prava za srednjoškolce
« poslato: Februar 09, 2010, 04:36:42 posle podne »
Ako si srednjoškolka/srednjoškolac iz Srbije, želiš da učiš, da upoznaješ vršnjake iz svoje zemlje, proširiš svoja iskustva,

družiš se... i ako uviđaš da u društvu postoje problemi, imaš potrebu da ih rešavaš i aktivno menjaš društvo u kome živiš,

smatraš da o tome nemaš dovoljno znanja... ako želiš da čuješ ono što ti društvo u kome živiš nikako ne omogućava da čuješ, ali i uradiš...

Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih i dečjih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod Vas razvije kritičko mišljenje.


Naredne dve \\\"Š kole ljudskih prava za mlade\\\", koje organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, održaće se od 15. – 24. marta 2010. godine. Za školu se prijavljujete tako što ćete popuniti prijavu.

Š kola je besplatna, a troškovi puta se refundiraju.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete ih postaviti putem e-maila na marko.ceperkovic@helsinki.org.rs

 

SREĆNO!
Vise informacija kao i prijavni formular mozete pronaci u dodatku posta.

12
Posao, novac, karijera / PROGRAM ZAPOŠ LJAVANJA MLADIH „PRVA Š ANSA 2010”
« poslato: Februar 01, 2010, 05:15:21 posle podne »
Izvor: www.nsz.gov.rs
       www.nsz.gov.rs/page/info/sr/konkursi.html


Program zapošljavanja mladih „PRVA Š ANSA” podrazumeva volontersku praksu u trajanju od tri meseca i zasnivanje radnog odnosa radi stručnog osposobljavanja pripravnika u trajanju od narednih 12 meseci.

Vise informacija u dodatku posta i na gornjim linkovima.

13
Kancelarija za mlade / Otvoren konkurs \\\"Klub 27\\\" Erste Banke
« poslato: Januar 12, 2010, 03:43:52 posle podne »
Udvostručen nagradni fond za Klub 27 Erste Banke

Od ove godine 15 dobitnika umesto tri. Konkurs otvoren do 19. februara

 

 

Erste Bank a.d. Novi Sad je, treću godinu za redom, raspisala konkurs za mlade iz Srbije koji su ostvarili zapažene rezultate u jednoj od tri kategorije:

 

    * prirodne nauke i tehničko-tehnološka oblast
    * umetnost
    * društvene i humanističke nauke

 

Preliminarnu selekciju prijava obaviće Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF). Stručni žiri napraviće uži izbor a prijave koje budu ušle u uži izbor biće dvojako vrednovane:

   1. Stručni žiri odabraće po jednog pobednika / pobednicu iz svake od tri kategorije a Erste Banka će ih nagraditi sa po 200 hiljada dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke
   2. Glasovi javnosti odrediće po četiri kandidata / kandidatkinje iz svake kategorije koji će biti nagrađeni sa po 50 hiljada dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke. Glasaće se putem sms poruka i Internet portala www.superste.net.

Konkurs je otvoren do 19. februara a prijavljivanje se vrši putem portala www.superste.net. Ukupno će biti nagrađeno 15 mladih ljudi a jedan kandidat/kandidatkinja ne može dobiti obe nagrade. Ukupni fond za nagrade je 1.200.000 dinara, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu.

 

„Iako je osnovni smisao projekta promocija mladih ljudi i njihovih uspeha a ne davanje novčanih nagrada, odlučili smo da proširimo krug dobitnika nagrada svesni značaja koji finansijska podrška može imati za njihov dalji rad“, izjavila je Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija Erste Banke.

 

Cilj programa je da afirmiše aktivne, talentovane i kreativne mlade ljude i da im pomogne da dobiju zasluženo javno priznanje za svoj rad i rezultate, odnosno da promoviše mlade koji postižu dobre rezultate u oblastima kojima se bave, koji podstiču uključivanje drugih, koji razvijaju sistem vrednosti u kojem je profesionalni uspeh važan koliko i odgovornost prema zajednici u kojoj žive.

 

Članovi žirija su Jelica Protić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu; Ljubiša Rajić, šef katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu; Branislava Anđelković, direktorka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu; Snežana Klašnja, pomoćnica ministra u Ministarstvu omladine i sporta, Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta, Saša Mirković, predsednik Upravnog odbora RTV B92; Boško Radojković, direktor Guitar Art festivala i Andrea Brbaklić iz Erste Banke.

 

Podršku projektu dalo je i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

14
Postovani,

U dodatku posta se nalazi tekst konkursa i konkursna dokumentacija za dodelu stipendija studenata sa teritorije opstine Becej za skolsku 2009/10.

Rok za podnosenje konkursne dokumentacije je 15 dana od dana objavljivanja u lokalnim medijima (11.12.2009. godine)


Dodatne informacije mozete dobit na broj telefona 6911-720 lokal 138

15
Kancelarija za mlade / KONKURS - tronedeljno studijsko putovanje u USA
« poslato: Decembar 09, 2009, 03:08:36 posle podne »
Poštovani,

 

Program Community Connections, koji finansira Americka agencija za medjunarodni razvoj (USAID), a sprovodi organizacija World Learning, otvorio je konkurs za učestovanje u tronedeljnom studijskom putovanju u Sjedinjene Drzave na temu – Razvoj strucnih praksi za mlade.

 

U prilogu vam dostavljam  više informacija o samom konkursu i uslovima, kao i formular za prijavljivanje na srpskom jeziku. Nakon provere svih pristiglih prijava, izborna komisija koju odredjuje USAID će odabrati 10 kandidata koji će putovati u Ameriku. Svi troskovi putovanja su pokriveni.

 

Znanje engleskog jezika nije neophodno, prevodioci će biti obezbedjeni za profesionalni deo programa. Svi učesnici će biti smesteni u američkim porodicama a putovanje je predvidjeno za kraj aprila 2010. godine.

 
Molimo vas da ove informacije i prijavni formular prosledite i svojim saradnicima ili partnerima za koje smatrate da mogu konkurisati za ovaj program.

 
Za sva dodatna pitanja mozete nas kontaktirati na dole navedene brojeve telefona.
 

Srdačan pozdrav,

 

Tatjana Potezica

 

Community Connections Program Assistant
World Learning, Inc.
Kralja Milana 4A/27
11000 Belgrade
Serbia
+381 11 362-6092
+381 11 361-2462

tatjana.potezica@worldlearning.org

www.worldlearning.org.rs

Stranice: [1] 2 3 ... 6