Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - robert kiss

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Društvo, dom i porodica / Odg: Trebaju li nam nova radna mesta,bolje plate?
« poslato: April 19, 2009, 11:21:33 posle podne »
Kakve informacije imam nikome ne trebaju nova radna mesta svima je dobro.

17
Društvo, dom i porodica / Odg: Š ta Bečej ima?
« poslato: April 19, 2009, 11:19:12 posle podne »
Imamo praznu priču od strane lokalne samouprave.

18
Posao, novac, karijera / Odg: Kako poboljsati standard gradjana nase opstin
« poslato: April 19, 2009, 11:13:06 posle podne »
Imamo takozvane stručnjake za poljoprivredu i alave seljake.Nemamo pravog čoveka da to sredi.Preporučio bih da se svi na vlasti koji su došli preko politike na radna mesta nameštenja da daju doprinos dve mesečne plate ili apanaže, da dokažu da rade u interesu građana Bečeja.Cela Opština (gornji sprat),MZ,UO,NO itd.Samo dva meseca da se odreknu svojih plata.Kolka je cifra picoder...

19
Posao, novac, karijera / Odg: Industrijska zona
« poslato: April 19, 2009, 11:07:35 posle podne »
Mislio sam na apsolutnu vlast a ne parče.

20
Posao, novac, karijera / Odg: Kako poboljsati standard gradjana nase opstine?
« poslato: April 14, 2009, 02:59:51 pre podne »
Prepoloviti plate direktorima i savetnicima plate u JP,Prepoloviti apanaže u JP i JU,strogo kontrolisati sve tokove novaca kod svih budžetskih korisnika,smanjiti drastično potrošnju u istima i naravno terati ih da rade ekonomski pozitivno.A najvažnije da se već jednom barem dovede jedan inostrani investitor o kojima se toliko priča,priča,priča...Bezbroj rešenja ima,stručnjake imamo višak nek zarade svoje plate i neka rešavaju situaciju.Negde mora da pukne jednom.
Relax jesi li zadovoljan?

21
Posao, novac, karijera / Odg: Industrijska zona
« poslato: April 14, 2009, 02:52:10 pre podne »
Okej naćićemo neki drugi primer za tebe rez, mada znam da znaš pravi primer.Pa zar nismo postali kapitalistička zemlja?Po meni rešenje je jednostavno ili radiš pa preživiš ili ne radiš pa... Prošla su Komunistička i Socialistička vremena, možda ako SPS dođe na vlast u budućnosti ima neke nade da se nešto promeni.Ali u stvari nismo ni kapitalistička država nego robovlasnička.

22
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Deponija u Backom Gradistu???
« poslato: April 13, 2009, 03:25:30 posle podne »
Gospodaru nisi u pravu.Neki jesu hteli da ne samo nešto nego puno toga da promenu ali im se ne da.Isto tako i danas hoće puno toga da promene ali im se ne da.Mnogi u opštini su navikli da ništa ne rade osim prazne priče i obećanja a kad neko hoće nešto da radi a pa nemože to tako pa znaš nije to tako jednostavno itd.Tako da ima koji bi da rde samo im se ne da.Mene su uvek učili da kad radim uvek pustim ljude oko mene isto da mogu da rade.A ovi kažu neradim ja pani drugi ne treba da rade.

23
Društvo, dom i porodica / Odg: Nasilje!
« poslato: April 13, 2009, 03:18:23 posle podne »
Jednostavno je rešenje treba doneti zakon da pojedinac može da brani sebe,svoju porodicu i svoju imovinu.Za sad se ne može zato i ima toliko kriminala.Po meni treba zakon kao u arapskim zemljama za krađu da se odseče ruka, za silovanje treba obesiti itd. Možda nije humano ili je zastarelo čak možda nije demokratski ali ko pita žrtve i njihova prava za život i slobodu.

24
Posao, novac, karijera / Odg: Industrijska zona
« poslato: April 13, 2009, 03:12:15 posle podne »
Najveći problem kod industrijske zone je politika.Tu ne treba da bude politike samo čiste ekonomije i zakona.U privredi nemože se praviti razlika ili radiš pozitivno ili propadaš, nema milosti svako se bori za preživljavanje.Ako je neko kupio plac znao je uslove pa neka ga se pridržava ili mu oduzeti plac i prodati nekom drugom.Prošla su ta nekadašnja sociakistička vremena živimo u kapitalizmu.To treba da važi i za Javna Preduzeća, dosta ih je dotirala Opština ili će da rade pozitivno ili da se menja direktor ili ih prodati.Primer je Potisje, kako on zna da posluje.Bar se nadam.Nisu građani ili radnici krivi ako neka firma posluje negativno a bogami ni svetska ekonomska kriza nije kriva.Krivac može da bude samo direktor i rukovodstvo.

25
Posao, novac, karijera / Odg: Kako poboljsati standard gradjana nase opstine?
« poslato: April 13, 2009, 03:04:03 posle podne »
O ovoj temi nemože se govoriti u globalu, moraju se dati konkretna rešenja.

26
Posao, novac, karijera / Odg: Industrijska zona
« poslato: April 12, 2009, 04:09:30 posle podne »
Nije ni važno važno je da se nešto muva.Rezultati nisu ni bitni a krivac je ekonomska kriza jer se nema para...(samo za plate i to debele direktorima)

27
Posao, novac, karijera / Industrijska zona
« poslato: April 11, 2009, 04:23:35 posle podne »
U pripremi je jedna industrijska zona, placevi prodati još niko nije počeo da gradi.Pretežno su kupili Bečejci.Shvatio sam zašto kod nas nema investitora iz inostranstva, neko namerno tera te investitore iz Bečeja koji i zalutaju.Sigurno im nije u interesu.
Razgovarao sam sa jednim čovekom iz jednog drugog grada i pitao kako kod vas tako puno investitora ima.Odgovorio je da im se sve da samo da ulože svoj novac i da zaposle građane.

28
Društvo, dom i porodica / Trebaju li nam nova radna mesta,bolje plate?
« poslato: April 11, 2009, 04:14:19 posle podne »
Da li smo razmišljali o novim radnim mestima i o boljim platama? Da se može birati da li će neko da radi u 8. oktobru bez plate,u PIK-u za 15-20 000,00 dinara (koji se dobija sa zakašnjenjem),kod kineza za 8 000,00 dinara,za bednu nadnicu kod seljaka ili da radi u nekim novootvorenim fabrikama za 30-40 000,00 dinara ili za malo više.Postoji li ta šansa da jedan čovek može da bira gde i za koliko će da radi jedan posao.Jako nam je potrebna berza rada da ljudi mogu da biraju gde će da rade i za koliko.Od čega da prehranimo svoju porodici i da školujemo svoju decu?

29
Društvo, dom i porodica / Odg: Š ta Bečej ima?
« poslato: April 11, 2009, 04:02:31 posle podne »
Samo ko će da sprovede ta rešenja ili pak druga.Samo prazne reči pošto do dela se neće stići.Naćiće se neko da stopira sve to.Reši će se samo od sebe, misle čelnici Opštine.A oni samo kukaju sa punim džepovima, dokle?

30
Društvo, dom i porodica / Odg: Š ta Bečej ima?
« poslato: April 11, 2009, 03:36:15 pre podne »
Imamo manjka para u budžetu...

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 9