Zadaci za razmišljanje....

Započeo tanja mitic, Novembar 21, 2007, 03:42:52 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Nikola Kurcubic

Resio sam jednostavno, ako je ostalo 80 dinara a to je 5/8 zadnjeg ostatka , samo sam izracunao da je jedna osmina 16 dinara , pa puta 8 osmina iznosi 128 dinara. A onda ispocetka, izracunao sam devetine , pa posle petine i eto iznosa....Malo zaobilazno ali tacno. ;)  

A moj zadatak je ovakav: Ako bi posao 30 radnika zavrsili  za 28 dana, za koliko ce biti gotov posao ako im se pridruzi 6 radnika posle deset dana od pocetka radova... B)

Boris Majstorovic

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

Konjska_muvo sada si jasno postavio zadatak i slažem se sa tata Borisom.. jer sa dolaskom tih novih 6 radnika za svakih 6 dana posao je skraćen za 1 dan, znači 3 dana manje = 25 dana...
Sada ti ostaje samo da  daš tata Borisu ocenu.... :)

Evo novi:

U posudi A ima 49 litara vode, a u posudi B 56 litara. Ako posudu A napunimo do vrha iz drugog suda B, onda je drugi sud napunjen do pola. Ako sada drugi sud B napunimo vodom iz prvog suda, onda je prvi sud A napunjen vodom 1/3. Kolika je zapremina sudova A i B ?

Nikola Kurcubic

Tata Borise evo 5*

A zadatak, eh... Malo da racunjam....

@ a dok ti to računjaš mog\\\'o si i novi da postaviš da ja ne sedim skrštenih ruku :)

Lusy napisao/la:
CitatEvo novi:

U posudi A ima 49 litara vode, a u posudi B 56 litara. Ako posudu A napunimo do vrha iz drugog suda B, onda je drugi sud napunjen do pola. Ako sada drugi sud B napunimo vodom iz prvog suda, onda je prvi sud A napunjen vodom 1/3. Kolika je zapremina sudova A i B ?

Trebal\\\' pomoć?!?

evo novog, dok se ne reši onaj stari:
  2+2=?

častim piće u Debelom!:) uz uslov da se postavi nov zadatak!;)

Nikola Kurcubic

E baš na tom času nisam bio, ali probaću nasumice.
Da nije 4?

Nema veze i ako nije, a evo novog zadatka...

Imate tri prekidača ne zidu. Sijalica je u drugoj prostoriji,a ne vidi se kroz vrata
i nema prozora na toj sobi a može se ući i pogledati samo jednom. A svaki od prekidača se sme uključiti samo jednom. Kako odrediti koji uključuje svetlo?

Ajd\\\' sad da vas vidim...

Kyle Broflovski

Neću zatvoriti vrata kada budem izašao iz sobe i isprobati svaki prkidač.

Nikola Kurcubic

Na zalost ne moze tako sa mesta prekidaca se ne vidi soba ni kada su otvorena vrata.

Nikola Kurcubic

Na zalost ne moze tako, jer sa mesta gde su prekidaci se ne vidi soba ni kada su otvorena vrata.

Kyle Broflovski

A šta kažeš na ovo : upalim prvi prekidač,malo iskuliram,upalim drugi,uđem u sobu pipnem sijalicu u slučaju da je isključena,ako je topla u pitanju je prvi prekidač,ako je hladna onda je onaj treći,naravno ako je svetlo upaljeno onda je drugi prekidač.?

Nikola Kurcubic

Nikola Kurcubic

...ajd\\\' sad pogledajte stranu 6 i 7 ove teme...:)
 a da mi ipak popijemo to piće u Debelom? uz uslov da postavite novi zadatak!  :) :) :)