Taura

Započeo Gordana Kuzmanovic Sadzakov, Februar 29, 2008, 07:08:11 POSLE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Loredana Perak

ako znate gde mogu da nabavim nemackog ostrodlakog pticara javite mi... hvala!!!

Gordana Kuzmanovic Sadzakov

@studio_Dragon- javljam čim saznam... nisi li negde napisala da imaš zlatnog retrivera?

Ovo mi beše zanimljivo, pa ko velim da podelim sa vama... ideju mi dao tata Boris u onim našim zagonetnim ličnostima :)  

IZABELA ROSELINI OBUČAVA PSE ZA POMOĆ SLEPIMA
Njujork - Glumica Izabela Roselini (52) preuzela je na sebe novu ulogu koja je postala daleko značajnija od običnog uzgajanja kućnih ljubimaca. Poslednjih deset meseci Roselinijeva vežba pse koji će postati vodiči slepim osobama. \\\"Ne mogu sebe da zamislim da živim bez kućnih ljubimaca, a ovaj posao mi dozvoljava da kombinujem ljubav prema psima i rad za dobrobit zajednice\\\", izjavila je glumica koja svakog dana izvodi Teri u šetnju, mešavinu labradora i pudlice. Njih dve se zajedno šetaju Central parkom. Ovaj projekat se odvija u saradnji sa Fondacijom za obuku pasa vodiča za slepe, koja postoji skoro 60 godina. Dobrovoljci odgajaju kučiće dok ovi ne napune godinu, kada se vraćaju u štenare Fondacije odakle će biti dati slepim osobama. Teri je lepo vaspitano kuče koje, recimo, nije žvakalo nijedne od Armanijevih cipela koje ima Izabela Roselini, ali je glumica priznala da je jednom \\\"gricnula kraj kaputa, izuzetno starog\\\". Roselinijeva će se od Terija oprostiti ubrzo, a već sledećeg meseca na obuku joj stiže crna labradorka pod imenom \\\"Ponoć\\\". V. T....
 iz \\\"Danas\\\"

Dragi prijatelji,

28. i 29. maja u Bačkom Gradištu će se sakupljati psi koji se nađu na ulici bez nadzora vlasnika.- smatraće se napuštenim (a bojimo se da je takvih jako veliki broj!) i odnositi u Prihvatilište koje se nalazi u Bečeju u ulici Milorada Rusa bb.
 Pse sakuplja obučena tročlana ekipa koja radi u Prihvatilištu. Molimo Vas da prenesete ovo obaveštenje svima koje poznajete i da se brinete o vašim kućnim ljubimcima. Po usvojenoj opštinskoj odluci kazne za nesavesne vlasnike, čiji se psi nađu na ulici, su od 2 500- 25 000 dinara.( Pogledajte u Arhiva- Odluka o držanju domaćih životinja na teritoriji opštine Bečej na www.taurabecej.com ). Pri tome ukoliko je vaš ljubimac nađen na ulici i odnešen u prihvatilište, treba da dokažete da je taj pas vaš, tako što ćete pokazati \\\"Pasoš\\\" psa u kome se nalazi broj čipa i dokaz o vakcinaciji protiv besnila, i tek tada ga možete dobiti. Molimo sve naše građane za saradnju, jer jedino zajedno možemo rešiti problem koji smo svi zajedno i stvorili! HVALA! Taura

... Ovako je bilo danas... Zvoni telefon i:

Lokacija poljanče: u donjem parku. ( prepoznaćete po cevima lokaciju kutije!)
Neki čovek je:

umirio svoju savest.
Frotir ispod kučića je skup!
KUČIĆI SU U PRIHVATILIŠ TU.
Našli smo im \\\"mame\\\" koje su ih prihvatile... trajalo je to ubeđivanje, ali su ih ipak prihvatile... za razliku od ljudi koji su im oduzeli pravu mamu! :(

Marina Kovacev

:(  Bebironi mali... brzo cemo ih udomiti tako slatke...  ;)

irena maric

Bas lepo!Raduje me sto ce se nesto konkretno odraditi.Zelim samo da skrenem paznju i na deo grada koji je po svemu sudeci,odavno zaboravljen,a to je Novo Selo!Da li ce ta akcija obuhvatiti sve delove grada ili samo centar?

Nije Ninice zaboravljeno Novo selo! 1/3 pasa u Prihvatilištu je iz Novog Sela, a i samo Prihvatilište se nalazi u Novom Selu u ulici M. Rusa bb.- stari iđoški put.

Ovaj pas traži svog gazdu, koji ga je izgubio negde na Tisi :(
Molim sve koji imaju bilo kakvu informaciju da jave na Taurin telefon.
 Rasni Jazavičar mužjak- mlad. U Prihvatilištu od 26 aprila.

irena maric

Treba mi jedno lepo malo stene!Obecavam da cemo ga maziti i paziti!Moze li???Dosla bih u prihvatiliste ako ima.Hocu da ga poklonim klincima,stize raspust pa da imaju zanimaciju!

Finale projekta u subotu. Od 18 sati veliko udomljavanje pasa na trgu i program za klince i klinceze.Dođite i izaberite kucu po vašoj meri.:)
 Od 20 i 30 koncert mladih \\\" Lajanje na zvezde\\\". Dobrodošli :)

Marina Kovacev

Lusika, koncert pocinje u 20h... :)

Jeste Marinice... ja se malo pogubila :blush:

Evo programa:
Veliki hepening na Pogači (subota) 17.05. sa početkom u 18 sati u organizaciji Taure

•   Akcije udomljavanja pasa
•    Proglašavanje najboljih literarnih radova na temu «Ničija kuca»
•    Čitanje imena pasa , koja su smilslila naša deca za „ Imenar rasa svih pasa“ koji će se štampati.
•    izuzetno atraktivan program za najmlađe:
 izložba kasica koje su pravila deca u zabavištu sa svojim vaspitačicama
•    izložba fotografija pasa iz Prihvatilišta....
•    dečiji igrokaz, Žurka za Žućka....

•    Večernji sati â€" 20 h- rezervisani su za veliki koncert mladih bečejskih bendova «Lajanje na zvezde» + super uznaneđenje.  
Pozivamo sve Bečejce da 17. maja pokažu i dokažu koliko im je stalo do rešavanja  napuštenih pasa.
 Vaše prisustvo nam je dragoceno!
 Sve informacije o samom programu i koncertu  možete dobiti na telefon 063-22-90-32 (Taurin telefon).
 Dobrodošli!

Stevan Kosanovic

gdi se sakrio plakat? :)

Stevan Kosanovic

aaa....sad ga vidim...nesto se nije otvarala slicicaaa.... :)