Optimista ili pesimista?

Započeo Axl Axl, Oktobar 31, 2007, 08:08:19 PRE PODNE

« prethodna tema - sledeća tema »

Axl Axl

OPTIMISTA uvek polazi od pretpostavke: "Ja mogu napraviti nešto što æe popraviti ovu situaciju. Biæe bolje!"
PESIMISTA misli: "Ništa što ja učinim neæe popraviti situaciju. Izgubljeno je!"
PESIMISTIMA su prepreke uvek teškoæe, problem koji ih frustrira i koji vide kao težak i često nerešiv, dok je OPTIMISTIMA svaka životna prepreka samo još jedan izazov koji æe savladati.
OPTIMISTIMA je svet lep, svoje probleme vide kao rešive.
PESIMISTA, ubeðen u neuspeh, najčešæe neæe ni pokušati nešto promeniti ili æe to napraviti s malo energije.

Zračite li optimizmom ili pesimizmom?

Èemu dajete prednost optimizmu ili pesimizmu?

Bojan Beranek

Leana Tajkov

Trudim se da budem pozitivna, i da nikda ne mislim pesimisticki, mada nije lako...
Ali, u 85% zivotnih situacija sam optimista...
Prednosti optimizma : Jednostavno, zivot im je uvek lep...
Prednosti pezimizma : Kad je sve izgubljeno, ne moze im biti gore...
Salu na stranu-nema ih.

Pa da! Aha!

takodje kao Schuki i Narcy...
Zaista zavisi od situacije...

Ali chiste pesimiste ne podnosim..uvek im teram kontru....

Robbyn �

Umereni pesimista...Uvek očekujem najgore,i tako se i pripremam za situacije u životu.Pa sve što proðe bolje od onoga što sam očekivao mi doðe kao neki bonus.

U svakom slučaju,par puta sam u životu onako dobro seo na d*** pa zaista nemam nekih razloga za optimizmom.

Leana Tajkov

Leana Tajkov

Daj, Robbyne, ne kapiram ti fazon!
Ocekujes najgore, pa cim nesto dodje bolje (0d najgoreg), tebi super...???
Opusteno...

mumba

ja sam samo realan i ništa više isto kao i robbyn.kako odrastam menja mi se azimut!

Olja Milovanov

U vecini slucajeva sam optimista i tada mi je zaista super i zivot mi je mnogo lepsi i opusteniji.:silly:
Ali kada me neko razocara ili primetim neku nepravdu- nastupaju trenuci pesimizma...(mada je to zaista retkost)
A sto se tice potpunih pesimista- zaista se ogradjujem od takvih ljudi, posto su puni negativnih \\"talasa\\"...

Nina Ristic

ja sam...oba.
za druge uvek optimista, za sebe vrlo cesto pesimista...
sve zavisi od raspolozenja i situacije... :D:D:D

tanja mitic

večiti optimista (što mnogi ne mogu da pojme) ;) ne zato što æe mi tako život biti lepši ili lakši nego što mi je to karakterna osobina, a pesimiste ne mogu dugo da trpim jer me sama njihova dubioza o pesimističkom načina razmišljanja izvede iz takta, no...nismo svi isti.
mogu biti neraspoložena ali ne i pesimista! :)

Serveto Pecin

visnjica napisao/la:
Citatvečiti optimista (što mnogi ne mogu da pojme) ;) ne zato što æe mi tako život biti lepši ili lakši nego što mi je to karakterna osobina, a pesimiste ne mogu dugo da trpim jer me sama njihova dubioza o pesimističkom načina razmišljanja izvede iz takta, no...nismo svi isti.
mogu biti neraspoložena ali ne i pesimista! :)
:tapsh:

Sinisa Tomic

Ja jesam optimisti i trudicu se da ostanem jos nekih stotinjak godina, ali hocu da obuzdam svoj optimizam u neku realnost, jer nekad od silnog optimizma mi se cini da vec pocinjem da sanjarim.

Radomir Jelic

veciti optimista... nekad izgledam lucidno u ocima nekih ljudi, ali ... UVEK MOZE BITI I BOLJE!!!

tanja mitic