Slobodna volja se pokazuje u tome da je Bog dozvolio svome stvorenju da izabere otpadništvo slobodnom voljom nije uticao na to
Uh,uh,nije izabrao nego je kažnjen i proteran...
A Gospod Bog reče ženi: Zašto si to učinila? A žena odgovori: Zmija me prevari, te jedoh.
Tada reče Gospod Bog zmiji: Kad si to učinila, da si prokleta mimo svako živinče i mimo sve zveri poljske; na trbuhu da se vučeš i prah da jedeš do svog veka.
I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.
A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.
Pa onda reče Adamu: Š to si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;
Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko;
Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.
Da je ostalo na tome da se \\\"ne jedu plodovi sa drveta znanja\\\" verovatno bi još išli goli nesvesni sebe,ne mislim bukvalno,kao što i taj citat u Bibliji ima šire značenje od onoga što kazuje.
Čitao sam jednu publikaciju u kojoj se piše da satanizam upravo podstiče slobodnu volju i izbor,podstiče kreativno razmišljanje i rezonovanje oslobođeno svih stega i dogmi.
Dok u hrišćanstvu stalno vučemo neki teret krivice iako ništa nismo uradili satanizam podstiče uživanje u životu i radovanje bez nekog osećaja krivice...
Naravno,da to nema veze sa satanizmom,takvu etiketu dobijaju ljudi od hrišćanskih fanatika ako nisu skrušeni,iščekujući neko spasenje koje nikada neće doći...
A ako i dođe,biće vam svejedno,jer kada se isključi glavni prekidač nastaje mrak i ništa više-nema ničega...
I sada,ako ja živim po ovakvim načelima,biću etiketiran kao da me je obuzeo satana,da odbacujem svoje spasenje,i ako poštujem sve konfesije manje-više i uvažavam njihovo pravo na mišljenje (što obrnuto baš i nije slučaj),ne činim zla drugima,ne pijem ničiju krv :laugh: ,ne skrnavim ničija obeležja ili obrede...
Kažu da su satani najomiljenija ciljna grupa upravo vernici-možda me je zato zaobišao